Jump to content



- - - - -

İster İnan İster İnanma


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 cengiz

cengiz

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 247 posts
  • İlgi Alanları:müzik kitap din, astroloji astronomi

Posted 06.03.2006 - 13:43


İşte Kur'an mucizelerinden muhteşem bir hayat mucizesi... 15 asırdır farkına bile varmadan yaşadığımız, abdest alma nimetini bir gün gelecek inanmayanlar bile taklit edecekler. Bütün dünya yıkanma nimetini (Gusûl) Kur'an'ın âyetlerinden öğrenmeye başladı. Abdest alırken insan sağlığı neler kazanıyor?


"Ey inananlar! Namaza kalktığınızda yüzlerinizi, dirseklere kadar ellerinizi yıkayın. Başlarınızı meshedip, topuk kemiklerine kadar ayaklarınızı da. Eğer cünüp iseniz yıkanıp temizlenin..." (MAİDE SURESİ, AYET: 6)
Kendisini uygar sayan tüm toplumlar ancak 70 senedir yüz yıkıyor, banyo yapıyor. Ne var ki, abdestin harika nimetini son 20 yılın biyoloji bilginlerinden öğrenebiliyoruz.

Önce abdest alırken insan sağlığı neler kazanıyor? Bunu inceleyelim. Abdestin 3 temel yararı var:
A- Abdestin Dolaşım Sistemine Etkisi
Dolaşım sistemi iki temel biyolojik ilkeye dayanır. Bunlardan biri kalbin temiz kanı vücudun her yerine, dokulara daha doğrusu hücreleri ulaştırması görevidir. İkincisi ise, dokularda kullanılmış biyolojik açıdan kirlenmiş kanın, kalbe ulaşmasıdır. Özellikle bu son işlem vücudun en önemli sorunlarından biridir. Bu ters dolaşım bozulunca küçük tansiyon dediğimiz basınç artar. Yaşlanma hatta ölüme yaklaşma başlar.

devamına bakmak isterseniz:
http://www.imedya.co...?a=173581&z=129

Edited by cengiz, 06.03.2006 - 16:04.

"Sen"im ben!... Sen, diye bakma bana. A.H.

#2 cengiz

cengiz

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 247 posts
  • İlgi Alanları:müzik kitap din, astroloji astronomi

Posted 06.03.2006 - 14:04

Allah'a inanç geni bulundu


İnanç duygusu nasıl ortaya çıktı? Binlerce yıl, insanoğlunu nasıl etkiledi, yönlendirdi? Amerikalı ünlü moleküler biyolog Dean Hamer, bu sorunun yanıtını, insana fiziksel özelliklerini veren DNA kodlarında aradı. 6 yıl süren bir dizi araştırmanın sonunda da "Allah'a inanç genini" bulduğunu açıkladı.
ABD Ulusal Kanser Enstitüsü'nde görevli olan Hamer, 1998 yılında, insanın genetik yapısının inanç üzerindeki etkisini araştırmaya başladı. Hamer, ilk olarak, genetik yapıları aynı olan "tek yumurta ikizleri" üzerinde inceleme yaptı. Ardından genetik yapıları tam olarak örtüşmeyen, ancak "aynı ortamda büyüyen" kardeşlerin inançlarını karşılaştırdı.

Tek yumurta ikizlerinde inanç gücü aynı

Araştırmaya göre, kardeşler, aynı ortamda yetişseler de farklı inançlara sahip olabiliyordu. Ancak Hamer, genetik yapıları aynı olan tek yumurta ikizlerinin Allah inancının da neredeyse "aynı" olduğunu gördü. Bunun üzerine, genler ve inanç arasında bir bağ olduğu kanısına vararak, araştırmasını bu yönde derinleştirdi.
Hamer, daha sonra, insandaki 35 bin genden hangisinin "inancı etkilediğini" bulmaya çalıştı. Yıllar süren araştırmanın ardından, "monoamin" enzimlerinin salgılanmasını kontrol eden 9 gen üzerinde yoğunlaştı

Devamı için http://www.milliyet....n/sonyas26.html
"Sen"im ben!... Sen, diye bakma bana. A.H.

#3 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 posts

Posted 06.03.2006 - 15:52

Bütün dünya yıkanma nimetini (Gusûl) Kur'an'ın âyetlerinden öğrenmeye başladı.

Dünya yıkanmanın faydalarını, M.Ö. 2200'de sabunu icat eden Babillilerden öğrenmiştir. Müslümanlar yüzyıllar boyunca bu icattan habersiz yaşamışlar, abdestlerini gayet etkisiz bir yıkanma yöntemi olan saf su ile yapmaya alışmışlardır.

http://en.wikipedia...._of_soap_making

#4 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 posts

Posted 06.03.2006 - 15:57

Allah'a inanç geni bulundu

Bu konuda ikna edici bazı veriler ortaya çıkarıldığı doğrudur. Şu an bilimadamlarınca en çok rağbet gören açıklama, ortak inanca sahip olan kavimlerin dayanışma konusunda daha etkili olduğu, dolayısı ile yaşam şartlarının zor olduğu ve dayanışmanın büyük bir avantaj sağladığı tarih öncesi çağlarda, inanca yatkınlığın evrimsel bir avantaj olarak rol oynadığı, yüzbinlerce yıl süren evrimleşme sonucu da bu adaptasyonun günümüz insanına miras kalmış olduğudur.

#5 cengiz

cengiz

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 247 posts
  • İlgi Alanları:müzik kitap din, astroloji astronomi

Posted 06.03.2006 - 16:37

gönderdiğin son iki mesajdaki yazındaki üslup;
bir tartışmanın nasıl düzeyli, saygılı olabileceğini ve böyle olunca yazdıklarının ciddiye alınıp okunup, araştırıldığını ve değer verildiğini bilmeni isterim
teşekkürler...

Edited by Mel G., 06.03.2006 - 20:05.

"Sen"im ben!... Sen, diye bakma bana. A.H.

#6 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 posts

Posted 06.03.2006 - 16:49

Üslubum her zaman aynıdır. Kanıtlı doğruların yanında, asılsız ve tutarsız iddiaların karşısındadır.




2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users