İçerik değiştir



Logitech Z-5500 Fun Club


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 8 yanıt verildi

#1 ReALizm

ReALizm

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 344 Mesaj

Gönderim zamanı 16.01.2010 - 14:51


Arkadaşlar aranızda Logitech z-5500 kullanan var mı?
Çoğu donanım sitesinde z-5500 fun clubü var, bu site donanım sitesi değil belki ama yinede böyle bir konu açmak istedim.
Bu ses canavarı hakkında merak ettikleriniz var ise z-5500 kullanıcısı olarak sorularınızı yanıtlayabilirim.
Yada z-5500 ile ilgili nasıl yorumlar var okumak isterseniz http://www.pclabs.co...#comment-134618 adresine bir göz atabilirsiniz.

Bu 5.1 ses sistemi ile evinizi en harika sinema salonuna yada evinizi bir diskoya çevirebilirsiniz, ve emin olunki arkadaşlarnızdan duyacağınız tek şey bizi diskoya götür olacaktır *mad

Bu ses canavarı ile ben en fazla sesin 1/4 ünü açabiliyorum, ve bu seste bile üst katta oturan komşumun içinin titrediğine %100 eminim. bir keresinde sesin 3/4 ünü açmayı başardım ve deprem oluyor korkusu ile hemen kıstım :) sonrasında deprem hisseden arkadaşlar bilir, deprem sırasında midenizde bir bulantı olur ya, sesi açınca öyle oldu :P henüz son ses açamadım ama açtığım en yüksek seste bile öyle temiz bass sesi varki, bunu tarif etmek imkansız.

Bu ses sistemi yokken izlediğim filmeri tekrar izledim, ve inanılmaz derece en ince ses detaylarını bile çok net hissediyorsunuz, kendinizi filmin başrol oyuncusu olarak hissedeceksiniz o derece filmi yaşıyorsunuz.

Yutube'de z5500 yazıp arattığım zaman, yabancı ülkede insanların bu ses sistemini arabaya bağladıklarını gördüm, :) yani hani yanınızdan ses sistemi olan bir araba geçer ve siz vaauuv sese bak dersiniz ya, işte bu ses sistemini gördükten sonra artık yanınızdan geçen bu tarz arabalara öğğk sese bak ne iğrenç diyeceksiniz :)

Bu yazıyı okuyupta abartığımı düşünen arkadaşalr olacak, emin olun abartmıyorum, hatta eksik bile söylüyorum :)

Ewet var mı z5500 kullanıcıları?

#2 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 16.01.2010 - 17:49

Sene 2000 lerin en başları idi Diana 5+1 rüzgarı vardı o zamanlar ve hemen bir tane edinmiştim. Şimdi son demlerini yaşasada ihtiyar İki söz, bir nişan, üç kına gecesinde gösterdiği performansla tarihe adını yazdırmayı başardı : ).

Logitech Z-5500 Fun Clup'ı bir kenera not aldım. : ) paylaşımın için teşekkürler real.

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#3 ReALizm

ReALizm

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 344 Mesaj

Gönderim zamanı 17.01.2010 - 02:25

ihtiyar İki söz, bir nişan, üç kına gecesinde gösterdiği performansla tarihe adını yazdırmayı başardı : ).

Gönderilen Resim

Aynen ya, 1996 yılıydı galiba, aldığım ilk 2+1 ses sistemim aklıma geldi gözlerim doldu :P
toplam RMS güç 15,5 Watt falandı galiba, *mad ama ben onu 2-1 olana kadar kullanmıştım:) emin değilim ama belki hala ailemin evinin deposunda kıyıda bir köşede duruyordur :) hey gidi günler heeeeyy

Consept: Yeni ses sistemi alacaklara z-5500 şiddetle tavsiye edilir, piyasada bulunan 3000 dolar sinema sistemleri ile eş değerdir, çok araştırdım soni olsun pilipis olsun, paynır yada ne biliyim aklınıza gelen en iyi markaların ev sinema sistemlerinden bile (3000 dolara kadar) daha iyi olduğu konusunda çok yorum okudum. Z-5500 den daha iyisi bose marka ev sinema sistemleri onlarında fiyatı 10 bin yürk lirasından başlıyor.

#4 Edys

Edys

    ....

  • Dokunulmazlar
  • 16.109 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:istanbul,antalya,bodrum ve başka yerler
  • İlgi Alanları:FENERBAHÇE

Gönderim zamanı 17.01.2010 - 03:29

ilk kez duydum bunu bilmemek değil öğrenmemek ayıpmış.. *mad

fiyatı falan ne kadardır bunun?

benim şu ana kadar kullandığım en hoşuma giden ses kartı creative audigy 2 ZS 7.1 .. 2.1 kolonla bile muhteşem sesler çıkıyordu sesi açmam mümkün değildi ev ahalisi ayaklanıyordu.. 5.1 kolon taksak kim bilir ne olacaktı.. film izlemek müzik dinlemek ayrı bir keyif oluyordu ayrıntılı her sesi duyuyordun.. film de karınca mı yürüyor aha duyuyon onu :P

sonra bir salaklık yaptım o kartı sattım :) pişmanım tabi .. şimdi bulunmuyor da anca ikinci el bir satan olursa bulabiliriz öyle kartı da pek satan olacağını sanmıyorum herkes ben mi :)


not: ben bu 5500 ü ses kartı sandım ama baktım da google dan kolonmuş sanırım.. :P

#5 ReALizm

ReALizm

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 344 Mesaj

Gönderim zamanı 17.01.2010 - 04:05

Edy yanlış anladın sanırım, Z-5500 ses kartı değil, 5.1 ses sistemi, hoparlör yani :)
bu arada benim kullandığım ses kartımda creative sound blaster x-fi titanium ve tek kelime ile harika, z-5500 ile ses kartımı tek bir kablo ile yani fiber optik kablo ile bağlantı kurdum, seslerde hiç bir kayıp yok.

   

Fiber Optik Kablo Nedir ?

Fiber optik kablo, ortasında bir kaç kat koruyucu madde ile sarılmış cam olan kablodur. Elektronik sinyaller yerine elektriksel parazitlerin oluşmasını engelleyen ışık iletir. Işık iletimi, büyük miktarda elektrik parazitleri olan ortamlar için idealdir. Elektrik parazitlerinden etkilenmemesi, aydınlatma ve neme karşı dayanıklılığı özellikle çevre şartlarının ağır olduğu ortamlarda yerel alan ağı kurulumlarında sıklıkla kullanılmasını sağlamıştır.

Fiber optik kablo, coax ve twisted pair kablolara göre daha uzun mesafelerde çalışabilir ve çok büyük miktarda bilgi taşıyabilir. Bilgi taşıma kapasitesi video konferans ve enteraktif servisler gibi hizmet çeşitliliğini artırır. Yerel alan ağlarında fiber optik kablo 10/100/155/1000Mbps taşımak amacı ile kullanılmaktadır. En çok kullanılan fiber optik kablo konnektörü ST konnektördür. ST konnektör, barrel tipi dediğimiz BNC konnektör benzeridir. SC konnektör yeni bir tiptir ve giderek daha fazla tercih edilmeye başlanmıştır. SC konnektör, kare yüzlüdür ve montajı daha kolaydır.

Gönderilen Resim
Gönderilen Resim

Fiber Optik (FO) kablo kısımlarına kısaca bakarsak, şu bölümlerle karşılaşırız:

Asıl Işık ıletkeni:
Çok ince çekirdek liften oluşur. Işığın iletilmesini sağlayan ana parçadır. Işık bu parça üzerinden uzak mesafelere kadar gidebilir. Ana malzemesi camdır. Multimode FO kablolarda en içteki cam çekirdek lifin çapı genel olarak 50-70 mikrondur. Işık, bu lif üzerinden hemen onu çevreleyen ve yine camdan yapılan örtüye çarparak (kırılarak) ilerler. Single Mode FO kablolarda ise cam çekirdek lifin çapı, MM kabloya göre çok daha gibi başka koruyucu ve esneklik küçüktür (3-10 mikron arasında) ve ışık bu çekirdek üzerinden hedefine doğrudan ilerler.

Cam örtü:
Çekirdek lifi çevreleyen cam kılıftır. Ana görevi ışığı çekirdek life geri yansıtmaktır. Ayrıca ışık iletkeni üzerinden akan ışığı dış ışık etkilerinden de korur. Genel olarak cam çekirdek lifi çevreleyen cam örtünün çapı SM ve MM kablolar için aynı olup, 125 mikrondur. Koruyucu Kılıf: üzeri cam kılıf ile örtülmüş çekirdek lifi, tüm dış fiziksel (zorlanma, kemirgenler, su vb.) etkilerden koruyan kısımdır. Bu kısım için belirli bir standart ölçü olmamakla birlikte genel olarak 900 mikronluk koruyucu kılıf kullanılmaktadır.
Gönderilen Resim



Z-5500 görüntüsü

Gönderilen Resim

Bu ürünle birlikte kullandığım ses katım

Gönderilen Resim

#6 Vody

Vody

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 4 Mesaj

Gönderim zamanı 21.03.2011 - 19:05

Z 5500 ü alalım 10 dk olmadı.. Basit kurulumunu yaptım şu an dinliyorum :D

Yalnız bir akaç sorum olcak. Toshiba Leptop dan dinliyeceğim sürekli.

Bunun için benim kanal çoklayayıcısına ihtiyacım var öyle değil mi? Harici (USB li) ses kartı mı almam gerekli? Hangi marka alayım? 5+1 mi alayım yoksa piyasada 7+1 bulunuyor onu mu alayım? 55 TL ye buldum alacaktım bir soryam dedım... bir ikincisi yeniyim... bu canavar hakkında bilmediklerimi yapabileceklerimi bir tarif ediniz lütfen. AYRICA: PC'in sesi 82% de ve Z-5500 sesi yaklasık %25 de ses şu an kısık. Yani 2/4 lik bir dilimde düşük normal 3/4 lik bir dilimde zaten normal ses seviyesi oluyor. Yani ilk getirdiğimde boss u bile maxladım :D Her neyse yardım lütfen

#7 Vody

Vody

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 4 Mesaj

Gönderim zamanı 21.03.2011 - 20:11

Yok mu yanıt verecek kimse ??? :( :better: :blink:

#8 Muziçko

Muziçko

    V.I.P. Üye

  • Dokunulmazlar
  • 12.098 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Gurup Şurup
  • İlgi Alanları:İhtiyaç anında camı kırınız!

Gönderim zamanı 22.03.2011 - 01:12

yardımcı olmak isterdim ama nalet olsun cahilim :(

Bu mesaj Muziçko tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 22.03.2011 - 01:13

Gönderilen Resim





Bu kadar da ısıtmazdı belki de bahar güneşleri,
her kaybedişin ardından hayat yeniden başlamasaydı eğer.




Gönderilen Resim


#9 Vody

Vody

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 4 Mesaj

Gönderim zamanı 29.03.2011 - 01:12

Arkadaşlar

Gönderilen Resim

BU SES KARTINI ALSAM IYIMIDIR USB LAZIM BANA...

ALMISKEN KALITELI OLSUN 1 DEFA ALIYIM DIYORUM ve ONERILERINIZI BEKLIYORUM!!! *drunk





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli