İçerik değiştir



- - - - -

Bir Amerikan Suçu - An American Crime (2007)


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 2 yanıt verildi

#1 suheda

suheda

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 410 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Kuzey

Gönderim zamanı 11.01.2010 - 15:34


Filmi dvd filmleri satan dükkanda tesadüfen buldum,hani hepimiz yaparız ya arka kapağınındaki tanıtım yazısını okur öyle izlemeye karar veririz bende öyle yaptım.Beni etkileyen tek şey orda gerçek hayat hikayesinden alınmış olmasıydı.
Doğrusunu söylemek gerekirse bu kadar sarsılacağımı sanmıyordum..
Öyle bir kurgulanmış ki film öfke,nefret acıma, hepsini aynı anda yaşatabiliyor size,ben bu filmin yarısından itibaren bitirinceye kadar küfrederek ve ağlayarak izledim..Hatta filmi birlikte izlediğim arkadaşlardan bir tanesi "seni böyle şeyler etkiliyor neden izlersin"diye tepkide gösterdi..

Çaresiz kimsesiz çocuk yaştaki bir genç kıza karşı bir suç işleniyor ve herkes buna seyirci kalıyor ve bir zaman sonra seyircilerde suçun içerisinde yer almaya başlıyor..Hesap soran yok neden yaptın diyen yok tam tersi "yapabilirsiniz"diyen ruh hastası bir kadının teşviki ile insanların aslında ne kadar suça meyilli olduklarını gösteriyor..
Filmin çocuk kahramanları belki olayın boyutunun farkında değil belki bir oyun olarak algılıyorlar ama çocukta olsa bu kadar acımasızlık olurmu..

1965 te yaşanmış bir olay davaya bakan savcı "Indiana eyaletinde bugüne kadar işlenmiş olan en korkunç cinayet" diye yorumluyor..
Panayırlarda çalışan anne baba iki kız çocukları Sylvia ve kardeşini para karşılığında evde altı çocuğu(her birinin babası farklı) ile yaşayan maddi ve psikolojik sorunları olan Gertrude Baniszewski aldı kadına bırakırlar..
Kadının çocuklarının en küçüğünün babası olan sevgilisi sık sık eve uğrayıp kadından para alan vermediği takdirde döven sonra kendini af ettirmek için kadınla yatıp gönlünü alan sorumsuz serseri bir genç adam...
Bir diğer yandan evin büyük kızı evli bir erkekle ilişkisi olup ondan hamile kalmış ve terk edilmiştir,mahallede dedikodular yayılmaya başlayınca annesine tüm bunları Sylvia'nın uydurup herkese yaydığını kendisini kıskandığı için iftira attığını söyler..
Zaten ruh hastası olan kadın dedikodulardan ve maddi imkasızlıklardan bunalıp bunun sorumlusu olarak gördüğü Sylvia'ya işkencelere başlar..
Diğer çocuklarının gözleri önünde akıl almaz işkenceler yapan kadın kızı bodrum katına hapsedip kendi çocuklarına ve onların arkadaşlarına her türlü işkence için izin verir..
Sylvia'nın yaşadığı dramın yanı sıra insanların içerisinde ki hayvani duyguların nasılda en küçük tavizde gün ışığına çıkabildiğine şahit oluyorsunuz..
Filmin sonunda ki mahkeme oturumları birebir gerçek kayıtlardan alınma...
İçiniz acıyacak canınız yanacak ama izleyin değer..

Güzel gencecik oyuncu Ellen Page müthiş bir oyunculuk sergiliyor..

Tür : Dram / Suç / Psikolojik
Yönetmen : Tommy O'haver
Senaryo : Irene Turner
Oyuncular : Ellen Page, James Franco, Catherine Keener, Ari Graynor, Hayley Mcfarland, Oliver Adams

Gönderilen Resim


#2 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 24.10.2014 - 23:38

http://www.binkelam....rikan-sucu.html

 

1219096706_3.jpg

 

an-american-crime.jpg


Bu mesaj hüfyaa tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 24.10.2014 - 23:44



ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...


#3 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 24.10.2014 - 23:48

gertrude-baniszewski-7.jpg

 

Sylvia-Likens.jpg

 

public02_t1.jpg




ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...






Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli