Jump to content



- - - - -

Kadın Yazara Suudi Engeli


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 waranko

waranko

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 760 posts

Posted 02.01.2010 - 18:47


Bakan Davutoğlu’nun resmi gezisini izlemek için Suudi Arabistan’a davet edilen Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, konsolosluk engeliyle karşılaştı. Karaca’ya, “Yanında erkek yok” gerekçesiyle vize verilmedi
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun resmi Suudi Arabistan gezisine Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca da davet edildi. Ancak Suudi konsolosluğu, “Tek başına kadın, baba muvafakatı lazım” diye vize talebini geri çevirdi. Karaca ise, “Kimseden izin alamam” dedi ve geziye katılmaktan vazgeçti. Karaca, “Peygamber’in kemikleri sızlıyor. Hep dinin yaşamlarımız için en önemli referans kaynağı olduğunu düşünmüşümdür, ama aynı zamanda başkasının referans algısının tahakküm alanından korunmak için de ’katı olmayan bir laiklikliğin’ ne kadar önemli olduğunu vurgulamışımdır. Bu olay, bu düşüncemi doğruladı” diye konuştu. “Kutsal Kabe bu ülke sınırları içinde olmasaydı, bir daha Arabistan’a gitmezdim” diyen Karaca tepkisini şöyle sürdürdü: “Gayet ağır konuşurdum, ama şu durumda kendimi tutuyorum. Suudi Arabistan yaşlı kabul ettiği kadınlar hariç kadınların yalnız hac ya da umre yapmasına izin vermiyor. Bunu biliyoruz. Ama bu durum farklı. Bu ülkenin bakanla beraber olanları koruyamayacağı düşünülemez. Resmi heyette yer alan kadın gazeteciden kocasının, babasının yazılı ve evsaflı belge halindeki iznini talep etmek kadar aşağılayıcı ve ayrımcı bir düşünce olamaz.”


http://www.yg.yenica...093.............

Katı olmayan Laiklik miş mış muş.
Geç bunları geç.
Senin yediğin sadece bir fiske .
Sen asıl ve gerçek tokadı daha yemedin ki
Çok yakın zamanda onu da yemek sana da nasip olacak.

Ben senin feryatlarını o zaman duyacağım.
Ama iş işten geçmiş olacak.

Edited by waranko, 02.01.2010 - 18:48.


#2 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13,198 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Posted 03.01.2010 - 03:24

Bakan Davutoğlu’nun resmi gezisini izlemek için Suudi Arabistan’a davet edilen Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, konsolosluk engeliyle karşılaştı. Karaca’ya, “Yanında erkek yok” gerekçesiyle vize verilmedi




bakan varmış ya erkek değilmiymiş bakan ::

Edited by pac, 03.01.2010 - 03:24.

YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#3 tarkan

tarkan

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 163 posts

Posted 03.01.2010 - 10:03

Bir zamanlar Zaman Gazetesinde yazan ve Fetullahın Cephede savaşan Yazarıyken Araları bozulup HABERTÜRKE geçen yazar değilmi bu.
Bunlar Cehaletlerinin faturasını işte böyle gerçeklerle karşılaşınca ödüyorlar. Kırk sayfa yazı yazsan bunun kafasına sokamazdın ama Suudlu iyi sokmuş. Tebrik ediyorum suudileri.





Similar Topics Collapse

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users