İçerik değiştir



- - - - -

Sağlık Çalışanlarından Zehir Gibi Bildiri


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 onurbozkurt

onurbozkurt

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 173 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Ay

Gönderim zamanı 30.12.2009 - 15:04


KAMU YARARI ADINA HALKA, HALK ADINA KAMUYA SALDIRILMASINA İZİN VERMEYECEÐİZ.

Bizler ortak hareket etme hedefi ile bir araya gelen sağlık çalışanlarının temsilcileri olarak sağlık alanında gerçekleştirilen her türlü düzenlemeye ilişkin söz hakkı olan örgütleriz. Hekimlere, diş hekimlerine, hemşirelere, eczacılara, sosyal hizmet uzmanlarına, sağlık teknikerlerine ve teknisyenlerine kısacası sağlık alanında çalışan tüm emekçilere yönelik haksız uygulamaların karşısında durduk. Birbirimize sahip çıkmanın, yan yana durmanın ne denli önemli olduğunu defalarca fark ettik. Bu bilinçle aşağıdaki açıklamamızı tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz.


Sağlıkta uygulanan programın makyajının dökülmeye başladığını, eczacısıyla, hekimiyle, dişhekimiyle, hemşiresiyle, sağlık teknikeriyle ve teknisyeniyle, taşeron işçisiyle kavgalı hükümetin, yurttaşlara da sağlıkta katkı payı ve fark ücretleri dışında hiçbir şey vaad etmediğini gören biz sağlık örgütleri olarak;

Sosyal ve hukuk devleti olmanın gerekleri ile bağdaşmayan bir şekilde; hastanelerde çalışan taşeron işçilerin, demiryolu işçilerinin, itfaiyecilerin, TEKEL işçilerinin haklarının gasp edildiğini, haklı mücadelelerinin zor yoluyla engellendiğini ve bunun “kamu yararı” adına gerçekleştirildiğini ibretle izliyoruz.

Bununla birlikte, vatandaşlarına sağlık hizmeti sunma zorunluluğu bulunan hükümetin eczaneler ile yapmış olduğu sözleşmeleri fesh ederek halkın ilaca erişiminin kısıtlanmasını doğuracak ve eczacılık mesleğinin geleceğini tehdit edecek uygulamalarını şaşkınlıkla karşılıyoruz.

Bizler, meydanlarda su ve gaz sıkılarak dağıtılmaya çalışılan hak mücadelesi veren işçilerin bir arada durma ve örgütlü mücadele etme isteklerini yok etmeye çalışmayı da, eczacılar ile eczacıların örgütü olan Türk Eczacıları Birliği arasındaki örgütsel bağı kopararak bir mesleğin mensuplarını örgütsüz bırakma girişimini de aynı biçimde bir demokrasi ayıbı olarak değerlendiriyoruz.

“Kamu yararı” adına hareket edenler, kamunun işçilerden, memurlardan, hekimlerden, hemşirelerden, eczacılardan, sağlık çalışanlarından da oluştuğunu unutmamalıdır. Unutanlara hatırlatmak istiyoruz: Kamu ne sizsiniz, ne de görünmez bir varlık.

Kamusal ilaç hizmeti sunan eczacıların, tüm sağlık çalışanlarının desteğini alarak ve halk sağlığını tehlikeye atmadan gerçekleştirdiği kepenk kapama eylemi sonrasında devletin eczacılar ile imzalamış olduğu hizmet sözleşmesini feshetmesi hiçbir şey değilse örgütlenme özgürlüğüne karşı girişilen anti-demokratik bir uygulamadır. Herkes için erişilebilir, nitelikli bir sağlık hizmeti sunmanın koşullarını aramaktan çok, sağlığa yapılan harcamaları kısmak amacında olan bir kurumun bu uygulaması kabul edilemez.

Şu açıktır ki; işçilerin, kamu çalışanlarının, işsizlerin, hekimlerin, diş hekimlerinin, eczacıların, hemşirelerin, sosyal hizmet uzmanlarının, sağlık teknikerlerinin ve teknisyenlerinin ve diğer tüm sağlık çalışanlarının temsilcisi olan bizlerin bir arada durma ve örgütlerimizle birlikte mücadele ederek haklarımızı korumaya çalışmamıza tahammül edemiyorsunuz.



Tüm meslek örgütlerini, kamu yararını gözetmeyen sadece mesleki çıkarları için mücadele eden örgütler olarak nitelendiriyorsunuz. Bizleri ya görmezden geliyor ya da bizlerin üzerinde vesayetçi bir politika izliyorsunuz. Sürdürdüğünüz anti-demokratik ve çatışma siyaseti ile bir mesleğin mensuplarını ve onun temsilcisi olan bir meslek örgütünü karşı karşıya getirmeye çalışıyorsunuz. Ve bunu kamu yararını gözetme adına yapıyorsunuz.

Unutmayın, çatışmacı siyasetinizin ürünü olarak; Demiryolu ve TEKEL işçilerine ve itfaiyecilere uyguladığınız şiddet, diş hekimlerine yönelik giriştiğiniz hak kayıpları ile dolu Yasa değişikliklerini içeren anti-demokratik düzenlemeler, radyoloji çalışanlarının sağlıkları göz ardı edilerek mesai saatlerini arttıran ve hekimler ile birlikte tüm sağlık çalışanlarını güvencesiz ve düşük ücretle çalıştırmanın yasal zemini olan Kamu Hastane Birlikleri ve Tam Gün Yasa Tasarısına yönelik eleştirelere olan kayıtsızlığınız, sosyal hizmet uzmanlarının ünvanlarını kullanmalarına olan tahammülsüzlüğünüz, taşeron işçilerin haklarının gasp edilmesine kulaklarınızı tıkayışınız, hemşirelerin çalışma alanlarını düzenleyici mevzuatı hayata geçirmeyerek onları mesleki anlamda kimliksiz bırakmanız, tüm hekim dışı sağlık çalışanlarını sağlık hizmetinin vazgeçilmezlerinden olduğunu görmeyişiniz ve eczacılar ile imzalamış olduğunuzu sözleşmeyi fesh ederek halkı ve eczacıları mağdur edişiniz tarihin sayfalarına bir bir kazınmaktadır. Tüm bunları içeren bir Türkiye fotoğrafı ile karşı karşıyasınız. Yıllar sonra bu fotoğrafa bakıp, ülkemizin geldiği nokta konusunda konuşmaya hakkınız olmayacak.

Bizim bildiğimiz biçimi ile, yani işçilerden, memurlardan, hekimlerden, diş hekimlerinden, eczacılardan, hemşirelerden oluşan kamu, ödediği muayene ücretleri ve katılım payları ile sağlık hizmetlerinin parasız olmadığını biliyor. Birinci basamak dahil sağlık hizmetlerinde geçerli olan katkı ve katılım payı uygulamalarını emekliler başta olmak üzere herkes, giderek artan oranda hissediyor, yaşıyor. Kısacası cazip söylemlerle başlattığınız ve uyguladığınız programın gerçek yüzü daha iyi anlaşılıyor.

Bizim bildiğimiz kamu, sürdüğünüz çatışmacı siyasetin bedelini anti-demokratik ve şiddet dolu politikalarınızla her gün ödüyor.

Sizler, hak arama mücadelesinin önündeki engelleri kaldırmak yerine hakları için mücadele edenlere yönelik mevcut siyasetinizi sürdüğünüz sürece yukarıdaki fotoğrafa daha çok kare eklenecek.

Bizler ilan ediyoruz ki, bu fotoğrafı değiştirmek, çocuklarımıza mutlu, özgür ve güzel bir gelecek bırakmak için, hep birlikte, halkımızın, hastaların, hakları kısıtlananların, hakları ellerinden alınanların, işten çıkartılanların, yoksulların, yoksullaştırılanların sesi olmaya devam edeceğiz.

Sağlık alanındaki gerçekleri tüm çıplaklığıyla anlatmak üzere bütün sağlıkçılar olarak bir arada sesimizi yükselteceğiz. Sağlık örgütleri olarak 2010 yılında da sağlığımızdan, iş güvencemizden ve mesleki bağımsızlığımızdan vazgeçmeyeceğiz.

Ve yeni yılı, 2010 yılını; Sağlığın hak olduğu bir ülke yaratmak ve özlük haklarımıza sahip çıkmak üzere sağlıkçıların mücadele yılı olarak ilan ediyoruz. Hak arama mücadelesi yürüten bütün işçi ve emekçiler için, kısacası çarpıtılmış değil gerçek anlamda halkın taleplerinin karşılandığı bir yıl olması için bütün örgütlü kesimlerle birlikte mücadelede yer almaya ve bu mücadeleyi yükseltmeye kararlı olduğumuzu duyuruyoruz.



İMZASI BULUNAN
BİRLİK/DERNEK/SENDİKA ADI

- TÜRK ECZACILARI BİRLİÐİ -
- TÜRK TABİPLERİ BİRLİÐİ -
- TÜRK DİŞHEKİMLERİ BİRLİÐİ -
- SAÐLIK VE SOSYAL HİZMET EMEKÇİLERİ SENDİKASI -
- DEVRİMCİ SAÐLIK İŞÇİLERİ SENDİKASI -
- TÜRKİYE SAÐLIK VE SOSYAL HİZMET KOLU KAMU GÖREVLİLERİ SENDİKASI -
- SAÐLIK VE SOSYAL HİZMET ÇALIŞANLARININ SÖZÜ SENDİKASI
- TÜRKİYE HEMŞİRELER DERNEÐİ

- SAÐLIK TEKNİSYEN VE TEKNİKERLERİ DERNEÐİ -
-SOSYAL HİZMET UZMANLARI DERNEÐİ -
- TÜRKİYE FİZYOTERAPİSTLER DERNEÐİ -
- TÜRK MEDİKAL RADYOTEKNOLOJİ DERNEÐİ -

#2 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 30.12.2009 - 15:34

- DEVRİMCİ SAÐLIK İŞÇİLERİ SENDİKASI -


bu sendika adı çok hoşuma gitti =)



eminim sağlık alanında "devrim" niteliğinde çalışmalar yapanların kurduğu bi sendikadır yada ben safa yatıyom *drunk
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli