İçerik değiştir



- - - - -

Karargahta Arama: 8 Asker Serbest Bırakıldı


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 30.12.2009 - 13:54


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast girişimi iddialarıyla ilgili olarak Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda gözaltına alınan 8 asker serbest bırakıldı.

Merkez Komutanlığı'ndan Ankara Adliyesi'ne sevkedilen 8 askerin sorgusu yaklaşık 8 saat sürdü.

2 albay, 1 binbaşı, 1 yüzbaşı, 1 üstteğmen, 2 astsubay ve 1 er savcı Mustafa Bilgili tarafından sorgulandı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı 5 askeri personeli serbest bıraktı. Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen 3 askeri personel ise Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi nöbetçi mahkemesinde hakim karşısına çıkarıldı.

Sorgularının ardından, 3 askeri personel serbest bırakıldı. Serbest kalan askerler daha sonra askeri araçlar ile Ankara Adliyesi'nden ayrıldı.

Arama bitti

Bu arada soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı ile arama kararını veren yedek yargıç, Kirazlıdere mevkindeki askeri bölgeye dün saat 10.45'te geldi. Arama faaliyetleri 23.30'ta sona erdi. Buradaki son arama dün sabaha karşı saat 02.25'te sona ermişti.

Aramalar Seferberlik Tetkik Kurulu Daire Başkanlığı'nın arşiv odasında yoğunlaştı. Odada devlet sırrı niteliğinde bilgi ve belgeler olduğu için, Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun 125. maddesine göre, bu arşiv odasındaki aramayı sadece yetkili hakim yapabiliyor.

Buradaki bilgilerin kopyalaması da yasak; bu nedenle hakim sadece not alıp tutanağa kaydedebiliyor. Arama sürecinin de bu nedenle uzadığı belirtiliyor.
Genelkurmay Başkanlığı'ndan konuya ilişkin bugün yapılan açıklamada da tamamen yasal çerçeve kapsamında yürütülmekte olan incelemenin bir müddet daha devam edebileceği belirtilmişti.

Soruşturma, Ankara'da, 19 Aralık'ta 2 askeri personelin kuşku üzerine yakalanıp daha sonra serbest bırakılmasının ardından başlatılmıştı.

CNN Türk

#2 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 30.12.2009 - 14:25

aaa bi tanesi er miymiş, ne karizma yapmıştır haa sivilde bol bol anlatır *drunk
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli