İçerik değiştir



- - - - -

Tasarım Nedir???


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 5 yanıt verildi

#1 can32

can32

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 15 Mesaj

Gönderim zamanı 01.03.2006 - 16:14


Bir aspirin tabletini düşünün; ortasında bir çizik olduğunu hemen hatırlayacaksınız. Bu çizik, ilaçtan yarım doz kullanmak isteyenlere kolaylık sağlamak için düşünülmüştür. Hepsi aspirin tableti kadar basit olmasa da, çevremizde gördüğümüz her ürünün mutlaka bir tasarımı vardır. Evden işe giderken bindiğimiz araçtan, evimizdeki televizyonun kumandasına kadar.

"Tasarım" kısaca, az veya çok sayıdaki parçaların bir amaca yönelik olarak düzenli bir biçimde bir araya getirilmesi demektir. Bu tanımlamayı esas alarak bir otomobilin tasarım olduğunu tahmin etmekte güçlük çekmezsiniz. Çünkü ortada bir amaç vardır: insan ve yük taşımak. Bunu gerçekleştirmek için de araba motoru, lastikler, kaporta gibi değişik parçalar bir fabrikada planlanarak bir araya getirilmişlerdir.

Peki ya bir canlı söz konusu ise? Mesela bir kuş ve onun uçuş sistemi de tasarım olabilir mi? Hemen cevap vermeden önce araba için yaptığımız değerlendirmeyi kuş için de yapın. Ortada uçmak gibi bir gaye söz konusudur. Bunun için de içi boş hafif kemikler, bu kemikleri hareket ettirecek güçlü göğüs kasları ve havada tutunmayı sağlayacak nitelikte tüyler kullanılmıştır. Kanatların aerodinamik özelliği vardır, metabolizma ise kuşun yüksek enerji ihtiyacını karşılayacak şekildedir. Kuşun bir tasarım ürünü olduğu ortadadır.

Eğer kuşu bir kenara bırakır ve diğer canlıları incelerseniz, yine aynı gerçekle karşılaşırsınız. Her canlıda son derece iyi düşünülmüş tasarım örnekleri vardır. İncelemeyi biraz daha sürdürürseniz, kendinizin de tasarlanmış olduğunu farkedersiniz. Bu sayfayı tutan elleriniz, hiçbir robot elinin olamadığı kadar işlevseldir, bu satırları okuyan gözleriniz ise dünyanın en iyi kamerasından daha net görüntü sağlamaktadır.

Böylelikle şu önemli sonuca varırsınız: Doğadaki tüm canlılar, siz de dahil, tasarlanmıştır. Bu ise, tüm canlıları dilediği gibi şekillendiren, dolayısıyla tüm doğaya hakim olan, üstün güç ve akıl sahibi bir Yaratıcı'nın var olduğunu gösterir.

Charles Darwin'in Türlerin Kökeni adlı kitabıyla ortaya attığı bu teori, canlıların gerçekte bir tesadüfler zinciri içinde oluştuklarını ve birbirlerinden farklılaştıklarını öne sürer. Darwinin bu teorisi tamamen çökmüştür.
''O biri diğeriyle tam bir uyum içinde yedi gök yaratmış olandır.Rahman olan Allahın yaratmasında hiç bir çelişki ve uygunsuzluk tevavüt göremezsin.İşte gözünü çezirip gezdir;herhangi bir çatlaklık(bozukluk ve çarpıklık)görüyormusun?Sonra gözünü iki kere daha çevirip gezdir;o göz (uyumsuzluk bulmaktan)umudunu kesmiş bir halde bitkin olarak sana dönecektir.(MÜLK SURESİ;3-4)

#2 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 01.03.2006 - 16:15

Arkadaşım DİN ve AHLAK bölümüne yazsan bu yazdıklarını...


http://www.harabe.ne...hp?showforum=56

Değişiklikler Kaydedildi...

#3 mylittlepony

mylittlepony

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Yasaklılar
  • 27 Mesaj

Gönderim zamanı 02.03.2006 - 01:27

Düzenli her varlığın bir tasarımcısı varsa, Allah'ın tasarımcısı kimdir?

Allah'ın tasarımcısı yoksa, düzenli her varlığın bir tasarımcısı yoktur. Gelişigüzel istisnalar getirilecekse evrensel geçerliliğini iddia ettiğin kuralın bir geçerliliği kalmamıştır.

#4 cengiz

cengiz

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 247 Mesaj
  • İlgi Alanları:müzik kitap din, astroloji astronomi

Gönderim zamanı 02.03.2006 - 11:30

Düzenli her varlığın bir tasarımcısı varsa, Allah'ın tasarımcısı kimdir?



«ALLAH» ismiyle işaret edileni meydana getirecek bir varlık düşünebilmek için, önce “ALLAH”ın ister yönsel, ister BOYUTSAL bir sınırı olması gerekir ki; o sınırın ötesinde Onu meydana getirecek ikinci bir varlık olsun!!!.. Ve sonra da o ikinci varlık kendisinden «ALLAH»ı meydana getirsin!!!..
«Doğmak» bir nesneden, bir canlıdan onun özellikleriyle ikinci bir varlığın meydana gelmesidir.. Bu anlamda kullanılır...

«Doğmamıştır» dendiğine göre burada bize şu idrak ettirilmek isteniyor demektir:

«ALLAH, başka bir varlıktan meydana gelmemiştir!.»

«ALLAH» ismiyle işaret edilen, başka bir varlık tarafından meydana getirilmesi nasıl düşünülebilir ki?.. Zira O, «AHAD»dır!..

Yani, sınırsız-sonsuz, cüzlere bölünme kabul etmez TEKtir!..


"ALLAH" , «AHAD»dır!..

"AHAD" olan “ALLAH” ise, sınırsız-sonsuz, zerrelere bölünmezdir..

.Bu sebeple de, kendisinin bir noktada bitip, o noktadan sonra ikinci bir varlığın başlamasından sözedilemez!.

Bu yüzden de “ALLAH”ı meydana getiren, DOÐURAN, ikinci bir varlıktan, tasarımcıdan bahsedilemez, böyle bir şey düşünülemez!.
"Sen"im ben!... Sen, diye bakma bana. A.H.

#5 kara kız

kara kız

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 215 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:gemlik
  • İlgi Alanları:öncelikle işim yani turizm sonra vakit bulduğumda kitap okumak bol bol müzik dinlemek hiç vazgeçmediğim hayallerim.....

Gönderim zamanı 02.03.2006 - 12:06

CENGİZ SONUNA KADAR SAVUNUYORUM SENİ

ALLAH TEKTİR İKİNCİ Bİ VARLIKTAN ASLA BAHSEDİLEMEZ :)


SEVDİÐİN KADAR SEVİLİRSİN

#6 mylittlepony

mylittlepony

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Yasaklılar
  • 27 Mesaj

Gönderim zamanı 02.03.2006 - 15:38

Yani düzenli her varlığın bir yaratanı olmak zorunda değildir.

Allah için bir istisna iddia ederek sözde kuralının evrenselliğini çökertmiş oluyorsun.





Benzer Konular Daralt

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli