İçerik değiştir



- - - - -

Ezel Ve Otomobilleri


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 aSaß!_K@fKéF

aSaß!_K@fKéF

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 18 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • İlgi Alanları:Araba,Psikoloji

Gönderim zamanı 28.12.2009 - 23:02


Gönderilen Resim


Arkadaşlarının ihanetine uğrayan bir adamın sırlarla dolu intikam planını anlatan Ezel dizisi gerek konusu gerekse başarılı oyuncularının performansları ile son günlerin en çok konuşulan olayı haline geldi.

Lüks hayatları ile dikkat çeken kahramanlarımız yaşadıkları hayatlara yakışan otomobiller kullanıyorlar. Bizde yılın flaş dizisi Ezel'de kullanılan otomobilleri sizler için derledik...




Ezel Bayraktar ( Kenan İmirzalıoğlu)


Gönderilen Resim


Arkadaşlarının ihaneti ile işlemediğ bir suçtan dolayı ceza alan Ömer hapishanede kendisine kol kanat geren Ramzi Dayısı'nın sayesinde cezaevinden kaçar ve hayata Ezel olarak devam eder. Öemr'in bundan sonra Ezel olarak devam edeceği hayatında sadece şüphe ve intikam olacaktır.

Oldukça lüks bir hayat süren Ezel'in kullandığı otomobil ise kendisi gibi ilgi çekici bir Masereti Quattroporte.

Çeşitli ödüllere sahip Maserati Quattroporte, biçimli hatları ve iddialı görüntüsünün yanında, eşine az rastlanır bir sürüş keyfi için ileri teknolojinin tüm unsurlarının birleştiği, agresif görünümlü bir sedandır. Pek çok son teknolojik özelliği, Quattroporte'yi gerçekten benzersiz bir otomobil haline getirmektedir: 400 bg'nü saf dışı bırakan üstün bir güce sahip, 4.2 litre hacimli V8 motor; Skyhook otomatik süspansiyon sistemi; ünlü MSP (Maserati Stabilite Programı); elektronik kontrollü hidrolik direksiyon ve çarpıcı frenleme sistemi.

Pininfarina tarafından tasarlanan çeşitli ödüllere sahip Maserati Quattroporte, 400 beygir gücünde 4.2 litrelik bir motora sahip. Skyhook otomatik süspansiyon sistemi ve MSP - Maserati Stabilite Programı- elektronil kontrollü hidrolik direksiyon ve güçlü fren sistemi ile Quattroporte iki farklı verisyonu ile satışa sunuluyor. Quattroporte Automatic, rahat bir sürüş sunarken, Quattroporte DuoSelect, sürücüsüne daha sportif bir sürüş vaad ediyor.

Her bir Quattroporte, dış renginden iç döşemeye kadar kişiselleştirilebildiğinden, Maserati Quattroporte serisinde










Eyşan Atay (Cansu Dere)


Gönderilen Resim


Zeki ve güzel bir kadın olan Eyşan babası ile birlikte dolandırıcılık yaparken bir gün bu hayatta sıkılır ve teyzesinin yanına taşınır. Burada tanıştığı Ömer ile güzel bir ilişkisi varken babası gene ortaya çıkar ve işler karışır. Ömer'in en yakın arkadaşları olan Cengiz ve Ali ile birlikte gerçekleştirecekleri kumarhane soygununu Ömeri'in üstüne yıkarlar.

Eyşan günümüze gelindiğinde Cengiz ile evlenmiş mutlu bir kadındır. Tabi ki hiç bir zaman Ömer'i unutmamıştır. Cengiz sayesinde elde ettiği lüks hayatında O'na bir BMW X5 eşlik etmekte.

BMW'nun araziye çıktığı ilk modeli olan X5 ilk olarak 1999 yılında satışa sunuldu. Araziden çok asfalt karakteri ile öne çıkan X5 2006 yılında makyajlandı.

Türkiye'de oldukça yoğun ilgi gören BMW X5, 250 bin Türk Lirası'ndan başlayan fiyatlar ile satışa sunuluyor. Türkiye'de 3.0, 3.5 dizel ve X5 M adını taşıyan 555 beygir gücünde benzinli bir motor versiyonu da Türkiye'de satılan modeller arasında.










Cengiz Atay (Yiğit Özşener)



Gönderilen Resim


Geçmişte Ömer'in en yakın arkadaşı iken günümüzde Ömer'in sevgilis Eyşan'ın kocası ve kendisi bilmese de Ezel'in can düşmanı. Kumarhane soygunundan kazandığı para ile kendisine kumarhane açan Cengiz, günlük hayatında Mercdes-Benz G serisi kullanmakta.

Mercedes-Benz tarafından 1979 yılından itibaren üretilen G Serisi hem lüks bir otomobil hem de oldukça başarılı bir arazi aracı.

Ufak tefek değişikliklerle günümüze kadar değişmeyen klasik çizgileri, lüks iç tasarımıyla, Mercedes-Benz G-Serisi ülkemizde bir dönem Hülya Avşar tarafından da kullanıldı.

Ülkemizde 3.2, 5.0 litrelik motorların yanı sıra Mercedes Benz G Serisi G55 AMG adı altında sportif bir versiyona da sahip. Kısa ve uzun şaseli modellerin yanısıra birde cabrio modeli mevcut olabn G Serisi 7G Tronic şanzıman ile birlikte satışa sunuluyor. 7 ileri kademeli olan bu otomatik şanzıman yakıt tüketimini düşürmenin yanı sıra hızlı ve sarsıntısız vites değişimleri ile övgüleri hakediyor.











Ali Kırgız (Barış Falay)



Gönderilen Resim


Dizinin sert adamı. Kumarhane soygununda güvenlik görevlisini öldüren kişi aynı zamanda. Günümüze gelindiğinde ise Cengiz'in otelinde güvenlik müdürü olarak çalışsa da Cengiz'in pis işlerini yapmaktan da geri kalmıyor.

Eski mesleği olan otomobil tamirciliğinden kalan bir otomobil merakı var. Dizideki adı ile Kerpeten Ali bugün bir hummer H2 kullanıyor.

İlk olarak General Motors tarafından Amerikan Ordusu için üretilen Hummer 1992 yılında sivilleştirilen H1 modeli 2006 yılında yerini SUv sınıfında yer alan H2 modeline bıraktı. H1'e göre daha konforlu ve küçük boyutlara sahip olan H2'de kullanılan 6.0 litrelik motor 2007 yılında yerini 6.2 litrelik V8 motora bıraktı. 3 tonluk ağırlığına rağmen 0-100 km/s disiplinini 8.2 saniyede tamamlayan H2 2003 yılında SUV ve Pick-up kategorisinden "Yılın otomobili" ödülünü aldı.

Dizideki mizacı ile karşılaştırıldığında Ali ile Hummer H2 gerçekten iyi bir ikili oluşturuyorlar













Ramiz Karaeski (Tuncay Kurtiz)



Gönderilen Resim


[b]80'li yıllarda büyük kumarhane patronu olan Ramiz Karaeski ya da dizi de bilinen adı ile Ramiz Dayı, hapishanede Ömer'e kol kanat gerip Ezel'i yaratan ve günümüzde de Ezel'in akıl hocası olan kişi. Dizide anlattığı hikayeler ile ilgi toplayan Ramiz Dayı, otomobil olarak ise Mercedes Benz'i tercih ediyor.

Mercedes Benz'in W123 kasa kodu ile 1976 ve 1983 yılları arasında üretilen W123 bu sürede 2.7 milyon adet satıldı. Coupe, sedan ve station wagon versiyonları bulunan W123 bugün için E-Serisi olarak kabul edilebilir.

Motor hacmini simgeleyen üç basamaklı bir sayının sonuna eklenen D (dizel), C (coupe), T (touring-station wagon) harfleri ile model adının oluşturulduğu W123 Ramiz Dayı gibi yaşlanan ame eskimeyen bir otomobil. Ali gibi Ramiz Dayı'da otomobili ile tam olarak uyuşan bir diğer karakter.

Bu mesaj aSaß!_K@fKéF tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 28.12.2009 - 23:05

Sus! Konuşma Küsüm...
Kalplerinde Kaç Kuruşluk Süsüm?
Dışım Orhan İçim Müslüm....

#2 epru'

epru'

    coupling uk gacısı

  • Üyeler
  • 6.579 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 28.12.2009 - 23:20

paylaşım için teşekkürler
(:mad1:)





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli