İçerik değiştir



- - - - -

Fal Kafe'ye İlgi Sayıyı Artırdı


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 Muziçko

Muziçko

    V.I.P. Üye

  • Dokunulmazlar
  • 12.098 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Gurup Şurup
  • İlgi Alanları:İhtiyaç anında camı kırınız!

Gönderim zamanı 23.12.2009 - 16:31


'Kahve sizden fal bizden'' sloganıyla işletime açılan ''fal kafelerin'' sayısı son bir yılda artış gösterdi.

Gönderilen Resim

Başkentte ''kahve sizden fal bizden'' sloganıyla işletme açılan ''fal kafelerin'' sayısı son bir yılda 110'dan 170'e çıkarken, Ankara Kahveciler Odası Başkanı İsa Güven, bu isimle açılan yerlerin çoğunun ruhsatı olmadığını savundu.

Ankara Kahveciler Odası Başkanı İsa Güven, fal kafelerin sayısının her geçen gün arttığına işaret ederek, ''simit kafe'' adı altında açılan bazı işletmelerin de vitrinlerini, ''uzman falcımız hizmetinizde'' ilanlarıyla donatarak müşteri çekmeye çalıştığını belirtti.

Güven, başkentte merkez olarak bilinen Kızılay ve civarında ''fal kafe'' adı altında faaliyet gösteren pek çok işletmenin ruhsatının bulunmadığını savundu.
Parayla fal bakmak yasak olduğu için kafe sahiplerinin ''bir kılıf uydurduğuru'' ifade eden Güven, ''Kafeye girer girmez size bir fincan kahve getiriyorlar. Falınıza bakıldıktan sonra sözde sadece kahve ücreti alınıyor. Ortada gözle görülür bir usulsüzlük var. Çünkü herhangi bir yerde 3 ya da 5 TL'ye içtiğiniz kahveye bu mekanlarda 10-20 TL arasında değişen bir ücret ödüyorsunuz'' dedi.

İsa Güven, 677 sayılı Tekke ve Zaviyelerin Kapatılmasına Dair Kanun'a aykırılık gerekçesiyle bu işletmelerle ilgili geçmiş yıllarda dava açtıklarını anımsatarak ve ilgili yasaya göre ''falcılık, büyücülük, üfürükçülük yapanlar ve gaipten haber verenler'' hakkında en az üç ay hapis cezası öngörüldüğünü vurguladı.

Güven, ''Yasada cezanın üst miktarı belirtilmediği için yeni Türk Ceza Kanunu uyarınca fal işletmecileri ve fal bakıcılar 20 yıl hapis cezasıyla yargılanabiliyor. O dönemlerde çok sayıda fal kafe de kapatıldı. Ancak her gün yenileri ekleniyor ve baş etmekte güçlük çekiyoruz. Normal fiyat tarifesine de uymuyorlar'' diye konuştu.

Gönderilen Resim





Bu kadar da ısıtmazdı belki de bahar güneşleri,
her kaybedişin ardından hayat yeniden başlamasaydı eğer.




Gönderilen Resim






Benzer Konular Daralt

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli