İçerik değiştir



- - - - -

Pardus Pisi Paketi


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 tastaram

tastaram

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Yeni Üyeler
  • 2 Mesaj

Gönderim zamanı 22.12.2009 - 01:19


actions.py isimli dosya, kaynak koddan bir ikili ve kurulmaya hazır PİSİ paketi oluşturma sürecini tarif eden bir dosyadır. Bu dosya içerisinde beklenen tarifin doğru şekilde yapılabilmesi için paket yapıcının, yapmakta olduğu paketi yeterince tanıması gereklidir. Öte yandan paket yapıcı için bu kaynağın daha önce paketlendiği dağıtımların paket sistemlerinin spec dosyalarına göz atarak hızlı bir şekilde paketin nasıl oluşturulması gerektiğine dair fikir sahibi olması da mümkündür, fakat bunun PİSİ'nin diğer paket yöneticileri ile arasında organik bir bağ olduğu şeklinde yorumlanması yanlış olur; çünkü PİSİ diğer paket yöneticilerinin hiç birisi ile arasında bir ilişki olmayan yeni bir paket yöneticisidir."

Yukardaki alıntı, son güncellemeleri ile içeriği biraz daha genişlemiş olan biricik PİSİ'mizin Actions API'ının dökümantasyonundan. Şimdi beraberce PİSİ için aalib'i paketleyeceğiz ve bu sayede "PİSİ için nasıl paket yapılıyor?" sorusunun yanıtını merak edenlere nispeten ayrıntılı bir yanıt vermiş olabileceğimi ümit ediyorum..

Eğer elimizde aalib'in diğer dağıtımlar tarafından nasıl paketlendiğine dair bir tarif olsa idi işimiz çok kolay olurdu. Neden? "Çünkü aalib'in en doğru şekilde derlenmesi ve inşa edilmesi için neler yapılması gerektiğine dair bir araştırmayı daha önce yapanların tecrübelerinden faydalanmak bizi çok hızlandıracak bir avantaj olurdu" dediğinizi duyaar gibi oluyorum.

Peki. Elimizde (aşağıda) muhteşem ASCII Art kütüphanesi aalib'in ebuid dosyası var. Gördüğünüz gibi paketin derlenmesi ve inşa edilmesi için gerekli bilgiler ve paketle ilgili meta bilgiler bu dosya içerisinde tanımlanmış durumda. Fakat PİSİ bir paket için iki ayrı dosya kullanıyor, ilki ebuild dosyasının altında görebileceğiniz ve oluşturulacak paket ile ilgili bilgilerin bulunduğu ve XML formatındaki pspec.xml dosyası, diğeri de onun altında görebileceğiniz ve Python ile hazırlanmış olan actions.py dosyası (işte bizim Actions API dökümantasyonu bu dosyayı hazırlarken kullanabileceğiniz işlevleri anlatıyor).
Alıntıdır:
http://cevapnedir.co...690/pisi-paketi





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli