İçerik değiştir



- - - - -

Tekel İşçilerinin Eylemi


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 75 yanıt verildi

#61 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5.693 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Gönderim zamanı 06.02.2010 - 18:35

Gönderilen Resim

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

#62 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 06.02.2010 - 18:45

eylemde nerdeyse tekel işçisinden çok herkes var :)



muhalefet ışık gördü sanırım tünelin ucunda =)



hayır hayır tekel işçilerinin hangi hükümet zamanında gereksiz yere aşırı sayıda doldurulduğunu bu yüzden o çevrelerin savunduğunu ima dahi etmicem :msn24:
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#63 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 06.02.2010 - 20:12

Erdoğan'nın,marjinal gruplar dediği halkın kendisidir. Bu durumdan dolayı canı yanmayanların da canı yananların yanında yer almalarına toplumsal dayanışma diyorlar. Erdoğan'nın bunu algılaması beklenileceğine,deve sürüsüne hendek atlatılır. Gök gürlese, şimşek çaksa, Erdoğan kendisine karşı zannediyor.

 580023663830.jpg


#64 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 07.02.2010 - 13:11

Necati Doğru
Öz yurdunda soyulan!


Demiri tavında dövmeli diye başlamıştım, devam ediyorum. Özelleştirme Ana Planı’nı; “TEKEL işçilerine şahin, yabancı sermayeye yastıklı yalaka” haline getirmenin ülkeyi neye benzettiğini görmeliyiz.

Belgelerle görmeliyiz.

Rakamlarla görmeliyiz.

Sonuçlarla görmeliyiz.

Kadınlı erkekli hepsi bu ülkenin temiz süt emmiş çocukları TEKEL işçilerine “devlet kasası soyguncuları” diye hakaret eden bugünkü Başbakan’ın çok sevdiği dinci-sağcı şair merhum Necip Fazıl, “Öz yurdunda garipsin/ Öz vatanında paraya” diyor ya; rahmetli yaşasaydı, şiirine “Öz ülkende soyulan...” diye bir mısra daha eklemek ihtiyacını duyardı.

Soyduran kim?

Ne kadar soydurmuş?

AKP’nin kurucusu açıklıyor.

Kurucu 4 kişiden biriydi.

AKP’nin ikinci adamıydı.

Devlet bakanlığı yaptı.

Özelleştirmeden sorumluydu.

Akademik kariyeri de var, doçent olmuş, üniversitede dersler de veriyor, dürüst, temiz bir insan olan Abdüllatif Şener, Özelleştirme İdaresi’nin eski başkan yardımcısı Kenan Işık’la birlikte bir bilimsel makale yayınladılar.

***


Soygunu anlattılar.

Şunları yazdılar:

“AKP döneminde Türkiye’nin toplam özelleştirmesinin (miktar olarak) yüzde 73’ü gerçekleşti ve ülkeye 30 milyar dolar yabancı sermaye girdi. Fakat özelleştirme ile yabancı firmaların hakimiyetine geçen şirketlerdeki kâr transferlerindeki patlama yeni bir darboğazın yolunu açmaya doğru koşuyor.”

2002 yılında:

Kâr transferleri:

89 milyon dolardı.

2007 yılı Ekim ayında:

Kâr transferleri:

1.5 milyar dolara çıktı.

Yabancı geliyor, özelleşen şirketleri alıyor, çalışan sayısını azaltıyor, şirketlerin şehir içlerinde kalmış kıymetli arsalarını yine yabancı alışveriş merkezi kuracaklara satıyor, yüksek karları dışarıya transfer ediyor.

Özelleştirme 1985’de başladı.

Özelleştirme Ana Planı’nın amacı; “ülkeyi yabancıya soydurmak” değil; yolsuzluklarla mücade edebilmek için devletin ekonomideki payını küçültmek, piyasada rekabet ortamı yaratmak, iş-emek-sermaye verimliliğini artırmak, çalışan sayısını çoğaltmak, kaliteyi yükseltmek, yabancı marka yaratmak, çevreyi kirletmeyen üretimler yapmak ve devletin toplayacağı vergiyi artırmaktı.

***


25 yıl geçti.

Son 7 yılda AKP var.

Özelleştirme İdaresi 199 fabrika ya da devlet şirketini sattı. Bunlardan 125 tanesinin kapısına kilit vuruldu, üretim durdu, malları, arsaları satıldı, işçilerine tazminatları ödendi evlerine gönderildi. 25 yıl önce başlayan özelleştirmede başlangıçta işletmelerin parçalanmasına, parçalara ayrılarak satılmasına ve fabrikalar kapatılarak arsaları üzerinde alışveriş plazası, otel-motel, eğlence merkezi yapılmasına izin yoktu.

Ana planı deldiler.

Özelleştirme soyguna dönüştü.

Devletin tekel imtiyazını, vergi toplama hakkını, kamunun arsa imar rantını yabancılara ve yabancılarla işbirliği yapan iktidar yandaşı yerli sermaye sahiplerine satmaya dönüştü. Halkın karşısına geçip, “Bir yılda şu kadar milyar dolar özelleştirme yaptık, şu kadar milyar dolar yabancı sermaye geldi” diye böbürlenerek ülkenin soydurulmasını gizlediler. Gizliyorlar. Hakkını savunan TEKEL işçisine ise “Sana devlet kasasını soydurmayız” diye hakaret ediyorlar.

***


Özelleştirme çürüme yarattı.

Yabancıya yaltaklanma üretti.

Kurtuluş savaşımızda yabancı işgaline karşı en yiğit çarpışmalara mekan olmuş iki kentimiz Sakarya ile Eskişehir, bugün bir Çinli otomobil firmasını şehirlerine çekmek için aralarında neredeyse kanlı-bıçaklı olacak duruma geldiler!

İki koca şehir!

Çinli’nin önünde el pençe.

“Sana arsa hibe edelim, yeter ki fabrikayı bizim şehre kur” diye yalvarıyorlar.

İnsan yazmaya bile utanıyor.
*******************************************


Aldatanlar Kandıranlar Partisi.

Adaleti görmek için yaptıklarına bak, kalkınmayı görmek için aynaya bak.

 580023663830.jpg


#65 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 09.02.2010 - 16:35

darbe olmadı, postmodern darbe olmadı, cumhuriyet mitingleri hiç olmadı, seçimle gelemeyen muhalefet bunlarla denendi ama her defasında akp ve benzeri partiler güçlendi, sendikalar zaten tırışka, yargı kurumları bütün gücüyle zaten engel üstelik yargıya müdahale ediliyor zırlamalarıyla (bu bi itiraf aslında çünkü güzel müdahaleler var akp aleyhine)

son çırpınışlarda sıra işçi eylemlerinde,

belki duygusal bağlamda biraz oy çözerler ama gerçekler ortada bol miktarda para da hesaplarda, kendi silahlarıyla vuruluyolar hep =)

ya tutarsa umudu..


Ya tutarsa ya tutarsa ya tutarda biri denk gelirse...
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#66 milas

milas

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 939 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 09.02.2010 - 19:04

ebarah ;

Aldatanlar Kandıranlar Partisi.

Adaleti görmek için yaptıklarına bak, kalkınmayı görmek için aynaya bak.
""""""""""""""""""""

aynaya değilde sana bakmak yeterli AKP li olmak için :P :D
necip fazıl a sormuşlar; edebi nerden öğrendin, cevap vermiş edep sizden

#67 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 10.02.2010 - 00:06

Sevgili Pac,vicdana davet ediyorum.


Türkiye gerçeğidir,her çalışan binbir güçlükle geçen çalışma yıllarını,emeklilik sonunda alacağı emekli ikramiyelerinin hayaliyle,bununla yapacağı işlerlerin kurgusuyla geçirir.


TEKEL işçileri mevcut işlerinden çıkartılmışlar,mevcut maaşları düşürülmüş,4-C statüsünde çalıştırılmak suretiyle,istenildiği an kapının önüne konulacak şekilde çalışmaya zorlanmışlardır.


Emekliliklerini bile tamamlamadan,yarım yamalak çalıştıkları senelerin paraları hesaplarına yatırılmış. Zaten bankaya borcu olanların hesapları kesilmiş. AKP'nin var oluşunda hırsızlıklarından elde ettikleri ganimetleri topladıkları, faizledikleri VAKIFBANK,bu yatan paraları işçilerin iradesi dışında vadeli hesaplarına yatırmıştır. Çok bilen ama hiç bir şey bilmeyen başbakan da, işçiler paralarını çekmiştir demiştir.


Gözlerini öyle döndürmüşler, sonlarının geldiğini öyle sezinlemişler ki, işçilerin eylemlerinin altında PKK aramaya, çok sıcak ilişkiler içinde oldukları kankaları, her işlerine karıştırdıkları ŞEYTANI bile katmışlardır, Allahtan bulacasılar.



 580023663830.jpg


#68 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 10.02.2010 - 00:21

Tekel fabrikası el altından satışa çıktı

Okhan Şentürk / Ekonomist 9 Şubat 2010

Tekel'in Paşabahçe'deki içki fabrikasını geçen sene 303 milyon liraya alan As-Asya'nın, henüz bu parayı bile ödemeden fabrikayı el altından 375 milyon liraya (250 milyon dolar) satışa çıkardığı iddia ediliyor. Eğer satış gerçekleşirse As-Asya Gayrimenkul, cebinden bir kuruş para çıkmadan 7 ayda 72 milyon lirayı cebine indirmiş olacak.


Şirket, satış iddialarını kabul etmezken, müteahhit Ali Ağaoğlu, arazi için 'evet aracılar vasıtası ile bize teklif ettiler' dedi.

As-Asya Gayrimenkul, Haziran ayında yapılan ihalede Beykoz Paşabahçe'de ve tam deniz kenarında bulunan fabrika arsası için 303 milyon liralık teklif vermişti. Ancak şirket ve sahibi Mümin Gökalp'ın adı daha önce iş çevrelerinde hiç duyulmadığı için ihale ile ilgili büyük soru işaretleri oluşmuştu.

As-Asya'nın parasını ödemediği arsayı satışa çıkarması ile ilgili haberi Ekonomist Dergisi'nden Okhan Şentürk yaptı.



EL ALTINDAN SATIŞ

Tekel işçileri, Ankara’da kamuoyuna seslerini duyurmak için açlık grevi dahil eylem üstüne eylem yaparken, kurumun özelleştirilen bir fabrikasının el altından satışa çıkarıldığı bildiriliyor. Tekel’in Beykoz Paşabahçe’deki içki fabrikasını özelleştirmeden 303 milyon liraya satın alan Adana merkezli As-Asya Gayrimenkul’ün patronu Mümin Gökalp’in tesisi 250 milyon dolara satışa çıkardığı iddia ediliyor.

Tekel işçileri, geçen Kurban Bayramı’ndan bu yana Ankara’da hak mücadelesi veredursun, piyasada, Tekel’in özelleştirme yoluyla satılan fabrikalarından birine ilişkin bir satış haberi konuşuluyor.

Tekel’in Beykoz Paşabahçe’deki içki fabrikasını 15 Haziran 2009 tarihinde düzenlenen ihalede 303 milyon 100 bin lira gibi rekor fiyatla satın alan Adana merkezli As-Asya Gayrimenkul’ün patronu Mümin Gökalp’in, burayı el altından satışa çıkardığı iddia ediliyor.

"3 MİLYONU BİLE BULAMAZ"


Gökalp’in aracılar vasıtasıyla satışa çıkardığı Paşabahçe içki fabrikası için 250 milyon dolar talep ettiği belirtiliyor. Burada belirtmekte fayda var. Gökalp’in 15 Haziran 2009’da özelleştirmeden 303 milyon liraya satın aldığı Paşabahçe içki fabrikasının değeri, o günün döviz kuruyla 197.5 milyon dolara denk gelmekteydi. Gökalp, fabrikayı talep ettiği 250 milyon dolara satmayı başarabilirse bir yılda buradan 52.5 milyon dolar kâr etmiş olacak.

Mümin Gökalp’in eski ortağı emlakçı Mesut Yurter ise geçen temmuz ayında Doğan Haber Ajansı’na birlikte çalıştığı Mümin Gökalp için, “Bırakın 303 milyonu, 3 milyon lirayı bulamaz” şeklinde bir yorumu yapmıştı.

MÜŞTERİ ARIYOR

1933’te 160 bin liraya satın alındı

Tekel’in Paşabahçe Rakı fabrikası, Tekel’in 2004’teki satışının ardından üretimine son verdi. Tekel’in Paşabahçe’deki fabrikası, bir kamu kuruluşu olarak tanınmasına rağmen özel bir girişimle kurulmuştu. 1922’de Hasan Hulki Bey, 1900’lü yıllardan beri sahilde mum üretimi yapılan bir tesisi satın alarak, alkollü içki üretimine geçti. 1 Ekim 1933 tarihinde devlet, tesisi, Hasan Hulki Bey’den 160 bin liraya satın alınca, tesis Paşabahçe Tekel Fabrikası olarak resmen çalışmaya başladı.
Tekel’in Paşabahçe’deki arazisi toplam 54 bin 870 metrekare alana sahip. Ayrıca tesisin 3 bin 935 metrekarelik iskele ve rıhtımı mevcut. Söz konusu rıhtım ve iskelenin üst kullanım hakkı, Maliye Bakanlığı tarafından 49 yıllığına arazinin sahibine tahsis edildi. Arazinin 500 metre genişliğinde sahili bulunuyor.
Aracılar vasıtasıyla birçok işadamının kapısını çalan Gökalp, arazi için henüz ciddi bir müşteri bulmuş değil. Bu duyumdan yola çıkarak, Mümin Gökalp’i aradık. Gökalp’e ulaşamadığımız için avukatı olan Nilgün Merzeci’ye ulaştık. Paşabahçe içki fabrikasını satışa çıkardıkları yönündeki duyumumuzu yalanlayan Merzeci, Mümin Gökalp’in önümüzdeki günlerde özelleştirme teminatını yatırarak, burada farklı bir gayrimenkul projesi planladığını söyledi.

Mümin Gökalp, CNBC-e Business Dergisi’nin Eylül 2009 tarihli sayısında yer alan röportajında Paşabahçe içki fabrikasının yerine 300 milyon dolarlık bir yatırımla yedi yıldızlı, bin 500 yataklı, Paşa Sarayı adında bir otel projesi planladıklarını söylemişti.

Ağaoğlu’na teklif etti

Öte yandan Mümin Gökalp’in aracılar vasıtasıyla kapısını çaldığı işadamlarından birisi de Ağaoğlu Grubu’nun patronu Ali Ağaoğlu. Tekel’e ait Paşabahçe arazisinin kendilerine de teklif edildiğini doğrulayan Ağaoğlu, bu konuda dergimize şu açıklamalarda bulundu:

“Burası için geçtiğimiz günlerde bize de teklif gelmiş. Tabii aracılar vasıtasıyla pazarladıkları için direkt bana gelmediler. Gurubumuzda arazi geliştirmesinden sorumlu arkadaşlarla görüşmüşler. Konuyu arkadaşlar bana iletti. Bu arazi, bu kadar para etmez. Zaten ihalesi de oldukça yüksek bir rakamdan geçekleşmişti.”

Özelleştirme bedelini henüz yatırmadı

Peki özelleştirme karanının üzerinden henüz bir yıl bile geçmemişken Paşabahçe içki fabrikası satılabilir mi? Bu soruyu, konunun en önemli tarafı olan ÖİB yetkilerine sorduk. Bunun ÖİB yasası gereği mümkün olamayacağını belirten ÖİB yetkilileri, bu konuda şu bilgileri veriyor:

“As-Asya Gayrimenkul, idaremize 50 bin liralık teminat tutarı haricinde henüz bir bedel yatırmamıştır. Özelleştirme bedelini Kasım 2009’da yatırması gerekirken, ek süre talebinde bulunarak ödemeyi 2010’un Mart ayında yapacağını belirtmiştir. Özelleştirme bedeli olan 303 milyon TL’yi peşin veya taksitle ödeyip ödeyemeyeceği, ödeme tarihi geldiğinde belli olacak.”
***********************************************


Halkın parası işte böyle yediriliyor.

 580023663830.jpg


#69 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 10.02.2010 - 17:19

TEKEL işçileri bu kez Emine Erdoğan'ın kapısını çaldı. Ziyaret amaçlarını "Kadının fendi belki erkeği yener" diye açıklayan biri çocuk 8 kadın, 3 saat sonra isteklerine ulaştı. Ancak içeri girdiklerinde büyük bir sürprizle karşılaştılar. Çünkü karşılarında Başbakan Erdoğan'ı buldular.


TEKEL işçileri bugün Ankara’da sürpriz bir atak yaptı. Ancak eylemi yapanlar kadın. 8’i kadın biri çocuk, 58 gündür eylem yapılan TEKEL çadırlarından yola çıktı. Hedefleri ise Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan.

"KADININ DİLİNDEN KADIN ANLAR"

Ankara’nın göbeğinde 58 gündür bekledikleri Tokat, Hatay ve İzmir çadırlarından bir araya gelen kadınlar amaçlarını, “Kadının dilinden kadın anlar diye düşündük ve kadının fendi erkeği belki yener umuduyla yola çıktık” diye anlattı.

Nasıl hazırlandıklarını “Birden bire aklımıza geldi, o yüzden randevu almadık” sözleriyle ifade eden kadınlar, amaçlarını ise şöyle dile getirdi:
“Çiçeğimizi aldık, Emine Hanım’ı ziyarete geldik. Durumun farklı olduğunu anlatmaya geldik. Başbakan’ın yanlış bilgilendirildiğini bir de bizden duymasını istedik.”

Kadınlar Erdoğanların evine geldiğinde onları kalabalık bir polis ve medya ordusu karşıladı. Kadınların önce kimlikleri toplandı ve GBT kontrolleri yapıldı.
Saat 12.00 sularında evin önüne gelen kadınlar, beklerken ihtiyaçlarını Erdoğanların komşularının evlerinde giderdi. Yaklaşık üç saat sonra Emine Erdoğan üç kadını kabul etti. Üç kadın içeri girdiklerinde karşılarında sadece Emine Erdoğan'ı değil Başbakan Erdoğan'ı da buldular.

BÜYÜK SÜRPRİZ

Kadınlar görüşmeden sonra ise şu açıklamaları yaptı:
"Karşımızda Başbakan'ı görünce çok şaşırdık. Bizim için büyük mutluluk oldu. Çok olumlu bir gelişme oldu. Yaşadıklarımızı ve yaşayacaklarımızı anlattık. Çok samimi bir şekilde cevap verdiler. Biz Emine Erdoğan'la görüşmeye gittik ama Başbakan Erdoğan'la da görüştük. Bizim için çok büyük sürpriz oldu.

Tatmin olduk. Biz sadece kadın olarak, işçi olarak görüştük. Gelişmeleri TÜRK-İŞ 'le görüşecekler ama biz açıklamalardan tatmin olduk. Gerekli açıklamayı Türk-İş yapacak. "


http://www.hurriyet....429.asp?gid=229

#70 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 11.02.2010 - 16:53

Tek Gıda İş'ten Tekel iddiası
ANKA 11 Şubat 2010


Gıda İş Sendikası Genel Sekreteri Mecit Amaç, Maliye Bakanlığı önünde TEKEL işçilerine yaptığı açıklamada “Unkapanı’ndaki TEKEL Genel Müdürlüğü binası boşaltıldı. O bina şimdi hangi yandaş hastaneler zincirine peşkeş çekiliyor?” diye sordu.

Maliye Bakanlığı önünde TEKEL işçilerine bir basın açıklaması yapan Tek-Gıda İş Genel Sekreteri Mecit Amaç, açıklamasında bazı sorulara yer verdi. Amaç, “İstanbul Cevizli’deki arazi hangi bakanların ve müsteşarların başında olduğu vakfa peşkeş çekiliyor? Unkapanı’ndaki TEKEL Genel Müdürlüğü binası boşaltıldı. O bina şimdi hangi yandaş hastaneler zincirine peşkeş çekiliyor? Paşabahçe Alkollü İçkiler Adanalı bir işadamına 303 milyon dolara satıldı. Kasım ayında ödeme yapması gereken işadamı tek kuruş ödemeden nasıl trilyonlar kazandı? Bu hangi yetimin hakkı? Nerede Maliye Bakanımız, nerede Başbakanımız?” diye sordu.

Amaç, işçilerin “Tarlalar, fabrikalar siyasi iktidar emeğin olacak” sloganı atması üzerine fabrikalar, tarlalar ve siyasi iktidarın hepsini Hükümet’e verdiklerini belirterek sadece işçilik hakları istediklerini kaydetti. Amaç, bu açıklamayı Maliye Bakanlığı önünde yapma gerekçesini ise “Maliye Bakanlığı, TEKEL’in Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın bağlı olduğu bir bakanlık. Başımıza ne felaket geldiyse, neleri yaşadık ve yaşıyorsak 12 Maliye Bakanı’nın bunda dahli var, müdahilliği var” sözleriyle açıkladı.

"Siz kimsiniz ki bize merhamet ediyorsunuz?"

Amaç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in işçileri ve Türkiye’nin şartlarını anlamakta güçlük çeken bir zihniyetle konuştuğunu ileri sürerek Bakan Şimşek’in Batman’da doğduğunu ancak doğduğu toprakları ve insanlarını unuttuğunu öne sürdü. Amaç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Maliye Bakanı Kuzey Avrupa kültürüyle yetiştiğini söylüyor. Eğer Türkiye’yi bilmiyorsa gitsin Kuzey Avrupa’da bakanlık yapsın. Maliye Bakanı merhamet ettiğini söylüyor. Siz kimsiniz ki bize merhamet ediyorsunuz? Siz toprak ağası mısınız? Siz tarikat şeyhi misiniz? Siz bey misiniz, efendi misiniz? Biz de sizin kulunuz muyuz ki bize merhamet ediyorsunuz? Biz Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarıyız. Sizi biz seçtik, biz Hükümet ettik. Bize hizmet etmek zorundasınız, sorunlarımızı çözmek zorundasınız. Siz ulufe dağıtamazsınız, merhamet edemezsiniz. Biz merhamet beklemiyoruz, hakkımızı istiyoruz. Hakkımız verildiği takdirde yarın sabah itibariyle burada bir işçi bile kalmaz.”

İşçiler, “İthal bakan istemiyoruz”, “Yalancı Hükümet”, “Özlük hakkımız, söke söke alırız” sloganları attılar. İşçiler kendi imkanlarıyla Maliye Bakanlığı önünden geri döndüler.
******************************************


Halkın parası böyle yedirliyor,kurumlar böyle peşkeş çekiliyor,otellerde geberecesiler.

 580023663830.jpg


#71 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 13.02.2010 - 12:38

Necati Doğru
TEKEL'in binası tahsis edildi!


Dil çürük dişi karıştırır derler. TEKEL işçileri, Ankara’da “devlet kasasını soymaya yeltenenler” olarak etiketlenip “ölüm oruçlarına” terk edilince; bütün dikkatler bu çürük noktaya odaklanıyor.

Çürük nedir?

Nasıl oluşur?

Söz gelimi TEKEL’in İstanbul’da Unkapanı’nda Genel Müdürlük olarak kullandığı muhteşem bir binası vardı. Bu 5 katlı bina; İstanbul’un tam orta yerinde tarihi yarımada içinde bulunuyor. Beşinci katından Topkapı Sarayı, Ayasofya ve Sultanahmet camileri, Kapalıçarşı’nın Fatih döneminden kalma kubbeleri, öbür yandan Süleymaniye’nin büyülü görüntüleri, “elini uzatsan tutacakmışsın” yakınlığındadır. Başınızı ufka çevirirseniz, Marmara’nın mavi sularına selam durmuş Selimiye Kışlası’nı da görürsünüz.

Dördüncü kata inin.

Karşınızda Haliç uzanır.

Birinci kata gelin.

Ana kapıdan çıkın.

100 metre yürüyün, İstanbul’un bin yıllık “ticaret kalbi” Eminönü’ne, Tahtakale’ye ve Mısırçarşısı üstünden Kapalıçarşı’ya ulaşırsınız. Özetle diyeceğim şu ki; ticari değeri açısından Tekel’in Genel Müdürlüğü’ne merkez olmuş bu her bir katı yaklaşık 500 metrekareden toplam 2 bin 500 metrekarelik bina ve 3 bin metrekarelik arazisi altın değerindedidir.



***


TEKEL işçisine dediler ki:

Devleti size soydurmayız!

Kim dedi:

Başbakan Tayyip Erdoğan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Devlet Bakanı Ali Babacan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz. Sayın Başbakan ve bu sayın 4 bakan, “Özelleştirme Yüksek Kurulu”nu oluşturuyorlar. Özelleştirme Yüksek Kurulu, TEKEL’in pırlanta değerindeki bu binası için bir karar aldı.

Ciddi ciddi düşünün.

Tahmin edin!

Ne karar almış olabilir.

Demiş olabilir ki, “madem Tekel’in sigara, rakı, şarap, ispirto, malt, anason fabrikalarını yabancı şirketlere sattık. TEKEL’in adını bile yabancıya pazarladık. Tekel Genel Müdürlüğü’ne ihtiyaç kalmadı. O zaman Unkapanı’ndaki bu değerli genel müdürlük binasını da açık artırmayla satalım.”

Normal akıl!

Hesaplı iş adamlığı!

Adil devlet adamlığı!

Böyle düşünür değil mi?


***


Başbakan’ın başkanlığını ve 4 bakanın da üyeliğini yaptığı Özelleştirme Yüksek Kurulu, Tekel’in bu değerli genel müdürlük binasını 22 Mayıs 2009 tarihinde yani TEKEL işçileri henüz “ölüm oruçlarına başlamadığı” günlerde Özelleştirme İdaresi’nden aldı ve Maliye Bakanlığı’na hibe etti.

Olabilir!

Bunda bir şey yok.

Çürüklükten söz edilemez.

Devletin malı, bir devlet kuruluşundan diğer devlet kuruluşuna aktarılıyor. Bunda; genelin yani toplumun malını özele yani özel sektöre aktarma söz konusu değil. Fakat TEKEL’in pırlanta değerindeki binasının yeni sahibi Maliye Bakanlığı, ne yaptı?

Binayı özele tahsis etti.

“Devletten özele” tahsis!

Habersiz, ilansız,

ihalesiz aktarma.

Esasen Ankara’da ölüm orucuna yatmış TEKEL emekçilerinin binası olan değerli mülk, elinde 4 özel hastanesi bulunan ve başkanlığını Fahrettin Koca adlı bir iş adamının yaptığı Medipol Grup’a (Metropolitan Sağlık Hizmetleri AŞ) tahsis ediliyor.

Çürüklük burada!

Dil çürük dişi karıştırır!

Durmadan karıştırmalı!

Medipol üniversite kuracakmış.

Bu, özel üniversite olacakmış.

Paralı aile çocukları okuyacak.

Medipol Grup bu binayı rektörlük yapacakmış! Bina Özelleştirme Başkanlığı’nın elinden alınıp Maliye’ye hibelendikten sonra Maliye de bu binayı “ancak eğitim ve kültür hizmeti olarak kullananlara devredebilir” yasal kuralına uydurarak tahsislendirmiş!

Nereden baksan çürüme!

TEKEL işçisi haklıdır.

Tekel işçilerinin hakkını yiyeni ve yedireni Allah çarpar!
*************************************************


Halkın parası böyle yedirliyor. Bu gruba yapılan ilk peşkeş değil bu,bakınız

http://www.arkitera....-iki-kiyak.html

 580023663830.jpg


#72 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5.693 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Gönderim zamanı 13.02.2010 - 13:30

18'lik Müdür'e rica etsinler bu Tekel İşçilerinin hepsini işe alsın..

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

#73 kübra

kübra

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 213 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:::::::::::::::

Gönderim zamanı 13.02.2010 - 16:39

:P :D
Bir sessizliği anlatmak için yazıldı bu şiir


Belki de anmak için


bi damlacık bir sessizliği

#74 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 15.02.2010 - 09:05

Necati Doğru
Tekel’in altın binası tarikata verildi!


Başbakan Tayyip Erdoğan önceki gün Katar’a giderken Atatürk Havalimanı’nda bir açıklama yaptı ve “AK Parti iktidarı döneminde TEKEL’in ne gayrimenkulü ve ne de menkulü kimseye peşkeş çekilmemiştir” dedi.

Başbakan’dır.

Doğru söylüyordur.

Bana gelen bilgi ise “Tekel’in İstanbul Unkapanı’nda altın değerindeki 3 bin metrekarelik arsa üzerinde 5 katlı ve kapalı alanı 2 bin 500 metrekare genel müdürlük binasının bir tarikata mensup ve iktidar partisine yakın olduğu bilinen 4 hastane sahibi bir iş adamının şirketine tahsis edildiğini” bağırıyor.

Kaynağım mı yanlış!

Olur ya!

Yanlış bilgi almıştır.

Beni yanıltıyordur.

Yoksa Başbakan’a mı eksik bilgi veriyorlar; o da “Tekel’in gayri menkulü kimseye peşkeş çekilmemiştir” diye halka açıklama yapıyor! Ben kendi yazdığımdan sorumluyum. Bu yüzden “yanlış bilgiye dayalı yazı yazmamak için” her zaman yaptığımı yaptım.



***


Hangi gazeteci olsa yapar!

Yani yapması gerekir!

Birinci kaynağa başvurup, “TEKEL’in altın binası ne oldu?” diye sorar. Ben de TEKEL’in özel sektöre satılmasından sorumlu Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda (şimdi ismini vermeyeyim, adamın başı ağrıyabilir) üst düzey bir yetkiliyi buldum ve sordum.

Cevap şu oldu:

Biz TEKEL’in İstanbul Unkapanı’ndaki 5 katlı genel müdürlük binasını Maliye Hazinesi’ne (yani Milli Emlak’a) devrettik, bu bina bizden çıktı.

Ben hemen diklendim!

Sesimi de yükselttim:

“Nasıl olur, siz TEKEL’in malı olan bu binayı Maliye’ye ne hakla, ne hukukla devrediyorsunuz?” diye sordum. Özelleştirme İdaresi’nin üst düzey görevlisi, beyefendi bir sesle; “Bu kararı biz almıyoruz, bu kararı Özelleştirme Yüksek Kurulu alıyor, biz yasa gereği bu kurulun aldığı karara uyuyoruz” cevabını verdi.

Ben de yeniden sordum.

Kim bu Özelleştirme Yüksek Kurulu? Cevap şöyle oldu: Başbakan Tayyip Erdoğan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Devlet Bakanı Ai Babacan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz.


***


Başbakan ve 4 bakanı 22 Mayıs 2009 tarihinde 2009/27 sayılı kararla TEKEL’in Unkapanı’nda Haliç’e ve Marmara’ya bakan değerli 5 katlı binasının Maliye Bakanlığı’na hibe edilmesi kararını alıyorlar. Binada çalışan 300 genel müdürlük mensubu, 1 Ocak 2010’da TEKEL’in İstanbul Kartal Cevizli’deki yerleşkesine gönderiliyor. Maliye Bakanlığı, boşalan binayı 4 özel hastanesi bulunan Medipol Grup’a (Metropolitan Sağlık Hizmetleri A. Ş.) tahsis ediyor.

TEKEL’in binası!

Özele tahsis!

Habersiz, ilansız.

İhalesiz aktarma!

4 özel hastane işleten Medipol Grup ve grubun başkanı, bir tarikata ve iktidar partisine yakınlığıyla biliniyor. Bu konuda gazetelerde çok sayıda haber ve yazı çıktı. İskenderpaşa cemaatinin şeyhi Mahmut Esat Coşan’ın babası Necati Coşan (Halil Necati Efendi), bu grubun hastanesinde yattı ve tedavi görürken vefat etti. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan, bu grubun hastanesinde tedavi gördü. TEKEL binasının tahsis edildiği Medipol Grup’un İstanbul Göztepe kavşağındaki 12 dönümlük arazisine İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, belediyenin Şehir Planlama Müdürlüğü’nün karşı çıkmasına rağmen, imar izni verdi ve Şehir Plancıları Odası, “bu ayrıcalıklı imar iznidir” diye görüş bildirdi.

TEKEL’in binası!

Bu gruba tahsis edildi!

Binada “açlık grevine yatmış TEKEL işçisinin de hakkı” var. TEKEL işçisine sorulmadan bu bina hangi ölçülere göre önce Maliye Bakanlığı’na hibe edildi ve sonra da hangi kriterlere göre özel bir gruba tahsis edildi?

Cevabını isterim.
*****************************************


Özelleştirme Yüksek Kurulu: Başbakan Tayyip Erdoğan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Devlet Bakanı Ai Babacan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz.


Beşi bir YERDE.

Beşi bir YER.

Beşi de YER.

 580023663830.jpg


#75 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5.693 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Gönderim zamanı 15.02.2010 - 14:25

Gönderilen Resim

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

#76 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5.693 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Gönderim zamanı 17.02.2010 - 10:55

Gönderilen Resim

Tayyip ve çetesi ne kadarda gündemi değiştirmeye çalışsada, ülkede gerçeklerde var!

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli