İçerik değiştir



Demokratik Toplum Partisi Kapatıldı.


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 99 yanıt verildi

#81 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 15.12.2009 - 00:55

DTP, PKK ile arasına mesafe koymadı!

AB, "DTP'nin terör eylemlerini kınamayı ve PKK ile arasına açık mesafe koymayı ısrarla reddetmeyi sürdürmesinden üzüntü duyduğunu" bildirdi.

BRÜKSEL (A.A) - Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan DTP'nin "terör eylemlerini kınamayı ve PKK ile arasına açık mesafe koymayı ısrarla reddetmeyi sürdürmesinden üzüntü duyduğunu" bildirdi.

AB Komisyonu'nun günlük olağan basın toplantısında DTP'nin kapatılmasıyla ilgili bir soruyu cevaplandıran AB Komisyonunun Genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn'in sözcüsü Amadeu Altafaj Tardio, "öncelikle geçen hafta PKK'nın kanlı saldırısıyla başlayan, demokratik açılımı tehlikeye sokan son gelişmelerden ciddi endişe duyduklarını" belirtti.

Terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Türk halkına başsağlığı dileklerini ileten sözcü, AB Komisyonu'nun terörü en sert şekilde kınadığını hatırlattı.

Demokratik açılımın başarısı için tüm siyasi partilerin ve bütün toplum kesimlerinin katılımı gerektiğini vurgulayan sözcü Altafaj Tardio, DTP'nin kapatılmasıyla ilgili şunları kaydetti:

"AB Komisyonu, DTP'nin terör eylemlerini kınamayı ve PKK ile arasına açık mesafe koymayı reddetmeyi sürdürmesinden üzüntü duymuştur. Öte yandan, Anayasa Mahkemesi'nin kararı oy kullanan önemli sayıda bir toplum kesimini, demokratik açılımın başarıyla sonuçlanması için gerekli koşul olan siyasi temsilden mahrum bırakabilir. AB Komisyonu, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ilgili maddeleri, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları ve Avrupa Konseyi Venedik Komisyonu tavsiyeleri uyarınca durumu yakından izlemeye devam edecektir. AB Komisyonu, Türkiye'de siyasi partilerle ilgili yasal düzenlemelerin Avrupa standartlarına yükseltilmesi ihtiyacını hatırlatır."

Tardio, Ermenistan'la imzalanan "tarihi" protokollerin ilk adım olduğunu ve bunun parlamentolarda onaylanması gerektiğini de belirterek, süreci bazı endişelerle izlediklerini söyledi.

//mynet




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#82 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 15.12.2009 - 01:01

Romantizma gecenin bu saatinde uzun bir yazı eklenirmi hiç?

Bak yazıda da dedikleri gibi Rüyalar alemindeyiz şu saatte *fiuv


konunun özü şu... adamlar ağlamaya zırlamaya başladılar... Aynı topraklarda kardeşçe yaşamak isteyenlerin bayraklara saldırmalarına, masum halkın evini işyerini dağıtmaya, insanları canlı canlı yakmaya demokrasi veya kardeşlik diyenler şimdide doğudaki halkı kışkırtmaya uğraşıyorlar...

"Bakın sizin temsil hakkınızı yok ettiler" diyiyorlar.

Diğer partilerdeki doğu kökenli vekiller acilen işe sarılmalı... yoksa çooook insanımızı kandırır bu zavallılar ve külleri soğumak üzere olan PKK yı yeniden inşa ederler... (bakınız: 1990lı yıllar )




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#83 atlantisli

atlantisli

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.241 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atlantis

Gönderim zamanı 15.12.2009 - 03:49

AKP ve diğer partiler acilen kürt kökenli millet vekillerini devreye sokmalı zira çok beyin yıkar bu "zavallılar!"

Romantizmaya katılıyorum hatta kapatmanın ilk günü söylemiştim

Yalnız AKP muhalefetin aşırı saldırganlığı yüzünden bünyesinde bulunan 69 kürt milletvekilini kullanmadı,konuşturmadı.Haklıydı da çünkü bazı bireysel söylemler muhalefetin tepkisiyle zaten ayyuka çıkmış olan halkın tepkisini en DTP ye duyulanından AKP ye de çevirirdi.Ama önümüzdeki süreçte Tayyip bu kartı da masaya sürecek.Öyle ya bölgenin birinci partisinden meclisten kürtleri sürdüler propagandasına en iyi cevap 69 kürt milletvekili.

Şimdi romantizma akpli kürt milletvekili çıkıp kürtlerin hakların iyileştirilmesi konusunda konuşmaya başladığında bahçeli ve baykal tarafından dtp gitti ama akp duruyor bunlar asıl hainler falan filan demeyecekler mi.Ama buna rağmen bu kart masaya sürülmeli ve bence sürülecek de.Her ne kadar mhp ve chp çözüm değil çözümsüzlük istese de.Malum onlar ekonominin dibe vurup ülkenin batması (akpnin batması) için çok dua ettiler ama olmadı.Şimdi de ülke birbirine girsin hatta darbe olsun akp düşsün de nasıl olursa olsun havasındalar ama havalarını alacaklar yine.Bence muhalefet parti merkezlerinde kurmaylarıyla oturup kürt meselesinde veya başka meselede Türkiye'nin faydasına ve çözüme yönelik konuşmuyorlar.Bence her meselede oturup akp yi bu konuda nasıl zarara uğratırız hesabındalar.AKP projesi memleket menfaatine olduğundaysa çelişkiye düşmeden karşı çıkmaları ise vatanseverlikten ne kadar uzakta olduklarını gösteriyor.Oysa Tayyip Erdoğan içinde darbeci suikastçı bile olan onca düşmanına rağmen partisini büyük bir riske atarak böyle bir projeyi gündeme getirdi.Böyle bi davranışa verilecek muhalefet refleksi bunu kullanıp AKP yi bitirmeye çalışmak değil en azından bi kerecik olsun bu memleket için masaya oturup görüşlerini paylaşmak olmalıydı.Sonra meselenin hassasiyetini de gözeterek yap muhalefetini bişi diyen yok.Ama yok kamerasız görüşmem,gizli oturum yapmam(sanki kendileri icik cücük meselelerde bile yapmamışlar gibi),yaparsanız devlet sırrını ertesinde açıklarım kimse umruma gelmez yeterki AKP bitsin biz milli menfeatlerden vazgeçtik,hedefimiz AKP,demokratik yollardan gücümüz yetmiyor,asker desen darbecileri içeri tıktı,adam çetin ceviz çıktı,artık bize bu yolda herşey mübah...

Düşünün iktidarsınız ve muhalefet gibi demokrasilere çok seslilik getirmek için var olan muhalefetin tek yaptığı iktidar projelerini öldürmeye çalışmak.Çünkü gelişmiş bir muhalefet anlayışı iktidar projelerine;karşı proje üreterek yanıt vermektir.Bunlarınsa tek yaptığı iktidar masasındaki projeye saldırıp yırtmaya çalışmak çünkü kendi önlerinde bir proje yok.Kürt meselesi gibi milli ve hassa bir konuda bile adamlar geleneklerini bozmuyor.Hadi chp yi anladık adamlar darbe bile mübahtır diyo da mhp ye ne oluyor.Neymiş tabanın sesini dile getiriyorlarmış.Ayağını yere sert vurursan tabandan da çıkan ses sert olacaktır tabi kimi kandırıyorsunuz.Sizlerin anarşist bir anlayışla tek projesi var ne olursa olsun AKP yi bitirmek.Ama Tayyip kolay lokma değil bence baya bi uğraşmanız gerekecek.bu adam düşene ya da ölene kadar baya bi fazlanızı alacak gibi geliyor bana ki eline sağlık...

Yukarda geçen demokrasideki çoğulculuk tartışmasına gelince yukarda söylemiştim aslında da sonradan geyiğe vurduğum için pek dikkate alınmamış;

Eğer insanlar istisnasız tek bir fikir üzerinde birleşebilseydi hayvan sürülerinden farkı kalmazdı.İşte bu gerçeği farkedenler "çoğunluğa uyma fikrini" "fikirleri" olarak benimsedikleri için ihtilaf ettikleri konularda bile çoğunluğun dediğinin yapılmasını kendi fikirlerinin kabulu/uygulanması olarak görmüşlerdir.

Yani çoğunluğun dediğinin olması demek herkesin dediğinin olması demektir.Çünkü herkes şunu söylemekte;şu görüşte hemfikir durmaktadır;"çoğunluğun dediği olur".Böylece herkesin dediği olmaktadır.Olmuyor diyenler var olan demokratik sistemi kabul etmeyenlerdir ki bunu başka açıklaması yoktur zaten.
Bir önemli noktada şu.Demokrasilerde çoğunluğun dediği olur ama bu bir sürecin sonucudur.Yani azınlığın söylediği çoğunluğun söylediğini değiştirmese bile etkiler.Tamamen ya da kısmen değiştirdiği durumlar da vardır.Yani bu bir şekil verme sürecidir.Ama bakıyorsunuz muhalefet ben bu süreçte de yokum diyor.Meclisi terkediyor,görüşmem diyor,herşeye kapalıyım diyor ve bunu her projede sürdürüyor.Sonra da diyor çoğunluk azınlığı eziyor hep onların dediği oluyor,tamam da sen sürece katılmazsan tabiki senin dediğin olmaz proje senin katkılarınla değişikliğe uğramaz.Ayrıca da Tayyibin hangi dediği olmuş merak ettim adamın yapmaya çalıştıkları anayasa mahkemesinden döndü hep orası da ayrı bir konu ama adam yılmadı devam ediyor...

Yani Tayyip Erdoğan bu işi başarsa da başaramasa da kendini büyük bir lider olarak tarihe kazıdı.Bugün bu anlaşılamasa da Türkiye'nin en önemli sorunlarını çözmeye çalışan tarihi adımlar atan bir lider olarak yarının çocukları tarafından anılacak.Diğerleri ne olarak anılır bilmem artık...

#84 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 15.12.2009 - 20:28

Yani Tayyip Erdoğan bu işi başarsa da başaramasa da kendini büyük bir lider olarak tarihe kazıdı.Bugün bu anlaşılamasa da Türkiye'nin en önemli sorunlarını çözmeye çalışan tarihi adımlar atan bir lider olarak yarının çocukları tarafından anılacak.Diğerleri ne olarak anılır bilmem artık...



Sevgili Atlantisli,



Muhalefet karşı çıkıyor,kıyameti koparıyor da,neye karşı çıktığını kendileri de bilmiyor,dersem,desem,dedim bile; AKP hükümetinin,açılım adı altında "sana göre" (diyeceğim çünkü hükümetin bile açılımdan ne anladığını anlattığını düşünmüyorum),getirmek istediği yeni politikalar,kanı kesecek uygulamalar,gözyaşlarını dindirecek icraatlar nelerdir?


Kendini,bu ülkede zulüm,eza gördüğünü,ayrımcılığa tabi tutulduğunu iddia eden Kürt vatandaşlarımızdan biri olarak kabul edip,sonu "ım,im" diye biten cümlelerle açıklarsan memnun olurum.

Bu mesaj ebarah tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 15.12.2009 - 20:31

 580023663830.jpg


#85 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 15.12.2009 - 21:39

Yani Tayyip Erdoğan bu işi başarsa da başaramasa da kendini büyük bir lider olarak tarihe kazıdı.Bugün bu anlaşılamasa da Türkiye'nin en önemli sorunlarını çözmeye çalışan tarihi adımlar atan bir lider olarak yarının çocukları tarafından anılacak.Diğerleri ne olarak anılır bilmem artık...


Tayyip Erdoğan ne yaptı da ''büyük lider'' oldu ?

Hangi sorunu çözdü ?

Hangi sorunun çözümü için tarihi adımlar attı ? Kürt sorunu mu ? Bu açılım denen zımbırtının ardında ABD'nin olduğunu beş yaşındaki çocuk bile biliyor. Madem Kürt sorunu diye bir sorunumuz varmış, Tayyip Bey bu sorunu çözmek için neden yedi yıl beklemiş ?

Diğer yandan, Kıbrıs sorunu çözüldü de bizim mi haberimiz yok ? 1915 olayları hakkında Ermenistan'ın sesi kesildi de biz mi farkında değiliz ? İşsizlik mi bitti ? Ekonomimiz mi düzeldi ? Dış politikada başarılar mı elde ettik ? Muasır medeniyet seviyesine mi ulaştık ?

Pardon siz Türkiye'de mi yaşıyorsunuz ?

Tayyip Erdoğan iyi bir siyasetçi olabilir. Yüzde kırk yedi oy alıp tek başına iktidara da gelebilir. Bu iktidarını, uzun yıllar boyunca devam da ettirebilir. ''Davos Fatihi'', ''Son Osmanlı Padişahı'', ''BOP Eşbaşkanı''da olabilir.

Ama hiçbir zaman, ilkeli, dürüst, mütevazi, seviyeli, tüm milletin sevgisini kazanan bir ''lider'', bir ''devlet adamı'' olamaz.

Gelecek nesiller onu, şaibeli kişiliğiyle, saygısız üslubuyla, ettiği küfürlerle, tutarsızlığıyla, çıkarcı, zik zaklarla dolu siyasi çizgisiyle anacak ve her zaman da bu şekilde hatırlayacaktır. Bence bu yüzden AKP seçmeni gelecek nesillere ibreti alem olsun diye sandıkta AKP'ye oy verirken ellerindeki oy pusulasıyla fotoğraf çektirsin. Görsün gelecek nesiller bu ülkenin ne badireler atlattığını...

#86 Arjantin Cad.-ANKARA

Arjantin Cad.-ANKARA

    Sırdan öte ne var ki

  • Üyeler
  • 18.713 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi
  • Konum:Edebi metin

Gönderim zamanı 15.12.2009 - 23:16

Ezberci dost Wale'e bu konuda son sözüm:
Senin hiç bir şeyi anladığını, anlayabildiğini sanmıyorum..
Çok okumak, çok bilmek değildir..
Okuduklarını algılamak önemlidir..
Bunun gerçekleşebilmesi için de "düşünmek eylemi" gerekir..

Ben yukarıda iddia ettiğin gibi bir şey demedim..
Ama sen sıkıştığın köşeden kurtulmak için "çamur at, izi kalsın" ergenekoncu taktiğiyle saldırı başlatıyorsun..
Hemen hemen tüm tartışmalarında yaptığın gibi...

Okudukların üstüne düşünme yeteneğini geliştirmeni ve böylece ezbercilikten kurtulmanı öneriririm.



Tek ben mi böyle düşünüyorum diyordum ama benim dışımda da böyle düşünen birileri varmış demek ki doğru düşünüyor muşum.

Teşekkürler.

Her yanda güz sancısı öpüşmeler var ama nedense hepsi yarım...


#87 Poseidon

Poseidon

    Tarih Muhabiri

  • Dokunulmazlar
  • 2.810 Mesaj
  • Konum:Eskişehir...

Gönderim zamanı 16.12.2009 - 00:53

Konunun yorumlarını okudum genellikle konuya demokrasi açısından yaklaşılmış.... Ancak bu kapatılmanın kürt kökenli vatandaşlar üzerinde bırakacağı iz bakımında konuya yaklaşmak bence daha önemli.... Yukarıda demokrasilerde parti kapatma vardır yoktur tartışması olmuş avrupadan örnekler verilmiş acaba avrupadaki parti kapatmayla Türkiye'deki parti kapatma arasında bir fark yok mu....? Bu sorunun cevabını demokrasi kavramı çerçevesinde vermenin bir anlamı yok kimse bu gün herhangi bir avrupa ülkesine vay efendim sen neden parti kapattın,hani demokrasi,hani siyasal haklar,düşünce özgürlüğü falan diye hesap sormaz kaldı ki bize ve dünyaya göre ''medeni avrupa'' demokrasi de rüşdünü ispatlamıştır. İspanyada eta ila bağlantılı bir partinin kapatılması, ispanyada gelecekte ne gibi bir sancı doğuracaktır...? İspanya'nın karşısına bunu kim pişirip pişirp sürecektir uluslararası arenada kim zor durumda bırakacaktır...? Hiç kimse.

Ancak Türkiye nin konumu hiç de böyle değil bu her zaman Türkiye'yi uluslarası arenada elini zayıflatacaktır... Türkiye bu işi dışarı bırakırsa ki bu iş artık ona gidiyor Türkiye '' bırakın bu benim iç meselem ben çözerim dediğinde'' cevap muhtemelen şu olacaktır '' E arkadaş sen bu adamları kapatıyosun dinlemiyosun siyaset yapmasına izin vermiyosun nasıl olacak bu iş...?'' Peki ispanya ya böyle bir şeyi kimse der mi...?

Bu arada bu sorunun çözülmesi için atılan adımları yok avrupa diretti yok abd diretti gibi artık eskiyen edebiyat yapmayı bırakmak gerekir çünkü artık o dönemeer geçmiştir... Türkiye iç siyasette belki çok iyi değildir ama dış siyasette artık hiçte öyle küçük bir devlet başka devletlerin dediğini yapan bir devlet halinde değildir.Artık Türkiye, bir ülke etrafında toplanmaktan ziyade etrafında ülkeler toplayan bir hale gelmiştir... Son dönemde vize kalkan ülkelere bakın ve bu ülkeler ile Türkiye'nin tarihsel bağını bir düşünün... Kaddafi gibi bir arap milliyetçisinin eskiden başkentimiz İstanbul'du yeniden olabilir demesi büyük bir olaydır...

Bununla beraber bu partinin kapatılması tamamen pkk nın elini güçlendirmiştir...

Çünkü artık propaganda olarak şunu kullanacaktır ''arkadaşlar bakın bunlar bize siyaset hakkı tanımıyor hakkımızı siyaseten arayamıyoruz sizde gördünüz ki bunun tek yolu silahlı mücadeledir...''

Demokrasi bana göre izafi bir kavramdır... çünkü demokrasi seçilmişler ve seçilmişleri seçenler içindir... yine seçilmişler arasında demokrasiyi en çok savunan iktidardaki seçilmiştir ve demokrasiyi en çok hisseden de iktidardaki partiyi seçen kişidir...

Oy attığı partinin meclise girememesi ve yine oy attığı partinin iktidar olamaması sonucunda seçen kişi ülke yönetiminde ne gibi eşit bir paya sahiptir...? Yani kime göre neye göre demokrasi...?

Kapatılma dtpnin işine gelmiştir işini kolaylaştırmıştır... Çünkü karşıdaki parti vurdukça güçlenmekte ve bu partinin hayat suyu '' ezildik, vurulduk, hor görüldük, bizi ayırıyolar, bizi tecrid ediyolar bizi konuşturmuyorlar''' edebiyatıdır...

Unutulmamalıdır ki kürt sorununun çözümü bu ülkede bir tek dtp nin işine gelmez çünkü bütün programı bu sorunun üzerine kuruludur ve bu sorunun halledilmesi demek dtpnin bitmesi demektir....

Son olarak bir dahaki seçimlerde dtp daha çok oy alırsada kimse şaşırmamalıdır...

Bu mesaj Poseidon tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 16.12.2009 - 00:54

Galata Kulesi'nin aklı olsaydı, Kız Kulesi'ne evlenme teklif ederdi...

#88 Do'Urden

Do'Urden

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 649 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 16.12.2009 - 01:15

Kapatılıp tekrar acıldıgı surece bu sorun daha da buyur..
Bu sekılde Pkk'nın halk uzerındekı etkısı artabılır..Bunun dısında anayasada partı kapatmanın onune gecılmesı ve bundan zıyade onune gelenın partı kurmasıda guclestırılmelı.. Pkk ıle herhangı bır baglantısı olan,yada ıkı lafından bırınde pkk yada ımralı sozcuklerını kullanacak kısılerı meclıse sokmamak gerekır.
Bu takdırde DTP'nın kapatılması hayrımıza dahı olabılır..
***

Turkıyedekı kaos suan kı sorunumuz..herkes ayakta..tedırgın..
Televızyonlarda Pkk adına sansur uygulanmalı..ılgılı tum haberlerede..sehıt haberlerıde dahıl.
Gazetelerden takıp etsın edecek olan,gazete okuyan..
Medya herkes ıcın sılah durumunda..Basbakan bır konuda haklı ama haklı olmak yetmıyor..eyleme doksun bıraz.

***
Partının kapatılmasıyla ılgılı gorusum ıse..
Hepımızın ortak gorusu anayasal oldugudur dıye tahmın edıyorum..esastan gorusuldu;demekkı yeterlı delıller mevcuttu ve 11 oyla kapatılması uygun goruldu..demokratık degıldır dıyemeyız..

Konusuyorlar partı lıderlerı.." demokrasıye ınen darbe,kapatılma taraftarı degılız..vs vs.."
Konusmasınlar..madem bu karar demokratık algılanmıyor...hos karsılanmıyor..o halde anayasayı degıstıreceksın.. Bu yuzden bu soylemler bana hıc samımı gelmıyor..


***

Bır dıpnot koyayım " Mıllıyetcıyım dıyen adamın mıllıyetı parası kadardır..parasından fazla para mıllıyetını satın alır."

Saygılar
"Partimizin güttüğü bütün bu esaslar, Kamâlizm prensipleridir" M.Kemal

"En iyi kuram 'Zamana bağlı olarak yanlışlanabilir" Karl Popper

"Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır Bertrand Russel

"Soyut ve Somut kavramlar hiçbirşekilde İlişkilendirilemez ve Örneklendirilemezler" Mw

#89 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 16.12.2009 - 14:30

İyi de olsa kötü de, beğensek de beğenmesek de kapatıldı gitti...Şimdi bekleyip sonrasını göreceğiz ,bakalım zaman bize neler göslerecek...
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#90 tarkan

tarkan

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 163 Mesaj

Gönderim zamanı 17.12.2009 - 08:31

ülkenin batması (akpnin batması) için çok dua ettiler ama olmadı.


1 Nisan

#91 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 18.12.2009 - 14:09

DTP'LİLER İSTİFA ETMİYOR!
"TABANDAN BASKI VAR"

18.12.2009 10:38

Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kapatma kararının ardından sine i millet'e dönme kararını bugün uygulamaya koymaları ve istifa etmeleri beklenen eski DTP'li 19 milletvekili, istifa kararından vazgeçti. Milletvekilleri kararı, istifayı değerlendirmek üzere katıldıkları Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Parti Meclisi toplantısında aldı. Açıklamayı 14:30'da Ahmet Türk yapacak.

Eski DTP'li Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Selahattin Demirtaş, PM toplantısına verilen arada gazetecilere milletvekilliğinden istifalarıyla ilgili olarak, ''Parti Meclisi bize 'bekleyin' dedi. Yoksa şu saatlerde Mecliste olup istifa dilekçelerini verecektik'' demişti.

BDP'YE KATILACAKLAR

Bu arada Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), kapatılan DTP'li vekillerin katılımını sağlamak için olağanüstü kongre kararı almaya hazırlanıyor. BDP Genel Başkanı Demir Çelik, "Kapatılan DTP'nin partilileri ile birlikte çalışmalarımızı sürdürme kararı ve azmindeyiz." dedi.

BDP'nin Türkiye genelindeki örgütlenmesinin en kısa zamanda tamamlayacaklarını dile getiren Çelik, yapacakları görüşmeleri kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade etti.

Kapatılan Demokratik Toplum Partisinin (DTP) eski genel merkez binasına, Barış ve Demokrasi Partisinin (BDP) tabelası asıldı.

HABERTURK.COM

#92 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 18.12.2009 - 15:50

Öcalan'dan DTP'li vekillere: İstifa etmeyin
Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan, kapatılan DTP'nin milletvekillerine mesaj gönderdi

Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan, kapatılan DTP'li milletvekillerinin istifalarını değerlendirerek, "Ben farklı düşünüyorum. Çözüm demokratik mücadeledir. Bence henüz istifa edilecek aşamaya gelinmedi. Meclise dönüp demokratik siyaset geliştirilebilinir" dedi.

ANF’nin haberine göre, Öcalan, avukatlarıyla yaptığı görüşmede hücresindeki durum hakkında bilgi verdi ve kapatılan DTP'li milletvekilleri hakkındaki görüşlerini aktardı. Öcalan'ın avukatlarına, “Odamda pencere açtılar. Havalandırmaya çıkarmayı da iki saate çıkardılar. Bir saat sabah bir saat öğleden sonra olmak üzere iki saat havalandırmaya çıkardılar. Dün dört arkadaşla tekrar görüştük. Onlarla da sohbet ettik” dediği bildirildi. Kapatılan DTP’li milletvekillerinin istifa kararı konusunda ise Öcalan, şöyle konuştu:
"Milletvekillerinin istifası konusunda ben farklı düşünüyorum. Çözüm demokratik mücadeledir. Bunu halka danışabilir ve karar alabilirler ama öyle yüzeysel değil, gerçekten halka sorarak, bunu kararlaştırabilirler. Diyarbakır’da binlerce kişiyle halk toplantıları yapabilirler, daha sonra il il halk toplantıları yapabilirler. Onlar da halka gidebilirler. Meclis’e dönüş de yapabilirler. Biz böyle gerekli gördük de diyebilirler. Bence henüz istifa edilecek aşamaya gelinmedi. Bizler henüz o aşamada değiliz. Meclise dönüp demokratik siyaset geliştirilebilinir. Ufuk Uras’ın teklifi değerlendirilebilir. Milletvekilleri Meclisi iyi kullanmalıdırlar. Demokratik kanalları açamadılar. Meclis’te herşeyi tartışabilmeliler. Demokratik mücadele için demokratik siyaset gerekiyor. Bunun yapılabilmesi önemli. Şimdi yeni parti var deniliyor. Ben buna bir şey demiyorum. Devlet birisini kapatır, birisi açılır ancak hukuk tekniği açısından bir parti olabilir.

Aleviler de dahil olabilir. Diğer demokratik kesimler de dahil olabilir. Böyle demokratik bir oluşum olursa kırk elli milletvekili çıkarabilirler. Bunlar önemli şeyler yapabilir, demokratik siyasetin önü açılabilir. Bunu yaparlarsa demokratik siyasetin önü açılabilir
".
****************************************


Demek ki neymiş; Eli kanlı teröristbaşı,öyle denildiği gibi ağır koşullarda yaşamıyormuş.

En basit poğaça çalma,afiş asma,mitinge katılma,suçu ve suçluyu övme,altı üstü bir yazı-yorum yazma gibi eylemlerden dolayı hapise atılanların yaşamını cehenneme çeviren hükümet,bu terörist başına,bu katil,çapulcu sürüsünün sürübaşına,her türlü imkanı sağlıyormuş.

Onun için,ikide bir, "yok efendim bulunduğu ortam çok ağır,üstelik yalnız,en büyük cezayı çekiyor" teraneleri okumaktan vazgeçin.

Boktan suçlarla yatanlar,sevdiklerine,ailelerine bir iki satır yazamaz,yüzünü göremez,bir istekte bulunamazken,bu it sürüsünün baş itine,itlerine talimat vermesi,çizdiği açılıma yol göstermesi için her türlü imkan sağlanıyor.

Bu mesaj ebarah tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 18.12.2009 - 15:52

 580023663830.jpg


#93 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 18.12.2009 - 16:02

TALİMAT GECİKMESİ

Ahmet Türk'ten açıklama
Kapatılan DTP’nin milletvekilliği düşürülen eş başkanı Ahmet Türk bir açıklama yaptı.


İşte Türk'ün açıklamasından satır başları:

Bildiğiniz gibi DTP Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla kapatıldı. Biz bu kararı başından beri bir siyasi karar olarak değerlendirdik. 12 eylül darbe anayasasıyla kapatılan bir parti, bu karar aslında çok düşündürücüdür. Bu statükoculuğun devamını isteyen mantığın devamıdır. Türkiye’nin demokratikleşmesini istemeyen güçlerin kararıdır. Bu karar inkar imha asimilasyon politikalarının devamını isteyen bir anlayışın devamıdır.

Bu kararı hukuki görmüyoruz. Biliyorsunuz uzun süredir siyasetin içindeyim. HEP'ten başlayan bu sürecin tanığıyım, o süreçlerin sanığıyım. HEP, HADEP, DEHAP, DEP kapatıldı.

Ama bugün yine barışa olan inancımızı halkların kardeşliğini sağlamaya yönelik siyasetimizi, Barış ve Demokrasi Partimizde sürdürme kararını aldık.

Barışın ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Bizim 6 partimizin kapatılmasına rağmen, hala demokratik yöntemleri esas alan demokrasiyi esas alan yaklaşımımızın herkes tarafından görülmesi gerekiyor.

Bu çabamız, bu ısrarımız demokrasiyi ne kadar önemsediğimizin açık bir göstergesidir. Barışı savunduğumuzun açık bir göstergesidir.

Barış ve demokrasi partisini güçlü partisine getirmek. Demokratik siyasetinin güçlü ve bütün halkın dinamiklerine yanıt verecek bir noktaya taşımasıdır.

İkincisi Türkiye’de, Türkiye halkının, Kürt halkının, farklı inançların, emekçilerin vicdanı olacak bir siyasi oluşumu da ortaya çıkarmamızdır. Eğer bunu ortaya çıkarabilirsek ve demokrasi mücadelesini verebilirsek, o zaman Türkiye’yi değiştirebiliriz. Demokrasiyi sağlayabiliriz. Özgürlüklere kavuşabiliriz. Bugün mücadele gerçekten demokrasiye inananların, inançların kendini özgürce ifade edebileceği, emekçinin hakkını savunacak bir Türkiye Partisi’ne ihtiyaç var.

Demokrasiyi esas alanlar bir çatı etrafında da toparlanmanın, birlikte olmanın da hazırlığını yapmalıdır. Barış ve demokrasi partisi gerçekten demokrasinin adresi olabilecek.

Başından beri söyledim. Demokratik mücadele bizim için esastır. Partimizin kapatılmasıyla birlikte grubumuz partimiz gerçekten onurlu bir duruş gösterdiler. Bize sahip çıktılar.

Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla, siyaset yasağı getirilen iki arkadaşına yürekten bağlılıklarını gösterdiler. Ben huzurunuzda partime ve bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Çarşamba günü İmralı’da sayın Öcalan’la avukatları bir görüşme yaptılar bu görüşme sonucunda sayın Öcalan da parlamento zemininin terk edilmesinin doğru olmadığını ve mücadelenin devam etmesini istediğini bize ilettiler.

Tabiî ki haksızlığa maruz kalabiliriz. Biz zaten haksızlığa karşı olduğumuz için buradayız. Bütün bu gelişmeleri değerlendirdik ve arkadaşlarımızla birlikte istifanın doğru olmadığı fikrine vardık.

İstifa kararını gözden geçirdik ve parlamento da Kürt sorununun çözümüne katkı sunmak için devam etme kararı aldık.

Ben burada bir şey daha ifade etmek istiyorum. DTP’nin kapatılması, partilerinin kapatılması büyük bir ayıptır, büyük bir günahtır. Bu mantığı açmamız gerekiyor.

Bir canı bile kaybetmemiz bir partinin kapatılmasından da daha önemlidir. Onun için diyoruz ki ey siyasetçiler, siyas partiler gelin canlara sahip çıkalım. Gelin canları kaybetmeyelim diyoruz. Hep birlikte barışçıl demokratik bir sürecin önünü açalım.
*******************************************

Hükümet,İmralı'daki teröristbaşını muhattap almadığını söylüyor.

İmralı'daki terörist başını muhattap alanlarla,o ne derse onu yaptıklarını söyleyenlerle muhattap oluyor.

Bu ne şimdi?


Bu mesaj ebarah tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 18.12.2009 - 16:03

 580023663830.jpg


#94 atlantisli

atlantisli

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.241 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atlantis

Gönderim zamanı 18.12.2009 - 16:05

DTP'LİLER İSTİFA ETMİYOR!
"TABANDAN BASKI VAR"

O baskı tabandan değil tavandan bi kere,Tavan derken derin pkk yı yönetenler.DTK falan hikaye;Pkk yı yöneten derin güçler kongresi :mad1: İsrailli amcaları o dağlar benim,kucağımdan kolay kolay indirmem,bana hangi dağı verceniz söleyin mayından temizlencek arazi var mı demiş.Ben de elimi mayının altına koymazsam katiyyen olmaz demiş.Bi dakka dedin aylar yıllar oldu sen gelmez oldun demiş <_< Bakalım görecez. Tayyip derviş ne demiş.Sabrederek murada erilir miymiş *fiuv

#95 waranko

waranko

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 19.12.2009 - 11:40

Hükümet,İmralı'daki teröristbaşını muhattap almadığını söylüyor.

İmralı'daki terörist başını muhattap alanlarla,o ne derse onu yaptıklarını söyleyenlerle muhattap oluyor.

Bu ne şimdi


Sevgili eberah bu şu demektir.

Hadi Cambaza bak oyunu oynayalım demektir.

Hadi AKP, Seçmenini salak yerine koyuyorl . Tamam bunda artık hiçbir tereddütümüz yok, ama bari biraz bize saygıları olsun. Saygıları olsun ki saygı görsünler.

Bakın sizinde vurguladığınız gibi dün yine aynı durum tekkerrür etti.

DTP'nin sözcüsü durumundaki Ahmet Türk açıkça istifa etmekten vazgeçtiklerini söylüyor. ve devam ediyordu.

''Sayın Öcalan da parlamento zemininin terk edilmesinin doğru olmadığını ve mücadelenin devam etmesini istediğini bize ilettiler.''

Hadi buyurun şimd!!

Bizler sizler ne söylesek ne yazsak hiç farketmiyor.

Üzülerek Hüzün duyarak söylüyorum ki;
"Türkiye Örtülü bir şekilde sömürgeleştiriliyor. , Türkiye'nin geleceğine ilişkin hiçbir irade Türkiye'yi yönetenlerin elinde değil. Türkiye büyük bir rüzgarın elinde, birilerinin istediği yöne doğru götürülüyor.

Türkiye artık Türkiyeden yönetilmiyor.

Bunun gideceği noktayı dillendirmek istemiyorum ama Bir felaket olacağı artık kesin gözüküyor.

#96 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 19.12.2009 - 11:49

peki ne yapsınlar dtp binasınımı bombalasınlar çözüm ne waranko?

şu an yapılcak en ufak bi dikkatsizlik kaos doğurur asıl, tecrübenizlede sabit zaten dimi..

eskiden bas darbeyi günlük bitir olayı vardı ama geleceğe gidiyodu sıkıntılar

bütün darbeler diktalar totaliter uygulamalar yarayı iyileştirmedi aksine iyice kangren yaptı

bu terör birkaç yılın değil uzun bi zamanın birikimi ve iktidarda kim olursa olsun böyle olacaktı

siz olsanız yapardınız bi darbe dimi ama bu ancak 3-5 sene sonraya çok daha kötü bi durum bırakırdı yani ancak günü kurtarırdı..

muhalefet çözüm önereceğine hamasi nutuklar atıyor o kadar..

hükümet ve muhalefet restleştikçe dtp kazanıyor ve bunu gören yok malesef !!!

Bu mesaj pac tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 19.12.2009 - 11:50

YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#97 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 19.12.2009 - 17:54

Yapılacak bir şey kalmadı tabii.Elimizde kadar koz varsa hepsini demokratik açılım adı altında bıraktık.Romantik yöneticiler her şeyin güllük gülistanlık olacağı yönünde verilen sözlere inandılar kandılar.Ancak işlerin öyle olmadığı öyle yürümeyeceği yavaş yavaş ortaya çıktı.Artık yaa bu dağdaki 'pkk liderleri ellerinde para güç var niye bıraksınlar ki?! demeye başladılar.Keşkeler uçuşuyor...

Allahtan seçim görünüyor o zamana dek bi geçiştirsek durumundalar.Zaten başlangıçta bir kaç ayda sonuç alıınacak seneye kalmayacak denilen açılım şimdiden 30 yıldır devam eden bir sorun birkaç ayda çözülür mü kardeşim beş yılda sıkıntı çekeceğizlere geldi.

Neysem yapacak şey şimdilik yok, bekleyeceğiz artık el kol bağlı.Bi dibe vuralım bakalım sonrası Allah kerim diyerek ilerliyoruz...

Yok canım o derece karamsar olmayın.Bağımsız bi ülke olsak bu durumdayız derdik ama direktifleri aldık geldik çok şükür.Bakalım zarfın içinden neler çıkacak hep beraber göreceğiz.Yani telaşe gerek yok.Bizi henüz gözden çıkaramazlar.Hele yanı başımızda Yunanlılar batarken ikinci bi nato ülkesinin mahvolmasına izin vermezler sahiplerimiz...Paniğe gerek yok...
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#98 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 19.12.2009 - 20:46

DTP’nin Grup Başkanvekili Gülten Kışanak:Bu saatten sonra grup kurmayacağız, istifa edeceğiz, kanımızda delikanlılık var”


Teröristbaşı : "İstifa çözüm değil,meclise dönün."

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk: "Abdullah Öcalan,meclise dönmemizi istedi."

KARAR: DTP milletvekilleri istifa etmeme,meclise dönme kararı aldılar.


Ortalıkta öyle çok,dönen,değişen,ben değiştim,dönüştüm,döndüm diyen var ki.Zorlamaya gerek yok,bu dönenler,değişenler illa ki buluyorlar birbirlerini.

Dün,diz çökerim,Cunhuriyete söverim,liderine atar tutarım diyenin,dün "kanımızda delikanlılık var" deyip,bugün deliğikanlıya dönüşenlerle saf tutmasına şaşırmamak gerekiyor.

Bu mesaj ebarah tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 19.12.2009 - 21:28

 580023663830.jpg


#99 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 20.12.2009 - 14:04

sol gençliğin idollerinden ufuk urasda katıldımı tadından yenmez :D
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#100 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 20.12.2009 - 14:33

Apo’nun 21 yumurtası varken, 2’si kırılırsa...


Hepsi yırttı.

Ahmet Türk yasaklı.

İyi de...
Bütün gıcığımız ona mı?
*

Senatör yapılsın Ahmet Türk.
Niye dışarda kalsın?
Mardin Senatörü olsun.
*

(Şimdi diyeceksiniz ki, bizim sistemimizde senatörlük yok... Güzel kardeşim, sizin sisteminizde Apo’nun Meclis’te grup kurması var mıydı? Senatörlük niye olmasın?)
*

Veya, Lord olsun.
Lordlar Kamarası kurulsun.
*

Olmadı, şehir sayısı 82’ye çıkarılsın, Mardin ikiye bölünsün, Din’i AKP alsın, Mar’dan Mehmet Türk seçilsin.
*

(Şimdi de diyeceksiniz ki, Mehmet Türk kim? Canım kardeşim, yasak kime? Ahmet Türk’e... E Meclis’ten istifa edemedi, isminden istifa etsin, Mehmet Türk olsun, hallolsun... Kürt olmasına rağmen soyadı Türk değil mi? Ahmet niye Mehmet olmasın?)
*

Şaka bir yana...
Apo boşuna bunların lideri olmamış; kafası hepsinden fazla çalışıyor.
*

(Hatırlayan hatırlar... Ayıptır söylemesi, üç dört gün önce “Olmaz ilaç sine-i sad pareme” isimli sanat musikisi eserimizde, “Bunlar sine-i millete filan dönemez” demiştim... Bizim yalaka basın “Eyvah, sine-i millete dönüyorlar” diye Diyarbakır’a koşarken, ben kendi payıma, Marmara Denizi’ndeki hava durumunu kolluyordum... Fena lodos vardı. İmralı’ya vapur çalışmıyordu. Dolayısıyla, avukatlar Apo’ya gidemiyordu. Hava düzeldi. Vapur geldi. Böylece, Ankara’nın hava durumu da belli oldu, oturun oturduğunuz yerde!)
*

Çünkü.
DTP’nin 21 milletvekili varken, grup için 20 milletvekili gerekirken, stepnede 1 tane milletvekili (Ufuk Uras) varken ve DTP bu aritmetik şartlarda kapatılırken... Neden 3 veya 7 milletvekili yasaklanmadı da, kuyumcu terazisi gibi, sadece 2 milletvekili yasaklandı?
*

21 eksi 2, eşittir 19.
Stepneyi ekle, 20.
*

Öbürleri “İstenmediğimiz yerde durmayız” filan diye sallarken, yalaka basınımız karmaşık araseçim problemlerine girişirken, Apo’nun bu basit toplama çıkarmayı yapabileceği aşikârdı.
*

Diyorum ya, Apo boşuna bunların lideri olmamış... Ve bazen düşünmüyor değilim, Bekaa’dayken mi tehlikeliydi, yoksa İmralı’dayken mi?
*

Ve sanırım, bu arkadaşı paketleyerek bize veren Amerikalılar, daha basit olan hesabı çoktan yapmıştı: “Boşuna vuruşma, bu Türkler cephede kazanır, masada verir!”

Yılmaz özdil

Not: Burda aynısı var... :D Silinsin bu ...

Bu mesaj _RomantizmA_ tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 20.12.2009 - 14:44




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…







Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli