Jump to content



Tabanımız Bize İstifa Edin Dağa Gidin Diyor


  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7,424 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 07.12.2009 - 12:36


DTP Eşbaşkanı Emine Ayna DTP'yi kapatma davası öncesi Radikal'e konuştu: Tabanımız bize istifa edin dağa gidin' diyor. Parti kapatılırsa AKP 'Silah bırakın' deme şansını kaybedecek. Eskiye dönmek 80'lerden, 90'lardan beter olur... Bugün bizim var olma nedenimizdir PKK'nın kurulması...

ANKARA - DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, Anayasa Mehkemesi’nin, yarın yapacağı DTP davası oturumu öncesinde çok tartışılacak açıklamalar yaptı. ‘Kapatma’ ya da ‘kapatmama’ şeklinde çıkacak her türlü kararın siyasi olacağını söyleyen Ayna, “Halkı demokratik kanalları dışında silah da dahil olmak üzere farklı seçeneklere yönlendiriyorsun” dedi. Sine- i millet kararının parti tabanının isteği olduğunu belirten Ayna, “Bize ‘İstifa edin gidin dağa’ diyorlar. Tabanın öyle bir söylemi var” dedi. Radikal’e konuşan DTP Eşbaşkanı Ayna, şu mesajları verdi:

Tabanımız dağa çıkın diyor: Biz soruna, ‘Grup düşer mi düşmez mi?’ diye bakmıyoruz. Daha önce tek bir arkadaşımıza yönelik bir durum olursa Meclis’ten çekileceğimizi söylemiştik. Grubumuzun üyeleri istisnasız ‘Eğer parti kapatılırsa bizim düşüncemiz kapatılıyor demektir. Gerekirse istifa etmeliyiz’ dedi ve sizin sine-i millet dediğiniz bu yaklaşım ortaya çıktı. Hepimiz istifa dilekçelerimizi yazdık. Zaten bu beklenti ilk kapatma davası açıldığında, bizim tabanımızda ortaya çıkmıştı. Bize ‘Siz halen o Meclis’te ne yapıyorsunuz. İstifa edin gidin dağa’ diyorlar. Tabanın öyle bir söylemi var. Söylendiği zaman güldük. Ama bir duygunun ifadesidir.

Artık ‘silah bırak’ diyemezler: İlk kez bir parti kapatılmıyor. Ama geçmiş ile bugün arasında temel bazı farklar var. Özellikle liberal demokrat çevreler, hatta kısmen AKP çevresi, ‘Artık silahlar bırakılsın. Bakın demokratikleşiyoruz ve 21. yüzyıl silahın hak talebi aracı olarak kullanılmayacağı bir yüzyıldır’ diyor. Bu görüşlerin hükümet ağzından tartışıldığı bir dönemde parti kapatılırsa o hükümet insanlara ‘silahları bırak’ deme şansından yoksun olacak. Demokratik siyaset kanallarını daha fazla açmayı tartışmak gerekirken, var olan siyasi organizasyonu ortadan kaldırmayı meşrulaştırırsanız burada sorun vardır. Ben ‘açılım bitti’ derken ‘biz bitirdik’ demek istemedim. Açılımı bitiren devlettir. Demokratik siyaset kanallarını kapatmıştır. Halkı demok-ratik kanalları dışında silah da dahil olmak üzere farklı seçeneklere yönlendiriyorsun.

DTP, AKP’yi ürküttü: Bugün Türkiye’de AKP’nin tek rakibi DTP’dir. AKP’yi, CHP ve MHP bitiremez ama biz bitirebiliriz. Bunu AKP de biliyor. DTP’nin İzmir’e girmesini istemediler. DTP, İzmir’de MHP ve CHP için korkulu rüya olmaz ama AKP için olur.

Haşim Kılıç AKP’lilerle: Bir süre önce Hatay’da bir toplantı oluyor ve o toplantıda Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AKP’lilerle bir araya geliyor. Kapatılsa da kapatılmasa da bu siyasi bir karar olacak. O nedenle hukuki anlamda değerlendirme yapmıyoruz biz. 8 Aralık tarihinin seçilmesi de siyasi bir karar. Hem ABD, hem de Suriye ile görüşmelerin öncesine denk geliyor. Kapatma bir bütünün içinde bir parçadır sadece.

PKK Kuzey Irak’ta garantör: Barzani ve Talabani’nin PKK’yı Kandil’de kıskaca alacağını sanmıyorum. Her şeyden önce oradaki Kürtler buna asla izin vermez. İkincisi PKK orada onlar için garantördür. PKK, hem Türkiye, hem Araplara karşı, hem de Kaide’nin oraya girmesine engeldir. PKK’nın orada olmasından dolayı Türkiye ile ilişkileri zarar görüyor ama diğer anlamlarda da bir garantörlük yönü var. Barzani ve Talabani’nin o kıskaç içerisinde yer alacağını sanmıyorum ama parti kapatılırsa askeri operasyonlar olabilir.

Öcalan ve PKK tarihtir, sahip çıkıyoruz: PKK ile aramıza mesafe koymadığımıza dair eleştirilerini doğal görüyorum. Ben birey olarak Öcalan’ı önemsiyorum. Ben PKK’yı önemsiyorum. Çünkü çok iyi biliyorum; eğer o yıllarda PKK gibi bir örgüt ve Öcalan gibi bir lider çıkmasaydı şu anda Kürt kimliğimizi bilmiyor olacaktık. Bu tarihi bir gerçek. Ben bir Kürt olarak tarihime sahip çıkıyorum. Tarihimde, benim onurumla, kimliğimle ilgili mücadele edenlere sahip çıkıyorum. Onlara sırtımı dönemem. Bir devlet silahı ve askeri yöntemleri halkları bastırmak için kullanıyorsa, bu hakları silahla, askeri yöntemle baskılananlar ortak kimliğe sahipse, o kimliğin, o kolektif gücün buna karşı aynı araçla mücadele etme hakkı olduğuna inanıyorum. Bizim Fis köyüne gitmemiz, tarihimize sahip çıkmamızdır. PKK bir tarihtir. Bizim bu tarihe sahip çıkıyor olmamız eleştirilmemeli, anlaşılmalıdır. Bugün bizim varolma, varlığımızın dünyanın kabul ettiği bir varlığa dönüşme nedenidir PKK’nın kurulması. Bizim siyaset yapabilme koşullarımızı Öcalan ve PKK hareketi ortaya çıkarmıştır. Benden bunu inkar etmem beklenmemeli, edemem. Bu kendimi, tarihimi, kimliğimi inkardır. Kimse bunu DTP’nin inkar etmesini de beklemesin.

Öcalan niye yalan söylesin?: Öcalan Türkiye’deki Kürt siyasi mücadelesini başlatan kişidir. Ona yaklaşım Kürt sorununa, Kürtlerin özgürlüğüne yaklaşım olarak değerlendirilir. Dünyada her yerde halkın mücadelesini yürüten yaklaşım, o halka tanıyacağınız haklar olarak görülür. Ben o fotoğrafları görmedim ama niye Öcalan çıkıp yalan söylesin ki? Ortaya çıkacağını bilmiyor mu? Diyor ki ‘pencere tavanla duvarın birleştiği yerde, boyum yetişmiyor’. Sen bir fotoğraf gösteriyorsun kapının yanında. Devlet bugüne kadar işkence yapıp da ‘ben yaptım’ dedi mi.

Çok daha kötü olur: Umarım açılım bitmez. ‘Cin şişeden çıktı tekrar girmez’ dedik. Ya hiç bu tartışmayı başlatmayacaklardı, ya da geri adım atmayacaklardı. DTP’nin kapatılması HEP veya HADEP’in kapatılmasına benzemez. Şu aşamadan sonra eskiye dönmek 80’lerden, 90’lardan çok daha kötü olur. Bunu görüyorum ve görürken de kaygılanıyorum. En kabul edilebilir kolektif hakları isteyen DTP’dir. DTP’nin kitlesi dışında kalan Kürtler ya bağımsızlık, ya federasyon ister, daha milliyetçi, hatta zaman zaman ilkel milliyetçi çizgide duran Kürtler vardır. DTP’nin Kürtler adına ifade ettiği kolektif haklar, en asgari düzeydeki kolektif haklardır. Devlet bundan faydalanmalıdır. Devlet bundan medet ummalıdır. Bunun ötesi kötüdür.

http://www.radikal.c...p;CategoryID=78

#2 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2,132 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Posted 07.12.2009 - 12:51

Tutan yok,yağlayın "taban" ları marş marş!

 580023663830.jpg


#3 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7,424 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 07.12.2009 - 12:59

en demokrat adamı bile zıvanadan çıkarma derdindeler. hiç iyi bir şey yapmıyorlar. kürtlere sempatiyle bakan bir tek türk bırakmamak için ellerinden geleni yapıyorlar.
ateşle oynuyorlar resmen son günlerde.

#4 turu

turu

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 82 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:takipte

Posted 07.12.2009 - 13:10

bunlar için demokrasi ha...bunlar için insan hakki öylemi?bunlar için legal bir mücadele bile 2 gömlek fazla bence..tek vatan,tek bayrak hassasiyetini gösteren kürt halkini ayri tutarak söylüyorum ki;bunlari da asala ya da baader meinhof terör örgütleri gibi bitirmedikçe,bu mücadelenin taviz verilerek kazanilacagina inanmiyorum...inanmiyorum,çünki bunlara verilecek hiç bir tavizin bunlari mutlu edecegini sanmiyorum...
halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi
olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi

#5 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19,758 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Posted 07.12.2009 - 13:22

Parti kapatılırsa AKP 'Silah bırakın' deme şansını kaybedecek. Eskiye dönmek 80'lerden, 90'lardan beter olur... Bugün bizim var olma nedenimizdir PKK'nın kurulması...


resmen tehdit ediyor şerefsiz
kapatırsanız pkk daha fazla adam öldürecek diyor
bunlar zıvanadan çıktı artık, hepsini tek tek öldüreceksin

Değişiklikler Kaydedildi...

#6 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11,484 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Posted 07.12.2009 - 14:05

Tabanlarının sözünü dinlesinler layık oldukları yere dönsünler, kafalarındaki tokmak hafiftedimiydi azıtıyorlar....
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#7 milas

milas

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 939 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 07.12.2009 - 14:58

bu salağa ayna gösteren yok mu hiç
necip fazıl a sormuşlar; edebi nerden öğrendin, cevap vermiş edep sizden

#8 atlantisli

atlantisli

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1,241 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atlantis

Posted 07.12.2009 - 16:23

Dikkat ederseniz bir yandan kapattırmamak için tehdit ediyor görünse de aslında kapatılmasına yönelik ağır cümleler kuruyor.Hem kapatılmasını istiyor bir yandan da kapatılmama ihtimalinden nemalanmaya çalışıyor.Her iki durumda da kazanan olmayı hesaplıyor ama yanlış yapıyorlar...

#9 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9,354 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 07.12.2009 - 16:26

Hangi mağaradan çıktıysanız oraya geri dönebilirsiniz. Çıktığınız yere girin yani.

#10 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3,232 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Posted 07.12.2009 - 17:03

Tüm adiliğini tüm çirkefliğini bi tarafa bırakalım BOP' eş başkanının övünmesi gereken cümlelerde etmiş, doğrular söylemiş diyelim...

Cin şişeden çıktı tekrar girmez


eksiği var birileri cin yaratıp, bulduğu tüm şişeleride kırdı....


Kapatılırsa dağa çıkarız tehditi, kapatılmazsa önümüzü almayacaksınız tehditi... Ortamı germeye devam ediyorlar... İşin ilginç yanı birilerinin devletle restleşmeye kadar çıkardığı bu soruna akılcı çözümde bulunamıyor gibi gözüküyor... Ellerine verilen senaryoya uygun güzel rol yapıyorlar...

Kimse de demiyor bu öküzlere, yada kimsenin demek işine gelmiyor; dün PKK ile ayrı olduğunuzu ifade ediyordunuz bugün varlık nedenimiz diyiyorsunuz, ayrın için söylediklerinize kim neden inansın! Bu Ülkenin herhangi bir vatandaşı sizi neden samimi bulsun, size neden inansın?

35-40 bin insanın katili caninin pencere boyunu alıp metropollerde, şehirlerde insan avına çıkan sizlerin belediyelerinizin doğudaki bok batağına çözüm öneriniz nediri kimse sormuyor...

Başbakanı, öteki beriki, genel kurmayı, savunma bakanlığı, içişleri, dışisleri acilen dur demeli ve ciddi bir dur demeli, zira ısıttıkları ortamın içerisinde ateşi yükselmeyen tek bir vatan evladı kalmadı... Çakal sürüsünün ovada devlete meydan okuması insanın içini acıtıyor...




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#11 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11,484 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Posted 07.12.2009 - 21:22

Ufukda sakin bir hava gözükmüyor, Herkez önlemini ona göre almalı....
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#12 DKNH

DKNH

    εїз Black Mamba 24 km/h hız yapar..

  • Muhabirler
  • 9,404 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Yok ki benim bir yedeğim

Posted 07.12.2009 - 22:33

bu kadın hakkındaki düşüncelerimi kelimelere dökmeye terbiyem müsade etmez :mad1:
Posted Image
Yoktun ve Tanrı bu ihtimalden hiç bahsetmemişti....

#13 BucuK

BucuK

    : вєş’є вєş vαя :

  • Dokunulmazlar
  • 6,410 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:∆p.∆x>ħ/2
  • İlgi Alanları:* qαγєτ ίlqίsίz *

Posted 07.12.2009 - 23:12

kapatma davası sonuçlandığında zaten büyük olasılıkla siyaset yasağı alacak kişiler arasında olacak, bu durumda da dağdan başka yer kalmayacak onlara.
hem bu o... alışkın dağ hayatına, siyasette s..cek kişi bulamamıştır ya da yetinememiştir . dağa gidip zevkle s.. köleliği yapsın yine... (neyse ki ben o kadar terbiyeli değilim. )


bir de, bence, bu parti kapatılmadan önce bazı bölgelerde yine ohal ilan edilmeli (suiistimal edilen birçok kişisel ve sosyal hak ortadan kaldırılmalı), eğer ohal ilan edilmezse kapatma davasından bir süre sonra güneydoğu ve doğu anadolunun bir kısmı fena karıştırılacağa benziyor...

#14 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11,484 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Posted 09.12.2009 - 21:38

Zannediliyor ki taş,molotof attıklarında eli kolu bağlı kalkan arkasında bekliyenler,askeri araçlarında pusu yiyip bu toprağa düşenler hep böyle sessiz kalır ve ya şöyle sorayım nereye kadar sesiz kalır...?Bu ülkenin dağı da taşı da benim,ateşi öyle körüklüyorlar ki sonunda içinde kaybolacaklar.....
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#15 suheda

suheda

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 410 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Kuzey

Posted 10.12.2009 - 10:23

Hiç bir zaman dağdan inmedilerki...

Kuklalar,piyonlar onun bunun maşaları defolup gitsinler ya yeter bu ülkenin bunlardan çektiği..

Posted Image






Similar Topics Collapse

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users