İçerik değiştir



- - - - -

Engellilere İşkence Yaptılar


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 2 yanıt verildi

#1 Superficielle

Superficielle

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 466 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 03.12.2009 - 17:53


Yapılan işkencenin insanın kanını donduran görüntüleri de ortaya çıktı.

Özürlüler merkezinde engellilere atılan tokatlar, vücutlarında söndürülen sigaraların izi görüntülerde çok net olarak görülüyor.

İstanbul Bakırköy'deki rehabilitasyon merkezinde engellilere yapılan işkencenin insanın kanını donduran görüntüleri de ortaya çıktı. Bir temizlik görevlisinin kaydettiği cep telefonu görüntülerinde hasta bakıcılar çırılçıplak soydukları engellilere hortumla tazyikli su sıkıyor, tokat atıyor, kafalarına sandalye vuruyor, içtikleri sigaraları sırtlarında söndürüyor.

32'ŞER YIL İSTENİYOR

Sabah'ın haberine göre, Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı 80. Yıl Bakırköy Özürlüler Bakım ve Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde İ.E. adlı temizlik görevlisinin şikâyeti üzerine açılan soruşturma sonunda merkezde görevli R.B. (28), T.D. (30), S.S.K. (27), S.A. (29), E.K.(49) ve G.G. (26) hakkında 4 özürlüye işkence yaptıkları iddiasıyla 32'şer yıl hapis istemiyle dava açılmıştı. Temizlik görevlisinin cep telefonuyla kaydettiği görüntüler ise insanın kanını donduruyor. Görüntülerde bir hasta bakıcının çırılçıplak soyduğu bir özürlünün banyosunu uzaktan tuttuğu tazyikli soğuk su ile yaptırması dikkat çekiyor. Görüntülerde özürlülerin kullandığı dinlenme odasında T.D. adlı hasta bakıcı özürlü C. A.'ya kırmızı renkli sandalye ile vuracakmış gibi yapıp korkutuyor. Odadan dışarı çıkmak isteyen C. A.'yı T.D. ve R.B isimli hasta bakıcılar yerden aldıkları terlikle yine vuracakmış gibi yaparak korkutup odaya geri sokuyor. T.D. ise C. A.'yı ittikten sonra sandalye ile el ve omuzlarına vuruyor. Bu olaylar yaşanırken özürlülerin korkuyla karışık bağırışları duyuluyor. Bir başka görüntüde ise yine hasta bakıcı T.D.'nin kafası bandajlı olan iki özürlü hastaya tokat atması yer alıyor.

Cep telefonu görüntülerinin yanı sıra merkezin eski müdürü psikolog Kenan Kalkan ve hemşireler tarafından özürlülerin sırtlarındaki sigara yanıkları da fotoğraflandı. Özürlülerin sırtlarında bakıcıların söndürdükleri onlarca sigaranın izi yer alıyor. 39 yaşındaki Ahmet B. adlı özürlü hastanın sırtında 1 santim çapında 13 sigara yanığı sayılıyor. 16 yaşındaki C. A.'nın sırtında ise 9 sigara yanığı ile şerit halinde çizikler ve morluklar bulunuyor. 28 yaşındaki Yusuf B.'nin sırtında 10 sigara yanığı, yüzünde ve kafasındaki darp izleri dikkat çekiyor. 24 yaşındaki Volkan D.'nin sırtında ise 3 sigara izi bulunuyor. İşkence olaylarının yaşandığı dönemde merkezin müdürlüğünü yapan Şevket Kalkan ise ifadesinde sigara izlerini gördüğünde şok olduğunu ve görevinden ayrıldığını belirtiyor. Olayı 5 Ocak 2009'da bir hemşirenin telefonuyla öğrendiğini belirten Kalkan, "4 özürlünün sırtında yaralar gördük. Temizlik işçisi olaylardan önce personelin özürlülere şiddet uyguladığını söylemişti. 'İsimlerini söyle takip edip haklarında işlem yapayım' dedim. Bunun bir hafta sonu komplosu olduğunu düşünüyorum" dedi

http://www.yazete.co...ilar_30891.html
Iyi bir insan oldugunuza sizi kim inandirdi?

#2 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 03.12.2009 - 18:02

Şerefsizler

#3 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 03.12.2009 - 18:28

onlara işgence etmek lazım aslında bide neden hep bu günlerdere hatırlıyoruz bizede bi tokat atmak lazım :mad1:
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli