İçerik değiştir



Alparslan Türkeş'i Dün 'ırkçı' Bugün De 'açılımcı'


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 23 yanıt verildi

#1 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 23.11.2009 - 11:25


MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ortaya koyduğu milli politikalar karşısında mum gibi eriyen, hiçbir konuda haklı bir duruşu olmayan Recep Tayyip Erdoğan'ın şimdi Başbuğ Alparslan Türkeş ismine sığınarak, MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye saldırması siyasi bir zavallılık hali olarak algılanmaktadır.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin bir grup toplantısında Başbuğ Alparslan Türkeş ile MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi kıyaslamak adına dile getirdiği düşüncesini hafta sonu AKP Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda bir kez daha tekrarlayarak şunları söyledi: Merhum Alparslan Türkeş'in hoşgörülü yapıcı, birleştirici tutumu hatırlatıldığında, Sayın Bahçeli öfkeleniyor, hop oturuyor hop kalkıyor. Merhum Alparslan Türkeş'in meseleye ilişkin yıllar önce dile getirdiği tespitler, bugün mirasçılarının tutum ve davranışlarından fersah fersah ilerdedir, özgürlükçüdür, açılımcıdır."

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ortaya koyduğu milli politikalar karşısında mum gibi eriyen, hiçbir konuda haklı bir duruşu olmayan Recep Tayyip Erdoğan'ın şimdi Başbuğ Alparslan Türkeş ismine sığınarak, MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye saldırması siyasi bir zavallılık hali olarak algılanmaktadır.

Recep Tayyip Erdoğan fersah fersah siyasi fitne ve siyasi ikiyüzlülük yapmaktadır.

1991 yılında PKK'nın kapatılan partilerinden HADEP'te Genel Başkan Yardımcılığı ve aynı zamanda kendisine danışmanlık yapmış olan Mehmet Metiner'e, Refah Partisi İstanbul İl Başkanı iken ‘Kürt Raporu' hazırlatan Recep Tayyip Erdoğan, o rapor içinde Başbuğ Türkeş'in partisi MÇP'ye (MHP) ‘Türk Irkçısı MÇP' diye hitap ediyordu.

Refah Partisi içinde MÇP ile 1991 yılında gerçekleşen seçim ittifakına en çok karşı çıkan Recep Tayyip Erdoğan, PKK'nın taleplerine uygun olarak hazırlattığı rapor içerisinde "RP, Türk ırkçısı MÇP ile işbirliği yapan milliyetçi-muhafazakâr-sağcı bir parti şeklindeki eleştirilerden yakasını ancak böylelikle kurtarabilir." Cümlelerini kullanarak, MHP ve Başbuğ Türkeş'e olan alerjisini gösteriyordu.

Siyasi hayatını Türk milliyetçiliğine düşmanlıkla geçirmiş Recep Tayyip Erdoğan'ın dün ‘ırkçı' diye suçladığı Başbuğ Türkeş'e bugün övgüler düzmeye başlaması köşeye sıkıştığının işareti olarak görülmektedir.

Başbuğ Türkeş'i hem ‘Irkçı' diye suçlayacaksın, hemde ‘hoşgörülü, yapıcı, birleştirici' kelimelerini onun için kullanarak, MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi onun çizgisinden gitmemekle suçlayacaksın...

Tayyipçiğim belli ki; gerginsin, sinirlisin ve öfke patlaması yaşamaya hazır bomba gibisin ama şu konuştukların arasında çelişkili olmayan ve tutarlı olan bir tane düşüncene ne zaman rastlayacağız?

Her politikanız tutarsız ve çelişkili olduğu gibi MHP ve Devlet Bahçeli'ye yapmış olduğunuz saldırıların ne mantıklı, ne de vicdani bir izahı yoktur.

Size hangi danışmanınız ‘Alparslan Türkeş üzerinden MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye saldıralım' aklı verdiyse onun aklını bir doktor kontrolüne götürün... Hadi size akıl verende bir takım problemler varda, siz hiç kendi kendinize "Dün ‘Irkçı' dediğim Türkeş'i şimdi bu şekilde tarif edersem rezil olurum" diye düşünmediniz mi?

Atalarımızın "Acemi nalbant gibi kâh nalına vurur, kâh mıhına." Sözü ile Recep Tayyip Erdoğan'ın siyaset anlayışı tarif etsek tam yerli yerinde olur herhalde...

Bölücü zihniyete karşı Başbuğ Alparslan Türkeş geçmişte nasıl kararlı bir mücadele verdiyse, bugünde MHP Lideri Devlet Bahçeli aynı mücadeleyi vermektedir.

Merhum Alparslan Türkeş'in 1992 yılında HEP'li heyetle görüşmesinden kendisine nasıl sonuç çıkardığı anlaşılamayan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbuğ Türkeş'i "özgürlükçüdür, açılımcıdır." diye nitelemesi ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi onun yolundan gitmemekle suçlaması sakat bir mantığın tezahürüdür.

Başbuğ Türkeş'i hangi ihanete yol açarken, hangi bölücü karşısında teslim olurken ve Türkiye'yi bölmek isteyen hangi güce taviz verirken gördünüz? Ama biz sizin zihniyetinizi ve iktidarınızı hep bunları yaparken gördük ve görmeye devam ediyoruz.

HEP'li heyetle görüşen Alparslan Türkeş Türkiye'nin bölünmeyeceğini ve Türk-Kürt kardeşliğinin asla bozulmayacağını net bir şekilde ifade ederken,siz PKK'ya hizmet eden DTP ile kafa kafaya verip,Türkiye'yi bölecek tüm adımları atmaya çalışıyorsunuz.O görüşmede Başbuğ Alparslan Türkeş ne dediyse HEP'li heyet onaylamak zorunda kalmıştır,ama siz şimdi DTP'liler başta olmak üzere ABD,AB,Barzani,Talabani ve PKK ne derse onu yapmaya gayret ediyorsunuz.

İhanet kokan düşünce ve eylemlerinize sizler Başbuğ Alparslan Türkeş'i nasıl alet etme hadsizliğini gösterebiliyorsunuz?

Başbuğ Alparslan Türkeş'in ‘Çapraz Ateş' programında PKK adına siyaset yapanlara ve sizin kucaklaştığınız Talabani'ye haddini bildirdiği konuşmayı tekrar tekrar izleyin nasıl bir açılımcı olduğunu görün!

Bugün sizin uygulamaya çalıştığınız talepleri, o günlerde dillendirenlere Türkiye'nin huzurunda "Bu vatanı böldürmemek için her şeyi yapmaya hazırız" şeklinde açıkça uyarısını yapmıştı. O konuşmayı bir kez daha izlerseniz, Başbuğ Alparslan Türkeş'in emanetini yaşatanların olduğu Türkiye'de attığınız her adıma bundan sonra daha çok dikkat edersiniz.

Başbuğ Alparslan Türkeş'in çizgisini büyük titizlikle koruyan MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin bölücü zihniyete karşı "Anadolu'yu gerekirse baştan sona yeniden feth ederiz." Uyarısı da dünkü çizgiyi koruma adına en anlamlı mesajdır.

O yüzden siyasi fitne ve fesatla MHP tabanını karıştırmak için Alparslan Türkeş ile Devlet Bahçeli kıyaslaması yapan Recep Tayyip Erdoğan aklını başına alarak, bu tür siyaset oyunlarından uzak durmasını tavsiye ediyoruz.

Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine ev ödevi olarak verilen ‘ihanet açılımlarına' Başbuğ Alparslan Türkeş'in ismini karıştırdığı ilk günlerde, MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında "Bu konuda bizim parti tarihimizde ve Başbuğumuz Türkeş Beyin aziz hatıralarında, bugünkü iktidarın içine düştüğü çaresizliğin dayanağı olabilecek hiçbir belge, bilgi ve diyaloga ulaşmaları mümkün değildir. Çünkü merhum Türkeş Bey, hayatının hiçbir safhasında ihanete göz yummamış, alçaklığa pirim vermemiş, seksen yıllık uzun ömrü şerefli ve haysiyetli bir mücadelenin izlerini taşımıştır. Bu sözlerin sahibi olan zihniyete, ihanetlerine aradıkları bahaneleri; Vashington, Brüksel, Erivan ve Erbil'de oturdukları masaların altında aramalarını tavsiye ederiz." Şeklinde gereken cevabı vermiştir.Bu sözler bile Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi maskesini düşürmeye yetmiştir.

Başbuğ Alparslan Türkeş'e geçmişte en büyük düşmanlığı yapan, bugünde sırf MHP tabanını karıştırmak için ona övgüler dizen Recep Tayyip Erdoğan'ın nasıl bir zihniyet taşıdığını herhalde tüm Türkiye bu şekilde bir daha öğrenmiş durumdadır.

Recep Tayyip Erdoğan sadece bu olayda değil ki, her olayda böyle tutarsız, böyle siyaset ahlakını kirleten olmuştur.

Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in ismini bir daha kirli düşüncelerine ve ihanet yüklü açılımlarına alet etmemesi adına onun izinden sadakatle gidenler olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı uyarıyoruz...

Türk milliyetçilerinin, Ülkücülerin uyarısını da dikkate almasını önemle belirtiyoruz.Biz ne Başbuğumuza,ne de Liderimize laf söyletmeyiz...

Kaynak

#2 atlantisli

atlantisli

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.241 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atlantis

Gönderim zamanı 23.11.2009 - 12:43

Tamam Tayyibinki siyasi hesap da MHP genel başkanı olduğundan beri nerdeyse istisnasız Bahçelinin tutumları neydi.Al birini vur ötekine.Devlet Bahçeli hiçbizaman rahmetli başbuğu temsil etmemiş edememiştir.Bu açılım denen süreci ecevitlerle elele vererek başlatan da onlardır.Ama bahçeli Apo yu asma imkanı olup da asmayan adam olarak beceremedim der gibi havlu atma edasıyla halka urgan fırlatmış bir yüzsüz olarak tarihe geçmiştir.Türkeş nere Bahçeli nere güldürmeyin adamı...
Ayrıca Bahçeli yönetimi tamamen siyasal hesap peşindedir.Aynı iktidarları döneminde olduğu gibi belli bi zaman sonra bu açığa çıkacaktır.Vatan bölünürmüş bölünmezmiş,ayrımcılık hortlarmış pırtlarmış,turan Türk birliği sağlanırmış sağlanmazmış bu adamların umrunda bile değil.Yediler bitirdiler Başbuğdan kalan mirası.Hazır para tez tükenir derler ya...
Şimdi hassas bir süreç yakaladılar ya oy avcılığı yapıyorlar.Yoksa süreci asıl başlatan onlar.Ecevitin durduk yerde katil gibi hakaretlerine susup ertesi gün arkasında ceket ilikleyen adam Tayyibe neler söylüyor.Millet de yemiyor.Sen elinde imkan varken Apo yu asma sonra tayyibe ip fırlat;ecevite uysal kedi ol tayyibe aslan;kusura bakma ama ben sana güvenmiyorum arkadaş.Kimsenin de hiç bi partinin de uysal kedisi olmadığım için bunları söylüyorum.Sonra birileri çıkıp senin gibi Türkçünün ülkücünün cart curt laflar ediyor:)) Ben ülkücü falan değilim,ben benim.Durmak yok Bahçeli merasında ocak diye otlanmaya devam...
Tamam siyasetin raconuna ters değil oy avcılığı yapmak;hatta işin kuralı bu.Ama Bahçeliyle Başbuğu kıyaslamak Atatürkle Baykalı kıyaslamak gibi bişi yani.Hem Başbuğ gibi ordu dahil her kurumda üst düzey yandaşları olan birisi günümüz siyasetçileri gibi kıvrak oyunlar çevirseydi iktidarın kralı olurdu.Bahçeli hareket partisi ve kurtçukları.
Tayyib sizi de baykalı da siyasi arenada çerez gibi yiyor haberiniz yok.Bu yakaladığım sandığınız açılım fırsatını bile değerlendiremeyeceksiniz aha da buraya yazıyorum,bi dahaki seçime görüşürüz...

#3 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 23.11.2009 - 14:35

Son Başbuğ Recep Tayyip Erdoğan.

#4 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 23.11.2009 - 15:27

rahşan elleri kanlı dediği halde ödül olarak koalisyon kurulmamışmıydı :)





bu en azından ehven i şer *öberah
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#5 Do'Urden

Do'Urden

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 649 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 23.11.2009 - 21:14

Hakikaten Alparslan Türkeş ırkcımı yoksa ulusalcımı..

Bu sorunun cevabını yazmıs mı yazar? yazmadan nasıl elestırmıs Tayyıbı..

Al bırını vur dıgerıne
"Partimizin güttüğü bütün bu esaslar, Kamâlizm prensipleridir" M.Kemal

"En iyi kuram 'Zamana bağlı olarak yanlışlanabilir" Karl Popper

"Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır Bertrand Russel

"Soyut ve Somut kavramlar hiçbirşekilde İlişkilendirilemez ve Örneklendirilemezler" Mw

#6 atlantisli

atlantisli

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.241 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atlantis

Gönderim zamanı 23.11.2009 - 23:00

Hakikaten Alparslan Türkeş ırkcımı yoksa ulusalcımı..

Ulu solcu olmadığı kesin.Ömrü (istisnasız) Türkçülük Turancılık davasına adanmış tabutlukta daha toyken Ulu solcu milliyetsiz şef Kral İsmet in Hitler Almanyasından getirttiği işkence aletleri altında başlamış;defalarca yargılanmış defalarca işkencelere maruz kalmış yılmamış yıkılmamış İsmetistlerin (sözde kemalistlerin) ortadan kaldırdığı Türkçülük ve Turancılık davasına kol kanat germiş,en baştan başlamış,gençlerle tek tek uğraşmış ve sıfırdan koca bir ülkücü hareket inşa etmiştir.Şu an Türkiye'nin yaşadığı sorunların hepsini çözüm önerilelriyle çok çok öncesinden haber vermiştir.Bu hareket bir siyasi parti özelliklerine değil bir fikir hareketi özelliklerine sahiptir.Yani büyüyüp beslenmesi kaybolmaması için oya iktidara ve siyasi ödüllendirmeye değil fifre ve düşünceye ihtiyaç duyar.Aksi taktirde hakanın çıkacağı taht mezarıdır;onun yaşam hakkı meydanlarda (fikir) ölesiye savaşmaktır.
Ama işte onun yüzünden ulu sol ve milliyetsiz şefleri oraklı çekiçli devrimlerini gerçekleştiremediler ya...

"Şahsım itibariyle bu mahkemeden sâdır olacak her türlü karar bence müsavidir. Konuşmama "Şahsım için netice ne olacak?" endişesi yön verecek değildir. Ben burada, önce Allah'ın huzurunda, sonra târihin ve milletimin huzurunda olduğumu bil­menin huşûu, mes'uliyet ve vekarı içinde konuşacağım. Burada bir hesap görülecektir, benim için de bir hesap verme bahis ko­nusu ise, o hesabı milletime ve târihe vereceğim. Gayet açıklıkla söyliyeyim ki, Türk milletinin vicdanında teşekkül edecek olan hüküm ve târihin hükmü, bana göre, mahkemenizin tesis edeceği hükümden çok önde gelir.

Taşıdığım bayrak, temsil ettiğim mukaddes Türk milliyetçiliği dâvası uğrunda, komünist ve bölücü hâinlerin kurşunlanyla toprağa düşerek şehitler ordusuna katılmış olan Ruhi Kılıçkıran'dan Gün Sazak'a kadar şehit evlât ve kardeşlerimin rûhâniyetlerinin de şu anda bizimle beraber olduklarını biliyorum. Onlar da beni dinliyorlar. Onların tekzib etmiyecekleri şekilde konuşmaya, yalnız hak bildiğimi söylemeye mecburum. Çünkü onlar, o üçbinaltıyüz can, bu hak bildiğimiz yolda "vatan-millet-din ve devlet" uğrunda şehit oldular. Onlar hem şehitlerimiz, hem de şâhitlerimizdir. Yarın huzur-ı ilâhîde de bana şahitlik edecek olanlar, onlardır... Onların huzurunda, onlar için konuşacağım! Ebed-müdded olan Türk devletine; kıyamete kadar hür, müstakil, mes'ud ve müreffeh yaşamasını, her gayeden aziz bildiğimiz Büyük Türk Milletine bugüne kadar hizmet etmiş ve etmekte olanlar için; yarın aynı yolda, aynı heyecan ve şuurla bu kutsal hizmetin bayrağını taşıyacak olanlar için konuşacağım! Milletim aldatılmasın, şaşırtılmasın; milletim gerçeği bilsin diye konuşacağım!

Huzur-ı ilâhîye yüz akıyla çıkmaktan başka bir endîşeye gönlümde yer yoktur. Hiçbir beşerî kudret önünde eğilmem. Kimsenin merhamet ve insafına şahsen ihtiyâcım yoktur. Sözüm, tenkidim, talebim yalnız hak ve hakîkat nâmınadır; yalnız mülkün'temeli olan adalet nâmınadır, yalnız milletim ve devletim içindir...

Sizlerden bir tek ricam var: Sözlerimi kesmeden sonuna kadar dinleyiniz. Sormaya hazırlandığınız veya bilâhare sormak isteyeceğiniz birçok suâlin ve iddianamede ortaya konulan it­ham ve isnadların cevaplarını, tahmin ediyorum ki konuşmamın bütünlüğü içinde almış olacaksınız. Karşınızda sizlerin şu ânda tanidığınız üniformayı 37 yıl şerefle taşımış, Millî Birlik Komitesi üyeliği, parti genel başkanlığı, başbakan yardımcılığı yapmış, Türkiye'nin son yirmi yıllık târihi içinde emsali görülmedik düşmanlıkların ve emsalsiz sevgi ve bağlılıkların hedefi olmuş, bu dünyânın bin türlü kahır ve mihnetinden geçmiş bir insan konuşuyor. " (Başbuğ Alparslan Türkeş/İdamla yargılandıkları 12 Eylül savunmasından)

Askerlerin postallarını kafalarına şapka diye takanların Başbuğ hakkında konuşması tenkitte bulunması kendilerini küçük ve komik duruma düşürmesinden başka bişey değildir...

Bu mesaj atlantisli tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 24.11.2009 - 00:37


#7 Do'Urden

Do'Urden

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 649 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 23.11.2009 - 23:11

Sayın atlantisli yazdıklarınızı okuyunca Atsız hakkında yazıyorsunuz ızlenımıne kapıldım..ta ki Din konusunu ve allah'ı konu ıcınde gorene kadar..

Fakat ben hala daha ırkcımı ulusal-(ulu sol)'cımı oldugunu anlayamadım.

Lutfen yanlıs anlamayın bılıyorsunuz ulusalcıda ,Irkcıda mıllıyetcı :D

Sımdı sız ulu-sol:) yanı ulusalcı demedıgınıze gore ırkcımı dıyorsunuz?
Bır de sanıyorum Tanrının Muslumanlarıda ırklara gore sectıgıne ınanıyor bu durumda Turkes..
"Partimizin güttüğü bütün bu esaslar, Kamâlizm prensipleridir" M.Kemal

"En iyi kuram 'Zamana bağlı olarak yanlışlanabilir" Karl Popper

"Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır Bertrand Russel

"Soyut ve Somut kavramlar hiçbirşekilde İlişkilendirilemez ve Örneklendirilemezler" Mw

#8 atlantisli

atlantisli

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.241 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atlantis

Gönderim zamanı 24.11.2009 - 00:32

Sorularının cevabı daha önceki yorumlarımda var sayın makrow.Şunu söyleyeyim ki siz ulusal milliyet ırk ve benzeri kelimelerle kurduğunuz "şeylerle" yeni tezler ortaya attığınızı sansanız da tam bir kavram kargaşası içindesiniz.Bence tanımlamalarınızla siz bile bilmiyorsunuz ne demek istediğinizi...
Ulu sol derken kendine ulusalcı denilen kesimin aslında komünist temelli olan kemalizmle kriptolanmış bir komünist fikir akımı olduğunu kastetmek istedim.Bugün ulusalcı denilen kesim Atatürk'ün tehdit ilan ettiği komünist fikrin müdavimleridir.Zaten bu tehdit yüzünden tam bir korkaklık ve acziyet içinde düşmanlarının maskesini giymek suretiyle yarım yüzyıldır acınası bir hayat sürüyorlar.Kendi içinde çelişen kendilerine bile anlatamadıkları fikir ve tezlerindeki çelişkilerin sebebi budur...
Rahmetli Başbuğun eklediğim konuşmasına gelince sebebi biraz erkek sesi duyun istedim,hakkında herkes çok konuşur oldu da;o belki idam edileceğinin arefesinde neler konuşmuş...
Hem de Atatürkçü görün istedim,herkesin Atatürkçülükten geçindiği günlerde;Türkçü ve Turancı Başbuğ Kemalin işaret ettiği komünizm tehditini görüp ortadan kaldıran Başbuğ Türkeş'i...

#9 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 24.11.2009 - 19:55

Birinci pragrafı okuyunca gerisini okumadım ne yalan söyleyim : )

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#10 atlantisli

atlantisli

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.241 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atlantis

Gönderim zamanı 25.11.2009 - 05:16

bir şeye bin tane isim verip bine bölüyolar,aynı Türk milleti gibi;kazak,uygur tatar,azer,başkurtlar,beyaztürkler :P Yani bizde sadece isim değil tanımlamalar da bölünmüş.Canı sıkılan kavram türetiyor;kavramlar kelimeler gibi türetilemezki.Ulusalcı,milliyetçi,milli,ırkçı,halkçı.Yani adamlar biraraya geldiklerinde konuşacakları meseleyi tanımlayacak kavramları yok.Anlaşamamaları çok doğal.Oysa dillerin ve kavramların ilk ve temel hedefi insanlar arasında anlaşmayı sağlamaktır...
Ama kavram karışıklığı içindeki insan gerilince tek çare kargaşa sınırının dışına çıkmak oluyor;o zaman da marginde oluyorsun.Zaten diktatörler bu yüzden halkları ve düşmanları tarafından çok iyi anlaşılmışlardır :mad1: Sürekli her türlü kavramsal veya yüzeysel kargaşanın dışındalar ::
Ama bizde işin boku çıktı.Sen falanca adamın çocuğunun hastalığı için halktan yardım talep ediyorsun onlar çocuğun ismi hakkında tartışmaya girişiyorlar.Dışardan dinleyen bir çocuğu bin zannedip salgın var zanneder.Her iktidara gelen çocuğa farklı isimler koymuş,hepsi de resmi yani.neyse *hihi

Bu mesaj atlantisli tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 25.11.2009 - 05:25


#11 Do'Urden

Do'Urden

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 649 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 25.11.2009 - 15:46

Sız benım anlam karmasamı bosverın efendımde bana Ya tanım yapın yada Turkesın necı oldugunu yazın.

Sız mılleyetcılık mı var dıyorsunuz sadece..romatık,duygusal,ulusal..falan fılan yok mu dıyorsunuz?

Ulu sol lafınız nedır pekı? ulusol dıye bırseyde yok.Ulusalcı dedım ulusalcılıgı konusacaksınız.Sız kendınıze mılleyetcımı dıyorsunuz?(buna cevap vermeyın..verırsenız konuyu dagıtmaya,kendınızce baska yere cekmeye calıstıgınızı varsayarım)

HaNI KURTLER SOYLARININ nereden geldıgını bılemıyorlar ya.. Sız bılıyor musunuz? Aılenızde bu ısle ugrasan merak edıp soyagacına bakan var mıydı? yoksa o kadar kustah ve o kadar emın bırsekılde turk'um mu dıyordunuz? Sızın kanınız da saf mı? Once bır etnık turklemı konusuyorum yoksa Ulusal sıfatı benımsemıs bır yturklemı konusuyorum bıleyım..

Sozlerınızı bılın oyle konusun. Sızın nereden geldıgınız benı zerre ılgılendırmez ama oyle laflardan kacıp..Anlamını anlatmadan anlam kargasası dersenız bırden aklıma bır soru gelıverıyor.. Sıze Turklugunuzu kanıtlayın dıyebılıyorum. Gurur duymuyorum ama Herseyın karsılıklı oldugunu dusunen bırde mantıgım vardır.

Sımdı sız Arkadaslarla bıze Mıllıyetcılık kavramını yazıverın ogrenelım. Sonra su Yazıyı elestırme noktanıza donup Turkes ırkcımı ,yoksa degıl mı sorusunu tekrar yonelteyım(yazınızın hıcbır yerınde necı oldugunu yazmamıssınız.yorumlarınızı anlamak zorunda degıl.anlayamadım,bır zahmet acık bırsekılde anlatıverın)

***
Dagıtmadan..Sorularıma cevap verın..sonra nerden ne sekılde baglayacaksanız baglayın

Saygılarımla
"Partimizin güttüğü bütün bu esaslar, Kamâlizm prensipleridir" M.Kemal

"En iyi kuram 'Zamana bağlı olarak yanlışlanabilir" Karl Popper

"Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır Bertrand Russel

"Soyut ve Somut kavramlar hiçbirşekilde İlişkilendirilemez ve Örneklendirilemezler" Mw

#12 milas

milas

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 939 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 25.11.2009 - 16:26

Birinci pragrafı okuyunca gerisini okumadım ne yalan söyleyim : )

iyi yapmışssın kardeş, sadece kin ve hasetten yazılan bir yorum, hiç bir kıymeti harbiyesi yok, bencede.
necip fazıl a sormuşlar; edebi nerden öğrendin, cevap vermiş edep sizden

#13 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 25.11.2009 - 16:49

Makrow
Türkeş'in Irkçılık davaındaki savunmasından;

Hakim - Son tahkikat kararında hakkınızda ileri sürülenleri dinlediniz. Bunlara karşı bir diyeceğiniz var mı?

Türkeş - Efendim, önce beni çok müteessir eden bir nokta hakkında bir iki şey söylemem yüksek müsaadelerinizi dilerim. Son tahkikat kararında diğer sanıklarla birlikte bana da vatan hainliği isnat olunmuştur. Bunu şiddetle reddederim. Ben yeryüzünde MİLLETİ ve VATANI herşeyden çok severim. Kelimenin mutlak manasiyle milletsever bir Türk subayıyım.
Son tahkikat kararında benim hakkımda: “ATSIZ’ı gölgede bırakacak kadar Turancı, ırkçı ve menfi” buyrulmaktadır. Bu mefhumlar hakkında kanaatlerimi yüksek mahkemenize sunmak isterim. Ben daima devletimin kabul ettiği prensiplere inandım. Ve onlara hürmet ve riayetten ayrılmadım. Ben koyu bir milliyetçiyim, fakat zannedildiği manada ırkçı değilim. Yani memleket içerisinde ayrılıklara ve düşmanlıklara yol açacak hiç bir fikrim yoktur. Yalnız ben Türk Milleti’nin yeryüzünde eşsiz bir yaradılışa sahip olduğunu ve kahramanlıkta bu milletten üstün bir millet bulunmadığına iman ediyorum. Buna en yakın olarak da İstiklâl Savaşı’nı gösteriyorum. Dört taraftan sarılmış olmamıza rağmen bu kahramanlığımız ve üstün yaradılışımız sayesindendir ki bizden her bakımdan on misli, yirmi misli üstün olan düşmana karşı üstün gelmiş ve İstiklâlimizi, yere düşmüş olan bayrağımızı kurtarmış ve onu tekrar yükseltmişizdir. Bu, milli hasletimizden ileri gelmiştir. Ben buna iman ediyorum. Bunu kısaca ve askerce şöyle izah ve hülasa edebilirim: Bir Türk bölüğü, üç-beş ve daha fazla düşman bölüğünü tepeleyebilir, kolayca tepeleyebilir. Ve tepelemiştir de…
Bizim kışlalarımızda, Yüksek Mahkemeniz de takdir buyururlar, “Bir Türk on düşmana bedeldir.” , “Bir Türk dünyaya bedeldir.” gibi ATATÜRK tarafından ifrad edilmiş vecizeler asılı durur. Bu üstünlüğü okullardan başla*****, bütün askeri hayatımda bana öğretmenlerim, kıtalarda komutanlarım ve generallerim daima tekrarlamışlar, telkin etmişlerdir.

Hakim - Evvela şu noktayı size soralım: Türkiye’de mevcut saf bir soydan gelme ve karışık ırktan olanların bulunmayacağı hakkındaki düşüncenizin ne olduğunu öğrenmek istiyoruz.

Türkeş - Bugün devletimizin kabul ettiği ve üzerinde yürüdüğü prensip bence de en doğru, en makul prensiptir. Yani Türklüğü her şeyden üstün görmekle beraber, gayri Türk unsurları da gerek kültür, gerek telkin yoluyla çok kısa zamanda temsil etmek… Ben de bunu doğru görüyorum. İdare işine gelince: Benim de şahsi kanaatim mühim işlerimizi görecek şahsiyetleri ya tamamiyle Türk olan, yani temsil olunmuş ve kendisini Türk’ten başka bir şey saymayan veyahut da Türk ırkından gelen kimseler tarafından idare edilmesini uygun bulurum.





[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#14 Do'Urden

Do'Urden

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 649 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 25.11.2009 - 17:12

Romantizma Bu sorunun cevabını Atlantıslıden de duymak ısterım.

Fakat sıze sormalıyım; Irkcı degıl ..degılse ne pekı? Baska tur bır mıllıyetcılık mı?

Sayın atlantıslı goruyorsunuz ya Turkesınde ısı gucu yok..ben koyu mıllıyetcıyım ama ırkcı degılım..sıkı bır turancıyım,turk'un essız bır yaratılıs ve kahraman bır ırk olup,dıgerlerını ... goruyorum diyerek mıllıyetcılık tanımı yapıvermıs. Pardon duzeltıyorum anlısabılmek adına bırseyler eklemıs demek ıstedım

Arkadasınız Romantızma'nın alıntısından bunu cıkartıyorum yorumu sıze bıraksam bırbırlerınızın yazısını begenıp duracaksınız ..
Bense hala daha Irkcı mıllıyetcı,ulusalcı arasındakı farkın ne oldugunu duyamadım:)

***
Atlantıslı ulusalcı pardon ulu-solcu yazarak komunızm..demıssınız
Beyfendı Ataturk'u de ısın ıcıne alet etmıssınız ya pes dogrusu *hihi Komunızm dusmanıymıs.. Dunyada komunızm dıye bırsey mı varmısta dusman oluverıyormus?? Komunızm ne yahu sız buna bu kadar taktınız..
Tabı ya..

Sız turancısınız!

Amerıkaya kufreden bır turancısınız! Amerıkanın Irak'a afganıstana ortadoguya demokrası getırmesıne kızan 3 kıtaya demokrası getırmıs osmanlı torunusunuz!

***
Sız kahramanlıkla gurur duyuyorsunuz ya..Hangı kahramanlıkla? Kurtulus savasındakı kahramanlık mı fetıhlerdekı kahramanlık mı?
Adam gıbı konusan ıdam sehpasındayken konusan bır adamın sozlerını yazmıssınız..Sız baska adam gormemıssınız.. gormemıssınız kı kendınızı de adam yerıne koyamazsınız.Adam gıbı adam..Turkes..

Turkese baska bırsey dıyen yokta su adam gıbı adamlıgı anlamadım..Neye gore adam?

Sız gıdın komunızmcılık oynaYIN..geldı gelecek dıye..kapıtalıst usakların sızı korkutup durdukları,korkuttukları ıcın nefret etmenızı sagladıkları anlamını bılmenıze bıle gerek olmayan bırseydır bu..

Komunızmde ırk ve tanrı yoktur dıyemı tum bunlar? Irkcı mısınız sız?Sızın adam gıbı adam dedıgınız Allahın kulu necıdır?adamlıgı nereden gelmektedır

***
Sızlerın sayesınde mıllıyetcılık denen o ılkel,bencıl,sadıst allahın huzurunda yerı olmayan o kavramdan doguyup Baska kelımeler! ıcat ettıklerı gıbı..Adamlıktan da soguyacaklar..
"Partimizin güttüğü bütün bu esaslar, Kamâlizm prensipleridir" M.Kemal

"En iyi kuram 'Zamana bağlı olarak yanlışlanabilir" Karl Popper

"Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır Bertrand Russel

"Soyut ve Somut kavramlar hiçbirşekilde İlişkilendirilemez ve Örneklendirilemezler" Mw

#15 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 25.11.2009 - 17:54

Sordun cevap verdik hiddete gerek yok <_<

+ neyi kimi beğeneceğimiz kimseyi (şu üsteki yazdığından sonra hele seni) hiç alakadar etmez etmemeli...

Neye göre kime göre adam?- Bana göre ona göre...

kapıtalıst usakların sızı korkutup durdukları,korkuttukları ıcın nefret etmenızı sagladıkları anlamını bılmenıze bıle gerek olmayan bırseydır bu..- kimsin sen ve ne dediğini biliyor musun? Buyur istersen yazılı yoklama yap... kimin neyi bildiği ne kadar bildiği SENİ hiç mi hiç alakadar etmez, ilgilendirmez, ilgilendirmemeli

Sızlerın sayesınde mıllıyetcılık denen o ılkel,bencıl,sadıst allahın huzurunda yerı olmayan o kavramdan doguyup Baska kelımeler! ıcat ettıklerı gıbı..Adamlıktan da soguyacaklar..- Umarım... + birilerinin inandığı şey nedense sizin inandığınız değilse tüüü kaka oluyor...Sizin inandığınız şeylere inanıp adam olsunlar bişey demedik... sizler dediğin şeyide anlamdım, zira Türkeş konuşuluyordu sanırım... Hep aynı laf ebeliği, işinize gelince konu dışına çıkmayın ama bel altı çalışmak size mübah... Ben milliyetçiyim demedim, ki milliyetçiliğin kötü bişey olduğunun yorumununda haddinize olduğu kanısında değilim...


*hihi

Bu mesaj _RomantizmA_ tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 25.11.2009 - 18:02




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#16 Do'Urden

Do'Urden

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 649 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 25.11.2009 - 17:59

Romantızma size ne oluyor anlayamıyorum

ya kendı adınıza yorum yapamıyor musunuz efendım? Bırakın Atlantıslı kendı yorumlarını kendısı yapsın,arkadasınıza saygısızlık edıyorsunuz bılmem farkında mısınız
"Partimizin güttüğü bütün bu esaslar, Kamâlizm prensipleridir" M.Kemal

"En iyi kuram 'Zamana bağlı olarak yanlışlanabilir" Karl Popper

"Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır Bertrand Russel

"Soyut ve Somut kavramlar hiçbirşekilde İlişkilendirilemez ve Örneklendirilemezler" Mw

#17 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 25.11.2009 - 18:05

İfadeleriniz benim yorumumdan sonra "siz"e dönünce üzerime atılan boka karşı su sıktım hepsi o...




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#18 Do'Urden

Do'Urden

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 649 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 25.11.2009 - 18:46

Romantızma sıze de goruslerınızı sordum su mıllıyetcılık konusunda ne dusunuyorsunuz dıye? ırkcılık demek mıdır yoksa baska bırsey mıdır dıye.

Ama sız dıger bolumlerı kendı uzerınıze aldınız,Dayanısmanız muazzam derecede takdıre sayane ve bır o kadarda yanlıs.

Tavsıyemdır dıkkat buyrunuz ; Arkadasınızı savunayım derken ,arkadasınızın yanlıslarınıda savunabılır altına da ımzayı cakmak zorunda kalırsınız. Sanrım bu sozume muhalefet edemezsınız ya *hihi

En derin Sevgilerimle..Makrow
"Partimizin güttüğü bütün bu esaslar, Kamâlizm prensipleridir" M.Kemal

"En iyi kuram 'Zamana bağlı olarak yanlışlanabilir" Karl Popper

"Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır Bertrand Russel

"Soyut ve Somut kavramlar hiçbirşekilde İlişkilendirilemez ve Örneklendirilemezler" Mw

#19 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 25.11.2009 - 18:56

sadece gülsem ve bilsem anlayacağınızı öylece bırakacamda sanmıyorum!

Halen önyargılarınızla konuşuyorsunuz, veya konuştuğunuzu sanıyorsunuz ve yanılıyorsunuz!

Bu forum dışında arkadaşı ne tanışıklığım ve ne görüşüklüğüm, ve yine diyiyorum neyi savunacağım, kime imza atacağım "SİZ"i alakadar etmeyi bırak zerrece tınlamamalı!

Halen çok bilmiş edalarında sınav yapma kaygısındasınız...

Önce önyargılarınızdan sıyrılın, dediklerinizi dikkatle okuyup ekleyin sonra kimin neyi neden cevap verme zorunluluğunu, sizin gibi düşünüp düşünmemekte özgür olduğu bilincine varın, sınav yapma kaygınızdan vazgeçin, varsa fikriniz açıklayın yoksa birilerini sınava tabi tutmaktan vazgeçip okuyup geçin!

+ sevginiz size kalsın bi-zahmet!




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#20 Do'Urden

Do'Urden

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 649 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 25.11.2009 - 19:18

Gozlerınız sızınle sık sık dalga gecer mı?
yoksa benımle dalgamı gecıyorsunuz:) Sınava tabı tutma falan fılan..bunlar yakısıksız ıthamlar.sız benı elestırecegınzıe anlam kargasası uzerıne ders veren arkadasınızı neden elestırmıyorsunuz? bakın ben merak ettım ogrenmek ıstıyorum.bırı cıksın bana anlatsın dıyorum. Art nıyetsız bırı soru sordum alt tarafı.Fakat artnıyetlı bır cevap aldım.belkıde artnıyetsızdır.uslup farkı
Dısarıda tanımanıza ne gerek var hepımız arkadas degıl mıyız:)


Sevgılı Arkadasımız atlantıslıyle lakırdı edebılmek bu sayede ogrenebılmek amacıylada bende aynı uslupla yazıyorum,maksadım anlasabılmek ıcındır.

Sımdı sız bana sorumun cevabını verecek mısınız vermeyecek mısınız? Vermeyeceksenız baskasına hıtaben yazılanlara karısmamanızı onerırım.Karısırım dıyorsanızda yazmaya devam edın. Sızı tanımak adına saygıyla okurum

***
Sevgımın kabul gormemesı benım ıcın cok uzucu.Daha once bu kadar kırıldgımı ınanın hatırlamıyorum
O halde Saygılarımla
"Partimizin güttüğü bütün bu esaslar, Kamâlizm prensipleridir" M.Kemal

"En iyi kuram 'Zamana bağlı olarak yanlışlanabilir" Karl Popper

"Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır Bertrand Russel

"Soyut ve Somut kavramlar hiçbirşekilde İlişkilendirilemez ve Örneklendirilemezler" Mw





Benzer Konular Daralt

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli