Jump to content



- - - - -

Şeyh Sait Posterleriyle Kürdistan'a Özgürlük Duası


  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9,354 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 20.11.2009 - 17:36


Posted Image

Posted Image

DİYARBAKIR'da `Dicle Fırat Barış ve Diyalog Grubu' üyeleri cuma namazından sonra düzenledikleri eylemle, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'i Dersim ve Şeyh Sait isyanlarıyla ilgili yaptığı konuşmadan dolayı tepki gösterdi. Ellerinde Şeyh Sait'in ve ayaklanmaya öncülük edenlerin fotoğrafları bulunan grup daha sonra toplu halde genelde Türkiye, özelde ise Kürdistan'a özgürlük duası yaptı.

Diyarbakır'ın tarihi Ulucamii önünde cuma namazından sonra toplanan Dicle Fırat Barış ve Diyalog Grubu üyeleri, ellerinde Şeyh Sait ve ayaklanmaya öncülük edenlerin fotoğraflarını taşıyarak, namazdan çıkanları Dersim ve Şeyh Sait isyanlarıyla ilgili konuşmasından dolayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'e tepki göstermeye davet etti.

Camii önünde toplanan yaklaşık 100 kişiye grup adına konuşan Muhittin Batmanlı, bir asırdır bölgede inancından, mezhebinden, ırkından, düşüncesinden dolayı milyonlarca insanın büyük haksızlıklara uğradığını, bu düşüncelerin bugünkü temsilcilerinin ise Onur Öymen zihniyeti olduğunu söyledi. Batmanlı, "Şeyh Sait kıyımında, Dersim'de, Sason'da, Koçgiri, Ağrı, Diyarbakır, Bingöl ve bu coğrafyanın her yerinde kaç kişi öldürüldü? Kaç milyon kişi sürgüne gönderildi? Bu coğrafyanın insanları her türlü asimilasyona tabii tutuldu. Şeyh Sait ayaklanması bahane edilerek Diyarbakır, Bingöl, Elazığ ve bir çok ilimizde masum insanlarımıza büyük haksızlıklar yapıldı. Bingöl ili baştan başa yangın yerine çevrildi. (Bingöl Şewti (Bingöl yanıyor) türküsü bunun açık kanıtıdır. Köyler yakıldı, insanlar öldürüldü ve sürgün edildi. Dersim ayaklanması bahane edilerek, Dersim'de bir insanlık faciası yaşandı. Yediden yetmişe, kadın, çoluk, çocuk, yaşlı demeden bir halk katledildi. Gözyaşı dökecek analar bile bırakılmadı. İşte bugün bu insanlık ayıbını CHP genel başkan yardımcısı Onur Öymen, hiç sıkılmadan, vicdan azabı duymadan savunabiliyor" dedi.

Basın açıklamasından sonra Muhittin Batmanlı, Kurban bayramının da yaklaşmasıyla camiinin önünde toplananlarla birlikte toplu halde dua ederken, genelde Türkiye'ye, özelde ise Kürdistan coğrafyasında özgürlük talep etti. Muhittin Batmanlı, yaptığı duada şunları söyledi:

"Ya rabbi bu Kürdistan coğrafyasında, bu peygamberler diyarında, bu Diyarbekir'de sahabelerin diyarından sana sesleniyoruz. Bizim gücümüz zayıf, kuvvetimiz yok, takatımız kalmadı. Ya rabbi bütün Türkiye'de haseten Kürdistan coğrafyasında bize özgürlük nasip et. Ya rabbi bu sahabilerin hatırına bizi hidayet et, huzura kavuştur. İnşallah bundan sonra kan, gözyaşı istemiyoruz, kardeşlik, özgürlük istiyoruz. İnşallah bu Kürdistan coğrafyasında ve bütün Türkiye genelinde herkes fikrinden dolayı işkence görmeyecek, acı çekmeyecek, herkes hür düşüncesini savunabilecek. Gerek Kürdü, Türkü, Alevisi, Sünnisiyle, Şafisiyle bütün Müslümanların bütün halkımızın özgür olmasını talep ediyoruz. İnşallah huzur ve refah memleketimize gelir, bizde dünya halkları gibi huzura kavuşuruz."

Vatan

#2 TgK

TgK

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 305 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Adana-Karaman-Balıkesir

Posted 20.11.2009 - 18:44

Yalnız eksikleri var. Seyit Rıza'nın kemiklerini sızlatacaklar. Sonra Bedirhan sülalesinden Kâmuran Bedirhan'ı, hatta tüm Bedirhanları es geçmişler. Olmuyor ama böyle, Kürtçülük Davası'nı Paris'te, Ermenistan'da, Suriye'de örgütlemiş bu atalarınızı yok sayamazsınız. Ayıptır!

#3 Edys

Edys

    ....

  • Dokunulmazlar
  • 16,109 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:istanbul,antalya,bodrum ve başka yerler
  • İlgi Alanları:FENERBAHÇE

Posted 20.11.2009 - 18:46

Kürdistan diye bir yer tanımıyorum !

#4 Do'Urden

Do'Urden

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 649 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 20.11.2009 - 19:30

Cahıllık ınsan beynının afyonudur..

Ozgurluk ıse bır mılletın en tabii hakkıdır;farklı bır mıllet olarak goreceksınız sonrada ısteklerıne kulak asmayacaksınız..

Saygılarımla
"Partimizin güttüğü bütün bu esaslar, Kamâlizm prensipleridir" M.Kemal

"En iyi kuram 'Zamana bağlı olarak yanlışlanabilir" Karl Popper

"Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır Bertrand Russel

"Soyut ve Somut kavramlar hiçbirşekilde İlişkilendirilemez ve Örneklendirilemezler" Mw

#5 Edys

Edys

    ....

  • Dokunulmazlar
  • 16,109 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:istanbul,antalya,bodrum ve başka yerler
  • İlgi Alanları:FENERBAHÇE

Posted 20.11.2009 - 19:34

farklı bir millet olarak gördüğümüz kimse yok bizim bu topraklarda.. ama farklı yaratık olarak gördüğümüz insana benzer yaratıklar var .. bu yaratıkların istediklerini göz ardı etmek doğal hakkımız.. önce dıştan insan görünümlü olabilirler ama içten de insan olmaları gerekiyor..

benim şahsen insan gibi insan olan kürtlerle sorunum yok.. benim sorunum pkk lı denen şerefsiz haysiyetsiz vatan hainleridir..

ve görüyürom ki kürt açılımı diyerek aslında pkk açılımı yapılıyor.. herkes te bunu bal gibi biliyor.. neymiş çok insan ölmesinmiş artık.. sen vatan topraklarına göz dik , masumları katlet , askere kurşun sık.. sonra farklı bir milletiz biz isteklerimiz var de... yoohhhhh yaaaaa..

saygılarımla,

#6 TgK

TgK

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 305 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Adana-Karaman-Balıkesir

Posted 20.11.2009 - 19:58

Sayın makrow;

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Kürtler farklı bir millet midir, değil midir? Farklı bir milletse sizi öyle düşünmeye iten nedir? Eğer değilse neden değildir? Kürtler farklı bir milletse eğer, ne yapılması gerektir? Verip de kurtulalım mı?

Farklılıklar zenginlik olabilirler, ancak altını kaşırsanız zenginlik değil ayrılık sebebi olurlar. Türkiye'de 36 tane etnik kimlik olduğu bir safsatadır, bu ülkede yaşayan, bu ülkeye vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk'tür. Bu ülkede sadece Türk ülkesidir, Türk'ün hakkı, bir de azınlıkların hakkı vardır. Lozan'da bütün dünyaya ilan edildiği üzere Türkiye'de Müslüman azınlık yoktur, Türkiye'de Kürt azınlık yoktur. Türkiye'nin Kürdistan diye bir meselesi yoktur. Dolayısıyla Diyarbakır'da toplanıp bahis mevzuu eylemi yapan adamlar halt etmişlerdir, yaklaşık yüz yıldır olduğu gibi konuştuklarıyla kalacaklardır. Belki de konuştuklarıyla kalmayacak, Dersim İsyanı'nın bastırıldığı gibi, askerin ve onun dayanağı milletin ayağının altında ezileceklerdir.

#7 Do'Urden

Do'Urden

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 649 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 20.11.2009 - 21:19

Sayın TgK,

kısısel bır sorum olacak " TgK'nın anlamı nedır?-TgB gıbı mı? "

***
Kurtlerın farklı bır mıllet olduklarını kabul etmek anayasamıza gore de aykırı bır durumdur.Turkıye Cumhurıyetının laık ve ulusal bır yapılanmaya sahıp Demokratık Cumhurıyet ılkesıne aykırıdır.
Herseyden once bızım ulusal yapı gıbı bır zorunlulugumuz vardı, Mustafa Kemal'in ziya Gokalp'ten etkılendıgını bılıyoruz. Ulus kavramı konusunda da bu ısımden etkılenmıstır,Dıgerı ıse arkadası Yusuf akcura'dır.

Bu ısımlerı yazmamın nedenı aslında kendılerı Etnık bırde mıllıyetcılerdır-M.Kemal dahıl.
Fakat Turkıye Cumhurıyetı yenı bır devlettır. Ve zamanında osmanlı'da oynanan panslavızm vari olaylar pekala bızım de kapanamayan,dusmanlarımız tarafından sureklı eselenen bır yara olabılırdı. Bunu gorduklerı ıcın Bu ulke ulus devlet oldu.

Mustafa Kemal'ın T.cumhurıyetını kurdurduktan sonra dıl calısmalarına epey onem verdıgını bılıyoruz; Her mılletın once kendı dılı olması gerektıgını savunurdu.
Madem bız apayrı bır mıllet olacaktık o halde bızım kendımıze aıt dılımız olmalıydı ; TDK'ı kurdu. Ve dıl calısmalarına cok onem verdı..Yukarıdakı ısımlerden Yusuf akcura;hernekadar zıya Gokalp'ın golgesınde kalsada katkıları cok buyuktur
***

Bu yuzden ayrı mıllet olarak kabul etmem mumkun degıl; edersem eger Su ankı ısteklerınde hakları vardır..
kendı dıllerını konusmak ıstıyorlar,egıtımlerını kendı dıllerınde vermek ve bır bayrak ıhtıyacı hıssedıyorlar.Bu olaylar su an yasanmasa boyle bır taleplerı olmasaydıda ılerıde bır gun mutlaka olacaktı zaten
Aslında bu sorunlar bugunden baslayan seyler degıl.. Mustafa Kemal bunu goruyordu.Bu yuzden cok zeki bir adam.

***
Dedım ya bu Osmanlı'nın cok uluslu unıter yapısında kapanamayan,gerek rus,gerek yunan,gerekse ruslar tarafından kasınan bır yaraydı

Bugunde bızım vurdumduymazlıgımızın sonucu kasınmaya basladı..yara halını alacak. Ve tıpkı osmanlıda kapanmadıgı gıbı bızde de kapanmasına ızın verılmeyecektır. Bunun onune gecmek ıcın onlarında Turk olduklarını,bayraklarının albayrak oldugunu anlatabılmemız gerekır.

Epey zorlu bır ıs..Gercekten tanıdıgım arkadaslarım ve yazıstıklarım ıtıbarıyle kurt ınadı dedıklerı seyde bır haklılık var. Surada yazarken bıle cıldırma noktasına gelıyoruz degıl mı bazen.. Ama kendımızı dızgınlememız gerekıyor. Bu yuzden ılk basta hemen bu kurt ne dusundugu kımden olacagı ne yapmaya calıstıgı bellıdır dıye yaftalamaktan kacınmalıyz dıye dusunuyorum.

Partı propagandaları oy kazanmak ugrunadır, partılerede bu yarayı acacak fırsatları vermemelıyız,buna tepkısız kalmalıyız.Bana kalırsa oynanan cıddı bır oyun. Sıvıl anayasa ıstıyoruz sozlerı bana anlamsız gelıyor; Sıvıl anyasa olacak dıye daha oncekı anayasalarda olan seyler yanlıs dıye mı tabır edılmelı? sıvıl olmayan hersey kotu mu? Nıtekım tck 301'ı goruyoruz.

***
Pkk konusuna gelırsek.. hukumete gore bır ara sayıları 7500 ıdı..2500u dagda gerı kalanları ulkede..
Oysa ben bu sayının 17000bın cıvarında oldugunu duydum..
Bunlar gerılla. Birebir olarak elbettekı bızden daha zor kosullarda egıtım gorduler ve egtımlerı bızden daha fazla.
Bu ınsanları daga cıkartmak ıcın bırılerı yarayı kasıyor.. ozgurluk demokrası burjuvazı gıbı kavramları ortaya atıp ıcını kendılerı dolduruyor..beyınlerı yıkanıyor. Tıpkı bızım Kafatascı bılıncsız ınsanlarımız gıbı..elbette bızıde kıskırtıyorlar..

Genelde bunu basın yoluyla daha ıyı yapıyorlar..medya'nın verdıgı her sehıt haberınde gozlerı yaslı anaları ızlıyoruz.

Su kendını bılmez genclerın yaptıkları medyada epey yankı buluyor..onu ızledıgımız an pkk gormuyoruz.. Kurtlerı goruyoruz.

Kahrolsun pkk..Pkk kahrolmuyor
Sehıtler olmez vatan bolunmez..Sehıtler olmuyorsa neden analar aglyor..bırde o anaya sorun sız bunu..Ne vatanı! tek oglu olmus dunya umurunda mı? ıcıne atıyor.. ızledıkce bızde ıcımıze atıyoruz.

Ben unıformalı olarak katılıyordum ve ınanın bu bagıranlar ıt kopuk.. adamlar bırılerı aglarken guluyorlar..Govde gosterısı yapıyorlar.. gıyımlerınde hayır yok,esrarkesler gıbıler.. dusuk bel kot gıyıyor yanında zıncırı sallanıyor,yasını cızmıs,kolunda jılet ızlerı var..

Bunlar bagırıyor! vatan sagolsun dıyende bunlar:) sehıtler olmez dıyende bunlar..
***
Medya bunu onemsemez..haber yapabılecegı ne varsa yapar..bu onun dogası.. Ama bunu kullananlar var.. Toplumda gıderek artan bu mılleyetcılıgı kendı cıkarlarına hızmet ıcın kullananlar var. kımler mı? Zamanında osmanlıda kım kullandıysa ,pkk'nın elıne sılahı kım verdıyse..nerede nasıl barınıyorlarsa..nasıl korunabılıyorlarsa..para ıhtıyaclarını kım karsılıyorsa onlar..

***
Anlatabılıyor muyum?
Bu yuzden pkk ıle savasmak askerı anlamda olamaz.. Bosuna sehıt verdırtıyorlar.. Tsk 17bın kısıyle basedemez mı? Bızım askerı gucumuz pkk ıle mucedaleden ıbaret artık.. bızı resmen oyalıyorlar.. Bas etmeye kalktıgımızda "o ınsan" dıyor avrupa..

Abd gorusmelerde arabuluculuk yapıyor.. Ama pkk'ya destek vermektende gerı kalmıyor..
Avrupa ınsan hakları-demokrası kozunu kullanıyor..Ama o demokrası bızım pkk'yı bıtırmemıze engel teskıl edıyor.

***

Menemen'de sucla nasıl bas ettıgımızı hatırlarsınız..
Bize ya bir tek adam lazım..kı bu dıkdatorluk..herkes M.Kemal degıl.. Koltuk sıcak gelınce ayrılmak ıstemeyebılırler..bu da cozum degıl.

Ya da bu ulkeyı adam gıbı yonetecek,ona buna bızı kırdırmayacak ızın vermeyecek samımı bırı lazım..
Bız bunları secımle basa getıremıyoruz..ne hıkmetse durust sıyasetcıde kalmamıs..

Arkadasım oy verdıgım partı'de bıle baykalcılık dıye bır anlayıs var.. dunyanın en durust en gozu kadar en ataturkcu adamını getır..Partıye secmezler.
Hepsı boyle. oy atıyorsamda sebebı 20 yıl gerıye gıtmeyeyım dıye 500yıl gerıye gıdecegım korkusudur.

***
Ama sıyaseten gereklı kosulların saglandıgını dusunursek..Bıze oyun oynayacak kadar bızı salak yerıne koyan adamlardan daha egıtımlı ,olaylara bırcok acıdan bakabılen,guven duygusu evrım gecırmıs bır halk olmalıyız kı bunu da ancak egıtımle yapabılırız.

Tekrar yazıyorum " en buyuk devrım dusunce devrımıdır"

Saygılarımla
"Partimizin güttüğü bütün bu esaslar, Kamâlizm prensipleridir" M.Kemal

"En iyi kuram 'Zamana bağlı olarak yanlışlanabilir" Karl Popper

"Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır Bertrand Russel

"Soyut ve Somut kavramlar hiçbirşekilde İlişkilendirilemez ve Örneklendirilemezler" Mw

#8 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13,198 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Posted 20.11.2009 - 21:56

rahat batıyo hötlerine , emperyalist devletlerin kucağı daha yumuşak geliyo :P
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#9 TgK

TgK

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 305 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Adana-Karaman-Balıkesir

Posted 20.11.2009 - 22:56

Sayın makrow,

Ulus devlet fikrini, ATATÜRK, aslında Ziya GÖKALP'ten veya Yusuf AKÇURA'dan almış değildi. ATATÜRK Fransız Tarihi'ni Fransızca olarak okumuştu, Voltaire de okumuştu. Elbette Türkçülük konusunda adı geçen kişilerden feyz almıştır, bunu kendisi de belirtmiştir ama ulus devleti Türkiye'ye getirme şekli biraz farklıydı.

ATATÜRK Türk Milleti'ni milletin kendisini düşündüğünden çok fazla düşündü. Önüne altın tepside cumhuriyeti sundu. Türkiye'de bildiğiniz gibi Fransa'daki gibi üç kere cumhuriyet kurulmamıştı. İttihatçılar'ın çabasından başka rejim değiştirmeye yönelik bir hareket yoktu. Bunun için Türkiye bugün elinde olanların değerini anlayamıyor. Aynısını Türkçe ezan konusunda da yaptık. Biz Almanya gibi otuz yıl anadilde ibadet için uğraşmadık, kan dökmedik. Türkçe ezan giderken, uğraşmadığımız için, sesimiz çıkmadı. Cumhuriyet için Avrupalı'nın verdiği savaşları vermedik. Ulus devlet yapısını bizim önümüze koydular, biz de ana babası bayramlık almış küçük çocuk gibi üstümüze geçirdik. Parayı biz kazanmadığımız için top oynarken üzerine çamur bulanmasını da önemsemiyoruz. Oysa ulus devlet bu coğrafyanın olmazsa olmazıdır.

Biz Kürtlere istediğimiz kadar anlatalım. "Biz ulus devletiz. Başımıza ne gelecekse beraber gelecektir. Sizin, belki de iyi niyetle ettiğiniz, bu talepleriniz tam da onların istedikleridir." diyelim. Hiçbir şey değişmeyecektir. Çünkü Kürtler, PKK sempatizanı veya PKK karşıtı diye ayrım yapmıyorum, içten içe de olsa, artık bir devlet kurmanın tatlı rüyasına yatmışlardır. Uyandıklarında ise, büyük bir hayal kırıklığı yaşayacaklar.

Kürtlerle birlikte yaşamanın devri geçmiştir. Onlar bizimle birlikte yaşamak istemiyorlar. Biz de her ailenin çalışmayan on ferdine vergilerimizle bakıyor olmaktan hoşnut değiliz. İki ihtimal var. Ya üstlerine gideceğiz, ümüklerini sıkıp işi mübadeleye, sınırdışı etmeye götüreceğiz veya yeni bir çözüm yolu bulacağız, uzlaşacağız. Ancak bu uzlaşma Kürt tarafının talepleri doğrultusunda olmayacak. Yani sonu "Yahudi Kürdistanı"na varmayacak. Türk Devleti'nin çıkarları korunacak, Kürtler eskisi gibi yaşamayı kabul edecekler. Etmezlerse üstlerine gidilecek, üstlerinden geçilecek. Bunların haricindeki her türlü çözüm önerisi Türkiye'nin çıkarlarına terstir.

Kafanızın biraz karışık olduğunu sanıyorum. PKK ile mücadele etmenin gerek şartlarından birisi silahlı mücadeledir. Şekli, elemanların yetiştirilme şekilleri tartışılabilir. Ancak silahlı mücadele olmazsa PKK bitmez, bitirilemez. Konuyu elbette eğitime getirebilirsiniz. Yalnız unutmayın, bölgeye eğitimin gitmesini engelleyenler; 83'ten önce ağalar, şeyhler, 83'ten sonra PKK'dir...

*****

TgK'nin TgB ile bir ilgisi olmadığı gibi, benim de ilgim ve sempatim yok. :P

#10 Do'Urden

Do'Urden

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 649 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 21.11.2009 - 00:45

Ulus kavramında etkılendıgı ısımlerı saydım zaten.. volteire'den oncesi de var kastettıgınız farklıysa m.ö. 2500 yıllarında mısır tarıhı.
***


Pkk ile silahlı mucadele daha kac yıl surecek? Bitiremedikten sonra savasmanın sehit vermenin onemi nedir?
bu yuzden kafam karısık degil sadece makul davranmaya calısıyorum. Silahla bitseydi 20yılda biterdi.

hesap mı yapalım senede su kadar pkklı oldurursek teror bıter dıye?

Teror bu yuzden bıtmıyor, ve sılahla bıtmeyecegını tsk'da cok ıyı bılıyor. ya dedıgınız gıbı asımıle edeceksınız kı bunu yapmak ıcın kurtlere karsı topyekun bır saldırı baslatacak doguda olaganustu hal ılan edeceksınız..
Yada kanınızın son damlasına kadar olecek ve oldureceksınız..

Efendım su an da bıle daga cıkmaya karar verenler vardır.. sız oldursenız dahı bıter mı sanıyorsunuz..10 tane oldurursunuz 20 tanesı daga cıkar.. Sıze ne olur? verdıgımız sehıtlerle kalırız.

tabı bu da sorun yaratır:) 10 tanesını oldurursunuz adı soykırım olur,dıgerlerı 10bın tanesını oldurur adı savas olur.

Bu kadar guclu bır ulke oldugumuzu mu dusunuyorsunuz?

***
yanı sılahlı mucadele nabza serbetten baska bırsey degıl..Tsk'da bunu cok ıyı bılıyor.Pkk'da cok ıyı bılıyor..Tayyıp erdoganda cok ıyı bılıyor.. Bılmedıgınız pkk'ya dokunmak ıcın bırılerını karsınıza almak zorunda kalmanız..Apo ıcın surıyeyı karsımıza almıstık.. Israıl,ABD,ab ıcın aynısını yapabılır mısınız?

hukumetın basına o kafatascıları bıle gecırsenız..apoyu asarım dıyenlerı dahı gecırsenız hıcbırsey yapamazlar. Sıyaset bu..dunya sıyasetı bu. Paran ve gucun olmadıkca yaranı kapattırmazlar




Fazıl Husnu DAGLARCA'yı bılır mısınız?

Gün doğar tarla kuşları uçuşurlar

Ağır bir aydınlık bildiğin şafak değil

Öyle dalmış ki yüzyıllar süren uykusuna

Uyandıramazsan

Uyanacak değil?


Saygılar

Edited by Makrow, 21.11.2009 - 00:50.

"Partimizin güttüğü bütün bu esaslar, Kamâlizm prensipleridir" M.Kemal

"En iyi kuram 'Zamana bağlı olarak yanlışlanabilir" Karl Popper

"Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır Bertrand Russel

"Soyut ve Somut kavramlar hiçbirşekilde İlişkilendirilemez ve Örneklendirilemezler" Mw

#11 TgK

TgK

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 305 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Adana-Karaman-Balıkesir

Posted 21.11.2009 - 01:08

PKK'nin sadece silahla bitirileceğinin hayal ve faraziye olduğu gibi silahla mücadele etmeden bitmesini beklemek de aynı şekilde gerçekçi olmaktan uzaktır. Siz olan olayları özgürlük mücadelesi olarak görürseniz ölenleri de özgürlük savaşçısı, gerilla sayanlardan bir farkınız kalmaz. Olanlar, Şeyh Sait olayında veya Dersim'de olduğu gibi, isyandır. İsyanları bastırmanın çeşitli yolları vardır. İsyancıyla müzakere edersiniz, ki bu Türkiye şartlarında mümkün değildir, çünkü bu olaylar terör boyutundadır. Veya isyancıyı dinlemeden üstüne gidersiniz, isyancının sizin şartlarınızı kabul etmesini beklersiniz. Bunu yaparken isyancının her türlü kaynağıyla olan bağlantısını da kesersiniz.

Türkiye'de terörle müzakere edilemez, edilmesine bu halk izin vermez. O zaman diğer yol bizim için tek yoldur. Bir yandan PKK'yle silahlı mücadeleye devam edersiniz, diğer yandan, hani dediniz ya, "On kişi öldürürsünüz, yirmi kişi çıkar." diye, o yirmi kişinin yaşam şartlarını iyileştirirsiniz. Bunu yapmak hiç zor değildir. 1995-2000 arasında çok iyi yapılmıştır. Ve PKK bitme aşamasına gelmiştir. 2002'den sonra Recep Tayyip ERDOÐAN'ın küllenmiş ateşi tekrar yakmasıyla terör bugünkü boyutlarına gelmiştir.

Sorun nedir, biliyor musunuz? Sorun "Kürtçülük Sorunu"nun devlet büyükleri tarafından "Kürt Sorunu" olarak gösterilmesidir. Bu başlığa konu olan, fotoğraftaki adamsılar Kürtlüğü değil Kürtçülüğü temsil ediyorlar. Bana göre Kürt olmakla Kürtçü olmak birbirinden çok farklı işlerdir. Fakat siz devletin başbakanı olarak sorunun adını yanlış koyup Kürtleri sorun ilan ederseniz onlar da tutarlar, "Madem sorun bizmişiz, o zaman başınıza bela olmayalım, ayrılalım." derler, Kürtçülerin tezlerini desteklemeye başlarlar. Bugün olanlar budur. Türkiye'de terörü palazlandıran ÖZAL, bittikten sonra hortlatan da Recep Tayyip ERDOÐAN'dır. Ne gariptir ki, ikisi de sorunun "Kürt Sorunu" olduğunu söylemişlerdir.

Siz söylediğim iki şeye de katılmadığınızı söylemişsiniz. AKP'nin önerisini mi destekliyorsunuz? Hem ulus devletten yanasınız hem de Kürtlerin haklarından ve silahlı mücadelenin yanlışlığından bahsediyorsunuz. Sizin çözüm öneriniz nedir? Anlatır mısınız?

#12 Do'Urden

Do'Urden

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 649 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 21.11.2009 - 01:30

PKK ile mücadele etmenin gerek şartlarından birisi silahlı mücadeledir. Şekli, elemanların yetiştirilme şekilleri tartışılabilir. Ancak silahlı mücadele olmazsa PKK bitmez, bitirilemez

silahla mücadele etmeden bitmesini beklemek de aynı şekilde gerçekçi olmaktan uzaktır


bu durumda ıkımızde bıraz hayalperestız.. Lakın hayalını kurmadan bırseyı nasıl hayata gecırebılırız?

Deneme ve yanılma da makul gorunur gayet etkılıdır..lakın uzun surebılır sonuc vermesı.Bızımse zamanımız yok-hos sabrımız bır turlude tasamıyor ya.

***
Fakat su ıkıde bır yazdıgım Dusunce devrımı sozunu epey begendıgımı farketmıssınızdır sayın TgK,

Dusunce devrımı dedıgı dusunce tarzının degısmesıdır,gelısmesıdır. Eger en buyuk devrım sılahla yapılabılseydı bunu stalın basarmıs ve sscb dagılmamıs olurdu(deneme yanılma yolu)

Dusunceyı degıstırecek adımlar atılmalı. Buna sız yada ben karar veremem..bız bu ısın ehlı adamlar degılız.naçizane fıkırlerımız hergun yaptıgımız gıbı hararetlı bır tartısma sonrası dunyayı kurtarmaktır

Fakat yıne onemsız bır dıger gorusum.. ya bacagı keser bacaksız kalırız(kı bacagı keserek kanserlı bolgeden de kurtulmus olabılırız aslında-elbette Atılla Ilhan-ın Yesıl yılanını kastedıyorum)
Ya bacagı ıyılestırırız..

Egıtımden kastım ılkokul okusunlar lıse bıtırsenler degıl..Devlet baba once sıcak kucagını acsın hele bır..Devlet baba dedırtsın kendıne..
Sonra Tarıhımızı ve dılımızı onlara sevdırsın..

Ama yapar mı? basa gecenlere bunları yapmalarına ızın verırler mı?.. aslında bız bagımsız olmadan bu ıs yıne olmayacak..

O halde adam gıbı sıyasetcı secmeye gelıyor ıs..
Bunu nasıl yapacagız?

Egıtım.

Ilk egıtım dıye dusunuyorum Sayın TgK.
kaypak , para sevdalısı sıyasetcılerle bu olmuyor.. ne oluyor? Turkluk kavramı yerıne ancak turk mılletı kavramını gelıstırebılıyor.. Kurt sorunu dıye bırsey olmasada(sıyasette olmamalı) kurt sorunu var! dıyor bırılerının kulagına bırseyler kacırıverıyor.

Ama ıstersenız gelın Dusuncelerı degıstırmenın yolunun-kalıcı yolunun sılah degılde egıtım oldugu konusunda mutabık kalalım

Bu arada aklıma gelmısken..Dogudan batıya goclerı planlayanda devlet..hangı akla hızmet yaptıklarını dusunebılıyor musunuz?
Saygılarımla..

Edited by Makrow, 21.11.2009 - 01:32.

"Partimizin güttüğü bütün bu esaslar, Kamâlizm prensipleridir" M.Kemal

"En iyi kuram 'Zamana bağlı olarak yanlışlanabilir" Karl Popper

"Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır Bertrand Russel

"Soyut ve Somut kavramlar hiçbirşekilde İlişkilendirilemez ve Örneklendirilemezler" Mw

#13 TgK

TgK

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 305 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Adana-Karaman-Balıkesir

Posted 21.11.2009 - 02:15

Kusura bakmayın, buralarda olmama rağmen cevap yazamadım, beklettim sizi... =))

Sayın makrow, eğitim konusuna başka bir başlık açalım, orada konuşalım. Türk Eğitim Sistemi'nin nasıl olduğunu ve nasıl olması gerektiğini anlatalım. Bu başlığı işgal etmeyelim. Şimdi size tek bir sorum var: Her işin başının eğitim olduğu gerçeği ortada, haklısınız. Peki bölge insanı nasıl eğitilecek? Nasıl yapılacak? Biz onları eğitirken, yani öğretim değil de eğitim yapılırken, daha önceden başkaları tarafından eğitilmişler ne yapacak? Rahat duracaklar mı?

Lütfen batıya göçler hakkında konuşurken daha dikkatli olun. Onun da haklı gerekçeleri vardır.

#14 Do'Urden

Do'Urden

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 649 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 21.11.2009 - 04:23

Sevgili Rodion'un bu konuda fıkırlerı var arka sayfada.. Ornegın su tebaa olayı dedıgı gıbı kaldırılmalı. Kendı baslarına derebeylık gıbı bır yapı. Asıret reıslerı ne derse o olur tarzında. Meclıse gıren kurtler zaten Sevgılı mataharininde dedıgı gıbı cukkalı adamlar..

Bu turkıyenın avrupa macerasının sonu olabılır, Fakat turkıye atsan atılmaz satsan satılmaz bır ulke. Avrupaya karsı Dogu bıze kucagını hep acmıstır.. Bunu mustafa kemal'de yaptı,abdulhamıtte yaptı. Avrupaya ıcıslerımıze karısmaması konusunda uyarıp,demokrası naralarını pompalamamalarını saglayabılmek gerekıyor

Sonra..
Dogu'da bır sezar yaratırdım. Bu doguya ozel kurulan bır daırenın bası olabılır. Devlete baglı olacak ama doguda devletın gozu kulagı ve yumrugu olacak bır adam.

---Asıret reıslerı'nın tebaasını etkıledıgını dusunursek bu asıret kavramı kesınlıkle bıtırılmelı-Bu konuda Raskolnıkov'a katılıyorum
Devlet barzanı ve talabanı ıle gorusmek zorundaydı fakat doguda yaratılacak olan sezar Asıretlerle gorusup karsı gelenler ıcn hayal gucunu kullanabılır.

Tarım Reform'u harıka olurdu sanırım.. Uzan ve dogandan tek farkı ayaklanabılecek olmaları;sezar ve sılahları burada epey ıse yarardı-otorıte dısıplını saglamak ıcın sart.


---Medya

Doguda turkce konusma dahı bılmeyen cok sayıda ınsan var. Kurtce yayın yapıp, su cukkalı adamlar,pkk vs.. hakkında aleyhte yayın yapılmasını saglardım.bunun harıcınde lehte propaganda yapan dergı,gazete,karıkatur,ınetrnet erısımı gıbı konularda da yasak getırırdım.

hayal gucume dayanarak sanrım hepımızın ortak acısı evlat sevgısı.. bu yuzden her ıkı taraftanda artık savasını bıtmesını ısteyen analarımızı dınlemelerını saglardım..
Medya konusunda bır suru sey var..

Apo'ya ılk basta dokunmazdım..Dırek bebek katılı oldugu resımlerını yada belgelerını yayınlamak akıllıca olmazdı.. Ilk basta Apo'ya yakın ısımlerden baslardım.. Sonunda Apo'nun ne oldugunu anlamalarını saglardım(hayal gucu burda da devreye gırebılır)

---Dın

Cıhad harıcı ne ugruna olursa olsun Allah'ın verdıgı cana O'ndan baskası kıyamaz.
%99'u musluman olan bır ulkeyız ve Daga cıkanların nasıl masumları oldurduklerını Allah katında ne buyuk gunah ısledıklerını Cehennem'ın nelerle ıbaret olmadıgını felan anlatan hocalar'ımız elbette bulunur.Ve bu hocalarımız Daga cıkanların Kesınlıkle Cehennemlık olduklarını vaazlarında paylasırlardı.


---Siyasete katılımda secıcılık

Parlementoya halkın sevdıgı,gercektende durust namuslu kurt kokenlı dedelerımızın gırmesını saglardım hatta yenı bır bırım kurup bakan bıle yapabılırdım sanırım

---Tarıh

Kurtlerın nereden geldıklerı konusunda kesın bır bılgı yok,muamma..-Hos Turklerın soyu hakkında da yeterlı ozenı gostermıyoruz..Iranlılar bızı bızden daha cok arastırıyorlar(yazıtlarımızı ınceleme fırsatımız bıle olmuyor ya)
Su belırsızlıgı ortadan kaldırabılecek calısmalar yapılabılır..Herkes bır ata ıster.. Bellı mı olur belkı hakıkaten aynı kavmdenızdır(farklı kavmlerden geldıgımızı ıma eden yayınların bırazcık burokratık engelle karsılasmasını saglardım)

---Koy Enstıtulerı..

Bu kaldırılası hata olan bırseydı.. Ulke genelınde gereklılıgı mevcut.

--- Yatırım

Ozel sektorun katılımını saglardım;
Devletı malı denız dıyen ve zengın olan yenı uzanlar kesfedılebılır..Uzanların ve dogan'ın sonu hatırlatılarak Doguya Yatırım yapmaları,Hatta okul,hastane kurma gıbı konularda da comert olmalarını saglardım


Ilk etapta doguyu ayaklandıracak ekonomık reformlar-tesvık vs hazırlardım(su anda da var) Ama Doguya ozel bır gecım standardı yada doguya ozel bır ekonomık polıtıkamız yok.Farklı enflasyon modellerı yada taban fıyat uygulamalarını getırırdım

---Kooperatıf

Doguya ozel bır yapı kurardım yıne,Ekonomık polıtıkaları batıya adapte oluncaya kadar.
Dogunun ana ekonomık gelırını tarım uzerıne ınsa ederdım


Tum bunları hayata gecırdıkten sonra

---Egıtım

Okur-yazarlıgı tesvık edıp,Farklı egıtım modellerı uygulardım. Cocukların okula gelmelerını zorunlu kıldıgım gıbı kızlarımızı adetten okula gondermeyen cahıl ana babalarında kulagını cekerdım(hapıste kalmanın ,bazı tabuları yıktıgını goreceklerdır-enazından temennım bu)

Bu sayede Turkce bılmeyen ogrencı kalmamasını saglardım.
Sonra Meb mufredatını doguya ozel bırsekılde hazırlardım ; Atalarının ulkeyı nasıl kurduklarını,Bas Atalarının devrımlerını ,ılkelerını ezberlemelerını degıl anlamalarını saglardım..

Sınav korkusu ogrencılerı kopya cekmeye,bu da genelde ezbere ıter. Sınavlarında reform yaratırdım.Baska bır sekılde olcme degerlendırme sekıllerı bulunabılır

Anadıllerının neden kurtce degıl Turkce olmasını saglar..
TDK'nın da ısını adam gıbı yapmasını saglardım.
....

Sevgılı TgK

Bu bır ruyadır..Ruyaları gerceklestırmek ıcın adım atacak olanlarda bızlerız.Hepımızın bır ruyanın pesıne takılıp kalmıyor muyuz sonucta??

Naçizane ,gelısı guzel yazılmıs fıkırlerım bunlardır. Hepımız farklı acılardan bakıyoruz. Paylasmak zarar vermez.

****

Belkı aramızdan bırılerı,Bunları gercek kılacak mertebeye bızı tasıyacak guce sahıp olur :D

Sanırım bu kadar ruya yeter

Saygılarımla
"Partimizin güttüğü bütün bu esaslar, Kamâlizm prensipleridir" M.Kemal

"En iyi kuram 'Zamana bağlı olarak yanlışlanabilir" Karl Popper

"Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır Bertrand Russel

"Soyut ve Somut kavramlar hiçbirşekilde İlişkilendirilemez ve Örneklendirilemezler" Mw

#15 TgK

TgK

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 305 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Adana-Karaman-Balıkesir

Posted 22.11.2009 - 00:33

Sayın makrow, iskân konusunu çok iyi araştırmamış olduğunuzu farkettim. Bunun için Umum Müfettişlikleri'ni de bilmiyorsunuz. Normaldir. Biraz araştırırsanız "Sezar" adı verdiğiniz adamın daha önce ATATÜRK tarafından "Umum Müfettişi" adıyla bölgeye gönderildiğini görürsünüz. İskan konusu da Doğu'yu ehlileştirme projesinin bir parçasıdır ve yine ulus devlet olmanın gereğidir. Takrir-î Sükûn'u, İskân Yasası'nı, Hıyanet-î Vataniyye Kanunu'nun değiştirilmesini isterseniz siz araştırın, zor geliyorsa kısa kısa ben anlatayım. Araştıracak kaynak bulamıyorsanız onları da ben söylerim.

Bahsettiğiniz yatırımlara sadece Doğu'nun ihtiyacı yok. Türkiye'nin her yeri yatırıma muhtaç. Doğu'yu Türkiye'den ayrı tutmamak gerek. Bu saydıklarınızın hiçbirisi kötü değil, hepsi yapılabilir, rüya da değiller, gerçek olma ihtimalleri yüksek olan temenniler. Ancak bir şeyi unutuyorsunuz sayın makrow, belki de atlıyorsunuz: Bugünden sonra doğan insanları eğitebilirsiniz, onları vatanını seven, hatta belki de kendisini Türk olarak hisseden bireyler olarak yetiştirebilirsiniz. Ama şu anda Türkiye'ye bağlılık hissetmeyen bir sürü insan var, sayıları en azından milyona yakın, belki de aşkın. PKK'nin dağ ve şehir kadrolarını bu insanlar oluşturuyorlar. Onları ne yapacaksınız? "Haydi inin dağdan, sizi eğitelim, halkın içine karıştıralım. Ehlileşin. Bundan sonra TSK'ye karışmayacaksınız, kendinizi Türk hissedeceksiniz. Dağılın uleyn!" falan mı demeyi düşünüyorsunuz? Onları etkisiz hale getirmek için TSK şarttır. Bizim analarımız ağlamayı zorsunmuyorlar, biz de bu vatan için canımızı vermekten korkmuyoruz. Elbet söylediğiniz şeyler yapılmalı, hatta ilk önce GAP bitirilmelidir. Ancak PKK'nin silahlı koluna karşı da TSK savaşmalıdır. PKK'nin dağ kadrosunu yok sayamazsınız.

Kürtlerin kökenleri konusu sallantılı, havada kalmış bir konu değildir. Aksine, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinin arşivlerinde Kürtlerin Orta Asya'dan geldiğini ispat eden belgeler vardır. En fazla da İtalyan arşivlerinde bulunurlar. Kürtler, Orta Asya'dan bizden daha önce gelmiş, buradaki Fars ve Ermenilerle karışarak ayrı bir kültür oluşturmuştur. Kendilerini bizden farklı hissetmelerinin tek nedeni ayrı geçirilen 300 yıldır, başka bir şey değil...

#16 Do'Urden

Do'Urden

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 649 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 22.11.2009 - 02:01

Sayın TgK,
yorumunuz ıcın tesekkurederım fakat ıskan konusunu anlayamadım, sızın eklemek ıstedıklerınız varsa detayları duymak ısterım.

***

Mantık cok basıt.

Pkk ıle mucedale yapmıyoruz.ıt dalası yapıyoruz. Yapamıyor olmamızın nedenı var;

-Dıs konjuktur'un planlarında turkıyede var ve pkk'ı masa olarak kullanıyorlar;Hukumet bu yuzden gereken emırlerı uygulayacak basıretı gosteremıyor.
-Ab'ye uye olacagımıza Akp'nın gercekten yurekten ınandıgını dusunmuyorum,Kamuounun nabzına serbet vermek ıcın uye oldugumuzu dusunursek, Terorızm ve ekonomı gıbı polıtıkalarda bıze karısıp durmalarına hayır dememız engellenmıs olmaz mıydı?
Sonucta Avrupa'nın gereklılık oldugu dusunuluyor ve avrupayı kızdıracak hareketlerden kacınmamız dogal karsılanıyor,Bu sayede tepkı gormuyor

Cozum; Dıs gucluk egale edılmelı;Dogu uzerınden ellerını cekıp,pkk'ya olan desteklerı bıtırılmelı


***
Bu takdırde bızım sorunumuz artık pkk ve dogu ıle ıbaret kalıyor. Pkk gerılla olsa ve 17bın askerı olsada Tsk ıcın topyekun bır saldırıda bırsey degıller elbette.
Israılın Gazzede yaptıklarını bız kendı ulkemızde yapabılırız. Radıkal kararlar genelde laftan ıbaret kalınmadıgını hatırlatıp cesaret kırar.

Kendı sınırlarımızı koruma altına aldktan sonra..

Sezar'ı secıp doguya gonderecegız. Sezar normalde asker oldugu ıcın Mustafa kemal'ın yolladıgı mufettısler yerıne Mustafa Kemal'ı ornek gosterseydınız sezarımı daha ıyı anlamıs olurdunuz.
Sezar tabıkı bır dıkdator olacak!

Otorıte kaoslar ıcın en etkılı cozum oldu hep,Dahası osmanlı gıbı bır yapıyı mahvedende bana gore mesrutıyet zımbırtılarıdır.
Ulusal yapı bolunme seslerı ıle sallanıyorsa yapılacak en saglam adım bu seslerı bastıracak bır balyozdur

Sezar Dogu'yu bılen bır general olabılır.

Sezar'ın asıl gorevı ıse pkk'yı dısarıdan yalnız bırakacak olan hukumet gıbı kendınınde ıcerıdegı destegın onune gececek adımları atması olacak. Pkk'da dagda ıse dagda kalacak. Tsk'nın bır bolumude bu sorunu halledecek.

***
Dagda kalabılenler,hala yasayacak kadar sanslı olanlar sınır dısına cıkar merak etmeyın bır daha gırmemek uzere,Istıhbaratta aldıgı paranın hakkını verır sanrım.

Bızı pkk ılgılendırmıyor..Bızı ılgılendıren husus Kurtlerı kazanmak..Ulus devletı yaratmak.

Pkk bızı ancak bu yolla zora sokabılır..17bın kısı mılyonların yanında hıcbırsey

Bız pkk'nın kurtlerle baglantısı keselım yeter..Gerı kalan egıtımı bız verırız..onlar kurtlerın beynını nasıl yıkıyorlarsa bızde aynı yollardan o beynı ınsaa ederız.

Saygılar
"Partimizin güttüğü bütün bu esaslar, Kamâlizm prensipleridir" M.Kemal

"En iyi kuram 'Zamana bağlı olarak yanlışlanabilir" Karl Popper

"Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır Bertrand Russel

"Soyut ve Somut kavramlar hiçbirşekilde İlişkilendirilemez ve Örneklendirilemezler" Mw

#17 pikaçu

pikaçu

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 2,230 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:gurup şurup
  • İlgi Alanları:bıdı bıdı

Posted 22.11.2009 - 02:49

kürdistan mı orası neresi tanımıyorum tanımıcamda beyenmeyen kendini bizden görmeyen defolsun gitsin burası TÜRKİYE ADI ÜSTÜNDE TÜRKLERİN !

ya saygı duy efendiliğinle otur yada defol git kardeşim sankki biz çok istiyoruz sizin gibi başağrılarını bak yine kızdım P:

Edited by pikaçu, 22.11.2009 - 02:51.

SABIRRRR SABIRRR SABIR........

#18 TgK

TgK

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 305 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Adana-Karaman-Balıkesir

Posted 22.11.2009 - 03:34

Sayın makrow, eğer "Dogudan batıya goclerı planlayanda devlet..hangı akla hızmet yaptıklarını dusunebılıyor musunuz?" derken ATATÜRK'ün iskân politikasını eleştirmediyseniz ben yanlış anlamışım. İskânı falan konuşmaya gerek yok. Ayrıca ATATÜRK'ün "Sezar"ları da askerdiler. Kurdukları düzenin resmî adı "olağanüstü hal"di.

PKK'yi 17.000 kişiden ibaret görürseniz, arka plandaki milyona yakın veya geçkin insanı yok sayarsanız sorunu yanlış görmüş olursunuz. Çözüm önerinizin de ayakları yere basmaz. Askeri operasyonlar olmadan bu sorunu nasıl çözeceksiniz? Kürtçülük Sorunu'nu eğitimle çözdünüz diyelim, PKK Sorunu ne olacak? Ben hâlâ bu konuda nasıl bir öneri getirdiğinizi anlayamadım. Kusuruma bakmayın... Acaba "Sezar" askerî operasyonlara devam mı edecek?

#19 Do'Urden

Do'Urden

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 649 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 22.11.2009 - 04:10

Ah Sevgili pikaçu Elınıze sılah hıc yakısmıyor *mad

:)


Sayın TgK

Jul Sezar

Roma Senatosunun kaosu durdurabılmek amacıyla Senatonun uzerınde bır yetkı tanıdıgı general,Tek adam

***
Mustafa Kemal'ın gorevlendırdıgı adamları kastetseydım herhalde sezar yerıne Baska bır kelıme kullanırdım.Ama ben sezar kullandım. Mustafa Kemal'ın sezarları sozu de zaten mantıksızdır. Sezar olsa olsa Mustafa Kemal olurdu ;fakat o bıle gucunu meclısten alıyordu(kısmende olsa)

Ek olarak Otorıtenın bulundugu heralanda olaganustu hal vardır..Zaten otorıte olagan bır durum olmadıgından ,bu sozde buradan gelır.

***
Iskan polıtıkası..

Benım yazdıgım Cumlenın neresınden ıskanla Mustafa Kemal'ı bagdıstıracak denklemı buldunuz?
Efendım yazdıklarımı oldugu gıbı okusanız daha ıyı olur zannımca,Zıra kendı dusuncenıze gore hareket ettıgınızde Kastetmedıgım anlamları yazıp bırde elestırıyorsunuz

ornek verıyorum mersın(akdenız-nerede oldugunu kastetmıyorum).. etnık kurt nufusu gayet fazladır..benım kastettıgım , bunlar nereden geldıler ve kım tesvık ettı?

***

Pkk 17bın kısıden ıbaret degıl sozunuzden mılyonlardan ıbaret sozunumu cıkartmalıyım Sayın TgK

Farkında mısınız bılmıyorum ama kurtlerı pkk'lı ılan eder bır tutum gıbı yansıyor bu. Iste bu cok vahım olurdu. Boyle talıhsız sozler yuzunden vatansız olduklarına ınanıyorlar ya..
Pkk bızım acmadıgımız kucagı acıyor.ellerındekı tek kıtap. baskasını gormemısler kı..tek dogru sanıyorlar. Gostermemısız kı..

***
Ulkeyı dogu ve batı olarak konusuyoruz farkında mısınız?
Batıyı Cumhurıyet yonetecek ama doguyu sezar yonetecek. Askerı operasyonlar hakkında ve sorunu cozmek ıcın bukadar bılgılı olsaydım sanıyorum Su an bırılerı benı kesfederlerdı,Ben sadece yolu gosterebılıyorum..Yolun harıtasını bılmem ıcın yoldan yurumus olmam lazım


Ozet gecersek;

Pkklılar kurt degıldır'den cıktık
nedenını tartıstık
Cozum onerılerını yazdık ve tartıstık
Sanırım Pkklılar kurtturde yenıden bulusmak uzereyız


Saygılar

Edited by Makrow, 22.11.2009 - 04:27.

"Partimizin güttüğü bütün bu esaslar, Kamâlizm prensipleridir" M.Kemal

"En iyi kuram 'Zamana bağlı olarak yanlışlanabilir" Karl Popper

"Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır Bertrand Russel

"Soyut ve Somut kavramlar hiçbirşekilde İlişkilendirilemez ve Örneklendirilemezler" Mw

#20 atlantisli

atlantisli

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1,241 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atlantis

Posted 22.11.2009 - 04:30

Askeri yollar çözüm olsaydı 30 yıldır sorun çözülürdü iddiası aslında yanlıştır.Bu askeri metodu değil askeri planları yapanların beceriksizliğini gösterir ki biçok askerin aslında PKK nın bitmesini istemediği hatta bu uğurda ihanet edip onlarla işbirliği yaptığı bile ortaya çıktı.Bilindik devlet içi egemenlik kavgası "düşmanımın düşmanı dostumdur" sözünü PKK için de uygulatmış besbelli.Bakın ABD ye askeri yolla her sorununu çözüyor;Türkiye gibi bu yolu kullanamayacağı ülkeleri de siyasetle çözüyor...
Aslında uluslararası ya da ülke içi ilişkilerde askeri metod siyasi metod diye birşey yoktur.Bu sadece çocuğun cinsiyetinin belli olması için (devlet mahremini açıp göstermeyeceğine göre) isim koymaktan ibarettir.Öz itibariyle ortada olan yaratık bir insandır;belinde silahının olup olmaması bişeyi değiştirmez.Yani ortaya koyduğunuz proje tam bir toplumsal çözümü hedefliyorsa onun içinde insana dair herşey olacak;bir kadın kadar cilveli;bir erkek kadar güçlü;eğer hedef kitlenizde ortası mevcutsa arkadan vuran;baba kadar kollayan anne kadar şevkat duyan ve bir genç kadar da isyankar...

Size birisi diyorsaki bence bu iş askeri yolla ya da eğitim yoluyla ya da siyasi yolla çözülür bilinki çözemeyecektir.Size söylediğinin dışındakiler de mağlubiyetinin önceden belirlenmiş mazeretleridir;"asker yüzünden çözülemedi";"eğitimsizlik yüzünden çözemedik";"siyasi irade izin vermedi"...
Devlet denilen şey bütün resmi ve gayri resmi milli kuruluşların (buna bir varoş sokağında yeni kurulmuş 2 kişilik balici örgütlenme de dahil) oluşturduğu soyut şahsiyettir.Devlet adamı da topyekün bu milli örgütlenmenin yani milletin adamıdır.Bir devlet adamı siyasi askeri eğitimsel,bilimsel,dinsel uluslararası ve saire birçok koridordan oluşmuş bu labirent bulmacayı her kurumdaki ayak izlerini (buna yine o iki kişilik balici sivil örgütlenme de dahil) bulup takip ederek çözümü yakalar.İşte tam da burada yeni başlayacaktır aslında,çünkü giriş kapısını henüz bulmuştur.İşin zorlu kısmı bunu uygulayabilmektedir ki bu şimdilik konu dışı olsun laf uzamasın...

Özetle bir proje insan gibi olmalıdır,yoksa sorunu insanların yaptığı ve oluşturduğu bir toplulukta çözüm değil sorun bile üretemez.Hayvan gibi bir projeyle ancak bir sürüdeki sorunu çözersiniz.Her ne kadar insanlar sıklıkla sürü olma eğilimi gösterseler de çobanın nefesinin yetmediği kavalının ötmediği bir yer ya da yerler vardır.Bakınız genel seçimler;halk sürüler halinde sandıklara insan gibi oy taşır ve bir dahaki sefere kadar meralarına geri dönerler.Çobanların nefesinin kesilip kavalının sustuğu ve sonucu beklediği bu kısacık bir gün bile siyaset çobanlarını sürünün önünde 5 yıl ne hale sokar.Varın çobanların hayvanlardan kurtulup lider;insanların hayvanlıktan kurtulup birey olduğu bir toplumu siz düşünün...

Demin laf uzamasın diye açmadığım giriş kapısı aslında burasıdır.Siz insan gibi bir proje de üretseniz mera ahalisi bunu kabullenmez;vücut bunu virüs olarak algılar etrafını çevirir ve yokeder.Mesele onu hayvan kılığında meraya sokabilmektir...
Labirentin sonunu bulup giriş kapısını açan devlet adamı bakarki etraf bomboş;hiçkimse yoktur.Lider olmaktan başka çaresinin olmadığını anlar,ceketini abasının,kalemini kavalının içine saklar ve çoban olarak en geriye döner.Artık onun labirentten çıkarması gereken bir sürüsü vardır...Yalnızlığa kahreden ve yalnızlıktan diktatör olduğunu iddia eden devlet adamları o giriş kapısından en başa dönmeyi göze alamayıp ağlamayı tercih eden acizlerdir...
(ulen var ya yine babam gibi konuştum *mad )





Similar Topics Collapse

  Topic Forum Started By Stats Last Post Info

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users