İçerik değiştir



- - - - -

Altın Fiyatları Durdurulamıyor


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 10 yanıt verildi

#1 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 18.11.2009 - 15:40


Yükselişi sürüyor
Altın fiyatları ‘merkez bankaları alacak’ diye 1.200 dolara koşuyor

Dünyanın en büyük emtia fonlarından Blackrock’ın merkez bankalarının rezervlerini çeşitlendirmek için bu yıl altında net alıcı olacaklarını açıklaması, altın fiyatlarının 17.5 dolar daha yükselmesine neden oldu. İçeride Cumhuriyet Altını 361 TL’ye çıktı

Altın her geçen gün yeni bir rekora imza atıyor. Dünyanın en büyük emtia fonlarından biri olan Blackrock’ın dün dolar cinsi rezervlerini çeşitlendirmek isteyen merkez bankalarının bu yıl altında net alıcı olmalarının beklendiğini açıklaması, altın fiyatlarını 17.5 dolar (yüzde 1.56) yükseltti. 1.136 dolara kadar çıkan altının ons fiyatı böylece yeni bir rekor daha kırdı. Merkez bankaları 1988 yılından bu yana altında net alıcı olmadı. Hindistan, geçtiğimiz haftalarda IMF’den 200 ton altın almıştı.

Doların geleceğine ilişkin kaygılar da altındaki tırmanışın sürmesine neden oluyor. Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) dün yapılan “Diğer para birimleri doların global gücünü zorlayabilir” açıklaması, doların zayıf seyrine devam etmesine neden oldu. Ayrıca Endonezya, Malezya, Belarus, Arjantin ve Kuzey Kore’nin Nisan ayında mutabakata vardıkları ticarette yuanın kullanılmasına yönelik anlaşmanın hayata geçirebileceği söylentileri de dolardaki kan kaybını destekledi.

Cumhuriyet Altını 360 TL’yi aştı

Altının yurtdışındaki rallisi, içeride de etkili oldu. Dolar kurunun gerilemesine rağmen Cumhuriyet Altını’nın fiyatı 6 TL (yüzde 1.7) artarak 361 TL’ye tırmandı.

Japon ekonomisinin üçüncü çeyrekte yüzde 4.8 büyümesi Asya borsalarında yükselişlere neden oldu. Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) toplantısında da ekonomiyi desteklemeye yönelik paketlerin devamı yönünde karar alınması da borsalardaki moralleri yükseltti. Hong Kong Borsası yüzde 1.7 yükselirken Avrupa borsalarında kazançlar yüzde 2’lere ulaştı.

Dış piyasalarda esen olumlu rüzgarların etkisiyle İMKB de haftanın ilk işlem gününde yüzde 0.69 artarak 48.775 puana çıktı.

Dünyanın en fazla altın rezervine sahip ülkeleri

TON Rezervdeki

payı (%)

ABD 8946,9 -

Almanya 3749,1 69,20

IMF 3339 -

Italya 2697 66,60

Fransa 2689,6 70,60

Çin 1159,4 1,90

İsviçre 1144,1 29,10

Japonya 841,7 2,30

Hollanda 673,8 59,60

Rusya 625,2 4,30

Hindistan 593,5 4,00

ECB 551,5 18,80

Tayvan 466 3,90

Portekiz 420,8 90,90

Venezuela 392 36,10

Japonya 3. çeyrekte yüzde 4.8 büyüdü

Japonya ekonomisi, 3. çeyrekte yıllık bazda yüzde 4.8 büyüdü. Cari rakamlarla dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Japonya, 2009 yılında, Temmuz-Eylül döneminde, Nisan-Haziran dönemine göre yüzde 1.2 büyüme kaydetti.

Japonya ekonomisi, 4 çeyrek üst üste daralmasının ardından Nisan-Haziran döneminde pozitif rakamlara geçerek yüzde 0.9 büyümüştü. Kyodo Haber Ajansı, Japonya’nın yıllık bazda yüzde 2.6, çeyrek yıl bazında ise yüzde 0.6 büyümesini bekliyordu. Japonya Başbakan Yardımcısı Naoto Kan, açıklanan verilerin, Japonya ve dünyada süren ekonomik iyileşmenin yansıması olduğunu söyledi.

Buffett, dolarda düşüşün sürmesini bekliyor

ABD’lİ milyarder yatırımcı Warren Buffett, ABD hükümetinin para basmaya devam etmesi nedeniyle dolarda değer düşüşlerinin devam etmesini bekliyor. Warren Buffett, “Dolarda asıl soru, değerinde ne kadarlık bir düşüş olacağı yönünde. Uzun süre mevcut bütçe açığı gibi bir yükü kaldıramayız. Hükümetin izleyeceği politikalar doların şimdikinden çok daha değersiz hale gelmesine neden olabilir” diye konuştu.

Altında en iyi müşteri merkez bankaları

Küresel emtia yatırım fonu Blackrock, dolar cinsi rezervlerini çeşitlendirmek isteyen merkez bankalarının bu yıl altında net alıcıolmalarının beklendiğini bildirdi. Beklenti, 10 yıllardır devam eden trendin tersine dönülmesi anlamına geliyor. Dünyanın en büyük emtia fonlarından olan BlackRock World Mining Fund ve Gold & General Fund’u yöneten Evy Hambro, Avustralya’da düzenlenen basın toplantısında altına ilişkin iyimser beklentiler ortaya koydu. Hambro, “Farklı para birimleri bazında fiyat artışları yaşanmaya başladığında o piyasanın çok gülü olacağına ilişkin sinyal almış olursunuz” dedi.

IMF: Küresel denge için yuan güçlenmeli

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Çin’in iç tüketimini artırmak ve küresel ekonomideki dengesizlikleri hafifletmek için yapması gereken reformlar kapsamında, parası yuanı güçlendirmesi gerektiğini söyledi. Strauss-Kahn, küresel ekonomideki dengesizliklerin merkezinde yer alan ülkelerin, bu durumu düzeltmek için bazı önlemler almak zorunda olduklarını belirtti. Beijing’de finans konulu bir konferans için hazırlanan konuşmasında Strauss-Kahn, Çin açısından bunun, başta özel tüketim olmak üzere iç talebin yükseltilmesine önem vermek anlamına geldiğini kaydetti.

Strauss-Khan, “Ticaretin gelecekte döviz sepeti üzerinden yapılması güzel bir fikir” diye ekledi.


Vatan
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#2 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 18.11.2009 - 15:41

Altın fiyatlarını kim ateşledi?

Dünyanın en büyük emtia fonlarını yöneten Black Rock'un 'merkez bankalarının altın alımları sürecek' açıklamasıyla altın rekor tazeledi

Doların uluslararası piyasalarda değer kaybının yanı sıra merkez bankalarının talebinin etkisiyle yaklaşık bir aydır yükselen altın fiyatları 1.143 dolarla yeni rekoruna ulaştı.

Yaklaşık 1.4 trilyon dolarla dünyanın en büyük emtia fonlarını yöneten Black Rock'un yaptığı açıklamalar altın fiyatlarının yükselişinde etkili oldu.

Altın fiyatlarında yükselişin süreceğini belirten Black Rock fon yöneticisi Evy Hambro, merkez bankalarının bu yıl, yaklaşık 20 yıl aradan sonra ilk kez net altın ithalatçısı konumuna geleceklerini söyledi. 1989'dan bu yana merkez bankalarındaki altın oranı, altıda birden fazla düşüş göstermişti. Hambro, altının dolar dışındaki para birimlerinde de yükseldiği takdirde çok güçlü bir piyasayla karşı karşıya olunacağını söyledi.

Fiyatlarda balon var

En son Hindistan Merkez Bankası, IMF'den 200 ton altın satın almıştı. Tayvan, Çin ve Güney Kore de rezervlerindeki altını artırmayı düşünüyor. ABD Merkez Bankası FED'e de danışmanlık yapan Black Rock'ın açıklamaları küresel piyasaları yakından etkiledi.

Ünlü yatırımcı Dennis Gartman da, altındaki ç ıkışı kafa karıştırıcı bulduğunu belirterek, “Altında balon var” dedi. Gartman, 1102 doların taban fiyat haline geldiğini ve altının bu rakamın altına düşmesi halinde yatırımdan çıkılması gerektiğini söyledi.

Mitsubishi Corp. Değerli Metaller Stratejisti Tom Kendall, “Altının önümüzdeki birkaç gün içinde 1200 doları zorlamaması için bir sebep göremiyorum” dedi.

Bakır da rekorda
Bu arada, bakır fiyatları da 6.700 dolarla rekor seviyelerinden işlem görüyor. Petrol fiyatları ise 78 dolar seviyelerinde bulunuyor.

BORSALARA ALIM GELDİ
Emtia fiyatlarındaki yükselişye borsalarda enerji ve madencilik hisseleri öncülüğünde yükseldi. ABD borsaları seans içinde yılın en yüksek seviyelerini gördü. Avrupa borsaları yüzde 2'ye varan oranda değer kazandı. Yurtdışı piyasaların etkisiyle İMKB yüzde 0.69 yükselişle 48 bin 775 puandan kapandı. Dolar ise zayıf seyrini koruyor. Parite 1.50 sınırında.

Milliyet
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#3 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 15.03.2010 - 18:04

Avrupa’daki kriz gözleri altına çevirdi

Avrupa ülkelerinde borç krizine yönelik kaygılarının giderek artması yatırımcıların güvenli liman olarak görülen altına yönelmesine neden oluyor.

Yatırımcılar, Avrupa'daki kaygılardan dolayı euro ve sterlin satarak, altına dönüyor. Külçe altının ons fiyatı, euro ve sterlin cinsi işlemlerde değer kazanıyor. Ancak diğer yandan spot piyasada altın, güçlenen dolara rağmen de yükseliyor.Yunanistan'ın borcunu ödeyememe riski nedeniyle yatırımcılar da ellerindeki euroları satıp, alternatif olarak altına yatırmaya başladı. Böylelikle euro cinsinden altın fiyatlarında bu ay önemli yükselişle yaşanmış ve külçe altının ons fiyatı 800 euronun üzerine çıkmıştı.

Bunun yanı sıra, İngiltere'de Haziran ayında yapılacak seçimlerden tek parti iktidarı çıkmayacağı beklentisi de sterlin üzerindeki baskıyı artırdı ve yatırımcıların aynı şekilde bu para birimindeki pozisyonlarını kapatıp, altına yönelmesine neden oldu.Artan bu talep sonrasında altının onsunun İngiliz cinsinden fiyatı 760 sterline kadar çıkmıştı.

DOLARA RAÐMEN YÜKSELİYOR

Öte yandan, normal piyasa koşullarında doların değeriyle ters orantılı hareket eden altın, yatırımcıların artan ülke borcu endişeleri yüzünden doların değer kazanmasına rağmen yükselişine devam ediyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan değerli madenler için danışmanlık hizmeti veren Londra merkezli GFMS şirketinin Başkanı Philip Klapwijk, "Döviz piyasalarındaki hareketler göz önünde bulundurulduğunda altın oldukça güçlü duruyor, bunun nedeni ise ülke borcu endişesinin gündemde önemli yer tutması" dedi.

Geçen Aralık ayında 1,226 dolar ile tarihi zirvesine çıkan altının ons fiyatı, daha sonra düşmüş ancak hafta içinde yeniden 1,115 dolar seviyesini görmüştü.Euronun, dolar karşısında değer yitirmesi genellikle altının fiyatını aşağıya çekmesine rağmen, uzmanlar iki yatırım alternatifi arasıdaki bu bağlantının zayıfladığını da belirtiyor.

Yunanistan'daki borç krizinin benzerinin Portekiz, İtalya, İrlanda ve İspanya'ya da görüleceği tehlikesiyle euro bu senenin başından beri dolar karşısında yaklaşık yüzde 4 değer kaybetti.

"ÇİRKİN YARIŞ

Gelişmiş ülkelerin para birimlerinin değer kaybı yaşadığı bu süreci 'çirkin yarış' olarak tanımlayan analistler, bunun altının güçlenmesini beraberinde getirdiğine dikkat çekiyor.

Avustralya merkezli banka ANZ Bank'ın Metal Satışları Birim Başkanı Peter Hillyard, "İnsanlar, Yunanistan ve İspanya'da ne olacağı ve bunun euro üzerinde yaratacağı etki nedeniyle korku yaşıyor, bu nedenle de tek güvenli limanın altın olduğunu düşünüyor... Bu saçma ya da değil ama şu andaki mevcut eğilim bu yönde" dedi.

Hürriyet


Daha artmaz bu haberler spekülatif de olabilir olmayada bilir.Altın bu :mad1:
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#4 altinci

altinci

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Yeni Üyeler
  • 3 Mesaj

Gönderim zamanı 19.04.2010 - 20:39

İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında işlem gören hisse senetleri günlük bazda ortalama yüzde 0,12 oranında değer kaybetti. Dolar ve Avro yükseldi. Altın fiyatları düşüşle kapandı. İşte gün sonu rakamları:

İMKB Ulusal 100 Endeksi, ikinci seansta 851,84 puan artarak 58.153,03 puandan kapandı. Hisse senetlerinin ikinci seanstaki ortalama değer kazancı yüzde 1,49 oldu. İlk seanstaki 922,34 puanlık azalış dikkate alındığında, Borsa endeksi günün tamamında 70,50 puan geriledi. Hisse senetleri günlük bazda ortalama yüzde 0,12 değer kaybetti.

DÖVİZ

İstanbul serbest piyasada, kapanış saatlerinde doların satış fiyatı 1,4950 liraya, avronun satış fiyatı 2,0080 liraya yükseldi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, piyasanın kapanışı itibariyle Kapalıçarşı'da 1,4900 liradan alınan dolar 1,4950 liradan, 2,0040 liradan alınan avro 2,0080 liradan satılıyor.

Serbest piyasada cuma günü kapanışta 1,4800 lira olan dolar güne 1,4920 liradan, 2,0010 lira olan avro 2,0080 liradan güne başlamıştı.

Ankara'da Cuma günü akşam saatlerinde 1,4830 liradan satılan ABD doları, bugün akşam saatlerinde 1,4980 liradan işlem gördü.

Avro 2,0170 liradan işlem gördü. Cuma günü akşam saatlerinde 2,0050 liradan satılmıştı.

Cuma günü akşam saatlerinde 1,3515 olan avro-dolar paritesi, bugün akşam saatlerinde 1,3454 oldu.

Merkez Bankası da saat 15.30 itibariyle gösterge niteliğindeki doların efektif satışını 1,4971 lira, avronun efektif satış kurunu da 2,0118 lira olarak belirledi.

İstanbul ve Ankara serbest piyasalarında alınıp satılan döviz türlerinin, önceki ve bugün itibariyle alış, satış ve kapanış fiyatları şöyle:
CUMA PAZARTESİ
Alış Satış Alış Satış
ABD Doları 1,4750 1,4800 1,4900 1,4950
Avro 1,9970 2,0010 2,0040 2,0080
Sterlin 2,2650 2,3000 2,2600 2,2900
İsviçre Frangı 1,3850 1,4100 1,3550 1,3950
ANKARA
ABD Doları 1,4750 1,4830 1,4880 1,4980
Avro 1,9930 2,0050 2,0020 2,0170
Sterlin

2,2670
2,3100

2,2650
2,3050

ALTIN

İstanbul Kapalıçarşı'da alınıp satılan altın türlerinin, önceki ve bugün itibariyle kapanış altin fiyatlari (TL) şöyle:
CUMA PAZARTESİ
KAPALIÇARŞI Alış Satış Alış Satış
------------------------- ------------------ ------------------
24 Ayar Külçe Altın (Gr.) 54,40 54,75 54,20 54,55
Cumhuriyet Ata Lira 360,00 367,00 358,00 365,00
22 Ayar Bilezik (Gr.) 49,50 53,65 49,30 53,45
Vakıf Altını (5 Gr.) 272,24 275,55 270,89 274,08
Vakıf Altını (100 Gr.) 5.444,81 5.510,96 5.417,90 5.481,67
Lira Ziynet 345,71 359,17 344,75 358,21
Yarım Ziynet 172,33 180,09 171,86 179,61
Çeyrek Ziynet 85,92 90,79 85,68 90,55

AA

Bu mesaj altinci tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 19.04.2010 - 20:41


#5 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 16.08.2010 - 13:29


Altın fiyatları yeniden zirvede


Altın fiyatları bir buçuk ayın zirvesinde

Yaşadığı inişli çıkışlı rakamlarla yatırımcısını zor durumda bırakan altın, yine zirveyi zorluyor.

Altının ons fiyatı Pazartesi günü yaklaşık 6 dolarlık artışla 1,220 doların üzerine çıktı ve 2 Temmuz'dan beri en yüksek seans içi seviyesini gördü. Değerli maden, tarihi zirve seviyesini ise Haziran ayında 1,264 dolarla görmüştü.

ÇEYREK 100 LİRA OLDU
Altın iç piyasada da değer kazandı. Cumhuriyet altınının fiyatı 402 liraya yükselirken, çeyrek altının satış fiyatı da 100 lira oldu.

Dünyanın en büyük altın fonu olan SPDR Gold Trust'un elindeki altın miktarının değişmemesi de, son dönemde ABD'den gelen zayıf ekonomik veriler sonrası yatırımcıların altın pozisyonlarını koruma konusunda mutlu olduğunu gösteriyor.

Ancak altına yatırımcı tarafından talep gelmesine rağmen uzmanlar, mücevheratçılar tarafından gelen satışın yükselişi frenleyeceğini düşünüyor.

HEDEF 1,300 DOLAR
Singapur'da fiziki piyasada altın alım-satımı gerçekleştiren bir işlemci, "Küresel ekonomideki gidişat nedeniyle analistlerimiz altın konusunda alım yönünde görüş belirtiyor... Hâlâ altının 1,300 doları göreceğini tahmin ediyor ve bizden değerli madende düşük fiyatlardan alım yapmamızı istiyorlar" dedi.

Aynı işlemci, "Ancak biz, fiziki piyasada fiyat odaklı işlemler olduğu için satış görüyoruz. Tayland ve Endonezya'dan satışlar geliyor. Benim tahminim altındaki alım mücevheratçılardan çok yatırımcılardan geliyor" diye konuştu.

Değerli metal alım satımı yapan Almanya merkezli Heraeus şirketi tarafından yayımlanan bir raporda ise altının ons fiyatının gelecek iki hafta içinde 1,180 ile 1,240 dolar arasında işlem göreceği tahmini yapıldı.

Raporda, "[Altında] aşağı yönlü riskler, fiyat 1,150 doların altında geldiğinde kritik hal alıyor... Yatırımcıların yaz aylarındaki durgunluktan sonra nasıl davranacağı ve yeniden piyasaya alım yapmak için dönüp dönmeyecekleri önemli" dedi.

JAPONYA ŞAŞIRTTI
Hisse senedi piyasalarında ise Japonya'dan beklentinin altında gelen büyüme verisi ve ABD borsalarının gelen kötü veriler sonrasında geçen haftayı aşağıda kapatmasına paralel olarak düşüş eğilimi hakim.

Japonya'da Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.6, Hong Kong Borsası yüzde 0.1, Güney Kore Borsası ise yüzde 0.9 oranında değer kaybetti. Avrupa borsaları ise güne hafif artıda başladı.

Japon ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yıllık bazda yüzde 0.4 ile beklentilerin altında büyüdü. Ekonomistlerin ikinci çeyrek büyüme beklentisi yıllık bazda yüzde 2.3 düzeyinde bulunuyordu.

Diğer taraftan dolar karşısında son günlerde hızlı gerileyen euro 1.27 seviyelerden toparlanarak yeniden 1.28'in üzerine çıktı. İçerde euro/TL 1.94'ün hemen altında, dolar/TL ise 1.51 seviyesinde bulunuyor.



DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#6 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 23.02.2011 - 13:08

ALTIN 71 LİRAYI AŞTI
Libya'da meydana gelen olaylar altın fiyatlarının da yükselmesine neden oldu. Altının onsunun 1400,5 doları görmesi ve Amerikan Doları'nın 1,595 liraya çıkması sonucu, Türkiye'de külçe altının gramı 71,8 liraya yükseldi. Fiyatların serbest piyasada rekor kırdığı dün İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gramı 71,8 liradan satıldı. Altın, önceki gün de 71,5 lira ile rekor seviyeyi görmüştü. 3 Ocak 2011 tarihinde de altının gramı 71,45 lirayı görmüştü. Kapalıçarşı'da dün Cumhuriyet Ata Lira 472 liradan alınıp 481 liradan satılırken, 22 ayar bileziğin gramı ise 65 liradan alınıp 70,35 liradan satıldı.
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#7 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 06.04.2011 - 14:32


Altından tarihi rekor

Altının onsu 1456 doları geçerek tüm zamanların rekorunu kırdı.
Altının ons fiyatı 1.456 doları geçerek ile tüm zamanların rekorunu kırdı.

Altın, parasal genişlemenin devam edeceği ve ABD'nin faiz oranlarını uzunca bir süre daha artırmayacağı beklentisiyle tarihi zirveye çıktı.

Petrol fiyatının 120 doları geçmesi de altındaki yükselişte etkili oldu.




şimdi de habere yapılan yorumlardan seçme

Gönderilen Resim
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#8 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 11.08.2011 - 22:30

Altından tarihi rekor

Altının onsu 1456 doları geçerek tüm zamanların rekorunu kırdı.


Nerdeeennn nereye!


Küresel piyasalarda yaşanan sert düşüşler ve Fransa'nın notunun düşürüleceğine yönelik söylentiler altın fiyatlarını yeniden hareketlendirdi. Önceki gün 1780 dolarla rekor kıran altının ons fiyatı dün akşam psikolojik sınır olarak kabul edilen 1800 doları aşarak rekor yeniledi.

http://www.hurriyet....mi/18461782.asp

Çeyrek altın 170 lirayı geçmiş. Orda burda geyiik dönüyor "çeyrek fiyatları fırladı tekrar sünnet olsam çeyrek altın takarlar mı acaba" diye.

Bu mesaj Lamos tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 11.08.2011 - 22:31


#9 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 11.08.2011 - 22:35

O değil de bugün arkadaşla konuşuyorduk. 4 yıl önce 400 TL maaş alıyormuş işe ilk girdiği zamanlar, o zamanlar Cumhuriyet Altını 100 TL imiş. 4 tane altın alabiliyormuş. Hala aynı iş yerinde çalışıyor asgari ücret alıyor yaklaşık 700 TL. Şimdi 1 tane altın zor alabiliyor galiba, belki de alamıyor bile. :D


İnsanoğlu işte kuş misali. Nerdeeennnn nereye *pilot

#10 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 11.08.2011 - 23:13

bizim arkadaşında altın birikiminin günlük kazancı ortalama 70 lira imiş hava atıyo pemezenk *boo
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#11 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 12.08.2011 - 14:29

Söyle arkadaşına rahat olsun bi cumhuriyet altını alabiliyor. İlerde alamazsa o zaman hükümete isyan edebilir şimdi rahat olsun her şey yerinde rahatını bozmasın :P
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli