İçerik değiştir



- - - - -

Ayağım Kırıldı....


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 20 yanıt verildi

#1 dilek77

dilek77

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Yeni Üyeler
  • 4 Mesaj

Gönderim zamanı 07.11.2009 - 19:27


Herkese merhaba arkadaşlar...

Şuanda o kadar sıkkınım ki sizinle paylaşmak istedim bazı şeyleri..Belkş bu şekilde sıkıntımı bir nebze olsun atabilirim.
Bundan 2 ay öncesi trafik kazası geçirdim.Gerçi ben yayaydım ama işte trafik illeti yaya yada araç içersinde dinlemiyor...Sarhoş br sürücü bana çarpıp kaçtı...Ve sonuç kopmaya ramak kalan bir ayak oldu..Kaval kemiğiyle birlikte yanında ki kemik kötü bir şeklde kırıldı ve derimi parçaladı..Ameliyattı platin di derken 10 gün geçirdm hastanede...Ve 3 gün öncesi kontrolüm vardı.Alçım dizüstüydü çıkardılar ve dizaltı topuklu amerikan alçı yaptılar...Ama alçının çıktığı an hiç aklımdan çıkmıyor..Bacağım sanki bana at değil ve dizim hiçbir şekilde bükülmüyor...Doktorum bükebilirsin dedi ama çok az yapabiliyorum...3 günden beri bu bacak bu şekilde mi kalacak psikolojisinden kurtulamadım..Sürekli ağlama modundayım.....Halime hep şükredyorum tabi ki daha beterde olabilirdi diye..İsyan etmiyorum ama bacağımı kendime ait hssetmek istiyorum..
Kusura bakmayın arkadaşlar...Sizi de sıkmak istemem..Ama artık çok bunaldım.. :security:

Bu mesaj dilek77 tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 07.11.2009 - 19:29


#2 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 07.11.2009 - 19:30

Geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin. Umarım en kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz. Moralinizi yüksek tutmaya bakın. :=)

#3 dilek77

dilek77

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Yeni Üyeler
  • 4 Mesaj

Gönderim zamanı 07.11.2009 - 19:34

Çok teşekkür ediyorum :security:

#4 Do'Urden

Do'Urden

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 649 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 07.11.2009 - 19:49

Doktorunuza Guvenın dilek77 :security:
Gercekten ucuz atlatmışsınız,herkes bu kadar ucuz atlatamıyor neyazıkki. Ama yinede uzuluyorsunuz oyle mi?O halde doktorunuza guvenemıyorsanız baska bır doktora da gıdıp teyıt ettırın. Nasılsa ıyıleseceksınız dıye umıt edıyorum ama belkı psıkolojık olarakta su karamsar havanızdan cıkarsanız Daha erken ayaga kalkabılırsınız;) yedıklerınıze ve ayagınızı yormamaya dıkkat edın,doktorun tavsıyelerını mutlaka dınleyın cunku sımdı yapacagınız bır hata keske dıkkat etseydım durumuna gelebılır

Kendınıze ıyı bakın
"Partimizin güttüğü bütün bu esaslar, Kamâlizm prensipleridir" M.Kemal

"En iyi kuram 'Zamana bağlı olarak yanlışlanabilir" Karl Popper

"Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır Bertrand Russel

"Soyut ve Somut kavramlar hiçbirşekilde İlişkilendirilemez ve Örneklendirilemezler" Mw

#5 Efsane Prens

Efsane Prens

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 625 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:kral

Gönderim zamanı 07.11.2009 - 20:03

acil şifalar geçmiş olsun.. ucuz atlatmışsın... moralini bozma..

amcama geçen sene yolda karışıdan karşıya geçerken hızla bir araç çarptı.. genç bir üni.öğrencisiymiş... hem acemi hem çok hızlı... hastane de yoğun bakımda kanlar içinde görünce burdan çıkmaz demiştim içimden.. kafatası kırık deri yüzülmüş..omirilik ve kaburga da bir çok kırık.. vs.. şanlı tarafımız şu ki araç vurunca altına almamış araçın üstünde kalmış .. hastaneden çıkınca tahtadan yatak yaptık hiç kalmamak üzere elli gün kadar yattı düz tahtanın üstünde.. eğilemiyordu ayağını oynatmayı bırak ayağa kalkamıyordu.. ama kendisine çok dikkat ederdi... ilaçlar tam saatinde alır.. fizik tedavi felan derken iyileşti.. hergün düzenli yürüyüş felan derken şimdi nerdeyse eski haline kavuştu.. altmışdokuz yaşında tekrar toparlandığına göre sen daha gençsin daha çabuk toparlarsın..

biraz dikkat et kendine ve moralini bozma :security:


adam daha sonra yakalndı mı nerden bildiniz sarhoş olduğunu.... içipte direksiyona geçeni asmak lazım kendisi geberse iyi başkalarına zarar veriyor...

#6 dilek77

dilek77

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Yeni Üyeler
  • 4 Mesaj

Gönderim zamanı 07.11.2009 - 20:33

Hepinize teşekkürler...

Bu mesaj dilek77 tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 07.11.2009 - 20:55


#7 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 07.11.2009 - 21:02

Diz kapağı ameliyatım,

Doktor bey,diz kapağından ameliyat oldum.Diz kapağıma yapılan bir cerrahi müdahale ile platin yerleşitirldi.Operasyon öncesinde,yürümekte bir hayli zorlandığım ve dizimde sanki cam kırıkları varlığından şikayet ettiğimden dolayı bu ameliyata karar verildi.Sağ diz kapağı için sözkonusu olan durumum,ilk başlangıçta uykularımı kaçıracak derecede beni rahatsız ediyordu.Zamanla ağrılar azaldı şu an için minimuma indi ancak,ayağım 3 ay geçmesine rağmen halen tam olarak üzerine basılabilir halde değil.Yürürken aksamak durumunda kalıyorum,ağrı kesici kremler reçete ile verildi,sıklıkla kullanmaktayım.Kullanımın hemen ardından bir sertleşme bir kasılma hissi veriyor bu kullandığım kremler.’’ARTRIL’’ marka kremin yanında daha önce verilenleri kaldıran doktorum,daha bir müddet sabretmemi tavsiye ediyor.Röngten,Doppler tetkiklerinde her şey yolunda deniliyor.
Acaba ne kadar bir süre daha beklemek durumundayım?Şimdiden teşekkürlerimi sunarım.



CEVAPLANDI



Cevaplayan Uzm. Dr. Ümit Hazar
Cevap Tarihi 27 Temmuz 2007 - 01:48





Diz ağrısı olan hastaların mutlak surette sakınması gereken bazı durumlar vardır..
bunlar :
1) merdiven inip çıkmak
2) bağdaş kurup oturmak
3) namazı diz üzerine kılmak
4) uzun süre ayakta durmak
5) alaturka tuvalet kullanmak
6) normal ideal kilonun üzerinde olmak , şişmanlamak

Diz yaralanmasında ya da ameliyatından sonra, sporu ve günlük işlerinizi eskisi yapabilmeniz için bacağınızı kuvvetlendirmeniz gerekir. Bunu evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Ancak aşağıda tarif edilen alıştırmalara başlamadan önce şu noktalara dikkat ediniz:

• Aşağıda gösterilen alıştırmalar bacak ve uyluk kaslarınızın kuvvetini geliştirmek içindir. Tam bir diz rehabilitasyonu için kuvvet çalışmaları yanı sıra dayanıklılık, esneklik, kalp ve akciğer dinçliğini kapsayan alıştırmalara da yer verilmelidir.

• Her alıştırma her yaralanmaya iyi gelmeyebilir. Doktorunuza hangi hareketlerden kaçınmanız gerektiğini danışın. Alıştırmalar sırasında ya da sonrasında ağrınız artacak olursa alıştırmalara ara veriniz.

• Genelde alıştırmalarınız gün aşırı yapınız. Bu, bacak ve uyluk kaslarınızın kendini toparlamasına izin verecektir.

• Aşağıdaki alıştırmaları ne miktarda yapacağınız bünyenize bağlıdır. Bedeniniz bu biçimdeki yüklenmelere alışık değilse, 6 ile 12 tekrarı içeren bir setle başlayınız. Gücünüz artıkça set sayınızı dörde kadar artırabilirsiniz. Setler arasında 1-2 dakika aralar verebilirsiniz. Zamanla bu da yetersiz gelirse, bir sette bulunan tekrar sayısını artırabilir ya da verdiğiniz araların sürelerini azaltabilirsiniz ya da alıştırmayı zorlaştırabilirsiniz. Yaralanmamanız için her zaman yavaş yavaş alıştırma yükünüz artırınız ve bedeninizi de dinleyiniz (ağrı, şişme vb). Alıştırmalar sırasında ağrınız olacak olursa, alıştırmayı kesiniz.

• Alıştırma programınıza ilişkin not tutunuz. Bu, hem Size ilerlemeniz hakkında bilgi verecek, hem de Sizin alıştırmalarınız yapmanıza yardımcı olacaktır.

1-Sırtınızı duvara yaslayınız. Dizinizi büküp, gerdirerek sırtınızı duvar boyunca kaydırınız
2-Merdiven çıkma. Yaralı bacağınızı basamağın üzerine koyunuz ve yavaşça basamağın üzerine çıkınız.
3-Tek bacaklı çömelme. Sağlam tarafınızı geriye doğru uzatıp, basamağın üzerine koyunuz. Yaralı dizinizi büküp, gerdiriniz. Diziniz ayağınız hizasında olmalıdır.
4-Diz üstünde geriye doğru yaslanma. Her harekette 10 sn konumunuzu koruyunuz.
5-Diz üstünde öne doğru yaslanma. Ayaklarınız bir yerde sabitlenmiş olsun. Bu konumu 10 sn koruyunuz.
6-Öne adımlama. Yaralı dizinizi öne doğru getirip, 90 derecede bükünüz. Diz ayak hizasında olmalıdır. Arkada kalan dizinizi yere yaklaştırmaya çalışınız. Bu alıştırmayı her iki tarafınızla yapınız.
7-Yana adımlama. Yaralı dizinizle yana doğru adım atınız. Diziniz ayak hizasında olsun. Bu hareketi her iki dizinizle yapınız.
8-İp üzerinden atlama. Bitişik ayaklarla, yere serilen ip ya da yerde bulunan bir çizgi üzerinden yana doğru atlayınız.

tekrar spora başlamadan önce =
Kendinizi günün gerginliğinden kurtarmak için ya da kendinizi daha iyi hissetmeniz için düzenli spor yapmanız yeterli gelecektir. Buna vaktiniz yeterli değilse, mümkün olduğunca hareket ediniz. Yürüme mesafesinde olan yerlere yürüyerek gidiniz, asansörü değil merdivenleri kullanınız. Günde en az 20-30 dakika yürümeye çalışınız. Köpeğiniz varsa onunla yürüyüşe çıkınız, çocuğunuzu okula bırakınız, çarşıya yürüyerek gidiniz ya da arkadaşlarınızla yürüyüşlere çıkınız. Yürüme sürelerinizi gün içinde 2 ya da 3 parçaya bölebilirsiniz. Yürüyüşlerden iyi yararlanabilmeniz için çevik adımlarla yürümeniz gerekir. Yürüme hızınızı rahatça konuşup konuşamadığınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Yürürken aşağıdaki konulara dikkat ediniz:

1. Yürürken rahat giysiler ve düz tabanlı ayakkabı giyiniz. Karanlıkta ve yol kenarında yürüyorsanız açık renkli giysileri tercih ediniz ve varsa reflektör biçimindeki şeritlerden yararlanınız.
2. Gündüz yürüyüşlerinde özellikle yaz aylarında başınıza şapka giyin, güneş gözlüğü takın ve beyaz tenliyseniz güneş yağı kullanınız. Özellikle temmuz ve ağustos aylarında günün en sıcak saatlerinde yürümeyiniz.
3. Yürüken nefesiniz kesiliyorsa, ara verin, dinlenin ve devam edin.
4. Yemekten hemen sonra yürümeyiniz. En az 2 saat sonra yürüyünüz.
5. Ateşli hastalığınız ya da halsizliğiniz varsa yürümeyiniz.
6. Yürüyüşe başlamadan önce bacak ve kollarınızla ısınma alıştırmalarına yer veriniz. 5 dakika süren ısınma sırasında hafif yürüyün ve kollarınızı sağa, sola ve yana sallayınız.
7. Başka hastalığınız (kalp, şeker, yüksek tansiyon) ya da yakınmalarınız (göğüs ağrısı, şişmanlık) varsa ya da sigara içiyorsanız, yürüyüşlere ve alıştırmalara başlamadan önce hekiminize danışın ve önerileri doğrultusunda spora başlayın.
Spora başlamak için asla geç kalmış sayılmazsınız. Günde yapacağınız en az 20-30 dakikalık alıştırmalar sizi birçok sağlık sorunundan koruyacak ve kendinzi daha zinde hissetmenizi sağlayacaktır.

elbette , bir fizik tedavi uzmanına görünmenizi ve fizik tedavi görmeniz çok daha önemlidir. bu yazdıklarım , sizin kendi başınıza evinizde yapacağınız işlemlerden ibarettir.
geçmiş olsun dileklerimi sunar , acil şifalar dilerim.
********************************************


Sevgili Dilek,öncelikle geçmiş olsun der,acil şifalar dilerim.Anlattığın kadarına dayanaraktan,üstte yer alan alıntıyı paylaşmak istedim.Bilmiyorum senin durumunla örtüşüyor mu?

Yaşın,bu tür rahatsızlıklarda yani kemik,eklem rahatsızlıklarında önemli faktör olduğunu duymuştum bir doktordan.Bence,kontrollerini,egzesizlerini aksatmaman gerekiyor.Bir de,kalsiyum açısından zengin gıdaları alman gerekiyor sanırım.Bir de yiyebildiğin kadar meyve ye derim.Kıt bilgimle ancak bunları söyleyebiliyorum.

Sanal ortamda,hiç yüzünü görmediğin,tanımadığın insanlarla,üzüntünü,acını paylaşma isteğin,eylemin,beni hem sevindirdi hem de duygulandırdı.Seni,bu eyleminden dolayı,tüm harabe üyelerini de,sana bu güveni ve sıcaklığı verdillerinden ötürü tebrik ederim,tekrar acil şifalar dilerim.

Bu mesaj ebarah tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 07.11.2009 - 21:03

 580023663830.jpg


#8 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 07.11.2009 - 21:15

geçmiş olsun.

#9 pikaçu

pikaçu

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 2.230 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:gurup şurup
  • İlgi Alanları:bıdı bıdı

Gönderim zamanı 07.11.2009 - 22:45

geçmiş olsun ama ya :P

not:en büyük admin bizim admin (82)
SABIRRRR SABIRRR SABIR........

#10 DKNH

DKNH

    εїз Black Mamba 24 km/h hız yapar..

  • Muhabirler
  • 9.404 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Yok ki benim bir yedeğim

Gönderim zamanı 07.11.2009 - 23:05

:P
kaval kemiginin yanında 2 kemik yok kii
tibiayı kırdıysanız ve fibulada parcalı kırık varsa olabilir
üstelik kemik dısarı çıktıysa bütün kas dokuyu bag dokuyu yırtıp çıkmıstır sadece deriyi değil
dizaltı alcıyı nasıl 10 günde çıkardılar anlamadım
amerikan diye bir alçı olmadıgı gibi önce topuklu alçı yapılır sonra alçı küçültülür
özellike platin takıldıktan sonra
ameliyat sonrası 10 gün tutmaları biraz uzun bi süre
ilginç
dizinizi bir sandalyeye oturarak kol kısmından destek alarak yukarı asagı hareket ettirerek
yavas yavas egzersizlere baslayın
zaten size bu fizik tedavi uygun görürse ortopedistiniz orada da ilk tavsiye edilecek egzersizdir
bildigimiz su jelibonlardan ve elma bol miktarda tüketiniz çünkü içlerinde bulunan sıgır jelatini kemik ve bag dokusu iyilesmesinde faydalı rol oynar
Gönderilen Resim
Yoktun ve Tanrı bu ihtimalden hiç bahsetmemişti....

#11 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 08.11.2009 - 00:41

Geçmiş olsun....
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#12 dilek77

dilek77

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Yeni Üyeler
  • 4 Mesaj

Gönderim zamanı 08.11.2009 - 15:08

Sevgili Dilek,öncelikle geçmiş olsun der,acil şifalar dilerim.Anlattığın kadarına dayanaraktan,üstte yer alan alıntıyı paylaşmak istedim.Bilmiyorum senin durumunla örtüşüyor mu?

Yaşın,bu tür rahatsızlıklarda yani kemik,eklem rahatsızlıklarında önemli faktör olduğunu duymuştum bir doktordan.Bence,kontrollerini,egzesizlerini aksatmaman gerekiyor.Bir de,kalsiyum açısından zengin gıdaları alman gerekiyor sanırım.Bir de yiyebildiğin kadar meyve ye derim.Kıt bilgimle ancak bunları söyleyebiliyorum.

Sanal ortamda,hiç yüzünü görmediğin,tanımadığın insanlarla,üzüntünü,acını paylaşma isteğin,eylemin,beni hem sevindirdi hem de duygulandırdı.Seni,bu eyleminden dolayı,tüm harabe üyelerini de,sana bu güveni ve sıcaklığı verdillerinden ötürü tebrik ederim,tekrar acil şifalar dilerim. [/b]

Çok teşekkür ediyorum ilginize...Doktorum bana egzersiz hareketi vermedi maalesef...Kısa ve öz olarak dizimi bükebileceğimi söyledi o kadar....Bana bu kadar zaman ayırıp bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler..Sizlerle paylaşmak iyi gelyor bana :P

:S
kaval kemiginin yanında 2 kemik yok kii
tibiayı kırdıysanız ve fibulada parcalı kırık varsa olabilir
üstelik kemik dısarı çıktıysa bütün kas dokuyu bag dokuyu yırtıp çıkmıstır sadece deriyi değil
dizaltı alcıyı nasıl 10 günde çıkardılar anlamadım
amerikan diye bir alçı olmadıgı gibi önce topuklu alçı yapılır sonra alçı küçültülür
özellike platin takıldıktan sonra
ameliyat sonrası 10 gün tutmaları biraz uzun bi süre
ilginç


Sevgili Alinda sanırım anlaşılamışım..Kaval kemiğinin yanında ki şeklinde yazmıştım yazarken.Tibia ve Fibula kemiklerim kırıldı şeklinde yazsaydım anlaşılamama ihtimali olduğunu düşündüm...Ameliyat sonrası alçı yapılmadı sadece atel takıldı.Dolayısıyla 10 gün sonra alçı çıkarılması söz konusu olmadı...Atel 3 hafta sonra çıktı ve akabinde tam alçı yapıldı ve dizüstü alçıydı.Dizüstü alçı tam 6 hafta kaldı bacağımda.5 Kasımda dizaltı topuklu amerikan alçı yapıldı.Amerikan alçı diye birşey var ben de doktorumdan öğrendim....Hastanede 10 gün kaldım doğru çünkü ellerinde tibia kırığına uygun platin olmadığı içinfarklı bir yerden sipariş edildi..Böyle durumlarda hastalar uzun süre bekleyebiliyorlar...Doku yada deri farketmiyor benim için sonuçta acı çekiyorum...Ben çok detaylı anlatmak istememiştim yazarken.Sorun dizimi bükemiyor olmam.. tavsiyeler için teşekkür ederim..

Diğer arkadaşlara da geçmiş olsun temennileri için çokteşekkür ediyorum..Sağlığınızın kıymetini bilin :)

Bu mesaj dilek77 tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 08.11.2009 - 15:24


#13 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 08.11.2009 - 15:23

Geçmiş olsun...
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#14 Muziçko

Muziçko

    V.I.P. Üye

  • Dokunulmazlar
  • 12.098 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Gurup Şurup
  • İlgi Alanları:İhtiyaç anında camı kırınız!

Gönderim zamanı 08.11.2009 - 16:23

geçmiş olsun ..

Gönderilen Resim





Bu kadar da ısıtmazdı belki de bahar güneşleri,
her kaybedişin ardından hayat yeniden başlamasaydı eğer.




Gönderilen Resim


#15 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 08.11.2009 - 22:02

dilek77 geçmiş olsun Allah beterinden korusun,

elbette ağladığın isyan ettiğin anlarda olcak ama uzun vadede sabır ve şükür tavsiye ederim..
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#16 Gölge

Gölge

    ..Hayaletin Gölgesi..

  • Üyeler
  • 15.435 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Bahçelievler

Gönderim zamanı 09.11.2009 - 00:31

geçmiş olsun /:

smiley-sport036.gif  


#17 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 09.11.2009 - 12:45

Zaman bulursan diğer konulara da bir göz at istersen...
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#18 Arjantin Cad.-ANKARA

Arjantin Cad.-ANKARA

    Sırdan öte ne var ki

  • Üyeler
  • 18.713 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi
  • Konum:Edebi metin

Gönderim zamanı 09.11.2009 - 14:00

amerikan diye bir alçı olmadıgı gibi önce topuklu alçı yapılır sonra alçı küçültülür


Amerikan diye bir alçı var kuzenim kolunu kırdığında Amerikan alçıyla sarmışlardı suya dayana biliyor banyonu rahat yapa biliyorsun beyaz renkte değil daha bi kahverengimsi ve sert değil.

Belki tıpta bu alçıya başka bir şey daha deniyordur ama Amerikan alçı olduğunu iyi biliyorum.

Geçmiş olsun acil şifalar.

Her yanda güz sancısı öpüşmeler var ama nedense hepsi yarım...


#19 RedSnow

RedSnow

    o σℓмαdαη αѕℓa

  • Dokunulmazlar
  • 8.898 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 09.11.2009 - 14:04

Geçmiş Olsun...

#20 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 09.11.2009 - 15:06

"Sargı malzemesi gibi bir medikal malzemedir.suyla ıslatılıp * beklenir.yaklaşık 5 dakika içinde normal alçı sertliğini alır.normal alçıdan daha hafiftir ve üzerine basılmasında bir sorun yoktur.normal alçıya göre oldukça pahalıdır ayrıca.Sentetik alci da denir" ALINTI

 580023663830.jpg






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli