İçerik değiştir



- - - - -

Ne Demeli??


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 kedimi_kim_yedi

kedimi_kim_yedi

    Assassian

  • Üyeler
  • 417 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 12.02.2006 - 13:26


12. Şubat 2006 Hürriyet Gazetesi. Nedir bu ''bal tutan parmağını yalar'' olayı mı??

AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin’in bürokratlara ihale listesi verdiği haberleri üzerine gündeme gelen Hatay’da, kamu ihalelerinin önemli bölümünün AKP’nin il yöneticileri arasında paylaşıldığı belirlendi. Hataylılar bu durumu, yöresel dille, ‘AKP’liler, Ali dibo şirketi kurdu’ diye açıklıyor. ‘Ali dibo’, Hatay’da eş, dost, aile mensupları anlamına geliyor.
AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin’in, bürokratlara, ildeki ihalelerin partili arkadaşlarına dağıtılması ile ilgili liste verdiği yönündeki haberlerle gündeme gelen Hatay’da önemli kamu ihalelerin AKP’liler arasında paylaşıldığı da ortaya çıktı. Hataylılar bu durumu, yöresel dille, ‘AKP’liler Abi Dibo şirketi kurdu’ diye nitelendirildi. Hatay’da ‘Ali dibo’, eş, dost, aile anlamında kullanılıyor.
HEP AKRABALAR KAZANMIŞ:
Hürriyet muhabirine ulaşan Antakyalılar, AKP’nin il, merkez ilçe; kadın ve genç kolları, hakem ve disiplin kurulu üyelikleri ile belediye ve il genel meclisi üyeliklerinin ciddi bir bölümünün Sadullah Ergin ile il başkanı İsmail Kimyeci’nin akrabaları tarafından doldurulduğunu bildirdiler. Bu durumun AKP’yi ilgilendiren bir konu olduğunu belirten Antakyalılar, ildeki kamu kurumlarına ait ihalelerin önemli kısmının da AKP yöneticileri tarafından kazanıldığını dikkat çektiler. Hürriyet’e bu konuda bilgi aktaran kaynaklara göre, AKP’nin iktidar olduktan sonra, daha önce hiç şirketi olmayıp sonradan şirket kuranlar da dahil olmak üzere kamu kurumlarından ihaleler kazanan bazı AKP yöneticilerinin iş yaptıkları kurumlar şöyle:
HANGİ AKP’Lİ NE KAZANDI
İsmail Kimyeci (AKP il Başkanı): Dört katlı binası Antakya Devlet Hastenesi’nce kiralandı.
Ömer Akçay (AKP İlçe Yönetim Kurulu üyesi): Antakya Doğumevi, Antakya Devlet Hastanesi, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık İl Müdürlüğü temizlik, güvenlik ve yemek hizmeti ihaleleri. Aynı kişinin 1998 yılında sadece küçük bir ekmek fırını vardı; bugün büyük bir ekmek fabrikası dahil üç fabrikası ve şirket merkez binası var.
Ömer İshakoğlu (AKP İl Yönetim Kurulu üyesi): Belediye, Sağlık İl Müdürlüğü, Devlet ve SSK hastanelerinden inşaat ve medikal ihaleleri.
İsmail Zobu (AKP İlçe Yönetim Kurulu üyesi): Doğumevi, Belediye ve Telekom’dan medikal ve taşıma işleri.
Mahmut Boncuk (İl Disliplin Kurulu üyesi ve Sadullah Ergin’in akrabası): Belediye, Köy Hizmetleri, Sağlık ve Milli Eğitim bakanlığı inşaat işleri.
İsmail Oray (AKP İl Yönetim Kurulu üyesi): Doğumevi giyim, tekstil ve medikal işleri.
Ahmet Kanlı (AKP İlçe Yönetim Kurulu üyesi): Belediye, Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıkları inşaat ve kırtasiye işleri.
Mustafa Açıkgöz (Sadullah Ergin’in, ‘İpini kıvıralım’ dediği AKP’li): Sağlık, Milli Eğitim ve Bayındırlık bakanlıkları ile belediyeden inşaat işleri.
Yusuf Seçmen (AKP İl Sekreteri): Kanberli Sağlık Ocağı yapımı.
Hakan Öztürk (AKP İl Yönetim Kurulu üyesi) Vakıflar Belge Müdürlüğü onarımı
Ali Salan (AKP İlçe Yönetim Kurulu üyesi): Öğretmenevi tavuk ve et ihtiyacı.
Mehmet Tuna(AKP İl Yönetim Kurulu üyesi): Hatay ilindeki tüm Milli Eğitim Bakanlığı kitap ihaleleri.
Selim Çiçek (AKP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi): Bayındırlık onarım işleri.
Mehmet Hamutoğlu (AKP İlçe Yönetim Kurulu üyesi): Belediyeden sigorta işleri.
Şükrü Çağlarsu (İlçe Yönetim Kurulu üyesi): Kamu kurumlarından mobilya ve büro işleri.
Serdar Toprak (AKP İlçe Yönetim Kurulu üyesi): Kamu kurumlarının tüp işleri.
Yakup Duyan (Partili): Okul ihaleleri.
Yağmurun yağması benim için romantik değildirr.ben sadece kurşunların yağmasını bilirim..ben bir deliyim benim tanrım yoktur bir çift göze bir gülerr yüZe taparımm.Ezbere bilirim yaşamayı.başlangıçların son bulduğu yere gidiyorumm....

#2 kılıcarslan

kılıcarslan

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 24 Mesaj

Gönderim zamanı 19.02.2006 - 22:55

:P akp bunları apmamalıydıgercekten bu vatanı kendı aralarında paylasan insanlar yada ınsan bozuntuları vatanı ıstıla eden dusmasa bas kaldırmayacak kadar asagılıktır bence.Yanı ha kardesım benden calmıs ha dagdakı coban hoc bı farkı yok bence hırsız hırsızdır




1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli