İçerik değiştir



Örnek Davranış


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 9 yanıt verildi

#1 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 13.10.2009 - 15:06


Mahkemeye taşındı

Türkiye-Ermenistan maçındaki bayrak krizi mahkemelik oldu

Özgür SARI/KONYA, (DHA)
--------------------------------------------------------------------------------


Bursa Valisi Şahabettin Harput'un stada iki takımın bayrakları dışında bayrak alınmayacağını açıklaması üzerine, Konyalı 43 yaşındaki Mehmet Karakaya ile 29 yaşındaki Celaleddin Güler, Bursa Valiliği'nin aldığı karar için Bursa 2'nci İdare Mahkemesi'ne, yürütmeyi durdurma istemiyle başvurdu.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, 14 Ekim'de Bursa Atatürk Stadı'nda oynanacak Türkiye- Ermenistan maçı öncesi, maçta sadece Türkiye ve Ermenistan ülkelerinin bayrağının açılacağını, bunun dışında başka bir ülkenin bayrak ya da flamasının açılmasına izin vermeyeceklerini açıkladı. Açıklama valiliğin resmi internet sitesinde de kamuoyuna duyuruldu. Bunun üzerine harekete geçen Devlet Su İşleri'nde memur olarak görev yapan Mehmet Karakaya ile seyyar satıcılık yapan Celaleddin Güler, Bursa Valiliği'nin aldığı kararın dururulması amacı ile bugün Bursa'ya giderek 2'nci İdari Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma kararı için dava açtı.

Türkiye- Ermenistan maçında, Azerbaycan ve Türk bayrağının yan yana sallanmasını istediklerini belirten Mehmet Karakaya, şunları söyledi:

"Türkiye ile Ermenisten arasında oynanacak milli maça, Bursa Valiği'nin adeta Azerbaycan bayraklarının stadyuma alınmayacağı yönündeki açıklaması bizim gururumuzu incitmiştir. Bir Türk vatandaşı olarak bu karar, milli duygularımıza dokundu. Ben de bu kararından dolayı Bursa Valliği'ne dava açmayı uygun gördüm. Burada yapılan davranışın, Azerbaycanlı kardeşlerimize bir yanlış olduğunu düşünüyorum. Ben Ermenistan'ın, Türkiye'den böyle bir talebi olduğunu sanmıyorum. Karar lehimizde çıkarsa Türkiye -Ermenistan maçına Azerbaycan ile Türk bayrağımızla birlikte gideceğim."

Karakaya ve Güler'in avukatı Ahmet Gürol Şağban ise, "Bursa İdari Mahkemesi'ne açtığımız davanın Azerbaycan açısından çok büyük önemi var. Bu kararla Azerbaycanlı kardeşlerimizin gururunun rencide olduğunu duyuyoruz. Eğer mahkeme bizim lehimize karar verirse Türk bayrakları ile Azerbaycan bayrakları Bursa Atatürk Stadyumu'nda dalgalanabilecek" diye konuştu.
***************************************


Bir memur ve seyyar satıcıdan böylesine bir duyarlılık,böylesine,inandıkları bir davada,benimsemedikleri bir olayda yasanın kendilerine tanıdığı hakları kullanmadaki bilinç alkışlanası cinsten,bravo. ;)

Bu mesaj ebarah tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 13.10.2009 - 15:06

 580023663830.jpg


#2 milas

milas

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 939 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 13.10.2009 - 19:02

haklılar veya haksızler, girişimleri güzel, bende tebrik ediyorum.
necip fazıl a sormuşlar; edebi nerden öğrendin, cevap vermiş edep sizden

#3 BucuK

BucuK

    : вєş’є вєş vαя :

  • Dokunulmazlar
  • 6.410 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:∆p.∆x>ħ/2
  • İlgi Alanları:* qαγєτ ίlqίsίz *

Gönderim zamanı 13.10.2009 - 20:54

bu adamların bilmemesi normal, hani biri devlet memuru, biri satıcı, yaptıkları işler açısından konuyu bilemeyebilirler(kimin neden maç yapan ülkeler dışındaki ülke bayrağının stada girmemesi gerektiğini), türkiyede ki her vatandaş gibi, hepimiz gibi, sabahtan akşama ekmek peşindeler...

ama şu kendilerine siyasetçi denilen zat-ı g.v.lere ne demeli?
ulan her aşama da cehaletini saklamak yerine bayrakların önüne geçirircesine ortaya çıkarıp sergilemekten hiç mi vazgeçmezler!?

bu fifanın bi kuralıdır, valilikle ne alakası var? nerdeyse oynanan bütün milletler arası maçlar için geçerlidir ama o kadar sıkı bi denetimi yoktur en azından bizim maçlarda bosna-kosova-azerbaycan bayrakları da açıldığı olmuştur ve hiçbir müdahale hatırlamıyorum ben,

şimdi bu kişilerin bu bilinçsizce davranışları yüzünden sanırım ilk defa bu kuralın uygulandığına tanık olacağız, çünkü bu kadar gözönüne serersen yapacağını kural koyanlar da elbette bu konuda bir tedbir alacaklardır.

umarım yine de böyle birşey olmaz.

#4 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 13.10.2009 - 21:01

Bir memur ve seyyar satıcıdan böylesine bir duyarlılık.............................





şu kısmı iyi bi okusana ??
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#5 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 13.10.2009 - 21:01

Türkiye - Ermenistan maçında Azerbaycan bayrağı açılabilecek. Yürütme durduruldu.

#6 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 14.10.2009 - 11:35

büyük düşünür yılmaz özdil söylenecekleri söylemiş. ilk önce ben paylaşacam. *böö

**

Bu maçı vericez başka yolu yok!


Valilikten yapılan açıklamaya göre...


Türkiye’nin gol atması durumunda “gool” diye bağırılması, ikinci bir emre kadar yasaklandı. Ermenistan’ın gol atması durumunda “gooooolll” diye bağırmayanların ise, suratlarına biber gazı sıkılmak suretiyle, coplana coplana dışarı atılmasına karar verildi.



*


Türkiye gol atarsa, başta golü atan futbolcu olmak üzere, millilerimizin toplu halde hakemin üzerine yürümesi ve “Hoca ofsayt be, kör müsün” diye itiraz etmeleri gerekmektedir... Rakip futbolculara faul yapmak, Ergenekon kapsamında değerlendirilecektir. Kayarak müdahale edenler, soyunma odasında gözaltına alınacak; kambura yatan provokatörler, tutuklanacaktır. Fatih Terim’in istifası nedeniyle, Türk milli takımının boşalan teknik direktörlük görevini Ermenistan milli takımının masörü üstlenecektir. (Gösterdikleri anlayış nedeniyle Ermenistan Futbol Federasyonu’na teşekkür ederiz...) Bursa Atatürk Stadı’nın adı, tahrik edici unsur nedeniyle, Bursa Stadı olarak değiştirilmiştir. Kemalpaşa tatlısının il sınırları içinde satışı geçici olarak durdurulmuştur. Uludağ’ın, diplomatik jest mahiyetinde Ararat olmasına; Bursaspor’un taraftar grubu Teksas’ın da, California Grubu olmasına karar verilmiştir. Arda Turan’ın derhal kadro dışı bırakılması, ya da, soyadının yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için, Arda Turanyan olması uygun görülmüştür. Yayıncı kuruluşla yapılan görüşmeler neticesinde, maçı Mehmet Ali Birand’ın anlatmasında prensip anlaşmasına varılmıştır... Ancak, bu tarihi maçı, Cengiz Çandar, Hasan Cemal ve Ali Bayramoğlu triosunun yönetmesi yolundaki teklifimiz, maalesef UEFA Hakem Komitesi tarafından kabul edilmemiştir. Her ihtimale karşılık Orhan Pamuk’un dördüncü hakem olarak görev yapabileceği kendilerine bildirilmiştir. Rakibin rencide edilmemesi için, timsah yürüyüşünün men edilmesi, onun yerine, fino yürüyüşünün teşvik edilmesi benimsenmiştir. Görenlerde paniğe yol açan kılıç kalkan ekibinin faaliyeti geçici olarak durdurulmuş, karşılama ve uğurlamanın köçekçeyle yapılmasına karar verilmiştir. Kestaneşekerinden imal edilen Dünya Kupası maketi ve üzerinde “Hepimiz Ermeniyiz” yazılı bornoz, bizzat valimiz tarafından Ermenistan Cumhurbaşkanı’na takdim edilecektir. Kamuoyunun dikkatine saygıyla sunulur.



*

Sonra baktılar ki, adamın biri oturur bunları yazar...


Azerbaycan bayrağını yasaklamaktan vazgeçtiler.

http://www.hurriyet....3...=249&gid=61

#7 BucuK

BucuK

    : вєş’є вєş vαя :

  • Dokunulmazlar
  • 6.410 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:∆p.∆x>ħ/2
  • İlgi Alanları:* qαγєτ ίlqίsίz *

Gönderim zamanı 15.10.2009 - 19:52

ya rab ne bilinç !?
bu ne bayrak aşkı !?
sırf devleti kötülemek için fifa kuralını vali'ye maledip üzerinden siyaset yapılmaya kalkışılmasa idi maça isteyen istediği bayrağı götürebilecekti,

bence şimdi sorgulanacak şey bu,
millet olarak, hiçbirimiz işimizi doğru düzgün yapmamamıza rağmen üzerimize vazife olmayan her işe burnumuzu sokma hevesimiz ve sonuçları... ek olarak bu ucuz siyaset anlaşımızı da ekleyebiliriz...

#8 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 15.10.2009 - 21:27

"...Geçtiğimiz yılın Eylül ayında Erivan’da oynanan ve Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün de izlediği Ermenistan-Türkiye milli maçında Azerbaycan’a ait işgal edilmiş Dağlık Karabağ bölgesinde gayri-kanuni bir şekilde kurulan ve/fakat dünyanın hiçbir ülkesi tarafından tanınmayan işgalci Dağlık Karabağ yönetiminin sözde bayrakları yasaklanmadı ve naklen yayınla hepimiz gibi Sayın Cumhurbaşkanı da sahada seyretti. Üstüne üstlük bir de diplomatlarımızı şehit eden ASALA terör örgütünün “Ermenistan Kahramanı” ünvanlı bir zatı da protokolde oturtuldu. Ayırca sormak da gerekir, bugün yasakladığımız bayrak kimin bayrağıdır? Bu bayrak bir BM tarafından tanınan, dünyanın saygı duyduğu bağımsız bir ülkenin bayrağıdır. Bir Türk cumhuriyetinin bayrağıdır. Dolayısıyla da stada sokulmasında hukuki herhangi bir gerekçe bulunmamaktadır." ALINTI

 580023663830.jpg


#9 BucuK

BucuK

    : вєş’є вєş vαя :

  • Dokunulmazlar
  • 6.410 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:∆p.∆x>ħ/2
  • İlgi Alanları:* qαγєτ ίlqίsίz *

Gönderim zamanı 15.10.2009 - 21:52

ermenistandaki maçta da bizim gibi
günler öncesinden bayrak konusu tartışmaya mı açıldı?
üzerinden siyaset mi yapıldı?
taşnak partisi başkanı bir tarafını yırtarcasına meclis grubunda konuşma mı yaptı?
--
maçtan önce de belliydi böyle olacağı (bknz:3.mesaj), siz günler öncesinden bu kuralı ihlal edeceğini bağıra bağıra söyleyenlere destek olup "örnek" gösterirseniz bu kuralın sahibi de kuralı uygulayacak olanları uyarır ve uygulatır. bu bu kadar basit.
eğer birileri şimdiki gibi bilinçsizce ve sırf devleti kötülemek için bu mevzuyu kullanmamış olsalar idi geçmişteki maçlarda olduğu gibi bu maçta da azeri bayrağı olurdu.
yediğiniz halttan elinize bulaşanları şimdi lütfen başkalarına bulaştırmaya çalışmayın, eğer azeri bayrağı açılmadıysa bunun sorumlusu ne vali ne fifadır; günler öncesinden başlayıp bu konuyu istismar edenlerdir.

Bu mesaj leadri tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 15.10.2009 - 21:53


#10 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 15.10.2009 - 22:21

Züğürt tesellisi :mad1:

 580023663830.jpg






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli