İçerik değiştir



Muhammed Karikatürleri Niye Silindi?


  • Kilitli Konu Bu konu kilitli
bu konuya 111 yanıt verildi

#1 sparkplug2

sparkplug2

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Yasaklılar
  • 16 Mesaj

Gönderim zamanı 10.02.2006 - 16:02


Ve daha da önemlisi sparkplug hesabım neden kilitlendi?

Ürdün ve Mısır gibi Müslüman ülkeler de dahil olmak üzere birçok modern ülkenin gazetelerinde yayınlanan Muhammed karikatürlerinin, kanunen laik olan Türkiye'ye hizmet eden bir forumda sansürlenmesi, laikliğin ihlali değil midir?

Dinin tartışılmasına adanmış bir forumda bu karikatürlerin tartışılmasının engellenmesi, forumun varoluş amacının ihlali değil midir?

Dinin tartışılmasına adanmış bir forumda dini tartışmak istemem karşılığında hesabımın kilitlenmesi şahsıma yapılmış bir saldırı değil midir?

Madem laik bir ülkede yaşıyoruz, bırakın dini konuları özgürce tartışalım. Bu karikatürler neymiş, ne değilmiş, görelim, kendimizce değerlendirelim, ve ifade edelim. Sansürle ve saldırı ile bir yere varılamaz.

#2 elma

elma

    venus at her mirror

  • Kurucular
  • 6.785 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:bulutlarda

Gönderim zamanı 10.02.2006 - 16:58

o karikatürleri yayınlayıp, bu forumda bulunan inançlı insanları rencide ettiğini sölemem gerekiyormu?.

bu konu hakkında tüm dünya basını çalkalanıyor ve çatışmalar yaşanıyor. bir çok insan kendini ölüme adamış durumda. bu kadar ciddi bir konuda ve forum üyelerini de az da olsa tanıdığımı düşünerek sölüyorumki yaptığın bize karşı büyük bir ayıptır.

senin tartışma usülün insanları aşağılama raddesine gelmiştir. bize saygı duymuyorsan bizde sana saygı duymayız sparkplug. evet burası özgür bir forum ama sen başkalarının haklarını çiğneyerek kendi özgürlüğünden ödün vermiş oldun, yani kendin bağıra bağıra beni kilitleyin demişsin.
senin için önemli olmasa da, nazarımda saygınlığın bitmiştir.

karikatürleri yorumlayalım neymiş ne değilmiş görelim demişsin, eminim sende elmayla armudu tartışmadığımızın farkındasındır. şahsi fikrim:
sen sadece bu karikatürleri göstermek, üstüne keyfinin istediği gibi yorumlar yapmak ve bunu yaparkende laiklik kelimesinin altına sığınarak haklı olduğunu savunmak istiyorsun.

ben senin düşüncelerine saygı duyuyor ve burda mesajlarınla muhattap oluyorsam, sende benim inançlarıma saygı duy lütfen.
"This desert flower
No sweet perfume that would torture you more than this..."

#3 Roland

Roland

    I Love My Frog :)

  • Üyeler
  • 4.729 Mesaj
  • Konum:pelin

Gönderim zamanı 10.02.2006 - 17:24

asiri tepki, acikcasi kimseyi de yerden yere vurmamis spark. Sadece gereksiz polemik yaratmaya calismis kiiii, son zamanlarda bana da soyleniyor...

elma da patlamis ama o da gereksiz tepki vermis, bence tabiii. Aslinda bu yazim bile gereksiz muhabbet degil mi, bu da kapanmali di mi.
Kandırdım, kandırdıım, gemi memi yoktu

#4 sparkplug2

sparkplug2

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Yasaklılar
  • 16 Mesaj

Gönderim zamanı 10.02.2006 - 17:29

İnanca saygı, kimseye inanç eleştirisini sansürleme hakkını vermez.

Bundan daha da vahim bir şekilde, vahşet aracılığı ile kimseyi sindirme hakkını da vermez.

Karikatürler hakkında yaptığım yorumlar, karikatürlerin Muhammed'in kişiliğine hakaretten ziyade, İslam'ın insan haklarını ihlal edici yönlerini eleştiriye yönelik olduğunu açıklamaktadır.

Bu anlamda karikatürlerin dine hakaret ithamı doğrultusunda sansürlenmesi yanlıştır. İtham geçersizdir. Zaten laik bir toplumda bu tür bir itham, öncelikli sansür için bahane olarak kullanılamaz.

Not: Kaçınız karikatürleri gördünüz? Kaçınız karikatürlerin bir Müslüman'ı rencide edip etmediği konusunda kişisel fikir oluşturabildiniz? Bu konuda kişisel fikir oluşturma hakkınızın elinizden alınması sizi rencide etmiyor mu? Asıl sizi, okuyucuyu, vatandaşı, bireyi, adamdan saymayarak, bu tür "sözde sakıncalı" ifadeleri sansürleyen otoritelerin davranışlarını rencide edici bulmanız gerekmez mi?

#5 elma

elma

    venus at her mirror

  • Kurucular
  • 6.785 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:bulutlarda

Gönderim zamanı 10.02.2006 - 17:36

düşüncelerimi sana öm ile beyan etmiştim sparkplug, beni rahatsız eden karikatürlerin senin tarafından yayınlanması! çünkü senin farklı amaçların olabileceğini düşünüyorum. bu başlıktan sana artık cevap vermeyeceğim sparkplug ,uzatmanın anlamı olmadığını düşünüyorum.
"This desert flower
No sweet perfume that would torture you more than this..."

#6 sparkplug2

sparkplug2

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Yasaklılar
  • 16 Mesaj

Gönderim zamanı 10.02.2006 - 17:48

Kişisel ve asılsız önyargının sansür bahanesi olarak kullanılmasını şiddetle kınıyorum.

Bu forumda kuralları ihlal edici bir davranışım görüldüyse (ki geçmişte görüldü) yaptırımı neyse uygulansın (ki geçmişte uygulandı).

Ama bir insandan şüphelendiğiniz için onu sansürlemek hatta afaroz etmek, medeniyete sığmaz. İnsan haklarının ihlalidir.

Muhammed karikatürlerinin forumda yayınlanması, nesnel olarak forum kurallarını ihlal etmiyorsa (ki bence etmiyor) yayınlayan sırf benim diye çifte standart uygulanamaz. Adamına göre muamele olmaz.

#7 Prozzi

Prozzi

    The aTTaLiaN

  • Üyeler
  • 1.801 Mesaj
  • Konum:aNtaLyA KinGDoM
  • İlgi Alanları:Futbol

Gönderim zamanı 10.02.2006 - 18:02

internetle uğraşan herkes isterse karikatürleri zaten bulablir. bir çok sitede var karikatürler. bu forumda da olmalı diye bir şart yok. bu forum özgür bir forum. ve özgürlükler bir başkasının özgürlüğünü kısıtlayamaz. karikatürler müslüman insanalrı incitiyorsa bu onlara bir jesttit ve yayınlanmaz. ayrıca karikatürleri yeterince tartışıyor tüm dünya. karikatürler prtestolarında ölen insanları,yanan binaları, zarar gören kişilerin zararlarını, bozulan huzuru geri getiremez. hiç kimsenin buna hakkı yoktur diye düşünüyorum. ayrıca dergini bu haftada isayı karikatürize edicez açıklamasını okudum. iğreçliklerine daha büyük iğrençlikler katıyorlar.
Sana Bitti Diyen Kim ? Ben Sadece Git Demiştim!!!

#8 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 10.02.2006 - 18:37

Not: Kaçınız karikatürleri gördünüz? Kaçınız karikatürlerin bir Müslüman'ı rencide edip etmediği konusunda kişisel fikir oluşturabildiniz? Bu konuda kişisel fikir oluşturma hakkınızın elinizden alınması sizi rencide etmiyor mu? Asıl sizi, okuyucuyu, vatandaşı, bireyi, adamdan saymayarak, bu tür "sözde sakıncalı" ifadeleri sansürleyen otoritelerin davranışlarını rencide edici bulmanız gerekmez mi?

Sparkplug ; nerde yaşıyorsun sen ?
- Dünyada olan biteni görmüyormusun ? Bu konuda kimler söz söyledi ? Hangi dinin mensubu olursa olsun yayımlanan karikatürlerin seviyesizliğinden bahsetti. Sen kim oluyorsun da bu konuda "hayır hiçbirşey " gibilerinden laf ediyorsun ? haddini fazlasıyla aşıyorsun ve ben artık buna dayanamıyorum.

Değişiklikler Kaydedildi...

#9 sparkplug2

sparkplug2

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Yasaklılar
  • 16 Mesaj

Gönderim zamanı 10.02.2006 - 20:48

karikatürler prtestolarında ölen insanları,yanan binaları, zarar gören kişilerin zararlarını, bozulan huzuru geri getiremez.

Özgür düşüncenin kaba kuvvetle susturulabileceğini düşünen kendini bilmezlere de asla ödün verilemez.

#10 sparkplug2

sparkplug2

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Yasaklılar
  • 16 Mesaj

Gönderim zamanı 10.02.2006 - 20:57

Hangi dinin mensubu olursa olsun yayımlanan karikatürlerin seviyesizliğinden bahsetti. Sen kim oluyorsun da bu konuda "hayır hiçbirşey " gibilerinden laf ediyorsun ? haddini fazlasıyla aşıyorsun ve ben artık buna dayanamıyorum.

Başkalarının fikirleri ve yorumları kendilerine aittir. Kendilerini ilgilendirir ve bağlar. Ben, özgür bir birey olarak, sözkonusu eserleri kendim görerek kendi fikirlerimi ve yorumlarımı oluşturma hakkına sahibim. Bu fikirlerimi ve yorumlarımı başkaları ile paylaşma hakkına sahibim. Herkes aynı hakka sahiptir. Karikatürleri görme, fikirlerini ve yorumlarını oluşturma, ve başkalarıyla paylaşma hakkına sahiptir. Sansür ve yasak aracılığı ile insanların bu hakkını elinden alamazsınız. İnsanlara, kendi fikirlerini ve yorumlarını oluşturma ve paylaşma hakkını esirgeme küstahlığında bulunamazsınız. Hele hele bunu laik bir ülkeye hizmet eden bir forumda hiç yapamazsınız.

Bu, karikatürleri görmek istemeyenlere karikatürlerin zorla gösterileceği anlamına gelmez. Kimsenin gözüne zorla hiç bir şey sokmuyoruz. Muhammed karikatürlerini içeren bir konu başlığı açılır, içerik başlıkta belirtilir, isteyen o konu başlığına girer, karikatürleri inceler, kendince bir izlenim edinir, yorumunu yapar veya yapmaz, istemeyen konu başlığına hiç uğramaz. Rencide edileceğini düşünenler rencide edileceklerinden şüphelendikleri eserler, konular ve iletilerle hiç muhatap olmazlar. Kendilerinin bileceği bir iştir. İtirazımız olmaz.

Ama karikatürleri görmek ve yorum yapmak isteyenlerin bu haklarının ellerinden alınmasının hiçbir mazereti yoktur ve olamaz.

#11 maviergün

maviergün

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 322 Mesaj

Gönderim zamanı 10.02.2006 - 21:16

Cesur olabilseydiniz bu yasaklamayı önce tartışıp sonra uygulardınız!
Elinizdeki gücü fazla abartıyorsunuz çocuklar.

Ürdün'deki El Şiran gazetesi bu karikatürleri basıp
insanların bilgisine sunarken bunların bilinmesini ve
tartışılmasını amaçlıyordu, bu akılcı yaklaşımın ülkemizde de
sergilenememesi üzücü.
Bir yanımızla Avrupa’nın 21. yüzyılındayken diğer yanımızla
karanlık ortaçağında debelenip duruyoruz, bunların nedenlerini
anlamanız için karikatürleri de -gireceğiz diye yırtınılan Avrupa’nın
bize bakışı olarak- değerlendirmek zorundayız. Karikatürler batılının
aşağıladığı yoksul, cahil, saldırgan, süklüm püklüm müslüman
görüntüsünün ne olduğunu anlamak açısından değerlidir!

Benim için ayrıca üzücü ve biraz da komik olan harabenin de
yasakçı bir tavırda olması, bu olayın komik yanı ise benim
yaşadığım yanılgı, bir buçuk aydır harabedeyim ama buranın
egemen zihniyetini bütünüyle tanımak ancak mümkün oldu!..
Harabedeki kimi zihniyetlerin popülist yaklaşımı, korkaklığın
ve ortalama bir tarafsızlık sergileme çabalarının da desteği ile
yasaklamacılığı haklı çıkarıyor. Üye, arkadaş kaybetme korkusunun
etkili olduğunun farkındayım, ancak düşüncelerin özgürce ifade
edilemediği bir ortamın insanların kendilerini geliştirmelerine
yarar sağlamayacağını, birbirlerini tanımalarını engelleyeceğini
de anlamak zorundasınız!
Bu Dünyada Çok Güzel Yaşanabilir Yeterki İsteyelim

#12 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 10.02.2006 - 21:18

Spark Saygısızsın sen.
Başkalarının fikirleri ve yorumları kendilerine ait diyorsun. Yorum yaptığın konu çoğu insanın inancı. Sen saygısızca davranıyorsun. Bu karikatürler yüzünden neler oluyor dünyada. Herkes bu karikatürlerin yayınlanmaması gerektiği ve çirkin bir hareket olduğundan bahsederken , bir yandan her iki tarafın bu gibi olaylar karşısında galeyana gelmemesini söylerken , senin gibi saygısız birisi bunları görmezden geliyor ve bu karikatürleri yayınlamaya kalkıyor. Bu olayla senin daha ilk günden beri ne amaçla bu siteye geldiğini açıkça gösteriyor. Sen saygısızsın ve saygıyı hakketmiyorsun. !

Bu karikatürleri de burada yayınlayamazsın. Buradaki kişileride galeyana getiremezsin. Baştan beri anlamadın ; burada inanan veyahut inanmayan hiçbir zaman karşı tarafın inancını kötülememiş ve kardeşçe muhabbet etmişlerdir. Hala da devam etmektedirler. Senin gibi saygısız insan bunu bozamaz.

Değişiklikler Kaydedildi...

#13 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 10.02.2006 - 21:26

Harabe.Net hiçbir zaman bir olaya taraf olmadı olmayacak. Burada ne yapıldığının dahi farkında değilsiniz gibi geliyor . Bir konu açılırken buradaki topluluğuda düşünmek zorundasınız. Harabe.Net Müslüman değil , Harabe.Net Yahudi yada Hristiyanda değil , ve Harabe.net ne Akp nede CHP. Harabe.Net forumda bulunan kişileri her yönüyle düşündüğünden yazılan tüm mesajları kontrol etmekte ve amacını aşan her mesajı editlemektedir. Ve bu karikatür yayınlama olayıda ne maksatla açıldığı belli olduğundan editlenmiştir.

Tarafsız bir şekilde açılmış bir sitedir Harabe Net. Ben böyle görüyorum. Bu sözü edilen karikatürleri burada yayınlamakla , zaten yükselmiş olan tansiyonu daha da yükseltiyor ve istenmeyen olaylara kapı açıyorsunuz. Hoşunuzamı gidiyor anlamıyorumki.

Değişiklikler Kaydedildi...

#14 sparkplug2

sparkplug2

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Yasaklılar
  • 16 Mesaj

Gönderim zamanı 10.02.2006 - 21:43

Herkes bu karikatürlerin yayınlanmaması gerektiği ve çirkin bir hareket olduğundan bahsederken

Kesinlikle itiraz ediyorum. Eğer herkes karikatürlerin yayınlanmaması gerektiğini düşünseydi, hiçbir gazete karikatürleri yayınlamazdı, ortada da bir tartışma olmazdı. Elbette karikatürlerin yayınlanması gerektiğini düşünen sayısız taraf vardır. En basitinden, karikatürleri yayınlayan gazeteler vardır -- ki aralarında Ürdün ve Mısır gibi iki Müslüman ülkenin gazeteleri de bulunmaktadır. Çıkan olaylar ise sadece ve sadece olay çıkaranların sorumluluğundadır. Bu insanlar, kaba kuvvetle özgür düşüncenin bastırılabilineceğini düşünen, bu modern çağda bile hala cihad zihniyetini sürdüren barbarlardır. Bu olayları, karikatürleri yayınlamamaktan ziyade, yayınlamak için bir vesile saymak gerekir. Bu barbarlara karşı durmak gerekir. Çünkü teröristlere ödün verirseniz, teröristler kazanır, özgür düşünce kaybeder.

#15 maviergün

maviergün

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 322 Mesaj

Gönderim zamanı 10.02.2006 - 22:37

Yasaklamayı önceden tartışıp gerekirse silmeyi, değişikliği kişinin
kendisine bırakmak da bir yöntemdir ama bu ilgi, cesaret, özgüven
gerektirir!
Ülkemizde çokça da tartışmanın eksikliği yaşanırken, tavrınız sadece
engellemekten ibaret.
Kolay yargılamanın ve cezalandırmanın tadını almış olanlar için
tartışmak oldukça zor bir iştir...
Bu Dünyada Çok Güzel Yaşanabilir Yeterki İsteyelim

#16 Roland

Roland

    I Love My Frog :)

  • Üyeler
  • 4.729 Mesaj
  • Konum:pelin

Gönderim zamanı 10.02.2006 - 22:48

Arkadaşlar, tepkileriniz bence de doğru (hatta birkaç yönetici arkadaşla bu konuda konuşma yaptım), fakat dediğim gibi tepkilerinize karşılık birşey elde edemeyeceksiniz :D burdakiler böyle kabul etmek daha kolay :D .


Not: Sparkın banlanması gerçekten aşırı.

Dip Not: Memati koş sık mel g. nin topuklarına :) (gitmişken miyavı da hallet mematiii)
Kandırdım, kandırdıım, gemi memi yoktu

#17 kar tanesi

kar tanesi

    Her zaman aramızda :)

  • Üyeler
  • 200 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Memleket..
  • İlgi Alanları:Soru sormak..

Gönderim zamanı 11.02.2006 - 00:24

Ve daha da önemlisi sparkplug hesabım neden kilitlendi?

Ürdün ve Mısır gibi Müslüman ülkeler de dahil olmak üzere birçok modern ülkenin gazetelerinde yayınlanan Muhammed karikatürlerinin, kanunen laik olan Türkiye'ye hizmet eden bir forumda sansürlenmesi, laikliğin ihlali değil midir?

Dinin tartışılmasına adanmış bir forumda bu karikatürlerin tartışılmasının engellenmesi, forumun varoluş amacının ihlali değil midir?

Dinin tartışılmasına adanmış bir forumda dini tartışmak istemem karşılığında hesabımın kilitlenmesi şahsıma yapılmış bir saldırı değil midir?

Madem laik bir ülkede yaşıyoruz, bırakın dini konuları özgürce tartışalım. Bu karikatürler neymiş, ne değilmiş, görelim, kendimizce değerlendirelim, ve ifade edelim. Sansürle ve saldırı ile bir yere varılamaz.

ben öncelikle sizin "Muhammed" tabirinizden rahatsız oldum. Hz.Muhammed(S.A.V) sizin ne arkadaşınızdır ne de ismini rahatça kullanabileceğiniz sıradan biri..
hristiyan olmamama rağmen Hz.İsa'dan "İsa" diye bahsetmiyor,saygısızlık yapmamak için gerektiği gibi hitap ediyorum.inancınız beni ilgilendirmez,sadece inanmasanız bile gereği gibi haraket etmenizi dilerim.
bunu belirttikten sonra neden bu karikatür olayıyla ilgili sürekli laiklik nitelemesi yapıyorsunuz?
laiklik din düşmanlığı veya karşıtlığı değil, dini korumayı,onu hertürlü ortamda rencide etmeyi engelleyici bir sistemdir. bu karikatür hadisesi de laikliği zedelemektedir. dolayısıyla demek ki,siz ya laikliği yanlış biliyorsunuz ya da öyle tanımlamak işinize geliyor.
kaçınız karikatürleri gördü demişsiniz. ben gördüm ve utanç duydum. hayatımda gördüğüm en büyük saygısızlıktır. görmeden önce sadece resmedildiğini düşünüyor,bu kadar çizgiyi aşmış olabileceklerini tahmin etmiyordum. gördükten sonra asla kabul edilemez birşey olduğunu düşünüyorum.
sizde neden bu kadar hakaret dolu birşeyi böyle inatla savunuyorsunuz,anlam veremedim?ben Bursa Ulu Camii'ye budist olan Japonların bile cami kurallarına (belkide Müslümanlar'dan daha çok) uyarak girdiklerini ve bunu zorla değil isteyerek yaptıklarına şahit oldum..lütfen her ne kadar katılmasanızda sizde Japon'ları örnek alınız ve İslam kurallarına, yaşayışına saygı duyunuz...

#18 Elric

Elric

    Mel G.'nin Vârisi :)

  • Üyeler
  • 6.432 Mesaj
  • Konum:Mélnibone

Gönderim zamanı 11.02.2006 - 00:29

hristiyan olmamama rağmen Hz.İsa'dan "İsa" diye bahsetmiyor,saygısızlık yapmamak için gerektiği gibi hitap ediyorum.inancınız beni ilgilendirmez,sadece inanmasanız bile gereği gibi haraket etmenizi dilerim.

+1

:thumbsup:
Gönderilen Resim

#19 Zetro

Zetro

    <3 Death Wish

  • Üyeler
  • 1.108 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İ.E.T.T kullanıcısı
  • İlgi Alanları:FRP, Rock Müzik, Bilim Kurgu, PC Games....

Gönderim zamanı 11.02.2006 - 01:03

Benda merak ettim o karikatürleri ne yapmışlarda bu kadar tepki çekti keşke bi baksaydık. Ayrıcana Afganistanı çok seviyorum, herifin teki karikatür çizdi diye şu an itibariyle 9-10 ölü var süper bi yer orası, adamlar harbi kopuk. Bide çizer insanın başına 100 kilo altın koymuşlar büyüyünce bounty hunter olucam bende iyi para var.


Don't worry about tomorrow
Take it today
Forget about the tip
We'll get hell to pay

#20 maviergün

maviergün

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 322 Mesaj

Gönderim zamanı 12.02.2006 - 02:29

Karikatür olayı hem Avrupalılar hem de Doğulular için
kendi içlerinde ve birbirleriyle yaşayacakları bir hesaplaşma
zemini yarattı, ancak bu zeminin üstünde duygulardan çok
akıl ile durabilmek gerekiyor, ne yazıkki cehalet ve duygusallık
yine ağır basıyor ve birileri bunu kendi çıkarları için kullanıyor.
Toplumsal patlama yaratan olaylar aynı zamanda sınav
işlevi de görür, toplumların tarihsel süreçleri içindeki gelişmişlik
düzeyleri bu sınavlarla anlaşılır.
Karikatür olayı benim için Harabenin de sınavı niteliğindeydi, özellikle
yönetici kişilerin verdiği aşırı tepki, kimi üyelerin duyarsızlığı buranın
gerçek bir forum olabilmesini engellemektedir!
Yaşanılan olumsuzluklardan gerekli dersleri çıkarabilmeniz umuduyla...
Bu Dünyada Çok Güzel Yaşanabilir Yeterki İsteyelim




0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli