İçerik değiştir



- - - - -

5. Sınıftan Küçüklere De Kuran Kursu İzni Çıkıyor


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 33 yanıt verildi

#1 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 06.10.2009 - 22:53


5. sınıftan küçüklere de Kuran kursu izni çıkıyor

Gönderilen Resim

ANKARA Milliyet


Kuran kursuna gidecek çocukların yaş sınırları daha da aşağıya çekilecek.

Bakan Çelik, “İlköğretim 5. sınıfı bitiren çocuklar yaz Kuran kurslarına gidebiliyor. 5. sınıf değil de 3., 4. sınıftaki çocuk gönderilmek isteniyorsa, gidebilir” dedi

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Yasası ile yaz Kuran kurslarındaki yaş sınırlamasını kaldırmayı planladıklarını söyledi. Çelik, “Bu konudaki kısıtlamanın doğru olmadığı inancındayız” dedi.
Çelik, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hizmetlerinin 44 yıl önce çıkarılan bir yasayla yönetildiğini belirterek şunları söyledi:
“Günümüzün ve geleceğin şartlarına hitap edecek bir yasa tasarısı hazırladık. Geçen hafta Başbakanlık’a gönderdik. Tasarıyla Diyanet İşleri Başkanlığı’nın düzenlediği yaz Kuran kurslarındaki yaş sınırlaması kaldırılacak. Düzenleme Anayasa’nın ruhuna uygun şekilde yapıldı ve 24. madde esas alındı.

Çocuklara açılıyor
Çocuklar ailelerinin izni çerçevesinde kurslara devam edecek. Kamuoyu da böyle bir beklenti içinde. 2 aylık yaz tatili süresince çocukların, Kuran öğretimini talep etmeleri halinde camiye ilgili yere gönderilmesi, yine devletin bir görevlisinin nezaretinde bu eğitimi almaları şeklinde bir düzenleme.
Bu konudaki kısıtlamanın doğru olmadığı inancındayız. Zaten Anayasa’nın 24. maddesine göre, din kültürü ve ahlak öğretimi, ilk ve orta öğretim kurumlarında okutulan zorunlu din dersleri arasında yer alır. Bunun dışındaki din eğitim ve öğretimi ancak kişilerin kendi isteğiyle, küçüklerin de kanuni temsilcilerinin talebine bağlıdır. Burada yaş sınırlaması gibi bir şey yok. Var olan uygulamaya göre, ilköğretim 5. sınıfı bitiren çocuklar yaz Kuran kurslarına devam edebiliyor. Beşinci sınıf değil de üçüncü, dördüncü sınıftaki çocuk gönderilmek isteniyorsa, gidebilir. Netice itibarıyla yaz tatilini değerlendirmek isteyen velilerle ilgili bir düzenleme. Buradaki o sınırı kaldırmayı düşünüyoruz.”

Mülkiyet Diyanet’e
Tasarıda yer alan bazı düzenlemeler şöyle:
- Bundan sonra inşa edilecek camilerin mülkiyeti ve yönetimi inşa eden derneklere değil, Diyanet’e ait olacak.
- Diyanet’in müsteşarlık düzeyinde yapılanması, hizmetlerin genel müdürlük, daire başkanlıkları ve uzmanlarla yürütülmesi planlanıyor.



Mevcut düzenleme
Diyanet’in Mart 2000 tarihli yönetmeliğine göre, tatilde, ilköğretimin 5. sınıfını tamamlayan öğrenciler için kanuni temsilcilerinin talebine bağlı olarak Kuran öğrenebilmeleri amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nın denetiminde kurs açılabiliyor.
Yaz kurslarının süresi iki ayı, haftada beş günü ve günde üç saati geçemiyor. 2008’de kurslara katılan öğrenci sayısı toplam 1 milyon 801 bin olarak gerçekleşti. Bu öğrencilerden 921 bin 926’sı erkek, 879 bin 224’ü kız. 2009 rakamları henüz netleşmedi.

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#2 matahari

matahari

    ...Ney Neva Eyler...

  • Muhabirler
  • 2.440 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Gurup Şurup
  • İlgi Alanları:Kitap,müzik,spor ,kelime ve zeka oyunları...Genel kültür yarışmaları...

Gönderim zamanı 07.10.2009 - 02:21

Bu ne duyarlılık, gözlerim yaşardı, sağolsunlar ya *drunk
BİZ ÜÇ KİŞİ YAŞIYORUZ..BEN,KENDİM VE ŞAHSIM..

#3 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 07.10.2009 - 02:29

eee bu daha önceden yapılıyordu; 2000 li yılların bilmem neresine kadar yapıldı bu hatta çooook gittim ben, devlet yıkılmadı korkmaya gerek yok yani *drunk

Bu devleti anlamıyorum; verilmiş hakları tutup alıyor, kutuplar yaratıyor sonrasında halk buna alışınca yeniden o hakkı veriyor yeniden kutuplar yaratıyor.


Mülkiyet Diyanet’e
Tasarıda yer alan bazı düzenlemeler şöyle:
- Bundan sonra inşa edilecek camilerin mülkiyeti ve yönetimi inşa eden derneklere değil, Diyanet’e ait olacak.
- Diyanet’in müsteşarlık düzeyinde yapılanması, hizmetlerin genel müdürlük, daire başkanlıkları ve uzmanlarla yürütülmesi planlanıyor.

Ha bide niye sade cami yoksa bilinçli(!) bir habermi, habercilik mi buda yine....


Birde yaram var accık gocunup gidem; sanki herkez müslümanmış gibi diyanet denilen kurumda yapılan herşey islama yönelik yapılması iyi değil. Bu ülkede bisürü din, inanış var ve hepsinide seviyorum, diyanet hepsinin kurumu olmalı.

Hayırlısı olsun ne diyek :eyvah:

Bu mesaj _RomantizmA_ tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 07.10.2009 - 02:34




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#4 matahari

matahari

    ...Ney Neva Eyler...

  • Muhabirler
  • 2.440 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Gurup Şurup
  • İlgi Alanları:Kitap,müzik,spor ,kelime ve zeka oyunları...Genel kültür yarışmaları...

Gönderim zamanı 07.10.2009 - 02:48

Bu devleti anlamıyorum; verilmiş hakları tutup alıyor, kutuplar yaratıyor sonrasında halk buna alışınca yeniden o hakkı veriyor yeniden kutuplar yaratıyor.



''Anlamsızca karışılacak eylemleri bulma, bulunca da yasaklama,sonra da tekrar serbestlik getirme komitesi'' de kurarlar bunlar...

Hatta yardımcı olayım ; Şu şu yaşından büyük çocukların ''agucuk,bugucuk'' demesi yasaklansın mesela, sonra da serbest bırakılsın *drunk

Not : (Sevgili devletim, valla boş zamanım yok, komitenize katılamam, teklifinizi üzülerek reddediyorum :eyvah: )
BİZ ÜÇ KİŞİ YAŞIYORUZ..BEN,KENDİM VE ŞAHSIM..

#5 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 07.10.2009 - 18:09

7-15 yaş aralığında çocukları barındıran, yatılı olan ve bazı cemaatlerin inisiyatifine bırakılan, denetlenmeyen, kaçak kuran kursları kurulmasına göz yuman kuran kursu sistemine kesinlikle karşıyım..

Kız imam hatip liselerine de karşıyım,

Yatılı Cemaat yurtlarına da karşıyım.

İşin acı tarafı Laik Cumhuriyeti savunan ulusalcı kesim, muhalefetin,basının ve STÖ lerinin masaya yumruğu vurması, mitingler düzenlemesi gerektiği yer burası olması gerekirken ses yok.

Daha geçen yıl Konya da derme çarpma bir yatılı kursta 17 kız çocuğu enkazın altında kalıp can verdi.

Bağırarak küçük dilini göstermen gereken yer burası ey muhalefet !

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#6 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 07.10.2009 - 20:29

Her ilin,en büyük doğum hastanelerinin bahçesine,örneğin Bakırköy Doğum Hastanesinin bahçesine,kuran kursları yapılmalı.Yenidoğan,anne kucağına verildikten hemen sonra bu kuran kursuna verilmeli.İlk ınga,agu,mama,anne,baba,çiş,attaa,kaka...gibi başlangıç nidaları arapça olarak öğretilmeli,bunların meali bilahere öğretilmeli.Yenidoğanda oluşacak gaz,salavat getirilerek çıkartılmalı.Yenidoğanın kırkı,minareden uçurulmalı.


Vatana,ulusa,gelecek nesillere hayırlı,uğurlu olsun.

Bu mesaj ebarah tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 07.10.2009 - 20:30

 580023663830.jpg


#7 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 07.10.2009 - 21:30

Olan şeyi yasakla sonra serbest bırak, sonra tekrar yasakla sonra düzenleme yap.sonra o düzenleme anlaşılmazsa tekrar düzenle falan filan....
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#8 atlantisli

atlantisli

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.241 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atlantis

Gönderim zamanı 08.10.2009 - 03:52

Ya iyi demişsiniz önce yasakla kutuplaştır sonra serbest bırak yine kutuplaştır,bu nasıl devlet.Tamam da bunu yapan devlet değil kutuplar.Her ideoloji gelip ötekinin façasını bozmaya çalışırsa olcağı budur...
Hem kim karışabilir benim kızıma hangi kitabı okuyacağıma,hangi zamanda,nerede...İlkokuldan önce camilere de gidebilmesi güzel olmuş,bu iyi insanların işini kolaylaştırır ve bu hususta kötü niyetlilerin hareket sahasını daraltır...
Ben kızım olursa ona küçük yaşta latin alfabesiyle birlikte kuran alfabesini de öğretmek istiyorum.İlkokulu bitirene kadar da hafızlık.Daha sonra da sarf nahiv kuran arapçası ve fıkıh usulu falan filan.Kime neeeeeeee.Devlet gelip bana tüm bunlar için ne diyebilir;hiçbişey.O zaman zıçamıycağı şeyi niye yiyor.Sonra kabızlık,hazımsızlık şikayetleri.
Yarım asır kuranı yasakladılar da noldu hiçbişey.ezan senelerce Türkçe okundu da ne oldu hiçbişey.kuran alimlerini astılar da ne oldu hiçbişey.Kendilerine yaptılar.Şimdi malum medya bunu irtica imasıyla haber diye pompalıyor.Artık millet yemiyor gözüm.Sizin ramazan ayında para uğruna post irticai yayınlar yaptığınızı gördükten sonra...
Bence saçma,ilkokul çağından küçük çocuklara kuran öğrenmek zaten serbestti.İnterneti var,programı var,özel dersi var.Konu sanırım camide olup olamıycağıydı.Zaten bu hususta anadoluda herzaman sivil itaatsizlikle karşılaştıkları için bir kaç merkezi yerde uygulanabilen bir kanundu.Kanunu oralarda da halka uydurmaları güzel olmuş tabi.Zaten kanunları halk yapmalı yöneticiler sadece bu işin getiri götürüyle ilgilenen hizmetçiler olmalı.Ne güzel işte örnek olmuş :: Devamını bekliyoruz.Mesela ilkokuldan önce çocuklar latin alfabesi öğrenebilir mi.Bu çocuğun psikolojisini bozabilir.Ayrıca latin harfleriyle milli duygulardan uzaklaşıp bir Türk düşmanı haline gelebilir :D Ulan onu öğretince çocuğa bişi olmuyorsa bunu öğrenince de bişi olmaz.O zaman bunun adı apaçık İslam düşmanlığı...

#9 Hammurabi

Hammurabi

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 1.804 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Di li Geçmiş zaman. hani şu uğruna cihan değen var ya...
  • İlgi Alanları:İlgilenmeye değecek HERŞEY.

Gönderim zamanı 08.10.2009 - 11:32

son harfine kadar imza...
Beni övücü sözleri bırakınız geleceğe dair planları konuşalım.
(Mustafa Kemal ATATÜRK)

#10 madworLd

madworLd

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 447 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:MeSTeRe

Gönderim zamanı 08.10.2009 - 11:44

Yerinde bi karar.. Çocuğa Kuran-ı Kerim öğreteceksen 7 yaşında başlamalısın..
hazineler harabelerin arasından çıkıyorsa ve bende harabedeysem şuan, hazine benmi oluyorum :eyvah:

#11 clement

clement

    bildiğin gibi değil

  • Üyeler
  • 787 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:crypto
  • İlgi Alanları::)

Gönderim zamanı 08.10.2009 - 12:49

Gönderilen Resim
Doğru bildiğim yol onlara göre yanlış, yanlışa giden yol ise onlara çıkıyordu...

#12 Hammurabi

Hammurabi

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 1.804 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Di li Geçmiş zaman. hani şu uğruna cihan değen var ya...
  • İlgi Alanları:İlgilenmeye değecek HERŞEY.

Gönderim zamanı 08.10.2009 - 13:52

işde budur arkadaşım helal olsun...
Beni övücü sözleri bırakınız geleceğe dair planları konuşalım.
(Mustafa Kemal ATATÜRK)

#13 waranko

waranko

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 08.10.2009 - 14:51

Kur'an Kursları DİLİ KUTSALLAŞTIRMA Oynundan başka birşey değil
Arap harflerini telaffuz ettirme sektörü

Ana dilde ibadete karşı çıkan bir zihniyetin ‘Kur'an kursu' tabelası altında öğreteceği asla Kur'an olamaz.

Onlar Kur'an'dan bir şey öğretmediler; Arap alfabesindeki harflerin nasıl telaffuz edileceğini ve bir de İslam'ın Arap-Emevî ideolojisine dönüştürülmüş şekline karşı çıkanları din dışı ilan etmeyi öğrettiler.
Kur'an mesajı nerede, bu öğrettikleri nerede?!
Maun süresini namaz süresi olarak öğretirlerde Kur'an burada ne mesaj veriyor öğretmezler.
Öğretirlerse oradaki öğrencilerin tepkisi herhalde şöyle olur.

Önce şaşkınlıkla birbirlerine bakarlar. Sonra ağır ağır ayağa kalkıp koro nizmında toplanır, devletin bütün kadrolarına
en altan en tepedekine kadar okkalı bir şekilde tü.ürürler.

Bu mesaj waranko tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 08.10.2009 - 15:04


#14 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 08.10.2009 - 18:09

Gönderilen Resim



Bu fotoğraf kötü mü ?

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#15 Hammurabi

Hammurabi

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 1.804 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Di li Geçmiş zaman. hani şu uğruna cihan değen var ya...
  • İlgi Alanları:İlgilenmeye değecek HERŞEY.

Gönderim zamanı 08.10.2009 - 18:16

iyi mi ???
Beni övücü sözleri bırakınız geleceğe dair planları konuşalım.
(Mustafa Kemal ATATÜRK)

#16 REBEL

REBEL

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Üyeler
  • 6.906 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 08.10.2009 - 18:17

Evet kötü.
Onlar çocuklar ama yetişkin gibi davranmaya özendiriliyorlar ve onları izleyen milyonlarca çocuk da öyle.
Yüzlerine yapılan makyajı ben özel günlerde bile yapmıyorum.
Giydikleri kıyafetler desen..
Onlar çocuklar, oyun oynamalılar..

...


#17 Edys

Edys

    ....

  • Dokunulmazlar
  • 16.109 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:istanbul,antalya,bodrum ve başka yerler
  • İlgi Alanları:FENERBAHÇE

Gönderim zamanı 08.10.2009 - 18:20

anaokuluna giden bir çocuk gördüm.. başını örtmüşler böle çok güzel olmuş annesi de tutmuş elinden götürüyordu.. temelleri sağlam atmak gerekir .. saçının teli falan gözükür o çocukcağızın namus elden gider Allah korusun..

#18 Hammurabi

Hammurabi

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 1.804 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Di li Geçmiş zaman. hani şu uğruna cihan değen var ya...
  • İlgi Alanları:İlgilenmeye değecek HERŞEY.

Gönderim zamanı 08.10.2009 - 18:23

bu ülkede her şey gibi (adam olmak efendi olmak ahlaklı olmak namuslu olmak idealist olmak imanlı olmak bilgili olmak) çocuk olmak da zor iş bir furya geçti zamanında bir nesilimizi mahfetti küçük emrahlar küçük ceylanlar küçük allahın belaları beyinleri nohut kadar bıraktı sonra hastalık küçük kalmış çocuklara sıçradı biraz toparladık derken gine çocuk üzerinden umut tacirliği bu resim çok mu güzel hangisi çocuğa benziyor masum gülüşleri dışında bu çocukların modernizm bu mu bu mu batı onlar bilmiyorlar mı bu çocukların hiç biri ergenlik dönemine girmemiş muhtemelen erkekler borozan kızlar cırtlaklaşacak bu çocukları 10 sene sonra kim hatırlayacak sen mi wale yoksa ben mi ?
hiçbirimiz
onlar daha çocuk ve öyle kalmamılar...
edy's arkadaşıma da bir cevap ben yazayım nacizane ben senin gördüğünün daha acıklısını gördüm başı kapalı iki kız seksek oynuyorlardı sokakta anası babası da doktor bunların öyle köylü cahil falan da değiller kimine göre o anda aklıma şu geldi bu çocuklar çocuksa niye örtünüyorlar peki örtünüyorlar çünkü çocuk değiller peki niye sek sek oynuyorlar ??
bilinç verilmeden insanlara hiçbirşey öğretemezsin namus da bezle olmaz hepimiz bunu iyi biliriz mesele bu değil zaten kötü örnek de zümreyi bağlamaz bir yerde sonuçta yanlış yanlış yapanın tasarrufundadır allah çocuklarınızı kapatınız demiyor örtününüz diyor...
konuyla alakalı yorumuma gelince her zaman dediğim gibi tüm kulları yaratan elbetteki tüm dilleri de yaratandır şöyle de bir gerçek var bazen tüm kelimeler her dilde cuk diye eşleşmezler ve her zaman orjinalden yanayım tr dublajla orjinal dilde filmler aynı tadı veriyor diyorsanız bende susup oturacam :D
bacak kadar çocuklara ilk okul sıralarında ingilizce öğretiliyorken neden bu milli bilinç uyanmıyor işte bu iki yüzlülük beni deli ediyor.
saygılarımla

Bu mesaj Hammurabi tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 08.10.2009 - 18:34

Beni övücü sözleri bırakınız geleceğe dair planları konuşalım.
(Mustafa Kemal ATATÜRK)

#19 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 08.10.2009 - 18:24

Gönderilen Resim

Bununla kıyaslama yaparsam, iyi kiyafetsiz kalır nazarım da.

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#20 Hammurabi

Hammurabi

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 1.804 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Di li Geçmiş zaman. hani şu uğruna cihan değen var ya...
  • İlgi Alanları:İlgilenmeye değecek HERŞEY.

Gönderim zamanı 08.10.2009 - 18:38

haklısın bu resimde ışıklar yok cafcaflı giyisiler şeker kağıtları gibi kıyafetler yok sanat (!) yok sadece bir şey okuyan çocuklar var renksiz solgun bir fotoğraf arı gözüyle bakarsan burda konacak çiçek de yok polen de yok
ben insan gözüyle bakmayı tercih ederim...

Bu mesaj Hammurabi tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 08.10.2009 - 18:38

Beni övücü sözleri bırakınız geleceğe dair planları konuşalım.
(Mustafa Kemal ATATÜRK)





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli