Jump to content



- - - - -

Denizsiz Şehirde Yunus Olmak


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Hürrem Sultan

Hürrem Sultan

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 32 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Konmadım daha...

Posted 06.10.2009 - 18:30


Sınır koymuştum hayatımın iki bölümüne. Görünmez çizgilerle ayırdım yaşadıklarımı, sertçe ikiye. Mataramda tuzlu su yoktu belki ama ne varsa şehrimde vardı. Boşluğum acı verici olacaktır. Zordur benden arta kalanı doldurmak. Şehrim, köşe bucak bir saklambaç oyununa gebe şimdi. Ne saklanan olabilirsin artık, ne de sobe kahramanı.

Gölgem kadar izin vereceğim karanlığına. Işık ayrıntılarımda gizli olacak, ayrıntılarımsa siluetimde ve sana sustuğum zamanlarda. Susmak, en çok yokluğunla konuşmaktır aslında. Devşirme bir sohbeti canlı tutma telaşı gibi, yokluğuna susmak. Roller giydirme şimdi bana, iç dökmelerin ve çelişkilerin adına. Bütün rollerimi soyunmuşken önünde, bana taşıyamayacağım senaryolar ezberletme.

Sevgi pusuda(mı) şimdi, an'ın hemen dışında... Sevgisizlik an'da yaşanır, an'ın ötesi yalnızlık, bizim dışımızsa ayrılık... Bana olan sevgin, sessizlik gibi. Penceremi açıyorum işte sana, pencere önü çiçeğiyim aklıma her düştüğünde. İçimdesin her gün, "gün" gibi yeniden uyanan... Oysa denizdim ben ve bir fırtınayla gönlünü aşardı sevgimin debisi... Sustum şimdi, susturuldum. Şimdi uzaklaşmak gerek bu şehirden, anlamak adına.

İçimde köprüler var sana doğru. Bağladığını sanırken yollarımızı, bizi o an’dan ayıran. İki uç varsa, ayrılıkta vardır çünkü… İki uç varsa ayrılık istenmese de girmiştir araya. Sözle kurduklarımızı yine sözlerimizle yıkıyoruz. Söylemediklerimin gölgesinde bekle beni şimdi. Hayatından geçerken, ayağına bastığım için özür dileyeceğim senden; "kusuruma bakma, yoluna çıktım" gibi değil ama!

Cümlen içindeyim ama hep eksiğim. Senin şehrinde iz bırakmayı istemek, "ben" sancısından başka ne olabilir ki? Adımı diline böyle pervasızca dolarsan, çok çabuk yorulursun. Bize değil; "bana bakma", bulunmak istediğin yerde, belki de kaybolursun. Bir dalga alır götürür seni bizden, bir dalga geri getirir, kovalarken sen hayatı... Oysa deniz çekip gitmeyi bilmez kendi içine, onda bulursun aradığını, fark edersin; Yaşadığını...

"Sessizlik sadece sesinin değil, her şeyinin yokluğunaydı şimdi."

Denizsiz şehirde; kaybolmuş bir yunussun artık, acını dökme yüzüme...


Deniz Zeynep Altın... 22.09.2008 - 15:51

Kimi sevsem, ertesi gün cenazesindeyim.






Similar Topics Collapse

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users