İçerik değiştir



- - - - -

Farmville'de Yasaklı Listede


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 7 yanıt verildi

#1 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 03.10.2009 - 21:53


Gönderilen Resim
Farmville'de yasaklı listede

Facebook'ın en popüler oyunlarından Farmville'e erişim engellendi. Farmville'nin hangi nedenler erişime kapandığı ile hakkında bilgi verilmiyor.Bu sabah siteye girmek isteyen kullanıcılar oyuna erişim sağlayamadılar.Oyuncuların koyun, inek güttüğü, çiftlik idare ettiği bu oyunun ya da yayınlandığı site olan zynga.com'un neden sakıncalı bulunduğuna dair bir bilgi verilmiyor.Facebook hesabını açıp oyunu oynamaya çalışan oyuncular şu uyarıyla karşılaşıyorlar: "5651 sayılı yasa uyarınca katalog suçlar kapsamında yapılan teknik inceleme ve hukuksal değerlendirme sonucunda; bu internet sitesi (zynga.com) hakkında Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın 02/10/2009 tarih ve 421.02.02.2009-272446 nolu kararı gereğince İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır.(After technical analysis and legal evaluation based on the catalog crimes of the Law no 5651, Administrative measure has been taken for this website (zynga.com) according to decision no 421.02.02.2009-272446 dated 02/10/2009 of "Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı") http://www.tib.gov.tr | [url="http://www.ihbarweb.org.tr""]http://www.ihbarweb.org.tr"[/url]

Engellemenin aynı firmaya ait Texas Hold'em Poker oyununa uygulanan erişim yasağından etkilenmiş olması mümkün. Zira firmanın sitesi engellendiğinde, işlettiği tüm oyunlar da bundan etkilenebiliyor.

Sanal alemde Farmville yasağına ilk tepkiler her zamanki gibi Ekşi Sözlük'ten geldi.

İşte sözlükteki girişlerden seçmeler...

- tonlarca meyve sebzenin çürümesine sebep olacaktır. yazık günah.

-(bkz: yakarım bu gezegeni) - hükümet düşürür.

- farmville katliamı.

-bir takım kullanıcıların çiftliklerine hint keneviri ektiğinin tespit edilmesi ile, uyuşturucu kullanımı ve ticareti kapsamında engellenmiştir. çiftliklerde yapılan aramalarda eroin ve kokaine de rastlanmıştır. türk polisi araştırmayı sürdürmektedir.

-iç mihrakların işidir. ülke gençlerinin tarım yapıp kendi kendine yeten ülke olmamızı engellemek istiyorlar.

-cem garipoğlu'nun 194 günlük firarı sırasında bu çiftliklerden birinde saklandığı yönünde şüphe uyanmıştır. delil karartmayı engellemek için, kovuşturma bitene kadar ihtiyadi tedbir kararı kapsamında farmville'e erişim engellenmiştir.

- sabah sabah beni acı bir tebessüme gark edip, gelecek hakkında büyük endişeler duymamı sağlamıştır.

-imf başkanına atılan ayakkabıdan hemen sonra olması manidardır. küresel agalar alırız tarlalarınızı elinizden demek istiyor.

-- başbakanım mahsülümüz tarlada kaldı çürüyor - ananı da al git - tarlaya ektim soğan - lan ?! - hep mi güzel oluyor senin anandan doğan -bir cumartesi sabahında bünyede soğuk duş etkisi yaratan olay. tamam her şeyi kapattınız anladık da, zavallı farmville'in ne suçu vardı? işte bu yüzden çiftçi her zaman mağdurdur bu ülkede..

-"esegin kulagina su kacirmak" dedikleri gibi bir "giri$im".* -toprak mahsulleri ofisi duruma acilen el koymalidir.

sanalda olsa ciftci ciftcidir.

hani kara gun dostuydunuz? -siz yokken hayvanlarınız aleni seks yapıyormuş, komuşlarınız bunu hiç sansürsüz izliyormuş.. bi bakıyorsunuz hayvanlara bir tane eklenmiş, bi bakıyosunuz bi tane eksilmiş! devlet buna bişey yapması lazımdı. size de yaranılmıyor arkadaş. ahlak namus sıfır! -5651 sayili kanunun ne (...) oldugunu oldugunu merak ettiren engellemedir. allah askina hukukçu arkadaslar bir el atsinlar da nasil bi bahane oldugunu bilelim bari.

- ülkede bazı işlerin çığırından çıktığının göstergesi olmaya aday; tepkisiz insanlar topluluğu olduğumuzdan son da olmayacak fermanların son halkası.

-son derece haksız bir gerekçeyle engellenmiş. memlekette tarım yerlerde sürünüyor. sertifikalı ya da sertifikasız şu oyundan özenip de üç beş kişi bir kaç karış yere iki domates ekse ekonomi çökecek sanki. çökmez korkmayın teğet geçer.

hayır italyan çiftçiler itiraz etse anlayacağım. artık herşeyi ithal ediyoruz biz. elmalar arjantinden, muzlar muz cumhuriyetlerinden arpa buğday başka bir yerlerden ithal ediliyor. tohumlarını israilden alıyorsun. bir de herşeyin kabahatlisi şurda üç gündür oynadığımız sanal tarla oyunu öyle mi? çiftçiye ananı da al git diyen farmville miydi? -kadın çiftçilerin uygunsuz kıyafetleri yüzündendir. gençlerin ahlakını bozan bu durum aynı zamanda erkekleri cinsel tahrik unsuru oluşturmaktadır. aynı zamanda tavukları rotate yaparsanız alenen götü gözükmektedir. bu da büyük bir tahrik unsuru oluşturmakta. türk aile yapısı ve toplum ahlakına ayrıkı bu unsurlar sebebiyle çiftliklere erişim engellenmiştir.

-youtube, myspace, last fm derken insanlar yeterince tepki vermeyince durmaksizin devam eden engelleme silsilesinin son halkasi.

Bu mesaj ebarah tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 03.10.2009 - 21:56

 580023663830.jpg


#2 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 03.10.2009 - 21:56

muhalefet el koymalı bu işe *drunk
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#3 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 03.10.2009 - 22:01

Ekşi Sözlük ile Ergenekon bağı araştırılmalıdır.

 580023663830.jpg


#4 Muziçko

Muziçko

    V.I.P. Üye

  • Dokunulmazlar
  • 12.098 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Gurup Şurup
  • İlgi Alanları:İhtiyaç anında camı kırınız!

Gönderim zamanı 03.10.2009 - 22:02

bi çiftçiliğe göz atmıştım oda elimden gitti *drunk

Gönderilen Resim





Bu kadar da ısıtmazdı belki de bahar güneşleri,
her kaybedişin ardından hayat yeniden başlamasaydı eğer.




Gönderilen Resim


#5 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 03.10.2009 - 23:25

Yasaklı ülkemin çözüme odaklı insanlarından geliyor çözümümüz :eyvah:

DNS ayarlarını değiştirerek farmvilleye girebilirsiniz.... 208.67.222.222 208.67.222.220


Bu mesaj _RomantizmA_ tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 03.10.2009 - 23:42




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#6 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 04.10.2009 - 03:35

Cmt, 10/03/2009 - 11:23 tarihinde Emre Boztepe gönderdi NGHSon günlerin gözde bilgisayar oyunu FarmVille'e erişim Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın itirazı üzerine engellendi. "Çiftçi Mallarının Korunması Hakkındaki Kanun" uyarınca yapılan itirazın gerekçesi ise ilginç, kullanıcıların 'Online Üretici Sertifikası'na sahip olmaması...

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na gönderilen dilekçede FarmVille uygulamasının sertifikasız çiftçiliği özendirdiği vurgulanarak, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında siteye erişimin engellenmesi talep edildi.

Çözüm Çok Basit

Peki siteye erişim imkansız mı? Birçok FarmVille kullanıcısı şu anda bu sorunun cevabını arıyor. Oysa durum sanıldığı kadar kötü değil. soru@tib.gov.tr adresinden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na göndereceğiniz 'FarmVille'e Girmek İstiyorum' başlıklı bir maille Online Üretici Sertifikasına sahip olabileceksiniz. Mail adresinize yollanan koda tıklayarak ektiğiniz biberler çürümeden oyununuza kaldığınız yerden devam edebileceksiniz.

Kaynak
//Shy'in facebookundan çaldım :)



Vavvvv diyesim geldi...
Herşeyi mükemmel ciddiyette işleyen ülkemin(!) böyle bişeye izin vermemesi beni çok gururlandırdı... (!)

Bu kadar öküz adamların yönettiği bir ülke herhalde başka bir yerde yoktur... Oyun lem oyun... Gidin medya patronlarına, büyük şirketlerin sahiplerine dokunun yawff, milleti salak sanıyorlar; aslında sanmıyorlar kusura bakmayalım "Milletin salak Olduğunu" biliyorlar... Zira salak olmasa bu millet; kendileri orada olmazdı...

Rezil adamlar... *drunk




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#7 matahari

matahari

    ...Ney Neva Eyler...

  • Muhabirler
  • 2.440 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Gurup Şurup
  • İlgi Alanları:Kitap,müzik,spor ,kelime ve zeka oyunları...Genel kültür yarışmaları...

Gönderim zamanı 04.10.2009 - 22:31

-bir takım kullanıcıların çiftliklerine hint keneviri ektiğinin tespit edilmesi ile, uyuşturucu kullanımı ve ticareti kapsamında engellenmiştir. çiftliklerde yapılan aramalarda eroin ve kokaine de rastlanmıştır. türk polisi araştırmayı sürdürmektedir. *lol



hayır italyan çiftçiler itiraz etse anlayacağım. artık herşeyi ithal ediyoruz biz. elmalar arjantinden, muzlar muz cumhuriyetlerinden arpa buğday başka bir yerlerden ithal ediliyor. tohumlarını israilden alıyorsun. bir de herşeyin kabahatlisi şurda üç gündür oynadığımız sanal tarla oyunu öyle mi? çiftçiye ananı da al git diyen farmville miydi? -kadın çiftçilerin uygunsuz kıyafetleri yüzündendir. gençlerin ahlakını bozan bu durum aynı zamanda erkekleri cinsel tahrik unsuru oluşturmaktadır. aynı zamanda tavukları rotate yaparsanız alenen götü gözükmektedir. bu da büyük bir tahrik unsuru oluşturmakta. türk aile yapısı ve toplum ahlakına ayrıkı bu unsurlar sebebiyle çiftliklere erişim engellenmiştir. :eyvah:
BİZ ÜÇ KİŞİ YAŞIYORUZ..BEN,KENDİM VE ŞAHSIM..

#8 elma

elma

    venus at her mirror

  • Kurucular
  • 6.785 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:bulutlarda

Gönderim zamanı 05.10.2009 - 00:08

Sığlar başka da herhangi birşey değiller.
"This desert flower
No sweet perfume that would torture you more than this..."





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli