İçerik değiştir



- - - - -

İddianamedeki Konuşmayı Yazan Tayyar’a Hapis Cezası


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 2 yanıt verildi

#1 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 18.09.2009 - 17:44


MUSA KESLER / İstanbul

Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar, Ergenekon davasının tutuksuz sanıklarından gazeteci Güler Kömürcü’ye “basın yoluyla hakaret” suçundan 2 bin 610 TL para cezasına, “haberleşmenin ve özel hayatın gizliliğini ihlal etmek” suçlarından da 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.


Tayyar hakkındaki hapis cezası “duruşmalardaki iyi hali” dikkate alınarak 1 yıl 3 aya indirildi ve ertelendi. 5 yıl adli denetime tabi tutulmasına karar verilen Tayyar, bu süre içerisinde bir suç işlerse cezasını çekmek için hapse girecek.

Kömürcü, Tayyar’ın 12 Eylül 2008 tarihli “Hayırlı İşler Tuğrul Bey” ve 17 Eylül 2008 tarihli “Ergenekon Kimlere Kaldı” başlıklı yazıları için “hakaret ve özel hayatın gizliliğini ihlal” suçlamasıyla mahkemeye başvurdu. Tayyar’ın köşe yazısında gazeteci Güler Kömürcü ile Tuğrul Türkeş’in soruşturmayla ilgisi olmayan ve iddianamenin eklerine konulan telefon kayıtları yer alıyordu. Kömürcü’nün başvurusunu değerlendiren İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi Tayyar’ı mahkûm etti. Tayyar’a yazılarında “Kömürcü’nün şeref ve saygınlığına basın yoluyla sövdüğü sabit olduğundan” 2 bin 610 TL para cezası verildi. Mahkeme, Tayyar’a “haberleşmenin ve özel hayatın gizliliğini ihlal etmek” suçundan da 1 yıl hapis cezası verdi.
Mahkeme, suçun “basın yoluyla” işlenmesi sebebiyle cezayı yarı oranında artırarak 1 yıl 6 aya çıkardı. Tayyar’ın duruşmalardaki iyi hali dikkate alınarak ceza 1 yıl 3 aya indirilerek ertelendi ve Tayyar’ın 5 yıl denetime tabi tutulmasına karar verildi. Tayyar, 5 yıl içerisinde herhangi bir suç işlerse, bu suçtan aldığı 1 yıl 3 aylık cezayı çekmek için hapse girecek. Bu karar, savcıların Ergenekon iddianamesine koyduğu bir konuşmanın özel hayatı ihlal sayılması açısından da önem taşıyor. Bundan sonraki kararlara emsal olabileceği kaydediliyor.

Milliyet

#2 atlantisli

atlantisli

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.241 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atlantis

Gönderim zamanı 18.09.2009 - 18:06

Bu karar, savcıların Ergenekon iddianamesine koyduğu bir konuşmanın özel hayatı ihlal sayılması açısından da önem taşıyor. Bundan sonraki kararlara emsal olabileceği kaydediliyor.

O zaman can dündarı takip eden habertürk ekibi de cezalandırılsın.Bunlar güvenlik gücü mü ayrıca savcılıktan izin almışlar mı takip edip özel hayatını görüntülemek için.Tamam biliyoz basın yasası var da burda ceza alan da basın mensubu.O zaman magazin habercileri yandı*zong Bence iş baştan kokuyor,suçlu olan o iddianameye delil ve suç teşkil etmediği halde aramalarda buldukları herşeyi koyan savcılardır.Arkadaşım adamlar utanmasa milletin karısıyla sevişme kasetlerini koyacaklar.Tayyar savcılardan çok şey başardı bu davada bir gazeteci olarak.Ceza alması da kanunlar açısından bence bir paradoks.Türkiye'nin acilen adalet sistemini düzeltmesi lazım diycem de komik olacak.Küflü tenekeyi düzeltmeye çalışırsan çekici vurdukça dağılırmış.Bence hiç dokunmamak lazım böyle iyi *zong

#3 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 18.09.2009 - 18:29

Ümraniye soruşturmasının başlangıcıyla beraber Türkiye'de gazetecilik namına bir şey kalmadı. Gerçi önceden de pek bir şey yoktu da son zamanlarda olanlar da gitti. Bir kısım medya soruşturmayı yürütüyor, bir kısım medya da dava sanıklarının avukatlığına soyunuyor. Fakat yandaş medya daha güçlü olduğu için istediğini elde etti. Bu saatten sonra Şamil Tayyar gibi iktidar tetikçilerine verilen cezalar hiçbir şeye emsal teşkil etmez. Yandaş medya aldığı hükümet desteğiyle üfürmeye devam eder.

Bu mesaj Raskolnikov tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 18.09.2009 - 18:29






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli