İçerik değiştir



- - - - -

Platini'nin ''Finansal Fair-Play'' Planı Onaylandı


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 15.09.2009 - 18:48


UEFA Başkanı Michel Platini'nin "finansal fair-play" olarak tanımlanan planı, UEFA yönetim kurulu tarafından kabul edildi. Yeni plana göre, kulüpler 2012-2013 sezonundan itibaren, transfer için gelirlerinden fazla harcama yapamayacak.

Real Madrid Başkanı Florentıno Perez'in, bu sezon başında transfer için inanılmaz paraları gözden çıkarması, "Avrupa'da futbol gerçekten adil mı" sorusunu gündeme getirdi. Bu soruyu soranlardan biri de, UEFA Başkanı Michel Platini'ydi. Fransız futbol adamı, uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni düzenlemeleri, yönetim kurulu'nun onayına sundu. Yönetim kurulu da, "finansal fair-play" olarak adlandırılan Platini kabul etti. Buna göre, 2012-2013 sezonundan itibaren, kulüplerin gelir-gider dengesi inceleme altına alınacak. Kulüpler, transfer için gelirlerinden daha fazla harcama yapamayacak. Aksi taktirde Avrupa kupalarından men edilmeleri gündeme gelecek. Platıni, yönetim kurulundan onay almasının ardından yaptığı açıklamada, "kulüpleri öldürmek ya da yaralamak istemiyoruz. Aksine piyasada kendilerine yardımcı olmayı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı. Finansal adaletin sağlanması ile milyarder işadamlarının, kulüpleri satın alıp; transfer için astronomik ödemeler yaptığı bir dönem de kapanmış olacak. Bununla birlikte küçük kulüpler, sorunlarına gerçekçi bir çözümün hala bulunamamasından yakınıyor. Real Madrid, Barcelona, Manchester United gibi kulüplerin yıllık gelirlerine yaklaşmalarının imkansız olduğunu vurgulayan bu kulüpler, kendilerine bazı kolaylıklar sağlanmasını talep ediyor.

Ntvmsnbc


Bu plana Türkiye de hangi klüp uyabilecek merak ediyorum...
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli