İçerik değiştir



Çanakkale Savaşı'nda Kürtler Yoktu Herkes Haddini Bilsin


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 18 yanıt verildi

#1 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 15.09.2009 - 08:21


Osman Pamukoğlu'ndan inanılmaz açıklamalar!

Kendisini 'Türk Bölücübaşı' olarak nitelendiren Rasim Ozan Kütahyalı'ya yanıt: "Onunla teşkilat ilgileniyor"


Balçiçek Pamir ile Söz Sende programına konuk olan Osman Pamukoğlu, kendisini ‘Türk Bölücübaşı’ olarak nitelendiren gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı’ya sert yanıt verdi.

Çanakkale Savaşı’nda Kürtlerin yer almadığını da iddia eden Pamukoğlu’nun tartışma yaratacak açıklamaları şöyle:

-Çanakkale’de Türk kürt beraber savaştık cümlesine büyük bir tepki verdiniz. Yanlış mı anlaşıldınız yoksa sözlerinizin arkasında mısınız?

Hayır sözlerimin arkasındayım. Çanakkale’yi Osmanlı yapmış, Cumhuriyetle ilgisi nedir? 1. Dünya savaşında Kürdistan, Ermenistan diye karşımıza çıktılar bunlar. Bunların bütünü köpeksiz köyde çomaksız oynayarak milleti tahrik ediyorlar.

Bu yorum bölücü değil mi sizce?

Niye bölücü olsun? Asıl onlar bölmeye çalışıyor. Sen benim bayrağımı gösterme sen Eruh’ta çık Dağlıca’yı ak tütünü basan tiyatro oynatsın. Onlar bunları yapsın, ben bölücü müyüm?

Onlar bunlar diye bahsetmek bile ayrımcılık değil mi?

Değil. Herkes haddini bilecek. Çerkezler Abazlar, Lazlar, Pomaklar, Gürcüler niye bir şey demiyor da bunlar sürekli konuşuyor. Güya Cumhuriyet’in iki kurucusu varmış.

Anlayamadığım şu, Çanakkale’de Kürtler savaşmış olsa ne olur? Yani niye rahatsız oluyorsunuz bundan?

İnsanın üzerinde baskı kuruyorlar. Ne iki kurucusu? Nüfusunuz neydi, kaçtı? Çanakkale’de Osmanlı subayı, Osmanlı askeri çatıştı.

Elinizde bir haritayla kim nerede şehit oldu diye anlatıyormuşsunuz.

Genelkurmay harp tarihi bu. Türk tarihi, bütün illerde şehit olanlar. Bundan da alınanlar var. Bir müptezel, sahtekar Osman paşa haritayla geziyormuş diye yazmış.

Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı’dan mı bahsediyorsunuz?

Gazeteciyse gazeteciliğini bilecek. Adam gibi adam olsun. Dürüst olsun.

Kendisi burada olmadığı için konuşmayalım hakkında.

Niye o konuşuyor, yazıyor ama!

Evet ama ben bu programda izin vermiyorum böyle şeylere. Sizi epey kızdırmış anlaşılan.

Neyse, ben kızmadım zaten örgüt ilgileniyor.

Ne demek o?

İlgileniyorlar.

Ne demek anlamadım ilgilenmek?

Mesaj çekiyorlar, protesto ediyorlar, ilgileniyorlar yani!

Rasim Ozan Kütahyalı ne yazmıştı?

Türk bölücübaşı Osman Pamukoğlu


Önümüzdeki dönemde Türkiye yeni bir fenomenle tanışacak...Türkler Türkiye’nin bölünmesini isteyecek...Türk bölücülüğü/ayrılıkçılığı ideolojisi filizlenme aşamasını geçti bile,artık bu ideoloji gövdeleşmeye başlayan bir olgu haline geliyor...Önce 2000’lerin başında ulusalcılık peydah oldu,gövdeleşti,kurumlaştı.Anadamar Türk milliyetçiliği çizgisinden belirgin olarak ayrıldı,yarı-devlet desteğiyle örgütlendi.Hatta bu ideolojik şemsiye altında bir askeri darbe girişimi bile oldu...

Bu ulusalcılık damarı 2000’ler itibariyle “bölünmez bütünlük” vurgusunu koruyordu. “Biz bu vatanı hep beraber kurduk.Emperyalistler bizi bölemez” diskurunu muhafaza ediyordu.Türk devletinin klasik birlik-bütünlükçü söyleminden ayrılmıyordu bu çizgi...Fakat dış söylem böyle olsa da,ulusalcı ideolojinin sosyolojik tabanında kaynamalar belirgin biçimde başlamıştı.O sosyolojik tabanla yakın temas içinde olan gözleri açık herkes ayrılıkçı/bölücü Türkçü bir ruh halinin filizlenmeye başladığını hissediyordu. “Bölünmez bütünlük” vurgusuna, “Türk-Kürt hepimiz kardeşiz,etle tırnak gibiyiz.Bu vatanı hep beraber kurduk” söylemine inancı her geçen gün azalıyordu ulusalcılığın tabanını oluşturan kitlelerin...Öfkelendiğinde “Çok istiyorlarsa verelim oraları,zaten sırtımıza yük oluyorlar,milyarlarca dolar paramız gidiyor,defolsunlar gitsinler” diyerek bölünme talep eden ulusalcı Türk ruh hali her geçen gün daha kökleşti geçtiğimiz dönemde...Örgütleyicisini bekleyen tehlikeli bir kitle adım adım oluştu 2000’li yıllarda...Önce bölünme sonra da Batı bölgelerinde yer alan Kürtlerin Kürdistan’a gönderilmesini isteyen bölücü/ayrılıkçı Türkçülük fenomeni 2010’lu yıllarda karşımızda olacak...Bunu bilelim...

Tuncay Özkan’ın bu kitleyi örgütleyecek bölücü Türk lideri adayı olduğunu düşünüyordum ben,fakat Özkan’ın içeri girmesiyle başlattığı hareket sönmeye başladı...Özkan’ın hareketi sönebilirdi,ama o bölücülük potansiyeli içeren ulusalcı/laikçi kitle yerinde duruyordu...Şu an bu kitleyi örgütlemeye aday bir adam var...O adam Osman Pamukoğlu...Emekli bir Tümgeneral,1993-95 döneminde Hakkari Dağ Komando Tugayını yönetmiş.Yazdığı kitaplar çok sattı.Ardından faşist bir gazetecinin desteğiyle Kan Uykusu diye bir belgesel yaptı.Ulusalcı gençler arasında iyiden iyiye fenomen oldu...Pamukoğlu son dönemde bir siyasal parti kurdu,yurt çapında örgütleniyor...Pamukoğlu’nun bu partiyle birlikte başlattığı söylemleri tamamen bölücü/ayrılıkçı Türkçü bir mahiyet arzediyor...Bunu açıkça dillendirmiyor ama bu kendini bilmez generalin attığı tüm tohumlar bu memlekette bir iç savaşı tetikleyecek nüveler içeriyor...

Bu aralar Osman Pamukoğlu yanında bölücü bir harita ve istatistik tablosuyla il il geziyor...Geçenlerde ART televizyonunda da bu harita ve tabloyu göstererek bölücü söylemlerine devam etti...Bu general “Beraber kurduk biz bu ülkeyi,Çanakkale’de,Kurtuluş Savaşında beraber savaştık” söyleminden rahatsız oluyormuş!O sebeple bu savaşlardaki şehit istatistiklerini çıkartmış!Güneydoğu’dan bu savaşta ölenlerin oranı %2 imiş!Şehit ola ola o bölgeden 585 kişi şehit olmuş!...O bölge insanları yani Kürtler bu vatanı kurarken bizimle savaşmadı!Bu vatanı beraber kurmadık,biz Türkler kurduk,biz Türkler öldük! diyor açık açık bu general...Daha da ileri gidiyor,bu kendince %2 olan Kürt oranını da küçümseme amaçlı şöyle söylüyor... “Çanakkale’de Alman taburları,Arap taburları da bizle savaştı,onları da kendimizden mi sayacağız beraber savaştık diye,bu vatanda hak iddia edemez kimse”...Pamukoğlu “Türkiye Türklerindir” faşizan ideolojisine kendini öyle kaptırmış gibi 2 milyonu aşkın Arap yurttaşımızı dışlayan,hor gören bu ahlakdışı sözleri söylemekten de çekinmiyor...

Bak Osman Pamukoğlu...Ne kadar farkındasınız bilmiyorum ama bu konuşmalarınızın hepsi bu toplumu bileşenlerine ayıracak,bu vatanı bölecek,bir iç savaşı tetikleyecek kana susamış söylemlerdir...Bu vatanın tamamının “Kan Uykusu” ile mi uyumasını mı istiyorsun sen? Ne demek,hangi bölgeden kimin ne kadar şehit olduğunu hesap etmek?Bunun haritasını çıkarıp,şehir şehir dolaşarak insanları kışkırtmak? Ne demek Çanakkale şehitlerini etnik gruplara göre bölüp,bunun üzerinden siyasal propaganda yapmak? Siz çıldırdınız mı? Aklınızı mı kaçırdınız? Bu hassas süreçte binlerce Türk gencinin de sizin gibi çıldırmasını ve “Kürtler zaten bizle savaşmadı,bu vatanın sahibi biziz” diyerek Kürtlere saldırmasını mı istiyorsunuz? Bu saçmasapan faşizan bölücü propagandaların ardından “Kürtler yine de bizim kardeşimizdir” denmesinin bir anlamı mı kalır?

Bu yaptıkların vatana ihanet değil midir? Kendine gel...Bölücülük yapma Osman Paşa...

Habertürk

Bu mesaj Raskolnikov tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 15.09.2009 - 08:21


#2 REBEL

REBEL

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Üyeler
  • 6.906 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 15.09.2009 - 09:11

O kendini bilmez general'in haklı olduğu şeyler de azımsanacak gibi değil hani ..
Sayın Kütahyalı iyi hoş konuşmuş da son cümlesindeki ''yine de'' kısmına şiddetle karşı çıkıyo ''herşeye rağmen mi'' diye sormaktan kendimi alamıyorum..

...


#3 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 15.09.2009 - 12:03

Programı izledim, Pamukoğlu'ndan hiç hoşlanmazdım zaten bir kaç kat daha hoşlanmadım. Kütahyalı' yı severim yazısını da okumuştum şimdi bakıyorum da az bile söylemiş.

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#4 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 15.09.2009 - 12:13

Osman Paşa çok doğru söylemiş. Rasim Ozan Kütahyalı da her zaman olduğu gibi buna demogojiyle karşılık vermiş.

Biz bu ülkeyi beraber kurmuşuz da falanmış filanmış. Böyle bazı şeylerin arkasına sığınarak etnik ırkçılık yapıldıktan sonra, yalanlar üzerine kurulu kardeşlikten bahsedip hak talep edildikten sonra, toplumsal ayrışma olmasın diye susanlar konuşmaya başlar elbet. İnşallah bu da bir başlangıç olur.

#5 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 15.09.2009 - 13:29

Açılım ne de güzel,gerçek amacına ulaşmış görüyorsunuz değil mi?

Aferin Tayyip ve şurekasına(!); Ne de güzel uyguluyorlar direktifleri.

Böyle çalışkan,ödevlerini zamanında (yeri geldiğinde) yapan,başöğretmeninin sözünden çıkmayan,bir öğrenci,pardon uygulayıcı görmedi bu topraklar.

Böyle bir öğrenciye bir name okunacak okunmasına da,artık bu namenin önüne "takdir" mi yoksa "s...tir" mi konur,ona bu halk karar verecek.

 580023663830.jpg


#6 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 15.09.2009 - 13:37

Anlamadım Pamukoğlu Tayyip şurekasındanmıy dı ?

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#7 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 15.09.2009 - 14:00

TBMM'deki şurekalardan bahsediyorum.Bu şurekaların amacı,kendilerinden olsun veya olmasın,lehte ve aleyhte görüşe sahip olanlar kutuplaşsın,birbirini yesin,kamplaşsın,bölünsün idi.Şimdilik gayet güzel gidiyorlar.

Bu mesaj ebarah tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 15.09.2009 - 14:00

 580023663830.jpg


#8 atlantisli

atlantisli

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.241 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atlantis

Gönderim zamanı 15.09.2009 - 14:11

Siz tarihi ve yakın tarihi cumhuriyet resmi tarihinden okudukça ancak birilerinin gerçeklerini görebilirsiniz.O tarihe göre Çanakkale savaşının devlet başkanı vatan haini;bir tümen komutanı başkahraman.Yine o tarihe göre çanakkale savaşını Atatürk kazandığı için bir cumhuriyet kazanımı ve cumhuriyetin resmi kutlama bayramlarından;ama savaşı veren Osmanlı geri kafalı kurtulmamız gereken tarihimize yapışmış bir illet.Vahdettin vatan haini alçak;Kazım karabekirin elindeki anadoluda kurtuluş savaşı için görevlendirilecek subaylar listesine Atatürk'ü eklettiren de Vahdettin.Kazım karabekir'in cumhuriyet kurulduktan sonra,Atatürk'ün haddinden fazla yüceltildiği ben olmasam şu olmasa diye başlayan demecine binaen "o zaman beni de anadoluya gönderen Vahdettin'di,vatanı da o kurtardı o zaman" diyen Atatürk.Kurtuluş savaşı,yıkılacağı anlaşılan Osmanlı'nın (Türk tarihinde herzaman olduğu gibi) devlet adamlarının toplanıp tekrar bir devlet inşa etme mücadelesidir.Ama yalan tarihte bu böyle anlatılmadığı için millet hala ezberini okuyor.Daha doğrusu millet okumuyor.Millete anlatılan en baba tarihlerin tamamen yalan olduğu vesikalarıyla ortaya çıktı,kitaplar yazıldı ama aynı yalanlarla ortaya atılanlar var.Adamın haberi yokki.Peki bunca yalanı Atatürk mü uydurdu hayır.Onun zamanında herkes tartışır (onun yanında) rahatça konuşurdu,inandığını en yüksek perdeden dillendirirdi.Kim uydurdu o zaman;Atatürkçüler.O zaman Atatürk sonrası kendilerine cumhuriyet bekçileri diyen mezarlık bekçilerine bakmak lazım,sormak lazım,Atatürk'ü neden öldürdünüz...

1. Dünya savaşında Kürdistan, Ermenistan diye karşımıza çıktılar bunlar.

İşte cehalet bu olsa gerek.Ermeni isyanını bastıran bu yüzden kızıl Sultan ünvanını alan ulu hakan isyanı hangi birliklerle bastırmış demezler mi adama.Hamidiye alaylarını sormazlar mı.Devlet kurmak isteyen adamların kürtlerden oluşan Osmanlıya bağlı gönüllü ordu kurup Ermenilerin üzerine yürümesini saçma bulmaz mı.Bulamaz çünkü ya zır cahil ya da zır cahillerin oyuna talip...Ve bir başka cehalet,kürtlerin yaşadığı bölge Osmanlı vesikalarında resmi olarak çok kere Kürdistan toprakları diye geçer.Kürtlerin o zaman kimlik dil gibi sorunları yoktu,Osmanlıyız derlerdi,devlet de böyle şeyleri sorun etmezdi,dış yazışmalarda rahatça Türkiye adını kullanırdı...
Peki diyelimki çanakkale de hiç kürt ölmemiş olsun.Bu ne cahilliktir.Kürtlerin oynadığı önemli rol zaten işgal sırasında,kurtuluş savaşında.Yani kürtler isteseydi sınır farklı yerlerden çizilirdi.Fakat Osmanlıyla içiçe geçmiş din asabiyeti çok yüksek olan bir bölgenin hilafet sancağına başkaldırması düşünülemezdi.Zaten bu bölgeyle cumhuriyetin sorunu bu temeldedir.Ulus devlet vurgusunun çok sert yapılması kürtlerden önce,vurguyu yapanları ürkütmüş ve beyinlerinde istemsiz bir kürt tehditi hayali oluşturmuştur.Sonraki dönemde de hep bu parayonayla hareket edilmiştir.Bu parayona da bu sorunları getirmiştir.Tabiki bu kadar kısa değil ama kürt sorunuyla uğraşanların aklı bu kadar kısaydı;"kürtler bir tehdit"...
İsmet inönünün kızıl kana bunadığı Fevzi Paşanın haberdar olup hemen durdurduğu Bazı Türk askerinin görüntüler karşısında delirdiği Dersim katliamının fikir babalarıyla aynı safta duran kimler;Tunceli milletvekili Kılıçdaroğlugiller.Peki o kırmızı kan artık kurudu geç diyelim.Diyelim de bugün milli güvenlik haritalarında Tunceli ili neden kıpkırmızı...Bunu o günkü kırmızıyı akıtanlara borçluyuz,sayelerinde bir sürü teröristimiz oldu...
Yani baktığımızda dünün zıt kutupta kavga eden adamları bugün canciğer;dün canciğer olanlar bugün kavgalı.Kimin eli kimin cebinde belli değil.Dünün Türkçüsü bugün Kürtleri savunmak durumunda kalabiliyor;dünün azılı solcusu bugün Türkçü;dünkü sosyalist bugün nerdeyse hinditandaki kas sestemini savunacak ve Kürtler hakkında alt sınıf yurttaşlık statüsü isteyecek.Demekki dün ne oynanıyorsa bugün de oynanan o.Halk oyuna gelmezse bu girişim iyi girişime benziyor,en azından deneyim olur diyelim.Bir adım bir adımdır.Süreci sekteye uğratmadan çaktırmadan proveke etmek isteyecek olanlar dışardan destek verdiğini söyleyenler.Hükümet de buna karşılık önlemini almalı...
Ne ülkeymiş be:)

#9 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 15.09.2009 - 14:18

Pamukoğlu nasıl para kazandı hiç düşündün mü ? Düşünme ben söyleyim, kitap yazarak ve birde son çektiği şu belgesel. Bu kitaplar ve belgesel ne üzerineydi dersin.. onu da düşünme ben söyleyim, Terör ve Milliyetçilik..

Terör bu ülkede rant olmuş rant, ama ticari ama siyasi, kimi silah satar, kimi kitabını yazar, kimi filmini çeker, kimi oyunu toplar.

Harcanan vakit, dökülen kan, çekilen acılar senin benim yanıma kar kalır.

Birileri bu bitsin ve bunun için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya çalışalım, konuyu tartışalım dediğinde olayın rantını yiyenleri anlarımda acısını çekenlerin tartışmaktan bile kaçmalarını anlayamıyorum...

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#10 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 15.09.2009 - 14:21

Atlantisli, bana Hamidiye Alayları'ndan bahseder misin ?

Ermeniler ile birlikte Türkleri de katledenler bunlar değil miydi ? Ne oldu da bu Hamidiye Alayları dağıtıldı ?

Yetti artık sizin bu yalanlarınız!

Ülke kurulduğunda bir avuç olan Kürt nüfus artık milyonlara ulaşmış, siz hala daha kardeşlikten falan bahsediyorsunuz.

Bu mesaj Raskolnikov tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 15.09.2009 - 14:21


#11 REBEL

REBEL

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Üyeler
  • 6.906 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 15.09.2009 - 14:33

Bal tutan parmağını yalarmış Wale (kim yalamıyor ki), Pamukçuoğlu en azından para kazanırken değerlerini satmadı.

...


#12 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 15.09.2009 - 14:46

Aslında haklısınız. Bu toplumu milliyetçilikten arındırarak dincileştirmek ve demokratikleştirmek lazım.

#13 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 15.09.2009 - 14:57


Bakın,bu yaşanan acılardan,akan kanlardan beslenen,bu sorunun çözülmemesinden keyif alan,rant sağlayan şerefsiz oğlu şerefsizdir.

AKP kaç senedir ülkeyi yönetiyor arkadaşlar? Bu,memur maaş zamlarının görüşülmesimidir ki, "sene sonuna kadar çözülmesi gerekiyor" deniliyor?

Samimiyetle söyleyin,sadece bu söylem bile,hala daha,bu açılımı dile getirenlerin samimiyeti konusunda sizlere "acaba" dedirtmiyor mu?

Geçin efendim devlet sırlarını.TBMM'de kapalı oturumda,A.Öcalan'nın dibinden ayrılmayan parti temsilcileri bu sırrı öğrenecek,yıllarca bu sorundan canı yananlar,bu acılarına çare olacağı söylenilen zıkkımın içeriğini öğrenemeyecek.

Bu mudur efendim iyi girişim? Hayır,sizler bir şeyler biliyorsanız söyleyin buralarda.

Ben bir şey bilmiyorum.Fakat bu bilmememe sebep olanlar,sen bilmemeye devam et,işin sonunda bileceksin,yeter ki bu işin sonunda bilgileneceğine inan ve bize destek ver diyorlar.Ya,bildiğimde her şey çok geç olacaksa? Belki de çok güzel olacak.Devlet kumara oturmuş,gel dördüncüyü arıyorduk diyor.

Adam gibi adam,tek tek,madde madde koyar çözümleri halkın önüne.

Bir şeyler açıklanır da üzerinde tartışırsın.Açıklanan bir şey yok,dedikodular almış başını gidiyor.Yaptığımız,dedikoduların peşinden çene çalmak değil de ne?

Bu açılıma karşı çıkanlar da ,destekleyenler de,neyi desteklediklerini,neye karşı çıktıklarını bilmiyorlar.

Ben karşı çıkıyorum.Açılım düşüncesine değil.Açılımın açılmamasına,açılmak istenmemesine direnilmesine,açılımın T.M olmaması düşünceme sebep olanlara,böyle aceleye getirilmesine,açılım açılım deyip,dirseği gördüğünde dümen kırmaya...


Başbakan'nın,açılım sözünü ettikten sonraki söylemlerine bakın,ama lütfen dikkatlice bakın.Tutarsızlığı,bugün söylediğini yarın (işte o dirseği gördükten sonra) unutup,karşı görüşte konuştuğunu göreceksiniz.

Bu hükümet,ortaya attığı bu açılım düşüncesinde samimi değildir.

Ülkenin bir yarısında insanlık dışı muamelelere maruz kalanların,katledilenlerin,işkencelerden geçirilenlerin,işyerleri yakılıp bombalananların acısı,acımdır.Bunları yapanlar bal gibi biliniyor iken elini kıpırdatmayanlar şimdilerde açılım düşüncesine girivermişler,o zaman kıpırdatmadıkları ellerini taşın altına koymaktan dem vurur olmuşlar.

Elbette atılacak adım,bir adım dahi olsa iyidir.O adımlar,en ufak dirsekte,diş göstermede "uygun adıma" dönüşüyor ise, "uygun adımcılara" şirinliklere dönüşüyor ise,hiç atılmasın derim.



Bu mesaj ebarah tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 15.09.2009 - 16:42

 580023663830.jpg


#14 atlantisli

atlantisli

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.241 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atlantis

Gönderim zamanı 15.09.2009 - 17:40

Ülke kurulduğunda bir avuç olan Kürt nüfus artık milyonlara ulaşmış, siz hala daha kardeşlikten falan bahsediyorsunuz.

Zamanında aynı safta durduğunuz zihniyetin çok şey yapmasına gerek yoktu;aşiret reislerini milletvekili yapıp aşiretçiliğin temellerini sağlamlaştırmasaydı ordaki toplum batıya göç eden nüfus gibi çoktan çözüldüydü.Ama aşiret reislerini yönetenler halkı yönetiyorum sandı ya da işlerine öyle geldi...Devlet kürtlerin kullanım hakkını yarım yüzyıl koruma altına aldı,sonra herkes kullanmaya başladı.Arkadaşım sen niye kullanmıyorsun,bu halk senin,kullanmıycaktın bari kullanıma hazır halde niye bıraktın.Kabul edin bu ülkeyi uzun yıllar koltukları kıçlarına asker postalları kafalarına yapışmış aptallar yönetti...

Öfkelendiğinde “Çok istiyorlarsa verelim oraları,zaten sırtımıza yük oluyorlar,milyarlarca dolar paramız gidiyor,defolsunlar gitsinler” diyerek bölünme talep eden ulusalcı Türk ruh hali her geçen gün daha kökleşti geçtiğimiz dönemde...

Al karşıt konuşan adam da mal.Ulusalcılar nerden Türkçü oluyor;PKK karşıtı oluyor.Adamlar resmen PKK ile kardeşler.Selam gönderdikleri Silivri de yatanlara bakın.Biri çakma derin PKK lı generallerle.Bir zamanın hızlı PKK lıları ETO ile içli dışlıymış,şimdi eto üyesi olarak aranıyorlar.PKK devlet içindeki oluşumlar tarafından yıllarca bitirilmemiş,bu bir gerçek mi gerçek.Neyi tartışıyoruz biz.İçersi hain dolu hain...
Ve yukardaki görüşe ben de katılıyorum,kangren olursa kesilip atılır,hatta deriz ki doğuştan 6 parmağımız vardı,kangren oldu kesip attık,bir estetikle de görünüm verdi mi tamamdır,halini ondan sonra kangren olup kesilmiş parmak düşünsün,en fazla yapacağımız dinimizin emriyle vücuttan kopan defnedilir deyip gömeriz,sonra bi de mezar taşı,artık üzerine kürdistan mı kabristan mı yazarlar ne bayrağı çizerler bilmem,keyifleri bilir.Tamam ama şu an referandum yapılsa kim ayrılmak ister.Bi tane il yok ki ilçeleriyle beraber tamamen ayrılmaya kalksın.Şu an bölünelim desek sen gör milleti nasıl bayraklarla yürüyorlar bölgede.Barzan aşireti mi sahip çıkacak;barzaninin elktriğini suyunu kim veriyor.Hem sonra Hakkari çıkıntısını kesmek ne gibi bir stratejik kayıp.Hiçbişi kaybettirmez.Türkiye toprak ağalığı değil,cumhuriyeti.O yüzden dedeleriyle savaş verdiğimiz bir halkı kazanmaya çalışmalıyız.Yok çok ısrar ederlerse güle güle bence de.Hem maddi hem coğrafi hem de diplomatik bir yükten kurtuluruz.Sınırlarımız çok az daralır,ama diplomatik ve stratejik sahamız genişler.Ama kangren olursa.Öyle bi durum yok.AKP nin 70 milletvekili var kürt,orda kendini Türkiye'nin parçası hissedenler çoğunlukta.Ve de iç ve dış odakların oyuncağı olarak kurulmuş PKK dan en çok zarar gören kürtler ve başsorumlu devlet! O zaman devlet bu mağduriyeti gidermek için elinden geleni yapmalıdır,kürtler bütün vatandaşlarla aynı şartlara kavuşmalı en azından gayret gösterilmeli.Korkmayın bugün bölelim desek kürtler ve en başta meşhur dış güçler ayağa kalkar "böldürtmeyiz" diye...

#15 REBEL

REBEL

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Üyeler
  • 6.906 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 15.09.2009 - 18:03

O zaman devlet bu mağduriyeti gidermek için elinden geleni yapmalıdır,kürtler bütün vatandaşlarla aynı şartlara kavuşmalı en azından gayret gösterilmeli.


Yıllardır böyle değildi de ben mi farkedememişim :blink:
Yazınızda kendi kendinizle çelişiyorsunuz, kürtleri ezilen zavallı azınlık olarak gösteriyorsunuz kısaca, fakat bir yandan da AKP de 70 tane kürt milletvekili var diyorsunuz.
Anlamadım ki nasıl eziliyor bu kürtler <_<

...


#16 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 15.09.2009 - 18:19

Biz artık bölünmeyi tartışmalıyız. Devletin eksikliklerini, bilmem kimlerin neler yaptıkları bir tarafa bırakalım.

Çünkü iş bireysel haklar meselesi olmaktan çıkıp kollektif haklar meselesine döndü. Bu da ulus devletin ve üniter yapının sorgulanması demektir. Bu sorgulama da bizi bölünmeye kadar götürür.

O yüzden biz artık devletin bekasını değil milletin bekasını düşüneceğiz. Artık tehdit altında olan devletin tekliği değil, milletin ta kendisidir. Kürt nüfus hızla artarken, etnik ırkçılık devlet eliyle politika haline getirilmişken toprak bütünlüğünü düşünemeyiz. Çünkü Kürtler tarafından soykırıma uğrayan bir millet var. Kürtlerin hedefi Türkiye'yi Türklerden arındırmaktır. Zaten bölünmek istememelerinin yegane sebebi de budur. Her yeri ele geçirmek varken neden Doğu Anadolu bölgesine sıkışıp kalsınlar ? Siz Kürtleri salak mı sanıyorsunuz ?

Biz onlara her türlü iyiliği yaptık. İş verdik, aş verdik. Evimizi, yurdumuzu açtık. Elektirik su paralarını, yeşil kart hizmetlerini hep biz ödedik. Bir Türk doğuya yerleşip iş kuramazken onlar batı şehirlerindeki her sokağa dükkan açtılar. Sürekli onları besledik.

Karşılığında ne aldık ?

Hiçbir şey.

Ama artık yeter. Aklımızı başımıza almamımızın zamanı geldi.

#17 milas

milas

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 939 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 18.09.2009 - 15:33

Pamukoğlu sadece bir kuru gürültüdür.
necip fazıl a sormuşlar; edebi nerden öğrendin, cevap vermiş edep sizden

#18 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 18.09.2009 - 15:45

Senin gibi mi ?

Osman Pamukoğlu, bölücü terörün en yoğun dönemlerde komuta ettiği operayonlarla kanlı terör örgütü pkk'ya büyük darbeler vurmuş şerefli bir Türk subayıdır.

Politik görüşlerini beğenmeyebilirsin. Ama bu onun söylemlerini ''kuru gürültü'' olarak adlandıracağın anlamına gelmez, gelmemelidir.

#19 milas

milas

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 939 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 19.09.2009 - 18:08

siyaset sahnesinde kuru gürültüdür.
necip fazıl a sormuşlar; edebi nerden öğrendin, cevap vermiş edep sizden





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli