bizim memleketimizde ramazan'lar eskiden bir başka güzeldi. insanlar tatlı bir heyecan yaşarlardı böyle. akşama kadar tutulan oruç, sonra eve gelirken ramazan pidesi kuyruğunda o mis gibi pide kokusu eşliğinde yapılan geyik muhabbetleri, her türden insan vardı o ramazan pidesi kuyruklarında.
senenin hiç bir günü evde topluca yemek yemeyen aileler ramazanda iftarı birlikte yapmanın sevincini yaşarlardı. iftardan sonra dualar filan derken teravih sonrası çay muhabbetleri de bittikten sonra televizyonun karşısına geçilirdi.
haberler başlardı işte o sıra;
oruç tutmadığı için dayak yiyen masum genç, oruç tutmadı diye okuldan kovulan masum öğrenci, ramazan ayında mesai saatini iftara göre ayarlayan zalim müdür, oruç tutmadı diye katliam yapan sapık, oruç tutmadı diye tecavüze uğrayan genç kız, oruç tutmadığı için damdan düşen sakar gibi haberleri de seyrederdik. genelde olay olduktan sonra birisi çıkardı ve beni dövdüler filan derdi.
bu fasıl bittikten sonra da yatağımıza yatar huşu içinde sahuru beklerdik. sahur yemeğini de yer tekrar yatardık.
bu sene baktım da bir şey eksik kaldı. demin ne eksik ne eksik diye düşünürken buldum. yahu ramazan'a özel irtica haberleri kaynadı gitti arada. kürt açılımıydı, ermeni sınırıydı, elelktriğe zamdı derken unutuldu ha olmazk iama. bu haberler de kendi içinde bir güzellik katıyordu mübarek ramazan ayına.
akp iktidarı ramazanımızın da içine etti en sonuda
edit: yani en azından ben denk gelmedim bir türlü gören varsa söylesin de rahatlayak
Bu mesaj tengere tardu tigin tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 03.09.2009 - 15:25