İçerik değiştir



Parasının Üstüne Yatanlar, Zenginler; Onlar Da Sakız Almaz


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 2 yanıt verildi

#1 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 31.08.2009 - 16:00


"Parasının Üstüne Yatanlar, Zenginler; Onlar da Sakız Almaz"

Prof. Dr. Kozanoğlu "Ekonomiye can verin" kampanyasını eleştirdi: "Ekonomi kaynakları kamu eliyle yatırıma yönelmeli. Gelir ve servet dağılımı zenginlerden kamuya, geniş halk kitlelerine aktarılmak üzere yeniden düzenlenmeli."

Emine ÖZCAN emine@bianet.org İstanbul - BİA Haber Merkezi31 Ağustos 2009, Pazartesi

Türkiye Reklam Konseyi'nin "Alın verin, ekonomiye can verin" kampanyasını Neoliberalizmin Gerçek 100'ü"kitabını da hazırlayan Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, bianet'e değerlendirdi.

"İnsanlar zaten gelirinin ötesinde harcıyor"

Krizin sebebini yurttaşların fazla harcama yapmaması olarak görmeyi "yanlış bir anlayış" olarak değerlendiren Kozanoğlu'na göre bu anlayışın aksine Türkiye "az tasarruf edip çok harcayan" bir ülke.

"Türkiye'de insanlar gelirinin üstünde harcama eğilimine sahip. Kredi kartlarıyla tüketici kredileriyle ev kredileriyle insanlar gelirlerinin karşılayamayacağı harcamalarda bulunuyorlar. İşsiz ya da düzenli geliri olmayan insanlar dahi kredi kartlarına sarılarak geçici bir şekilde kendi 'kriz'lerini ertelediklerini sanıyorlar."

"Çekinmeyin alın"

15 Eylül'e kadar süreceği açıklanan ve Ramazan, bayram ve okula dönüş dönemlerini kapsayacak biçimde topyekün seferberlik başlatıp iç tüketimi hareketlendirmeyi amaçlayan kampanyanın reklamlarında Akın Öngör, Prof. Dr. Deniz Gökçe, Meliha Okur ve Yaman Törüner yer alıyor.

Reklamda verilen mesaj şöyle:

"Sakız tüm ekonomik krizlere iyi gelir, sakinleştirir. Birisi bir sakız alır, bakkal kazanır. Bakkal eve giderken meyve sebze alır. Manav kazanır, yetiştiren köylü kazınır, ülke kazanır. Krizin son kalan etkileri de ortadan kalkar. İyisi mi sizde bir sakız alın. Ekonomik kriz sakinleşsin. Çekinmeyin alın verin ekonomiye can verin."

"Pastadan küçük dilim alanların gelirleri arttırılmalı"
"O halde Türkiye'de krizin atlatılması nasıl mümkün?" sorusunu Kozanoğlu şöyle cevaplıyor:

"İstihdam yaratan, üretimi artıran yatırımlara bağlı. En büyük sorun genel gelirin toplumun sınırlı bir kesiminde toplanması, geniş halk kitlelerinin harcama güçlerinin çok sınırlı olması. Harcama gücü sınırlı olan insanların sakız, simit almasıyla ekonomide kısa dönemde çok küçük bir canlanma yaşanabilirse de orta-uzun vadede ekonominin canlanması gelir ve servet dağılımının yeniden düzenlenmesiyle mümkün."

Kozanoğlu "pastadan küçük dilim alanların gelirlerinin artırılmasını" savunuyor.

"Bunun tek yolu servet dağılımıdır. Servet sahipleriyse kriz dönemlerinde paralarının üzerine yatmak için daha çok geri çekilirler. Yani bu servetin 'sade vatandaşın' eline geçmesi gerekir."

"Gemisini yüzdürenlerin seferberliği"
"Ekonomiye can verin" kampanyasında; kriz döneminde gelecek korkusu arttığı için harcamayı kesen orta sınıf insanların hedef kitle olarak görüldüğüne değinen Kozanoğlu "Halbuki krizden asıl muaf tutulması gerekenler en yoksul insanlar. Çünkü geleceği düşünecek lüksleri yoktur, o gün çocuğuna süt, ekmek almanın kaygısını yaşar. Bu nedenle gelirlerini arttırmak isterler. Yani gelirin yoksullar lehine arttırılması en makul çözüm" diyor.

Kampanya için "sadece bir yanılsama" diyen Kozanoğlu üstelik "sakız alın bakkal kazansın, piyasa hareketlensin" mesajının ardında "benim danışmanlık ücretlerim ve gelirim artsın" mesajı yattığını savunuyor.

"Krizden kendileri de etkilenen kesimlerin canhıraş bir şekilde servetlerine servet katmak gayretleri söz konusu. Kampanyanın ardındaki kişiler krizden en büyük nemalanma fırsatı bulan insanlar olarak seçilmiş. Sistem içinde gemisini yüzdürenler. Kendi dertlerindeler."

Kozanoğlu özetle "alın, verin ekonomiye can verin" sloganıyla yürütülen kampanyanın ekonomiye düze çıkarmakta başarı sağlamasını mümkün görmüyor. (EZÖ)
******************************************************


"Sakız tüm ekonomik krizlere iyi gelir, sakinleştirir. Birisi bir sakız alır, bakkal kazanır. Bakkal eve giderken meyve sebze alır. Manav kazanır, yetiştiren köylü kazınır, ülke kazanır. Krizin son kalan etkileri de ortadan kalkar. İyisi mi sizde bir sakız alın. Ekonomik kriz sakinleşsin. Çekinmeyin alın verin ekonomiye can verin."[/color]

[color="#FF0000"] Mısır,yumurta,pırlanta tüm ekonomik krizlere iyi gelir,sakinleştirir,zengin yapar.

Birisi gelir mısır işine girer.O birisinin babası da mısır ithalatındaki vergileri sıfırlar,mısırcı kazanır.

Mısırcı köşküne giderken,yumurta alır,mısırcının babası yumurtada vergiyi sıfırlar,mısırcı kazanır.

Mısırcı daha çok mısır ithal eder,ithalatçı firma kazanır,mısırcı daha çok satar,yine mısırcı kazanır.

Birisi pırlanta işine girer,birisine kıyak olsun diye pırlanta ithalatındaki vergiler sıfırlanır,pırlantacı kazanır.

Birisi,hayır kurumu(!) kurar,vatandaş kanar hayır işler,ihtiyaç sahipleri değil hayır kurumu sahipleri kazanır.

Birileri oy verir,birileri iktidara gelir.İktidara gelenler yedi sülale zenginleşir,oy verenlerin yedi sülalesi,oy vermeyenlerle birlikte fakirleşir.

Soygun,yalan,dolan,ikiyüzlülük,arsızlık,pişkinlik,tüm ekonomik krizlere iyi gelir.Siz de yapın,siz de çalın,siz de hiç düşünmeden halkın manevi değerlerini kullanmaktan çekinmeyin,Allah,kitap,bayrak,vatan deyin,garip gureba deyin ama ilk düdüklediğiniz garip gurebalar,ilk zenginleştirdiğiniz hısım akrabalarınız,yandaş müteahhitiniz olsun.Bunları ilke edinin.Bak görün sizi anlayan,size tapan,sizi eller üstünde,omuzlar üstünde taşıyan topluluk yanıbaşınızda bitecektir.


Ekonomik kriz varsa çare de var: Devlet malını yiyin,çalın,çırpın,hısım akraba,eş dost zengin edin,şirketler kurun,devletin kanunlarını şirketlerinizi kara geçirtecek şekilde değiştirin.Halka yalan söyleyin,halkın parasıyla boğazınıza lokma,sofranıza katık koyun.Ülkenizin tüm kurumlarını yabancılara satın,sonra buradan gelen paralarla hayır kurumları kurun.Topladığınız paralarla genişledikçe genişleyin.Korkmayın patlamazsınız.Çünkü sizdeki mide her türlü teressubatı hazmedevek şekilde yapılandırılmıştır.Şeytan yardımcınız olacaktır.



Bu mesaj ebarah tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 31.08.2009 - 16:05

 580023663830.jpg


#2 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 04.09.2009 - 13:25

Yılmaz ÖZDİL


Alın verin ekonomiye can verin


Alın bir defa geçiyor...

Verin iki defa.

*

Esnafla pazarlık etmek istemem ama, bir alıp, niye iki defa veriyoruz birader? Alış-veriş tamam da, alış-verişveriş dünyanın neresinde görülmüş?

*

Yankesici kollayan sivil polisler gibi simitçi kılığına giren bankacı, mesela... Bu iş simit almakla hallolacaksa, simit tüketiminin yüzde 75 arttığı Bursa’da niye 25 bin kişi işten atıldı son altı ayda?

*

Yoksa, ahali “Simit Sarayı”nda fink atıp, parayı çarçur ettiği için mi geliyor fahiş faizli kredi kartı hacizleri?

*

Veya, oyuncakçı Merkez Bankası Başkanı... Çin malı olması bir yana, sattın, sevindin, Allah bereket versin de, hani fiş?

*

A be çiçekçi Meliha’ya kıyamam, epten geçeyim... Daha geçen sene “Kriz tehlikesi olduğuna inanmıyorum” diyen bakkal profesörün “sakız balonu” gibi patlamasına ise, hiç girmemeyim.

*

Çünkü... “TOBB’un 1 milyon 300 bin üyesi var, hepsi bir kişiyi alsa, işsizlik biter” diyen başbakanın yönettiği ülkede, bunların çıkıp, “Sakız çiğneyin, geçer” demesi normal değil mi?

*

Benim korkum...

Patronların kafasının bu kampanyaya yatması!

*

Düşünsene, aybaşı gelmiş, gitmişsin vezneye, zarf içinde iki simit, üç sakız, bi de maket helikopter... Fazla mesai yapana, karanfil.

*

Ya da ne bileyim...

“Bunlar ekmek parası için çalışıyor efenim, maaşlarını unla ödeyelim” filan.

 580023663830.jpg


#3 waranko

waranko

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 04.09.2009 - 14:22

Sevgili ebarah


Bu dinci takiyeci takımının Ahlak anlayışı sizin bahsettiklerinizdir. Haram yemek bunlar için ibadet etmek gibidir.

Kadınlar; bir tek tel saçı gözükmeyecek şekilde başını rahibe gibi örtmeli. Erkeklerde Camiye devam etmeli ( BOP Hapisanelerine ) Bunların dini bukadarcık. Peygamberleride Haçlı Graham Fuller Dinleride Ilımlı İslam.

Geride ne kalmışsa Bu DİNCİ TAKIMINA her şeyi mubah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Muhammed İkbal Ölümsüz eseri Cavidname'de KARA YOBAZI ÇOK GÜZEL TASVİR ETMİŞ
Zinadan gaspa, kan içmekten ocak yıkmaya, homoseksüellikten diri diri insan yakmaya, küfür kodamanlarıyla işbirliğinden vatan ihanetine, hırsızlığın her türüne, kamu mallarını talan etmeye kadar...

Yaş ekine yayılmış azgın hayvanlar gibidir onlar. Yiyecekleri bir avuç ot için yıkmayacakları çit, çiğnemeyecekleri ekin yoktur...DER.
Allah bu ülkeyi ve insanlığı bu şerirlerin şerrinden korusun. Amİn, ya rabbel alemİn!!!
Ben bu tasviri sık sık yapacağım gibi gözüküyor.

Bu mesaj waranko tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 04.09.2009 - 14:25






Benzer Konular Daralt

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli