İçerik değiştir



- - - - -

Bir Şampiyonun Yüreğini Asla Hafife Almayın


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 29.08.2009 - 18:07


Chicago Bulls art arda 3 sene şampiyonluklara ambargo koymuş, NBA ise neredeyse tek takımlı bir lig haline dönüşmeye başlıyordu. Böyle bir ortamda Michael Jordan, herkesi şok eden bir kararla basketbol kariyerini sonlandırıp, beysbol oynamaya karar vermişti. Bu karar bir efsanenin hayatını değiştirirken diğer tarafta ise başka bir efsanenin doğmasına sebep oluyordu. Hakeem Olajuwan ve Houston Rockets efsanesinin başlaması için ne yazık ki Jordan'ın basketboldan iki sene uzak kalması gerekecekti.

Herkes majestelerinin yokluğununda ligi kimin domine edeceğini ve yeni şampiyonun kim olacağını düşünüyordu. Akıllardaki tüm soruların yanıtını Houston Rockets vermiş oldu. Jordan'sız ilk senede finale çıkmayı başaran iki takım Pat Riley yönetimindeki New York Knicks ve Rudy Tomjanovich yönetimindeki Houston Rockets idi. Kıran kırana geçen serinin galibi son maçta belli oldu ve Houston Rockets tarihinin ilk şampiyonluğunu kazandı. Seriye damgasını ise Hakeem "The Dream" Olajuwan vuruyordu.

Bir sonraki sene ise son şampiyon normal sezonda kendisine ancak 6. sırada yer bulabiliyor ve herkeste büyük hayalkırıklığı yaratıyordu. Otoritelerinin şampiyonluk için şans vermediği Houston Rockets, NBA finallerine bir kez daha adını yazdırıyordu. Bu sefer karşılarında Penny Hardaway ve Shaquille O'Neal'lı kadrosuyla Orlando Magic vardı. Serinin favorisi çoğu insana göre Orlando Magic idi. Fakat sezon içinde yaptığı gibi Houston Rockets yine herkesi şaşırttı ve Orlando Magic'i 4-0 lık skorla süpürüp ikinci şampiyonluğuna ulaştı.

Maçtan sonra Houston Rockets koçu Rudy Tomjanovich, NBA tarihine geçecek şu sözleri söylüyordu:

"Nobody has ever done what this team has done ... come from the sixth seed ... down in the series. We had nonbelievers all along the way. I have one thing to say to those nonbelievers: Don't ever underestimate the heart of a champion."



Mail ile geldiğine göre büyük ihtimal alıntıdır *muz
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#2 LiQusha

LiQusha

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 405 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:2wsx
  • İlgi Alanları:yazilim muhendisligi (domain driven design, extreme programming, java EE), muzik(jazz-rock[fusion]), basketbol(oynamayi izlemeye tercih ederim, nba)

Gönderim zamanı 29.08.2009 - 18:42

We had nonbelievers all along the way


Bu sene finallere çıkana kadar Orlando Magic de bu durumdaydı. NBA Finaline çıkınca "bakın bize inanamadılar, ama başardık" dediler. Oysa önlerinde bir seri daha vardı ve henüz başarmamışlardı ...

Csi las vegastan bir alıntı ile bitirelim:

Lieutenant Mendez: I just made Lieutenant. I've got nothing to prove.
Catherine Willows: A man with nothing to prove. That's a first.


ispatlayacak bir şeyi olmayan bir adam. bu bir ilk...

edit: düzeltme... resim
Gönderilen Resim

Grissom... Catherine gibi bu konulardan anlamazdı ama özletti kendini...

Bu mesaj Amor Vincit Omnia tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 29.08.2009 - 18:50






Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli