İçerik değiştir



- - - - -

Karin Melis Mey Dünya Üçüncüsü


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 23.08.2009 - 23:46


Dünya Atletizm Şampiyonası'nın son gününde nihayet madalyaya kavuştuk. Bayanlar uzun atlamada Karin Melis Mey 6.80'le bronz aldı.

Güney Afrika Atletizm Federasyonu, kendi sporcusuyla kavga etmeseydi Berlin'den madalyasız dönecektik. Karin Melis Mey'in başarısını onlara ve Fenerbahçe kulübüne borçluyuz herhalde!

Yardım istediği kendi federasyonundan ilgi görmeyen Karin Mey bir de 6.93'lük ülke rekorunun sayılmamasıyla adeta çıldırdı. Sadece Dünya Üniversiteler Şampiyonası'nda ülkesini temsil edebildi. Geçen yıl Fenerbahçe Atletizm Şubesi'nin başındaki Fikret Çetinkaya'nın gayretiyle Mey'le temasa geçildi. Mey'in menajeri Andre Thompson sık sık Cezmi Or Yarışmaları için Türkiye'ye geliyordu ve onun sıkıntısını aktarmıştı.

Karin'in Fenerbahçe'ye gelişinin ardından Türk vatandaşlığına geçmesi 6 ay sürdü. Ve sonunda Türk atletizminin çalışkan arısı Münir Yaraş'ın kayınbiraderi Ekrem Bey'in, "Senin adında bir de Türk ismi olsun. Melis" demesiyle Karin'in yanına Melis de eklendi.

Gönderilen Resim


Belki Olimpiyat'ta finali göremedi ama Akdeniz Oyunları'ndaki gümüş ve geçen ay Leverkusen'de atladığı 6.87 madalyanın habercisiydi Başkan Mehmet Terzi de madalya umudunu taşıyordu.

Güçlü rakipleri vardı Karin'in. Finalde ilk hakkında güzel bir 6.76 geldi. İlk haklar sonunda 4. sıradaydı. İkinci hakkı fauldü. 5'inciliğe düştü. 3. hakkındaki 6.80 madalyayı getirdi. Sonrası iki faul ve 6.49 olsa da 7.10 atlayan Amerikalı Brittney Reese ve 6.97 atlayan Rus Tatyana Lebedeva'nın ardından bronzu aldı.

Sağol Melis, sağol Fenerbahçe ve sağol Güney Afrika Atletizm Federasyonu!

NTVSpor
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#2 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 23.08.2009 - 23:48

Karin Melis Mey 31 Mayıs 1983 Güney Afrika doğumlu Türk millî uzun atlamacıdır.

Türkiye rekorunu üç kez üst üste kıran Melis Mey, kendine ait bu rekoru son olarak 31 Temmuz 2009'da Leverkusen'de düzenlenen Bayer-Meeting Atletizm Şampiyonası'nda atladığı 6,87 metrelik derecesiyle geliştirmiştir.

Karin Melis Mey, Haziran 2008'de Türkiye vatandaşı olmuş ve 2008 Pekin Olimpiyatları'nda Türkiye adına yarışmıştır.

Karin Melis Mey Berlin'de düzenlenen 2009 Dünya Atletizm Şampiyonası'nda da 6,80 metrelik derecesi ile Türkiye'ye dünya üçüncülüğünü getirmiştir. Bu bronz madalya Türkiye'nin bu şampiyonadaki ilk ve tek madalyası olmakla birlikte, Türkiye'nin bayanlar uzun atlama dalında dünya atletizm şampiyonalarında aldığı bugüne kadarki tek madalyadır.



Wikipedia

DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli