İçerik değiştir



Büyük Basın Patronu Çalık’a Küçük Uyarı


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 15.08.2009 - 17:27


Necati Doğru

Büyük basın patronu Çalık’a küçük uyarı!


Uyarıyı adalet yaptı. Uyarının; gazeteciliği kucaklayan ve son tahlilde gelip basın özgürlüğüyle vidalanan yanı var. Sadece bunlar olsaydı; gündemin bu denli yüklü, bu derece ağır olduğu şu günlerde; “Adaletin büyük basın patronu Ahmet Çalık’a küçük bir uyarı yapması” yazı konusu olmayacaktı. Ancak uyarı, siz okurları da ilgilendirdiği için bu yazıyı yazıyorum.

Beni ilgilendiriyor.

Çünkü dava edilen benim.

300 milyar liralık dava açtı.

Ahmet Çalık, davayı kaybetti.

Adalet beni haklı buldu.

Davanın açıldığı İstanbul’daki mahkemenin bütün üyeleri oy çokluğu ile “Necati Doğru, gazetecilik görevini yapmıştır. Eğilmeden, bükülmeden, korkup sinmeden bu görevi yapmaya devam etmelidir” kararı aldılar. Etim ne budum nedir, maaşım belli, birikimim ortadadır. Benim gibi bir gazete yazarına “300 milyar liralık tazminat davası açmak” o yazarı ekonomik olarak öldürmek, yok etmek, gözünü korkutmak, kalemine pısırıklık bulaştırmak, güçlüleri ve egemenleri eleştiren yazılar yazarken peşinen kendi kendisine sansür uygulattırıp, sindirmek anlamına gelir. Basın dünyamıza adımını yeni atan büyük gazete patronu Ahmet Çalık, “egemen karşısında sinen, korkan, çekinen-sinameki medya modeli” yaratmak istedi.

İsteği kursağında kaldı.

***


Dava okuru da ilgilendiriyor.

Çünkü iş adamı, holding sahibi, müteahhit, boru hattı döşeyicisi, bankacı Ahmet Çalık, Başbakan’ın damadını holdinginin CEO’su yaptıktan sonra devlet bankalarından çok uygun koşullarda 750 milyon dolar kredi aldı. Bu kredi sayesinde Sabah Gazetesi ile ATV televizyon kanalının sahibi oldu. İkdam Gazetesi’nin sahibi Ahmet Cevdet (Oran) ile Sabah Gazetesi’nin sahibi Mihran Efendi’nin; 24 Temmuz 1908 günü gazete provalarını görmek için gelen sansür memurlarına “gazeteler hürdür, sansür edilemez” diye diklenip geri çevirmelerine benzer yaşanmış örnekler bulunan 150 yıllık basın tarihimizde Ahmet Çalık da bir gecede büyük basın patronu olabilme şerefine ulaştı.

Devlet bankası halkındır.

Parası da halkın sayılır.

Çalık Holding’in sahibi Ahmet Çalık, Başbakan’ın damadını kendisine müdürlerin müdürü (CEO) yapıp, iktidarın kontrol ettiği devlet bankası kredisiyle (halkın parasıyla) büyük basın patronu olunca; bunun “Çalık’lama yapmak olduğunu” yazan ve gazetecilik görevini yapmaktan başka bir amacı olmayan Necati Doğru’yu “sinameki gazeteci” yapmaya yeltendi.

Halkın parasıyla gazeteci korkut.

Sinameki medya modeli yarat.

Başaramadı.

Yargıdan tokat yedi.

***


Bu davanın genç gazetecilere ve gazeteciliğe yeni başlayanlara gönderdiği bir de yüreklendirici mesajı bulunuyor!

Genç gazeteciler!

Gazeteciliğe yeni başlayanlar!

İktidar önünde sinmeyiniz.

Egemenden korkmayınız.

Haksızlığa hep savaş açınız.

Haksızlığa karşı açacağınız kalem savaşında sizi sindirmek ve “sinameki medya modeli” içine sokmak için ağır tazminatlar isteyen davalar açarak üstünüze gelebilirler.

Korkmayınız!

Türkiye’de hâkimler var.

Türkiye’de adalet var.
***************************************************


Demek ki neymiş; Başbakan'ın damadı bir şirketin müdürlüğüne getiriliyor,sonrasında bu şirket,hiç kimseye tanınmayan imtiyazlarla bankadan 750 milyon dolar kredi alıyor.Çalık,çok kısa sürede karun kadar zenginleşiyor.

Bunun adı hırsızlıktır,peşkeş çekmedir.Halkın parası,Başbakan'nın damadının şirketine peşkeş çekilmiştir.Garip gurebacı Başbakan da seyretmiş,göz yummuş,bu hırsızlığa ortak olmuştur.

Çalma,çırpma,peşkeş çekme,hısım akraba zengin etme,görmemişlik,ne oldum delisi olma,hazımsızlık,ikiyüzlülük,inkarcılık,yalan,dolan,talan...Tüm bu,kendilerine göre "meziyetler" mayalarında var.

Bu parti,Allahın bu ülkenin başına musallat ettiği en büyük beladır,vebadır,salgındır,afettir,lanettir.

Kimbilir,belki de bu bir sınamadır.

İnsanlar,topluluklar,böyle lanetlerle,belalarla,musibetlerle sınanırmış Allah tarafından.

Allah bu sınamayı yaparken, "bu musibetlilerin,iyi kullarının özelliklerini edindiklerini,bu özelliklerini maske olarak kullandıklarını da" kutsal kitabında belirtmişmidir acaba?






 580023663830.jpg


#2 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 16.08.2009 - 02:11

böyle kredi verilse bende alırdım *zong
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli