İçerik değiştir



- - - - -

Sultanahmet'te Ramazana Merhaba


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 Sultanım

Sultanım

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.113 Mesaj

Gönderim zamanı 12.08.2009 - 16:43


Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Sultanahmet meydanında ramazan etkinliği düzenleyeceklerini söyledi. 'Sultanahmet'te ramazana merhaba' temasıyla 30 günde 361 etkinlik gerçekleştirilecek.

12 Ağustos 2009 14:23

Demir, Sultanahmet Mehmet Akif Ersoy Parkı'nda yaptığı tanıtım toplantısında, ''Sultanahmet'te ramazana merhaba'' temasıyla 30 günde 361 etkinliğin gerçekleştirileceğini belirterek, önceki yıllara göre sunulacak farklılıkları anlattı.

Sultanahmet'in ramazan ayında İstanbulluların yüzde 20'sinin, iftardan sahura kadar zaman geçirdiği bir mekan olduğunu belirten Demir, ''Burası aynı zamanda bizim görünen yüzümüz. Burada, bir ay boyunca ramazan etkinliklerini gerçekleştirirken, turizm potansiyeline zarar vermeden, böyle tarihi bir yarım adanın birikiminin, değerlerinin tanıtılmasına katkıda bulunacak çalışmalar yapmak istiyoruz'' diye konuştu.

Demir, ramazanda tarihi dokuyla uyumlu olarak tasarlanan 100 adet stant kurulacağını ve yaklaşık 600 kişilik amfitiyatro hazırlandığını belirterek, gösterilerin ramazanın ilk 20 gününde akşam namazından sonra, son 10 günü ise yatsı namazından sonra gerçekleştirileceğini dile getirdi. Demir, etkinliklere ilişkin şu bilgileri verdi:

''Ayasofya'nın önüne kurulacak ana sahnede ise ramazanın ilk ve son günü ile Zafer Bayramı'nda, 10 bin kişilik konserler düzenlenecek. İlk gün, Türk Sanat Müziği'nin en değerli seslerinden Ahmet Özhan; Zafer Bayramı'nda ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu, Dünya Kuran okuma şampiyonu Mehmet Özcan Güneşdoğdu ve belediye mehter takımımız konser verecek.

Kadir gecesi, Mısır'dan gelen Ahmet Mustafa Kamil önderliğindeki 'Eddep' grubu, Kur'an tilaveti sunacak. Ramazan şenliklerinin kapanış konserinde ise tasavvuf musikisinden örnekler dinleyebileceğimiz '40 Ney 1 Nefes' program yer alıyor.''

Kurulacak küçük atölyelerde ebru ve hat sanatlarının Almanca, İngilizce ve Fransızca olarak turistlere de tanıtımının yapılacağını anlatan Demir, meydana bağlanacak ''wi-fi'' internet ağıyla vatandaşlara ücretsiz hizmet verileceğini söyledi.

Temizlik ve güvenlik konusundaki önlemlerin alındığını anlatan Demir, kaliteyi sağlamak ve sürdürmek için katılımcıları denetleyecek bir kurumla anlaştıklarını bildirdi. Demir, bu seneki ''Ramazanda İstanbul'' etkinliklerinin, ''2010 Avrupa Kültür Başkenti'' konseptiyle daha da genişletilebileceğini ve çalışmaları tamamen yurt dışına dönük olacak şekilde başlattıklarını sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından belediyenin mehter takımı tarafından marşlar söylendi.

AA

SULAK TOPRAKLARDA ÜMİTLER YEŞERİR

KANIN DÖKÜLDÜÐÜ TOPRAKLARDA İNSANLIK ÖLÜR

YAŞANMAZ BİR DÜNYA İÇİN TÜM VAHŞİLİÐİNİ GÖSTEREN İSRAİL'İ KINIYOR VE LANETLİYORUM

KAHROLSUN İSRAİL!!






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli