İçerik değiştir



- - - - -

Meb'den Açıklama


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 bozdogu

bozdogu

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 24 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 04.08.2009 - 14:45


3 Ağustos Pazar günkü Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre;

Şiddetin korkutan tablosu

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, son 5 yılda okullardaki şiddet olaylarının sayısının toplam 8.062 olduğunu, şiddet olaylarına karışan öğrenci sayısının ise 10.168 olarak belirlendiğini açıkladı. Çubukçu'nun Türkiye genelinde toplam 14.277 rehber öğretmen bulunduğunu belirtmesi ise yaklaşık 15.000.000 öğrencinin bulunduğu Türkiye'de her 1.000 öğrenciye 1 rehber öğretmeni düştüğünü gözler önüne serdi.

CHP Antalya Melletvekili Hüsnü Çöllü'nün okullarda yaşanan şiddet olaylarıyla ilgili yazılı soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun verdiği bilgiler Türkiye'de okullarda yaşanan şiddetin boyutunu ortaya koydu.

Çubukçu, soru önergesine verdiği yanıtta son 5 yılda okul müdürlükleri tarafından kayıt altına alınan şiddet olayları incelendiğinde şiddet türlerinin, fiziksel zarar veren şiddet (tekme, tokat vs), zorbalık, tehdit, sataşma, cinsel taciz, eşyaya-mala zarar verme, çalma ve gasp, ateşli, kesici ve delici silahla yaralama veya ölümlü olay olarak sıralandığını belirtti. Çubukçu, yapılan değerlendirmeler sonunda 2006 yılında Eğitim Ortamlarında Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılması Stratejisi ve Eylem Planı'nın hayata geçirildiğini kaydetti. Çubukçu, şiddete karşı yapılan çalışmaları şöyle anlattı: "Çocuklarda ve gençlerde artan şiddet eğilimi ile okullarda meydana gelen olayların araştırılarak önlenmesi kapsamında madde bağımlılığına ilişkin 3 adet spot film hazırlanmıştır. Okulöncesi dönemi çocuklarına yönelik olarak aile içi iletişimin nasıl olması gerektiği, çocuk hakları ve istismarı, çocuğa sınır koyma ve disiplin konularının işlendiği Büyüyen Adımlar adlı 20 bölümlük TV programı tamamlanmış ve bu programlar TRT, GAP, TRT-2 ve TRT-4 te yayımlanmıştır. Okullarda ve aile içinde şiddetin önlenmesine yönelik Psikolojik Destek adlı 13 bölüm TV programı, 13 bölüm radyo programı ve 1 adet öğretmen kılavuzu hazırlanmıştır."

Çubukçu okullarda şiddetin engellenmesi için ayrıca 4.500.000 kitap kaplığının hazırlanarak öğrencilere dağıtıldığını kaydetti. Çubukçu, Türkiye genelinde resmi eğitim kurumlarında kadrolu ve sözleşmeli olarak toplam 14.277 rehber öğretmenin görev yaptığını kaydetti.

Buna göre, ilköğretim ve ortaöğretimde yaklaşık 15.000.000 öğrencinin bulunduğu Türkiye'de 1.000 öğrenciye yalnızca 1 rehber öğretmen düşerken MEB'in 2008 verilerine göre toplam 45.973 okulun bulunduğu Türkiye'de 31.696 okulda rehber öğretmen bulunmuyor.





Benzer Konular Daralt

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli