İçerik değiştir



- - - - -

FIBA 2010 Dünya Şampiyonası


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 125 yanıt verildi

#121 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 15.09.2010 - 02:16

Şu Hido'nun maddi manevi destek olayı varya. İşte bugün Ntvspor'da Hıncal Uluç efendi ona sallıyordu. Ne garip bir adam bu ya. Hido'nun maddi manevi lay lay lay lay lay diye resmen bir slogandı. Ama Hido'yu Hıncal efendi resmen paragöz ilan etti ya programda.

İlk başta Niye basketçilere 1.5 milyon para veriliyor da Nevin Yanıt, Alemitu Bekele, Elvan Abeylegesse falan bunlara niye bu kadar ödül verilmiyor sonuçta rekor kırıp şampiyon oldular diyordu. Bende aferim len Hıncal iyi yere parmak bastın diye düşünüyordum ki bir baktım Hido'yu paragöz ilan etti çıktı :D Bu kadar para göz olunmaz maddi manevi destek istiyor, maddi derken paradan bahsediyor biz biliyoruz bunu diyor. Ülen adam zaten Nba'de yıllık 10-15 milyon gibi bir para kazanıyor. Tee Allah'ım ya. Bu Hıncal efendi yaşlandıkça hiç çekilmez oluyor ha :D

#122 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 16.09.2010 - 16:14

Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ikinci olan A Milli Basketbol Takımı oyuncuları ile teknik kadroya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 28,5 milyon TL prim verilmesi işleminin, Anayasa'nın eşitlik ilkesiyle yasal gerçeklere aykırı olduğu gerekçesiyle yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle dava açıldı.

Ankara Barosu avukatlarından Sedat Vural tarafından, Ankara 15. İdare Mahkemesinde açılan davanın dilekçesinde, Basketbol Milli Takımının başarısına karşılık, Başbakan Erdoğan'ın toplam 28,5 milyon TL'nin, Başbakanlık Örtülü Ödeneğinden ödenmesini sağladığı, bu tutarın çek olarak sporculara ve teknik kadroya ödendiği anımsatıldı.

Yapılan bu ödemenin, Anayasanın “eşitlik” başta olmak üzere temel ilkelerine aykırılık yanında, toplumsal vicdanda da ciddi sorgulama ve tartışmalara neden olduğu savunulan dilekçede, 5018 sayılı “Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanununun” 24. maddesinde, “Örtülü Ödenek” kapsamına giren harcamaların ne amaçla ve nasıl yapılacağının belirtildiği aktarılarak, “Bu yasal hüküm içeriğinde de görüleceği üzere uluslararası spor karşılaşmalarında ilk 3 dereceye giren sporculara ödeme yapılacağı hüküm altına alınmamıştır” ifadesi kullanıldı.

Dilekçede, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün “Spor Hizmet ve Faaliyetlerinde Üstün Başarı Gösterenlerin Ödüllendirilmesi Hakkındaki Yönetmeliği” uyarınca Basketbol Milli Takım sporcuları ve teknik kadronun “Cumhuriyet altını” ile ödüllendirildiği belirtildi.

Prim verilmesi işleminin, “hukuk devletine ve Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırılık taşıdığı” ileri sürülen dilekçede, “Davalı Başbakanlığın dava konusu kararının, yasalarımıza aykırılığı yanında idari işlemin unsurları, yani yetki, sebep, konu ve maksat yönünden de hukuka aykırı olduğu ortadadır. Bu nedenle de idari işlemin iptali ve yürütülmesinin durdurulması talebiyle idari yargıda dava açılması hukuksal bir zorunluluktur” görüşü savunuldu.

Dilekçede, Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından 14 Eylülde, Türkiye'de yapılan Dünya Basketbol Şampiyonasında ikinci olan basketbolcular ile teknik kadroya “Örtülü Ödenekten” 28,5 Milyon TL verilmesine ilişkin işlemin Anayasa'nın eşitlik ilkesi ile yasal gerçeklere aykırı olduğu gerekçesiyle yürütmesinin durdurulması ile iptaline karar verilmesi talep edildi.
***********************************************************************


Örtülü ödenek..? Neden bu isimin verildiği belli oluyor. Örtünün altından pis kokuların çıkmasını önlemek için olsa gerek. Çiller döneminde de pis kokular çıkmıştı.

 580023663830.jpg


#123 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 18.09.2010 - 12:28

ABD takımı, şampiyonluk primi olarak 25'er bin dolar almışlar galiba oyuncular.

#124 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 18.09.2010 - 20:46

Amerika'dan daha mı zenginiz?!

ABD takımı, şampiyonluk primi olarak 25'er bin dolar almışlar galiba oyuncular.


İŞTE ABD'NİN PRİMİ
ABD, kendi basınına göre B takımıyla geldiği Türkiye'de 12 Dev Adam'ı yenerek yenilgisiz Dünya Şampiyonu oldu. MVP Kevin Durant'in önderliğinde bu başarıya ulaşan NBA yıldızlarına bu birincilik için 25'er bin dolar verildi.
2008 Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan Rüya Takım da aynı primle ödüllendirilmişti.

KRSTIC: KEŞKE BEN DE TÜRK OLSAYMIŞIM

Sırbistan Milli Takımı'nın NBA patentli pivotu Nenad Krstic, bugünlerde keşke diyor. 12 Dev Adam'ın aldığı 2 milyon 70'er bin TL'lik primi duyan 27 yaşındaki basketbolcu, Sports Illustrated'dan Jack McCallum'a yaptığı açıklamada "Ah, ah... Keşke Türk olarak dünyaya gelseydim" ifadelerinin kullandı. Krstic turnuvada 6 maçta 13.5 sayı ve 7.5 ribaunt ortalamasıyla oynadı.

Haberin Detayı

Bu mesaj Lamos tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 18.09.2010 - 20:46


#125 RedSnow

RedSnow

    o σℓмαdαη αѕℓa

  • Dokunulmazlar
  • 8.898 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 18.09.2010 - 20:54

Krstic Haklı Bir Hiç Bir Şeyin Kararını Bilmeyiz Ya Hiç Vermeyiz Yada Abartıya Kaçar Bokunu Çıkartırız...

#126 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 21.09.2010 - 21:28

FIBA'dan Türkiye Basketbol Federasyonu'na bir ceza da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yüzünden geldi.


Dünya Basketbol Şampiyonası yarı final ve final maçlarından sonra Cumhurbaşkanı Başkanı Abdullah Gül ve beraberindekilerin milli basketbolcuları tebrik etmek için soyunma odasına girmesi ve sporcuların 20 dakika içerisinde basın toplantısına geç katılması nedeniyle 2 Bin 500'er Dolar ceza kesildi.

FIBA kurallarına göre oyuncuların maçtan sonra 20 dakika içerisinde basın toplantılarında hazır bulunması gerekiyor. Ancak Abdullah Gül'ün soyunma odasındaki kutlamasının uzun sürmesi ve basketbolcuların basın toplantısına zamanında katılamaması nedeniyle FIBA Basketbol Federasyonu'na ceza verdi.

Kaynak


Bu şampiyona da amma masraflı oldu ha! Ponpon kızlardan ceza, bundan ceza, oyunculara prim falan. Oooo azıcık bi' para kazanalım dedi Türkiye kazandıkları para da hep böyle çarçur olacak gibi :D





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli