İçerik değiştir



- - - - -

Rus Patrik'ten Erdoğan'a 'one Minute' Övgüsü


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 Who am I

Who am I

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.041 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:ça test egale
  • İlgi Alanları:naie pas peur de moi

Gönderim zamanı 07.07.2009 - 15:05


Ruslar yahudi devletine karşı böyle bir çıkış yaptığınızdan dolayı sizi alkışladı" , Başbakan Erdoğan dün Rus Ortodoks Patriği Krill’i Başbakanlık Resmi Konutta kabul etti.

Görüşmede Erdoğan'ın Davos'taki 'one minute' çıkışı da gündeme geldi. Krill, 'Davos'taki tavrınızı çok takdir ettik. Tv'deki konuşmanızı izleyen Ruslar, sizi alkışlayarak duygularını dile getirdi' diye konuştu.

Başbakanlık kaynaklarının verdiği bilgiye göre Krill, Rusya’nın Türkiye’deki dini otoritelerle sıcak ve samimi ilişkiler içinde olduğunu ve Türkiye’nin İspanya ile ortaklaşa gerçekleştirdiği, “Medeniyetler İttifakı” girişiminin çok olumlu karşıladığını, yürekten desteklediğini dile getirdi. Krill, BM bünyesinde de farklı dinlere mensup otoritelerin bir araya gelerek, sorunlara çözüm arayacağını ve dünya barışına çok olumlu katkılar ortaya koyacağını ifade etti. Krill’in sözleri üzerine Başbakan Erdoğan da, “aynen katılıyorum” dedi. Başbakan Erdoğan, Rusya ile Türkiye ilişkilerinin tarihi temellerine işaret ederek, son dönemdeki Türk-Rus vatandaşları arasında yaşanan evliliklerinin de halklar arasında karşılıklı anlayışın artmasında rol oynadığını vurguladı.

Rus turistlerin ibadeti için kolaylık gösteririz

Görüşmede, Patrik Krill, Antalya’ya gelen Rus turistlerin ibadethane ihtiyaçlarını da gündeme getirdi. Başbakan Erdoğan da, Antalya’ya gelen Rus turistlere her türlü kolaylığı göstermeye hazır olduklarını belirtti. Erdoğan, Türkiye’de 21 ilde 315 kilisenin 73 bin kişilik cemaate hizmet ettiğini ifade etti. Kiliselerden 161’inin İstanbul’da, 69’unu Mardin’de 14’ünün İzmir’de,14’ünün Hatay’da, 11’inin ise Çanakkale’de olduğunu hatırlatan Erdoğan tarihi özellik taşıyan anıt müze niteliğindeki yapıların da restore edildiğini vurguladı.

Patrik Krill Ankara’da Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Bardakoğlu ile de bir araya geldi. Bardakoğlu görüşmenin ardında yapılan ortak basın toplantısında “Dini kurumların birbiriyle mücadele etmesi ve birbirine karşı yayılmacılık faaliyetlerine girişmesi yerine bugün insanlığın düşar olduğu ahlaki ve manevi boşlukla mücadele etmesi ve dünyada bir ahlak ve manevi ses olarak sesini yükseltmesi daha doğru bir hedeftir” dedi. Bardakoğlu, “Bugün insanlığın küresel ölçekte maruz kaldığı sıkıntılar ve sorunlar, açlık, yoksulluk, küresel krizler din adamlarının ve dini kurumların ürettiği sorunlar değil” diye konuştu.

Kril ise “Dini azınlıklar alanında bazı somut adımların atılması gerektiğini düşünüyorum. Ruhban Okulu’nun açılmasını doğru bir adım olarak görüyorum. Başbakan Erdoğan’dan bu konuda somut bir yorum alamadım” dedi.

Ruhban Okulu da konuşuldu

Başbakan Erdoğan ile Rus Patrik Krill’in görüşmesinde Ruhbah Okulu’nun konumu da gündeme geldi. Ancak Patrik Krill görüşmenin ardından Başbakan Erdoğan’ın bu konuda net bir yorumda bulunmadığını söyledi. Görüşme planlanandan uzun sürünce Krill Bardakoğlu ile olan randevusunaa 1 saat geç gitti.


KAYNAK : HABERTÜRK
Doğa yıllardır bize herşeyi veriyor , peki biz doğaya ne verdik ? Sigara paketine 5 tl yada 7 tl veriyoruz , peki açan olanı görüyormuyuz ? bir hayvan öldürüldüğünde günlerce protesto ediyoruz ,peki bir şehit verdiğimizde kaç gün şehitlerimizi anıyoruz ? dizi yada şarkı sözlerini ezberliyoruz peki , kaç kişi Atatürk ilke ve inkilaplarını biliyor ? Müslümanız diyorsunuz , ama islamın şartlarını yada kurallarını bilmiyorsunuz bu nasıl müslümanlık ? herkes kendini imam sanıp konuşuyor , açın kuranı okuyun ne yazıyor acaba diye,insanları eleştiriyoruz peki kaçımız kendimizi eleştirmeye cesaret buluyor





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli