Jump to content



'Belge' Erdoğan'ın Canını Fena Sıktı!


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9,354 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 26.06.2009 - 22:24


Ortaya çıktığında ’darbe planı’nı doğru varsayarak bazı kesimlere yüklenen Başbakan Tayyip Erdoğan, dün üslubunda büyük değişiklik yaptı: Bu, ülkemizin ortak meselesi ve bunun mücadelesini hep birlikte vereceğiz.


Muhalefet kenara çekilemez
Darbe belgesine seyirci kalmayacaklarını günlerdir dilinden düşürmeyen Başbakan, askeri savcılığın ’sahte’ kararının ardından muhalefetten destek istedi.

Taraf gazetesinde yayınlanan darbe belgesini eleştirirken, “AKP’ye karşı yapılan bu gayri hukuku sürece seyirci kalamayız. Dava açacağız” diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Askeri Savcılığı’nan “belge sahte” kararının ardından çark ederek, bu konuda muhalafetin de kenara çekilemeyeceğini söyledi. İrtica Eylem Planı ile ilgili Askeri Savcılık kararı hakkında ilk değerlendirmesini dün yapan Erdoğan, mücadeleyi sürdüreceklerini söylerken, muhalefetten de destek istedi. Erdoğan, Arnavutluğa hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, karara ilişkin, “Savcılık gerekli çalışmaları yapacağı gibi bizler de gerekli çalışmaları yapacağız. İnanıyorum ki Silahlı Kuvvetlerimiz de gerekli çalışmaları yapacak. Çünkü Silahlı Kuvvetlerin içinde bu tür gayret, çaba var mı yok mu, orada da bu çalışmaların yapılması gerekiyor” dedi.

İlgili mercilere bildirsinler
Bir gazetecinin, “Muhalefetin ’Bu belgenin kimler tarafından hazırlandığını bulmak hükümetin görevidir’eleştirilerini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine, Erdoğan, şunları söyledi: “Burada bizler hükümet olarak gerekli olan çalışmaları yapıyoruz. Hep birlikte bir dayanışma içinde, iktidarıyla muhalefetiyle, yani muhalefet bu ifadeleri kullanarak kendisini bir kenara çekip alamaz. Onların da bildikleri, duydukları bir çok şey olabilir. Bunları da ilgili mercilere onların da bildirmesinde büyük fayda var. Bu ülkemizin ortak bir meselesidir. Demokrasiye gönül vermiş olan, demokratik hayatın vazgeçilmez unsuru olan tüm siyasi partilerin ortak sorunudur. Ve bunun mücadelesini de hep birlikte vereceğiz. Şüphesiz ki iktidar partisi olarak biz şu anda bu mücadelemizi sürdürüyoruz. Nerede ne var, demokrasiyi zafiyete düşürmek için nasıl gayretler var, bunun bizler menşeine, nereye varırsa varsın inmenin gayreti içinde olacağız.”

İçli: Başbakan küçük düşürüldü
Eskişehir Bağımsız Milletvekili Tayfun İçli, Taraf gazetesinde yayımlanan belge konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıltıldığını iddia etti. İçli Meclis’te düzenlediği basın toplantısında İrticayla Mücadele Belgesi’yle ilgili tartışmaları değerlendirdi. İçli, Genelkurmay Askeri Savcılığı’nın açıklamasının Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuarları üzerinde siyasi baskı olduğunu ortaya koyduğunu söyledi. İçli, Askeri Savcılığın açıklamasının ardından Başbakan Erdoğan’ın Arnavutluk’a giderken yaptığı açıklamayı üzüntüyle izlediğini belirterek, “Bu ülkenin Başbakanı küçük düşürülmüştür” dedi.

Yeniçağ


#2 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13,198 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Posted 27.06.2009 - 15:38

aslında böyle gizli dolapların döndüğünü en iyi muhalefet biliyorda garipler sinir yapıyo hala yıpratamadılar die :D
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...





Similar Topics Collapse

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users