İçerik değiştir



- - - - -

Trt Rating'deki Usulsüzlüğü Rk'ya Taşıyor


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 Sultanım

Sultanım

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.113 Mesaj

Gönderim zamanı 18.06.2009 - 15:00


Televizyon izlenme oranlarının ölçümünde usulsüzlük yapılarak milyonlarca dolarlık reklam pastasını kanalize eden kurumlar hakkında TRT Rekabet Kurulu'na başvurdu.

TRT, AGB, Televizyon İzleme Araştırma Komitesi (TİAK) ve yayıncı kuruluşlar arasında imzalanan sözleşme uyarınca yapılan televizyon izleme oranlarının ölçümünde ''usulsüzlük'' olduğu gerekçesiyle Rekabet Kurumu'na başvurdu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, televizyon izleme oranlarının ölçümüne ilişkin olarak, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkındaki Kanun'un ''Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem Ve Kararlar'' başlıklı 4. ve ''Hakim Durumun Kötüye Kullanılması'' başlıklı 6. maddelerine aykırılık bulunduğu gerekçesiyle TRT Genel Müdürlüğü tarafından 16 Haziranda başvuruda bulunuldu.

Bu başvuruya, ''TİAK'ın tek bir ihale ile uzun yıllar bu ölçüm işini AGB'ye yaptırmasının, AGB'nin ise gerek panel üyelerinin seçimi ve değişimi, gerekse de ham verilerin işlenmesi sürecinde yaptığı düşünülen usulsüzlüklerin'' gerekçe olarak gösterildiği belirtildi.

TRT Genel Müdürlüğü, 2 hafta önce de TİAK üyeleri ve AGB yetkilileri hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

TRT Genel Müdürlüğü, ayrıca Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na da mevcut reyting düzenlemeleriyle ilgili olarak resmi yazıyla konuyla ilgili yasada ve yönetmelikte belirlenen düzenleme yetkisini kullanması için başvuruda bulunmuştu.

3984 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanun'un 29. maddesinin (f) bendi, ulusal izlenme oranlarının, RTÜK tarafından her takvim yılı için tespit edilip o yılı izleyen Ocak ayı içinde açıklanmasını içeriyor.

RTÜK Kuruluş ve Görev Yönetmeliği'nde bulunan 8. maddenin (a) bendinde ise, RTÜK'ün görevleri arasında, radyo, televizyon ve veri yayınlarında uyulması gereken mevzuat çerçevesinde, yayın araştırmaları ve ölçme işlemlerini yapmak ve yayın araştırmasına yönelik ölçümün gerçekleştirilmesini teminen gerekli sistemleri planlamak da sayılıyor.

aa

Haber Yorum: POAŞ'dan Kazan(Petrol Fiyatlarındaki aşırı yükselme), Reklam Gelirlerinden Büyük Pay Al, Medya da Büyük Yerin Olsun (Tekel Oluşturmak) yetmedi mi? Adam nerden saldırsa darbe alıyor :) para üstüne para kazanırken kriz edebiyatı yapmaları da ayrı bir konu.

SULAK TOPRAKLARDA ÜMİTLER YEŞERİR

KANIN DÖKÜLDÜÐÜ TOPRAKLARDA İNSANLIK ÖLÜR

YAŞANMAZ BİR DÜNYA İÇİN TÜM VAHŞİLİÐİNİ GÖSTEREN İSRAİL'İ KINIYOR VE LANETLİYORUM

KAHROLSUN İSRAİL!!


#2 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 27.05.2011 - 15:11


TRT ratingde resmen devrim yaptı!
Televizyon yöneticilerinin son günlerde dilinden düşmeyen tek bir konu var..

Daha önce şaibeli ölçüm yaptığı gerekçesi ile AGB’den çıkarak kendi rating sistemini oluşturan TRT, televizyon dünyasında resmen devrim yaptı..

Şuan AGB’nin rating sisteminde olan Televizyonlar ratinglerini en erken ertesi gün 12:30 da öğrenebilirken TRT’nin kurduğu yeni sistemde yayından 2 dakika sonra rating sonuçlarını görebilmek mümkün..

BU NE ANLAMA GELİYOR?..

TRT’nin ratinglere yayından 2 dakika sonra ulaşılabilen bu ölçüm sistemi, televizyon dünyasında özellikle canlı yayınlarda kullanıldığında bir devrim niteliği taşıyor..

Örneğin; Canlı yayınlanan bir programın rejisinden 2 dakika sonra ulaşılabilen ratinglere göre programın içeriğini değiştirerek yayın akışına müdahale edebilmek mümkün olabilecek..

Daha da açmak gerekirse, diyelim ki sabah kuşağında canlı yayınlanan bir programda konuk sanatçıdan şarkı söylenmesi istendi ve konuk sanatçı şarkıya başladı.. Rejiden 2 dakika sonra ratinglerin yerlere düştüğünü görebilen yapımcı şarkıyı anında keserek başka bir konuya geçebilmek adına programa müdahale edebilecek..

TRT’nin yayından 2 dakika sonra ratinglere ulaşılabilinen bu yeni ölçüm sistemi, televizyon yöneticileri tarafından son günlerde en çok konuşulan konuların başında geliyor..

TRT bu sistemine diğer kanalları dahil eder mi bilemiyoruz, ancak eğer kanallar AGB’den çıkarak TRT’nin bu yeni sistemine geçerse özellikle canlı yayınlanan programların rejilerinde kan gövdeyi götürecek..

Derinmedya


DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli