İçerik değiştir



MDHP Lideri Yusuf Erikel'den Tuncer Kılıç'a Dava


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 kardelen

kardelen

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 713 Mesaj

Gönderim zamanı 22.01.2006 - 17:20


MDHP lideri Yusuf Erikel, Eşi türbanlı olan Cumhurbaşkanı adayı ve siyasilere ‘ Başını açmayan eşinizi boşayın’ çağrısını yaparak alay eden emekli Orgeneral Tuncer Kılıç'a eşi başörtülü olan lider olarak hakaret davası yanı sıra 1 YTL.lik sembolik manevi tazminat davası açıyor.


Milli Demokrat Halkın Partisi (MDHP) Genel Başkanı Av.Yusuf Erikel, Pazartesi günü vereceği dava dilekçesinde; Tuncer Kılıç paşanın yaptığı açıklamada, türbanlı kadınları ve eşlerini gayri medeni ve laikliğin, Atatürkçülüğün dışında bir fert olarak tarif ettiği ve bu yaşamı seçenlerin inançları ve aile birliğine alaylı ifadelerle hakaret ettiğini, ordu ile milletin arasına gölge düşürecek sözler sarf ettiği, vatandaşları sınıflara ayırıp bölücülük yaptığı iddialarına yer vererek, cezalandırılmasını istedi.
MDHP lideri Yusuf Erikel, dava dilekçesinde ayrıca Türbanlı ailelerin sürekli olarak Anıtkabire gidip, Atatürk’e dualar okuduklarını, Atatürk’ün annesinin ve eşinin de türbanlı olduğunu hatırlatarak, Kılıç paşanın Atatürk’ün manevi şahsiyetini de rencide ettiğini vurguladı. Erikel, ayrıca Kılıç Paşaya ceza davasının dışında sembolik olarak 1 YTL. lik manevi tazminat davası davasını açacaklarını bildirerek, “ Kılıç paşa eğer dava dilekçelerimizi vereceğimiz saate kadar veya dava dilekçemizi verdikten sonra çıkıp milletten özür dilerse veya bu sözleri sarf etmediğini beyan ederse, gerekirse davamızdan vaz geçebiliriz” dedi.
MDHP lideri Erikel, bu konuyu çok önemsediklerini ve 21 Ocak 2006 Cumartesi günü saat 12.oo. de MKYK üyeleri ile İl başkanlarını toplayarak değerlendirmelerde bulunacaklarını, basın toplantısı ile sonucu kamuoyuna açıklayacaklarını kaydetti.

HABERX

Bu mesaj kardelen tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 22.01.2006 - 21:25






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli