İçerik değiştir



- - - - -

Zengin mi olmak istiyorsun? Evlen!


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 3 yanıt verildi

#1 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 22.01.2006 - 14:08


Zengin mi olmak istiyorsun? Evlen!

ABD’de bir üniversitenin yaptığı araştırma, evli insanların, bekarlara ya da boşanmış kişilere oranla daha kolay zengin olduklarını ortaya koydu.

Evli kişilerin daha kolay zengin olmasının temel nedeninin, ev kirası gibi zorunlu giderlerin paylaşılması olduğu belirtildi.

Ohio Devlet Üniversitesi’nden Jay Zagorsky’nin yaptığı araştırmada, boşanan kişilerin de mal varlıklarının ortalama dörtte üçünü kaybettikleri belirlendi.

Üniversitenin İnsan Kaynakları Araştırma Merkezi’nde çalışan Zagorsky, 9 bin 55 Amerikalının 1985-2000 yılları arasındaki medeni hallerini ve mali durumlarını araştırdı. Araştırmanın kapsadığı kişilerin şu anda 41-49 yaşları arasında olduklarını belirten Zagorsky, “yaşlı ve genç gruplarla ilgili araştırmalarda, evlilikle ve boşanmayla ilgili tutumları değişik olduğu için, farklı sonuçlar elde edilebileceğini” söyledi.

“Journal of Sociology” dergisinde yayımlanan araştırmada, kişisel zenginlik olarak tanımlanan maddi kazançlar arasında, “emlak mülkiyeti, banka hesapları, hisse senetleri ve mortgage gibi uzun vadeli yatırımlar” sayılıyor.

Zagorsky, evli kişilerin daha kolay zengin olmasının temel nedeninin, ev kirası gibi zorunlu giderlerin paylaşılması olduğunu belirtti.

Rutgers Üniversitesi’nden uzman David Popenoe de insanların evlendikten ve “bir aile sahibi olduktan sonra” yaşam biçimlerinin değiştiğini, genellikle daha fazla çalıştıklarını ve daha fazla yatırım yaptıklarını söyledi.

Boşanmanın, “zenginliği kaybetmenin en hızlı yolu” olduğunu söyleyen Zagorsky, boşanma sonrasında yalnız yaşamaya başlandığı için giderlerin artması nedeniyle iki cinsin de büyük mali kayba uğradığını kaydetti.

www.ntvmsnbc.com

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#2 tylol hot

tylol hot

    Harabecilerin Korumasındadır!

  • Üyeler
  • 650 Mesaj
  • İlgi Alanları:keyifli olan herşey ilgi alanıma girer..

Gönderim zamanı 22.01.2006 - 17:40

Evlenirim ama zengin olmak için deyil...Bu zamanda zengin olmanın en basit yolu zengin biriyle evlenmek ama başkasının parasından insana ne kadar hayır gelir ki?? Fakat prensin yazdıklarıda çok doğru insan evlennce çok tutumlu oluyo en azından benm evlenn arkdaşlarım öle oldular hemde hepsi...Harıl harıl çalışıp para biriktiriyolar..Aslında bana para biriktirmek,biriktirip ev almak,araba almakta çok saçma geliyo...Yani canla başla kazandığım parayı gönlümce harcayamadıktan sonra...Bi gün ölüp gitcez..Sonra nolcak..Çalış çalış sonrada öl...Aslında dünya malı insanı maneviyattan uzaklaştırıyo.. Nys...Bilmiyorum...Çok fazala düşününce kafam karışıyo,içinden çıkamıyorum..
Oysa bir umuttu hep gönlü besleyen dayan yüreğim diyen...

#3 Gölge

Gölge

    ..Hayaletin Gölgesi..

  • Üyeler
  • 15.435 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Bahçelievler

Gönderim zamanı 22.01.2006 - 17:57

Para tamam boynumuz kıldan ince ama kapıdan içeri girince tek bir şey var AŞK

Alıntıdır.. -prenses-


çokamaçokyukardanbakıncaalıntınıanlamıalınandemekvealınanşeybirineaitbirşeydeğil
alınmışsaalandabenimsemişdemekdiyennot: Aldım :no:

smiley-sport036.gif  


#4 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 24.01.2006 - 12:07

Evlenmenin tek faydası kirayı bölüşmekse ev arkadaşları ile kalırsın. Böylece lüks düşkünü bir kadının saçma ve farazi masrafları ile de uğraşmak zorunluluğundan kurtulursun.





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli