İçerik değiştir



- - - - -

Acemi olanlar denemesin!


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 gf_burak

gf_burak

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 31 Mesaj
  • İlgi Alanları:forumlar! ve bilgisayar

Gönderim zamanı 20.01.2006 - 16:53


WİNDOWS SIRLARI



SETUP



-;) PC nizi Hızlandırın :P-

Değerli eğitimciler; aşağıda yazılanlar sadece ve sadece sizi bilgilendirmek amacıyla değişik kaynaklardan yaptığım derlemelerdir.

Yanlış kullanımlardan dolayı oluşabilecek kitlenmelerden ve çökmelerden kesinlikle sorumlu değilim

Cache Belleğini Etkinleştirmek

Modern işlemciler,işlenen verilere yeterli hızda ulaşabildiklerinde, her şeyden önce saat frekansından kazanırlar. Ana bellek (hızlı SDRAM modülleriyle bile) bunun için çok yavaştır. Bu yüzden 386' lardan beri ana kartta bulunan (Second Level) Cache, 486' lardan beri bir işlemci içindeki ön-bellekte (First Level Cache) bulunur.BIOS Features Setup' takı "CPU Internal Cache" ve "External Cache" ayarlarını "Enabled" durumuna getirin.Böylelikle ilk hızlandırma işlemi halledilmiş olur.Bazı BIOS' lar Cache-İşletim türüne ait bir seçim sunmaktadır."Write-Through"da her yazma,erişim anında ana belleğe iletilirken, "Write-Back" modu birden fazla yazma erişimini destekler ve böylece kısa sürede işlem gerçekleşir.

BIOS-Shadowing'i Açmak İçin

Bilgisayar BIOS'u ve grafik kartlarının ve SCSI-Controller'ların BIOS Firmware'leri için bellek yapıtaşı olarak çoğunlukla 8-bitlik ve ya 16-bitlik (E)EPROM' lar ve FLASH-ROM' lar ana belleğe oranla daha yavaştır.Böylece BIOS içeriklerini ana belleğe yansıtma ve daha sonra oradan okuma imkanı ortaya çıkar.Bu, her şeyden önce DOS altında ve en belirgin olarak da grafik çıktılarında fark edilebilen bir hız artışı sağlamaktadır.Windows 98 ve NT gibi modern işletim sistemleri kendi Multitasking optimizasyonlu 32-bit Driver' ları ile bu sorunu çözmektedir."BIOS Features Setup" taki "System BIOS Shadow" ayarları "Enable" durumunda bulunmalıdır, ki bahsettiğimiz ilk ayar çoğunlukla gizli, genellikle de aktiftir."System Video BIOS Cacheable" ayarı "Enabled" durumunda bulunduğunda, Shadow belleği "Chipset Features Setup"tan önbelleklenmeye açılabilir. Bu da yine düşük bir performans artışı sağlar.

İşlemciyi Daha Hızlı Çalıştırmak İçin

Çoğu Board üreticisi, "BIOS Fature Setup" taki "Boot up system Speed"e menü seçeneği olarak yer vermemektedir.Fakat buna rağmen yinede varsa, buradaki ayar "High" olarak yapılmalıdır. Çünkü "Low", işlemciyi oldukça yavaşlatır.


(alintidir bilginize sunulur.saygilarimla)





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli