İçerik değiştir



- - - - -

Antalya'yı Sarsan Dedikodu


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 27.05.2009 - 16:20


Antalya'yı sarsan dedikodu

hurriyet.com.tr / ÖZEL 27 Mayıs 2009

Süper Lig'de cumartesi akşamı oynanacak son hafta maçlarının heyecanı daha şimdiden doruk noktasına ulaşırken, ilginç söylentiler de dillendirilmeye başlandı..


Lig'de Beşiktaş, Sivasspor ve Trabzonspor arasındaki şampiyonluk yarışının yanısıra, Hacettepe ve Kocaelispor'dan sonra Bank Asya Birinci Lig'e düşecek son takımın Konyaspor, Antalyaspor ve Gençlerbirliği'nden birinin olacak olması gerilimi iyice artırıyor..
Meriç TUNCA YAZIYOR



Son hafta evinde kümede kalmayı geçen hafta garantileyen Ankaragücü'nü konuk edecek olan ve 37 puanla ligde 15'nci sırada bulunan Antalyaspor karşılaşma öncesi ''AKP, yerel seçimlerde Antalya'yı CHP'ye kaptırdığı için intikam alacak. Kaonya kümede kalacak, Antalyaspor düşecek'' söylemleriyle iyice sıkıntıya girerken, kentte de gerilim gittikçe artıyor..

Kırmızı-Beyazlı takımın teknik patronu Mehmet Özdilek, ''Kimse bu çocukların ve kentin kaderiyle oynamasın'' diyerek, ortaya çıkan söylentileri şöyle değerlendirdi;

-''Biz Antalyaspor olarak küme de düşeriz, kümede de kalırız.. Ama bunun mertçe olması lazım.. Siyasetin spora karışmaması gerekiyor. Burada bir yılın emeği var. Aslında bu söylentilerin doğruluk payı geçen hafta Ankaraspor karşılaşmasında ortaya çıktı. o Maçta penaltımız ve golümüz verilmedi.. Sanki bilerek bu duruma düşürüldük.. Biz cumartesi akşamı Ankaragücü önüne çıkacağız ve mertçe mücadele edeceğiz. Lütfen siyasiler bu işe karışmasın. Ellerini, ayaklarını spordan çeksinler..''

Bilindiği gibi Antalyaspor ligdeki son maçını evinde Ankaragücü ile oynarken, 35 puanla küme düşme hattında yer alan Konya da yine evinde Ankaraspor'u ağırlayacak.. Antalyaspor, Ankaragücü'nü yenemezse, Konya'nın Ankaraspor'u mağlup etmesi halinde ligden düşen son takım olacak.
********************************************************************************
*****


LİGDE KALMA YARIŞI

Turkcell Süper Lig'de son haftaya girilirken düşme korkusu yaşayan 4 takım göze çarpıyor. 35 puanlı Konyaspor, 37 puanlı Antalyaspor, 38 puanlı Denizlispor ve 38 puanlı Gençlerbirliği arasından bir takım Süper Lig'e veda edecek.

a) Konyaspor'un son maçını kazanır, Antalyaspor kaybederse ligden düşüecek takım 37 puanda kalacak olan Antalyaspor olacak.

B) Konyaspor'un son maçını kazanması, Antalyaspor'un berabere kalması, Gençlerbirliği ve Denizlispor'un yenilmesi halinde ise bu 4 takım 38 puanda yer alacak ve ligden düşücek son takımı 4'lü averaj belirleyecek..

4'lü averajda takımların arasında ayrı bir puan tablosu yapılacağından, buna göre bu ekiplerden 9 puanlı Antalyaspor, yine 9 puanlı Denizlispor, 8 puanlı Konyaspor ligde kalacak, 6 puanda yer alan Gençlerbirliği ise lige veda edecek.

c) Konyaspor'un son maçını kazanması, Antalyaspor'un son maçında galip gelmesi, Gençlerbirliği ve Denizlispor'un maçlarını kaybetmesi halinde Antalyaspor 40 puanla ligde kalacak.

Diğer 3 takım ise 38 puana gelecek ve ligden düşüecek takımı 3'lü averaj belirleyecek. 3'lü averajda takımların arasında ayrı bir puan tablosu yapılacağından, buna göre bu ekiplerden Gençlerbirliği 6 puan, yine Denizlispor 6 puana sahip olacak ve 2 puanda yer alan Konyaspor ise lige veda edecek.

d) Konyaspor'un kazanması, Antalyaspor'un kazanması, Gençlerbirliği'nin kazanması ve Denizlispor'un yenilmesi halinde ise; Antalyaspor 40 puanla ligde kalacak, Gençlerbirliği de 41 puanla ligde tutanacak.

Konyaspor ve Denizlispor ise 38 puanda kalacak ve ligden düşen takımı 2'li averaj belirleyecek. İki takım arasındaki ikili averaja göre Denizlispor puan olarak rakibini geride bırakacak ve ligden düşen son takım Konyaspor olacak

e) Konyaspor'un kazanması, Antalyaspor'un kazanması, Denizlispor'un kazanması ve Gençlerbirliği'nin yenilmesi halinde ise; Antalyaspor 40 puanla ligde kalacak, Denizlispor da 41 puanla ligde tutanacak.

Konyaspor ve Gençlerbirliği ise 38 puanda kalacak ve ligden düşen takımı 2'li averaj belirleyecek. İki takım arasındaki ikili averaja göre Gençlerbirliği puan olarak rakibini geride bırakacak ve ligden düşen son takım Konyaspor olacak

f) Konyaspor'un son maçını kazanması, Antalyaspor'un berabere kalması, Gençlerbirliği ve Denizlispor'un da galip gelmesi halinde ise; Konyaspor ve Antalyaspor 38 puanda yer alacak. Ligden düşen takımı 2'li averaj belirleyecek. İki takım arasındaki ikili averaja göre Konyaspor puan olarak rakibini geride bırakacak ve ligden düşen son takım Antalyaspor olacak

g) Konyaspor'un son maçını kazanması, Antalyaspor'un berabere kalması, Gençlerbirliği'nin kazanması ve Denizlispor'un da yenilmesi halinde ise; Konyaspor, Antalyaspor ve Denizlispor 38 puanda yer alacak.

3 takım da 38 puanda olacağından ligden düşen son takımı 3'lü averaj belirleyecek. 3'lü averajda bu takımların arasında ayrı bir puan tablosu yapılacağından, buna göre bu ekiplerden Denizlispor 7 puan, yine Konyaspor 7 puana sahip olacak ve 3 puanda yer alan Antalyaspor ise lige veda edecek.

h) Konyaspor'un son maçını kazanması, Antalyaspor'un berabere kalması, Gençlerbirliği'nin kaybetmesi ve Denizlispor'un da kazanması halinde ise; Konyaspor, Antalyaspor ve Gençlerbirliği 38 puanda yer alacak.

3 takım da 38 puanda olacağından ligden düşen son takımı 3'lü averaj belirleyecek. 3'lü averajda bu takımların arasında ayrı bir puan tablosu yapılacağından, buna göre bu ekiplerden Gençlerbirliği 7 puan, yine Konyaspor 7 puana sahip olacak ve 3 puanda yer alan Antalyaspor ise lige veda edecek.
********************************************************************************
***********


Bu habere hiç şaşırmadım.Türkiye'de spor,spordan başka herşeye benziyor çünkü.Yine de doğruluk payı yoktur umarım ve söylentiler gerçekkleşmez.

Ligde kalma yarışı yazısını okurken bile başım döndü.O kadar çok kombinasyon var ki...Ben,hiç bir takımın böyle hesapların,ihtimallerin içine girmeden,sadece dürüstçe oynamalarını bekliyorum.

 580023663830.jpg






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli