İçerik değiştir



- - - - -

Kuran Bilime Yol Gösterir


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 48 yanıt verildi

#1 Ziyaretçi_Focus_*

Ziyaretçi_Focus_*
  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 18.01.2006 - 14:03


Allah Kuran'da insanları, göklerin, yerin, dağların, yıldızların, bitkilerin, tohumların, hayvanların, gece ile gündüzün meydana gelişinin, insanın kendi doğumunun, yağmurun ve yaratılmış daha birçok varlığın üzerinde düşünmeye ve bu varlıkları incelemeye çağırmaktadır. Bunları inceleyen insan ise tüm varlıklarda Allah'ın yaratış sanatını görecek, böylece kendisini ve tüm evreni yoktan yaratan Rabbini tanıyabilecektir.

Evreni ve içindeki tüm varlıkları incelemenin ve Allah'ın yaratış sanatını keşfederek insanlığa açıklamanın yolu ise "bilim"dir. Dolayısıyla din, bilimi Allah'ın yaratışındaki detaylara ulaşmada bir yol olarak benimser ve bu nedenle bilimi teşvik eder.

Din, bilimsel araştırmaları teşvik ettiği gibi, dinin bildirdiği gerçeklere göre yönlendirilen bilimsel araştırmalar da çok hızlı ve kesin sonuçlar getirir. Çünkü din, evrenin ve canlılığın nasıl var oldukları sorusuna en doğru ve en kesin cevabı veren tek kaynaktır. Dolayısıyla doğru bir noktadan başlanarak yapılan araştırmalar, evrenin ve canlılığın var oluşuna ait sırları en kısa sürede, en az emek ve enerji harcayarak açığa çıkaracaktır. 20. yüzyılın en büyük bilim adamlarından biri olarak kabul edilen Albert Einstein'ın da söylediği gibi "dinsiz bilim topaldır", yani dinin yol göstermediği bilim ilerleme gösteremez, kesin sonuçlara ulaşması çok zaman alır ve hatta çoğu zaman sonuç alınması mümkün olmaz.

Bu gerçeği göremeyen materyalist ideolojiye sahip bilim adamları tarafından yönlendirilen bilimin ise, özellikle son iki yüzyıldır, ne kadar vakit kaybettiği, bu yolda yapılan çalışmaların büyük bir kısmının heba olduğu ve harcanan trilyonlarca liranın nasıl boşa gittiği gözler önündedir.

İşte bu nedenle, insanların kesin olarak bilmeleri gereken bir gerçek vardır: Bilim ancak Allah'ın sonsuz kudretini, evrendeki yaratılış delillerini araştırma amacını benimser ve bu amaç doğrultusunda çalışırsa doğru sonuçlara ulaşabilir. Rotası doğru çizilirse, yani doğru yönlendirilirse bilimin gerçek amacına en kısa sürede ulaşması sağlanabilir

#2 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 18.01.2006 - 14:15

Allah Kuran'da insanları, göklerin, yerin, dağların, yıldızların, bitkilerin, tohumların, hayvanların, gece ile gündüzün meydana gelişinin,

Kuran, Allah'ın evreni 6 günde mi, 8 günde mi yarattığına bile karar verememektedir. Bu konuda çelişkidedir.

Böylesine şaşkın bir kaynağı kimsenin ciddiye almasını umarım beklemiyorsundur.

#3 faRuk

faRuk

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 124 Mesaj

Gönderim zamanı 19.01.2006 - 00:45

Bir çok ayette göklerin ve yerin 6 günde yaratıldığından söz edilir. Fussilet suresinde ise göğün ve yerin yaratılış ve düzenlenme safhalarından söz edilirken toplam 8 günün ortaya çıktığı öne sürülmekte ve bunun çelişki olduğu düşünülmektedir. Oysa belirtilen yaratma aşamalarının yanlış hesaplanması sonucundan ötürü çelişki var gibi görünmektedir. Eğer ayetteki ifadeler dikkatli okunursa (ki bu kasten hiç yapılmıyor)yaratılış kısmının sadece 6 günde olduğu anlaşılacaktır. Şimdi Fussilet Suresindeki ayetleri görelim:

De ki: "Gerçekten siz mi yeri iki günde yaratanı inkâr ediyor ve O'na birtakım eşler kılıyorsunuz? O, alemlerin Rabbidir." Orda (yerde) onun üstünde sarsılmaz dağlar var etti, onda bereketler yarattı ve isteyip-arayanlar için eşit olmak üzere ordaki rızıkları dört günde takdir etti. Sonra, duman halinde olan göğe yöneldi; böylece ona ve yere dedi ki: "İsteyerek veya istemeyerek gelin." İkisi de: "İsteyerek (İtaat ederek) geldik" dediler. Böylece onları iki gün içinde yedi gök olarak tamamladı ve her bir göğe emrini vahyetti. Biz dünya göğünü de kandillerle süsleyip-donattık ve bir koruma (altına aldık). İşte bu, üstün ve güçlü olan, bilen (Allah)'ın takdiridir. (41 Fussilet Suresi - 9/12)


Burada 9. ayette yerin yaratılmasının iki günde olduğu bildirilmektedir. 10. ayette ise dağların ve besinlerin takdir edilmesinin 4 günde olduğu söylenmektedir.

Yerin ve göğün yaratılış süreci beraber gerçekleşmiştir. Allah göklerin ve yerin birlikte iken onları birbirinden ayırdığını ayette bildirmektedir:



· O inkâr edenler görmüyorlar mı ki, (başlangıçta) göklerle yer, birbiriyle bitişik iken, biz onları ayırdık …… (21 Enbiya Suresi - 30)



Yer yaratıldığında gök de diğer yandan aynı zamanda yaratılmaktadır. 11. ayete bakarsanız burada, sonra duman halinde olan göğe yönelindiğinden söz edilir. Bu ifadeden de anlaşılacağı gibi bir gök vardır. Daha önceden var edilmiştir. Dolayısı ile bundan sonra bir yaratma söz konusu değildir. 12. ayete bakılırsa burada var olan göğün 7 kat olarak düzenlendiğinden söz edildiği görülecektir. Bu ayette geçen ifade yaratmaktan farklıdır. Yaratmak için “haleke” ( خلق ) fiili kullanılırken, bu ayette geçen kelime yaratma değil düzenleme anlamına gelen “Qadeye” ( قضيهن) kelimesidir. Yani burada yaratılmış var edilmiş bir şeyin daha sonradan düzenlenmesi söz konusudur. Bu düzenleme 2 gün sürmüştür. Bu bir yaratılma değil bir düzenlemedir sadece. O yüzden 6 günde yaratmanın dışında bir süreci ifade eder. Yaratılmanın olduğu kısım 9 ve 10. ayetlerde bildirilen 6 günde tamamlanmıştır. Dolayısıyla yaratmanın 8 gün sürmesi söz konusu değildir.

Yukarıdaki ayetlere göre düşünülürse, ilk iki günde yer yaratılmaya başlanmıştır. Sonraki dört günde yeryüzündeki dağlar oluşmaya başlarken bir yandan da atmosfer oluşmaya başlamıştır. Bu esnada yeryüzünde ilk besinlerin de oluşmaya başlandığı anlaşılmaktadır. Bu besinleri günümüzdeki bitkiler vs. olarak düşünmemek gerekir. Bu ilk canlılığın yeryüzünde oluşmaya başlanmasıdır. Ayetteki ifadeye dikkat edilirse “isteyip arayanlar” için besinlerin yaratıldığı söylenmektedir. Yani yeryüzünün ilk yaratılmasından sonra yerde var olan canlı türleri hangisiyse (Örneğin o dönemki atmosfer şartlarına göre bakteriler olabilir.) onların ihtiyacı olan yani ayetteki ifadeyle onların isteyip aradığı besinler de aynı anda var edilmiştir. Bu süreç 4 gün sürmüştür. Bu noktada vurgulanması gereken bir nokta da Arapça’da “yevm” ( يوم ) (gün) kelimesinin dönem, devir gibi anlamlarının da olduğudur. Yani kastedilen 4 dönemdir. Toplam olarak yerlerin ve göklerin yaratılması bu 6 günde meydana gelmiştir. Burada yaratma süreci bitmiş ve düzenleme süreci başlamıştır. Son iki günde ise daha önceden var olan, yaratılmış olan gökyüzünün günümüzde olduğu gibi 7 kat olarak düzenlenmesidir.

Düzenleme: 'Yanıt Ekle' seçeneği yerine 'Alıntı' işlevinin gereksiz kullanımı.

Bu mesaj Mel G. tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 19.01.2006 - 00:53

Güzel düşünen güzel görür. Güzel gören hayattan lezzet alır.

#4 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 19.01.2006 - 02:17

Bu düzenleme 2 gün sürmüştür. Bu bir yaratılma değil bir düzenlemedir sadece. O yüzden 6 günde yaratmanın dışında bir süreci ifade eder. Yaratılmanın olduğu kısım 9 ve 10. ayetlerde bildirilen 6 günde tamamlanmıştır. Dolayısıyla yaratmanın 8 gün sürmesi söz konusu değildir.

Bu açıklama, Allah'ın 7. günde dinlendiği savı ile uyumlu değildir.

Allah 8 gün çalıştı ise, dansözlük yapıp 7. ve 8. günü yaradılış kapsamı dışında tutmak, Allah'ın 7. günde dinlendiği iddiası ile çelişkiyi önlemeyecektir.

#5 faRuk

faRuk

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 124 Mesaj

Gönderim zamanı 19.01.2006 - 04:06

Allah'ın 7. günde dinlendiği iddiası ile çelişkiyi önlemeyecektir.

Ben böyle birşey yazmadım. Ayrıca dinlenmek insani bir vasıftır. Allah boyle bir vasıflandırmadan münezzehtir.
Güzel düşünen güzel görür. Güzel gören hayattan lezzet alır.

#6 maviergün

maviergün

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 322 Mesaj

Gönderim zamanı 19.01.2006 - 04:54

Doğada aldatmaca, iki yüzlülük yoktur, doğanın işleyişini 'nasıl?'
sorusunu sorarak açıklamaya çalışan bilim de iki yüzlü
davranamaz elbette. Ancak ispatla elde edilmiş bilgileri değerlendirenin
(bilim insanı olsun veya olmasın) çarpıtması, bunları kendi
düşüncelerine uygun hale getirmeye çalışması mümkündür ve kesinlikle
anlaşılır bir durumu ifade eder, bu haklı çıkma mücadelesinin bir
sonucudur.
Din açısından bilimin ortaya koyduğu gerçekler sıkıntı yaratmaktadır,
ancak kendini yok edebilecek bir güçle mücadele etmenin yollarından
biri o güçle barış yapmak ve hatta onun gücünden yararlanmaktır.
Kuran ne kadar yol göstericiyse Binbir Gece Masalları da o kadar yol
göstericidir bilim için.

Bu mesaj maviergün tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 19.01.2006 - 18:20

Bu Dünyada Çok Güzel Yaşanabilir Yeterki İsteyelim

#7 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 19.01.2006 - 15:29

Ben böyle birşey yazmadım. Ayrıca dinlenmek insani bir vasıftır. Allah boyle bir vasıflandırmadan münezzehtir.

Senin yazmana gerek yok, Kuran diyeceğini diyor zaten.

"Gökleri ve yeryüzünü ve ikisi arasındakileri altı gün içinde (altı evrede) yaratan sonra da Arş’a4 kurulan Rahmân’dır. Sen bunu haberdar olana sor!" (25:59)

Altı günden sonra çalışmanın sona erdiği açıkça belirtiliyor.

#8 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 19.01.2006 - 15:31

Kuran ne kadar yol göstericiyse Binbir Gece Masalları da o kadar yol göstericidir bilim için.

Öz ve güzel sözünüz için teşekkürü borç biliyorum.

#9 faRuk

faRuk

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 124 Mesaj

Gönderim zamanı 21.01.2006 - 23:58

"Gökleri ve yeryüzünü ve ikisi arasındakileri altı gün içinde (altı evrede) yaratan sonra da Arş’a4 kurulan Rahmân’dır. Sen bunu haberdar olana sor!" (25:59)

Altı günden sonra çalışmanın sona erdiği açıkça belirtiliyor.

Senin böyle anlaman çok normal çünkü sen kuran alimi değilsin. E tabi buna birde kötü niyet eklenince hiç bir şey göremiyorsun. Arşa kuruldu demek dinlenmek anlamına mı geliyor. Zorlama yarumlarından biri daha.
Güzel düşünen güzel görür. Güzel gören hayattan lezzet alır.

#10 faRuk

faRuk

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 124 Mesaj

Gönderim zamanı 22.01.2006 - 00:05

Din açısından bilimin ortaya koyduğu gerçekler sıkıntı yaratmaktadır,
ancak kendini yok edebilecek bir güçle mücadele etmenin yollarından
biri o güçle barış yapmak ve hatta onun gücünden yararlanmaktır.
Kuran ne kadar yol göstericiyse Binbir Gece Masalları da o kadar yol
göstericidir bilim için.


İslam dini açısından, bilimin ortaya koydukları hiç bir zaman sıkıntı yaratmaz (tabiki bilim diye önümüze konan her şeye körü körüne inanacak değiliz). Kulakdan duyma, afaki şeylerle, boş konuşmayın lütfen. Kuranın ilk emri "OKU" dur. İlmi tavsiye eden ve emreden yüzlerce hadis ayet yazabilirim.
Güzel düşünen güzel görür. Güzel gören hayattan lezzet alır.

#11 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 23.01.2006 - 06:21

Tahta kurulmak, sedire kurulmak, kanapeye kurulmak, hep oturmayı, rahat etmeyi, dinlenmeye çekilmeyi belirten kullanımlardır. Burada kurulma fiilinin ima ettiği anlamı ikimiz de gayet iyi bir şekilde anlamaktayız, gözünün önündeki gerçekleri inkar etmen sana hiç bir şey kazandıramayacaktır, sadece kötü niyetini ve çaresizliğini gözler önüne serecektir.

Kuran'ı anlamak için de Kuran alimi olmaya gerek yoktur, Kuran gayet açıktır, aksini iddia etmek kafirliktir. Çünkü Kuran şöyle der: "Kuran gayet açık bir Arapça'dır." (16:103)

#12 Ziyaretçi_oleganforsite_*

Ziyaretçi_oleganforsite_*
  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 23.01.2006 - 14:07

Bilimin senin ya da herhangi birinin inanmasina ihtiyaci yok, hele hele tutup al diye onune koyan kimse de yok zorla. ha bilimin dediklerini kabul etmeme yetkisi ve hakkini nereden buluyorsun o ayri, aksini ispatlayamazken hem de.

bilimi kabul etmeyeceksen bircok seyden el etek cekebilirsin o zaman....kendin uc ankara istanbul arasini...

#13 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 23.01.2006 - 20:01

KURAN BİLİME YOL GÖSTERİR


Büyük bir yanlış söz konusu arkadaşlar. Bu tartışmalar ilgili bilim adamları tarafındn çok uzun zamandan beridir yapılmakta olup daha herhangi bir ortak noktaya varılamamışken böyle bir tartışmada konuyla ilgili bilgi düzeyi yetersiz olan bizleri çok büyük oranda aşacağına inanıyorum.

Boş yere birbirinizi yemeyin.

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#14 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 23.01.2006 - 20:17

Bu tartışmalar ilgili bilim adamları tarafındn çok uzun zamandan beridir yapılmakta olup

Gerçek bilim adamları din tartışmaz. Metafizik iddialar, bilimin kapsama alanına girmez. Test edilip onaylanamayan (kısaca yanılsanamayan) iddialarla hiçbir saygın bilim adamının uzaktan yakından işi olmaz. Ancak kendine bilim adamı kisvesi vererek kitleleri kandırmaya çalışan Harun Yahya vs. şarlatanlar din tartışır.

#15 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 23.01.2006 - 20:39

Sana göre :)

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#16 Ziyaretçi_oleganforsite_*

Ziyaretçi_oleganforsite_*
  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 23.01.2006 - 21:18

Gazali yi de unutma , DÜŞÜNME TANRI SENİN YERİNE DÜŞÜNÜR genellemesiyle, tamamlayıcılık kazandırdı şarlatan kavramına... (ayrıca taharet almayla ilgili beyan ettiği arka tarafımızı bile nasıl temizleyeceğimize karışan inanılmaz bir adam)

VE evet bilim, dini kıstas almak bir kenara, dini kitap ve söylemcileri hiçbir şekilde kabul etmez, kalsın ki din bilime yol gösterdiği iddiası...

3 semavi din de çıkış sırasına göre birbirlerinden alıntı yaptılar bir defa bu çok açık,
kuran da geçen bilgiler isterse bir kısmı bilimsel gerçklere uysun (ki çoğu da bilimin daha az gelişmiş olduğu zamanki bilimsel bilgiye dayanıyor), yalnız unutmayalim daha musa bile kendini peygamber ilan etmeden önce en az 15 tane büyük medeniyet geldi dünyaya, bir çoğu çağlarının ötesinde ve bugün unutulmuş yeniden keşfedilmeyi bekleyen bilgilere sahiptiler,

medeniyetler yıkıldıkça içinden çıkan bilim adamı ve sanatçılar sınırlarının çok ötelerine taşıdılar bilgiyi Kİ hele hele suudi arabistan gibi yer tam ortası bilmem birçok medeniyetin, kuzeyde anadolu uygarlıkları, batı da yunan, tam yanında mısır ve büyük afrika krallığı (altın krallık), babil ve mezopotamya uygarlıkları , uzak doğu da çin ve hindistan, bunca medeniyetin ortasında bir tek sami lerde hiçbir gelişme yoktu, hala at deve sırtında bedevi yaşamı sürdürüyorlardı, (ki araplar, yahudiler falan SAMİ ırkına dahildir) YANİ başkalarının onlara sağlayabileceği ulu bilgiye muhtaçtılar.

Kuran da tevratta ve incilde verilen tüm pozitif bilim bilgisi bu medeniyetlerden miras ve alıntı, bu durumda taaa o zamanlar kuranı yazarlarken BİLİM DİNİ YARATANLARA YOL GÖSTERMİŞTİ NEYİN NE OLDUÐUYLA İLGİLİ OLARAK.

Gerçeklerin böyle oldugu ise iskenderiye kutuphanesindeki parşömenlerde vardı, (ilk tarih yazıcılarından biri de mısırlılardır) bu yüzden once hristiyanlar iskenderiyeyi yaktılar müslümanlık doğmadan evvel, sonra da müslümanlar yaktılar ve bilgi büyük ölçüde yitirildi, yine de bize kadar ulaştı bir kısmı...

#17 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 24.01.2006 - 00:49

Bana göre değil, bilim ve dinin nesnel tanımlarına göre.

Bir sözlük aç ve oku.

#18 Ziyaretçi_oleganforsite_*

Ziyaretçi_oleganforsite_*
  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 24.01.2006 - 02:59

anlamadım ne değil ? sözlük ne alaka ? açabilecekmisin biraz......

#19 Prozzi

Prozzi

    The aTTaLiaN

  • Üyeler
  • 1.801 Mesaj
  • Konum:aNtaLyA KinGDoM
  • İlgi Alanları:Futbol

Gönderim zamanı 24.01.2006 - 04:58

yanlış anlaşılma spark gazeli allah felan görünce okumadan tanımlamış :) spark biraz önyargılıdırda :) hemen nesnel ve bilimsel yanıt ister :)
Sana Bitti Diyen Kim ? Ben Sadece Git Demiştim!!!

#20 Ziyaretçi_oleganforsite_*

Ziyaretçi_oleganforsite_*
  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 24.01.2006 - 09:54

:) :)





Benzer Konular Daralt

2 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 2 ziyaretçi, 0 gizli