İçerik değiştir



- - - - -

Domuz Gribi ( H1N1 ) Nedir? Domuz Gribi Aşısı Hakkında ...


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 304 yanıt verildi

#61 Haberci

Haberci

    Jurnalci

  • Muhabirler
  • 8.175 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 10.10.2009 - 01:13

Gönderilen ResimSonbaharın gelmesiyle birlikte, Türkiye açısından uykuda olan domuz gribinin salgına dönüşmesi bekleniyor. Sağlık Bakanlığı da en kötü senaryoyu hazırladı ve müsteşar yardımcısı Canlı Gaste’ye anlattı.




Devamı için tıklatın
Harabe.net Haber Servisi

#62 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 10.10.2009 - 11:01

Türkiye'deki 'en kötü senaryo' göre, aşı yapılmazsa 5 bin 300, yapılırsa 400 kişi hayatını kaybedecek.


*lol

#63 DKNH

DKNH

    εїз Black Mamba 24 km/h hız yapar..

  • Muhabirler
  • 9.404 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Yok ki benim bir yedeğim

Gönderim zamanı 10.10.2009 - 22:26

-yihuuu yeni bir aşı keşfettik denek lazımdı
-buyrun bir ülke dolusu var burda en ucuz şey insan hayatı
Gönderilen Resim
Yoktun ve Tanrı bu ihtimalden hiç bahsetmemişti....

#64 Haberci

Haberci

    Jurnalci

  • Muhabirler
  • 8.175 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 12.10.2009 - 14:09

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), domuz gribine yol açan H1N1 virüsünün aşısının tek doz kullanımının sınırlar ötesi grip salgınına karşı yeterli koruma sağlayabileceğini bildirdi.

Devamı için tıklatın
Harabe.net Haber Servisi

#65 Haberci

Haberci

    Jurnalci

  • Muhabirler
  • 8.175 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 14.10.2009 - 18:25

Avrupa Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi domuz gribinden ölenlerin normal gripten ölenlerden çok az olduğunu ifade etti.

Devamı için tıklatın
Harabe.net Haber Servisi

#66 matahari

matahari

    ...Ney Neva Eyler...

  • Muhabirler
  • 2.440 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Gurup Şurup
  • İlgi Alanları:Kitap,müzik,spor ,kelime ve zeka oyunları...Genel kültür yarışmaları...

Gönderim zamanı 14.10.2009 - 18:30

Evet, haber tamamen doğru, ben şahsen hissederek biliyorum.. :)
BİZ ÜÇ KİŞİ YAŞIYORUZ..BEN,KENDİM VE ŞAHSIM..

#67 Gölge

Gölge

    ..Hayaletin Gölgesi..

  • Üyeler
  • 15.435 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Bahçelievler

Gönderim zamanı 14.10.2009 - 18:32

+1

smiley-sport036.gif  


#68 Muziçko

Muziçko

    V.I.P. Üye

  • Dokunulmazlar
  • 12.098 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Gurup Şurup
  • İlgi Alanları:İhtiyaç anında camı kırınız!

Gönderim zamanı 14.10.2009 - 18:35

ben hissetmeden biliyorum +2 :(

haberci mynetten ntv haber servisine mi terfi ettiler seni ah yazık :)

Bu mesaj Muziçko tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 14.10.2009 - 19:30

Gönderilen Resim





Bu kadar da ısıtmazdı belki de bahar güneşleri,
her kaybedişin ardından hayat yeniden başlamasaydı eğer.




Gönderilen Resim


#69 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 14.10.2009 - 19:22

Domuz gribi yayılıyor

Özel Bilkent Ankara Laboratuar İlköğretim Okulu’nda 3 öğrenci ve iki öğrencinin velisinde domuz gribi virüsüne (H1N1) rastlanmasının ardından vaka sayısının 10'a yükseldiği öğrenildi.

Özel Bilkent Ankara Laboratuar İlköğretim Okulu’nda 3 öğrenci ve iki öğrencinin velisinde domuz gribi virüsüne (H1N1) rastlandı, 30 öğrencinin de domuz gribi şüphesiyle tetkikleri sürerken, okul bir haftalığına tatil edildi.

SAÐLIK Bakanı Recep Akdağ’ın domuz gribiyle ilgili “salgın” alarmı vermesinin ardından ilk vaka Özel Bilkent Ankara Laboratuar İlköğretim Okulu’nda görüldü. Bir süre önce İskoçya’dan misafir gelen bir grup öğrenciyle birlikte Kapadokya’ya giden Özel Bilkent Ankara Laboratuar İlköğretim Okulu 7’nci sınıf öğrencilerinden biri yüksek ateş nedeniyle hastaneye başvurdu. Öğrencinin laboratuvar tetkiklerinde domuz gribi testi pozitif çıktı. Öğrencinin domuz gribi olduğu öğrenilince, sınıftaki 30 arkadaşı ve temasta olduğu herkese domuz gribi testi yapılmaya başlandı. 2 öğrencide daha domuz gribi virüsü belirlendi. 2 öğrencinin de velisinde virüse rastlandı. 30 öğrencinin laboratuar bulguları henüz çıkmadı, ancak klinik belirtileri nedeniyle domuz gribine yakalanmış olduklarından şüphe ediliyor. Bu öğrencilerin klinik testlerinin sonuçları sonucu gelmeden, okul yönetimi Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşerek okulu hafta tatil etmeye karar verdi.

VAKA SAYISI 10 OLDU




Okulun tatil edilmesi ve domuz gribi olan öğrenci ve velilerin tedavisine başlanmasının ardından süren muayenelerde vaka sayısının 10'a yükseldiği açıklandı.


Domuz gribi hakkında birçok şey bilinmezliğini korurken uzmanlar bu hastalığı tanımak gerektiğini söylüyor.

Domuz gribinin ilköğretim okulunda görülmesinden sonra başlayan panik havası akıllara birçok soruyu getirdi. İstanbul Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim Badur, bu hastalıkla igili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bodur, "Şu an etrafımızda o kadar fazla domuz gribi vakası var ki. Ben bile etrafımdaki kişilerin çoğunun grip olduğunuzu düşünürken aslında domuz gribi olabileceğini tahmin ediyorum. Herkesi domuz gribi mi diye araştırmak anlamsız. Sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da durum farklı değil. Hastanelerden tetkik istenen vakalar İl Sağlık Müdürlüklerine bildiriliyor. fakat Dünya Sağlık Örgütü bile artık sayım yapmayı bıraktı" diyor.

Dünyada okul kapatma ugulamaları
Prof. Dr. Selim Badur



Ankara'da yaşanan domuz gribi vakası sonrasında okullar kapatıldı. Prof. Dr. Selim Badur, "Bu uygulama dünyada farklılık gösteriyor. Örneğin Japonya bu tür vakalarda okul kapatırken, Fransa sınıf kapatmayı tercih ediyor. Amerika ve Kanada'da ise okullar kapatılmıyor. Bunun sebebi ise çocukların bağışıklık kazanmalarını istemeleri" diyor.

Ankara'daki okul kapatmaya ise " Bakanlığın kararı çok doğru. 1 sınıfta 3 olguya rastalnırsa okul kapatılabilir. Domuz gribi tanısı konulmazsa fakat okulun yüzde 10'u devamsızlık yaparsa yine okul kapatılabiliyor. Bu gribin önüne geçmenin yolu ise okullarda eğitim ve kampanyaların başlatılmasıdır. Çocuklara el yıkama eğitiminin verilmesi öncelik olmalıdır" diyor.

Virüs dönüşüme uğramamalı


Prof. Dr. Selim Badur, "Toplum olarak olayları ya çok abartıyor ya da hiç ciddiye almıyoruz. Bu grip aslında mevsimsel gripten çok daha hafif bir hastalık. Asıl önemli olan virüsün dönüşüme uğramamasıdır. Çünkü potansiyeli gereği virüs dönüşüme uğrarsa sağlık sistemi kilitlenir" dedi.



Aşının içinde domuzla ilgili birşey yok


Prof. Dr. Selim Badur aşı hakkında birçok spekülasyonun ortada dolaştığını bunun da halkı olumsuz yönde etkilediğini söylüyor. Badur, "Aşının yasaklandığı gibi haberlerin hiçbiri doğru değil. Aşının içinde domuzla ilgili birşeyler olduğu düşünülüyor fakat bunlar tamamen gerçek dışı düşünceler. Diyanet İşleri'nin yaptığı açıklama da insanlara yanlış bilgi verebilir. Bu aşının zararıyla ilgili hiçbir durum söz konusu değildir" diyor.


Domuz gribinde hızlı testlere güvenmeyin Paylaş

Aysel ALP / ANKARA 14 Ekim 2009

Sağlık Bakanlığı, domuz gribi teşhisinde ‘hızlı testlerin’ kullanılmaması uyarısında bulundu.



Ankara’da domuz gribi görülen Bilkent BUPS İlköğretim Okulu’nda eğitime bir hafta ara verilmesi kararı alındı. Bakanlık, Ankara genelinde eğitime ara verilmesine gerek olmadığını açıklarken, vatandaşın paniğe kapılmamasını istedi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan, domuz gribi konusunda gelinen son gelişmeler hakkında basına bilgi verdi.

Bilkent BUPS İlköğretim okulunda üç öğrenci ile iki aile ferdinde pozitiflik tespit edildiğini açıkladı. 5 kişinin genel durumlarının iyi olduğunu ve evlerinde dinlendiklerini bildirdi.

Buzgan, şüpheli 4 kişinin laboratuar incelemelerinin ise sürdüğünü söyledi.

Kuzey yarım kürede H1N1 gribinde artış gözlendiğini belirten Buzgan, Türkiye’de bugüne kadar 164'ü yerli olmak üzere 481 vaka tespit edildiğini anımsattı. Hastalığın alınan tedbirler sayesinde diğer ülkelere kıyasla sınırlı kaldığına dikkat çeken Buzgün, Bilkent Bups’taki öğrencilerin İskoçya gezisine katıldıklarını ve iyileşen 3 öğrenciyle temas kuran bazı öğrencilerde grip belirtilerinin ortaya çıktığını anlattı.

Bir hafta ara!

Buzgan, “5 vakanın genel durumları iyi olup evlerinde izleniyorlar. Hastane yatışını gerektiren bir durum söz konusu değildir. Hastalığın yayılmaması için tedbir olarak bir hafta süreyle okulda eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Umumi Hıfzıssıhha Kanunun Sağlık Bakanlığına tanıdığı yetki ile bu karar alınmıştır” dedi. Buzgan, genel bir salgın durumu olmaması nedeniyle Ankara genelinde okullarda eğitime ara verilmesine gerek olmadığını söyledi.

39 milyon aşı alınacak!

1 milyon 800 bin adet domuz gribi aşısının bu hafta sonuna kadar Türkiye’ye geleceği bilgisini veren Buzgan, Hıfzısıhha’da yapılacak testlerin ardından aşının öncelik gruplarına yapılacağını söyledi. Ancak Türkiye’nin aşı ihtiyacının 39 milyon adet olduğunu belirtti.

Kimler aşı olacak?

6 aydan büyük çocuklar ile hamileler, kronik hastalığı olanların öncelik gruplarını oluşturduğunu belirten Buzgan, ilk gelecek aşıların ilköğretim çağı çocukları ile Hac ziyaretinde bulunanlara yapılacağını açıkladı. Aşının ilk kafilelere yetişmemesi durumunda gidenlerin bizzat orada aşılanacaklarını ifade etti.

Buzgan, bir soru üzerine domuz gribi vakası görülen okullarda eğitime ara verilip verilmeyeceği sorusuna, aşı yapıldıktan sonra ara vermeye gerek kalmayacağı yanıtını verdi.



Kanser yapmıyor!

Buzgan domuz gribi aşısının kanser gibi bazı hastalıklara neden olduğuna dair söylentilerin anımsatılması üzerineyse, aşının tolere edilmeyecek yan etkileri olması durumunda piyasaya sürülemeyeceğini söyledi.Aşının halen ABD, Avustralya ve Çin’de yaygın şekilde kullanıldığını, Almanya’da ise ay sonu itibariyle kullanımına başlanacağını bildirdi.
*****************************************


Domuzun gribi ürkütüyor insanı.Tabi en başta aklımıza gelenler çocuklarımız,yaşlı aile yakınlarımız.

Sağlık bakanlığı akıllı,basiretli hareket edemez,Allah korusun toplu ölümler yaşanırsa,ne kürt açılımı,ne ermeni açılımı,hiç biri bu hükümetin telef olmasına,domuz gribinin yarattığı tahribat kadar sebep olamaz.

 580023663830.jpg


#70 Haberci

Haberci

    Jurnalci

  • Muhabirler
  • 8.175 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 15.10.2009 - 19:04

Domuz gribi nedeniyle Ankara'da bir okulun tatil edilmesinin ardından Sağlık Bakanlığı yeni tedbirler aldı.

Devamı için tıklatın
Harabe.net Haber Servisi

#71 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 16.10.2009 - 12:36

Bu işin altından çok şeyler çıkar....
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#72 Hammurabi

Hammurabi

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 1.804 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Di li Geçmiş zaman. hani şu uğruna cihan değen var ya...
  • İlgi Alanları:İlgilenmeye değecek HERŞEY.

Gönderim zamanı 16.10.2009 - 12:53

birilerinin kesesi dolacak yine yoksa pat diye domuz giribi mi çıkar yazın denediler etkilerini yaz başından beri de veriyorlar damardan korkuyu millete amman bu kadar adam ölecek amman şu aşı yapılmazsa telefo olacaz garibim insanın cebinde bir kuruş parası kalmış ona da göz dikmiş topaçlar (yanlış anlamayın küreselciler yani ) :)

biz insanları isteseler zaten yok ederler fakat biyolojide bir kural vardır hiç bir parazit konak olduğu canlıyı öldürmek için uğraşmaz ölürse kendisi de geberir çünkü *lol
bize acıdıkları için değil sömürecekleri için öldürmüyorlar allah var bu reziller uzaylılarıda uzayda bunun için arıyorlardır yeni sömürü kaynağı *lol
Beni övücü sözleri bırakınız geleceğe dair planları konuşalım.
(Mustafa Kemal ATATÜRK)

#73 Haberci

Haberci

    Jurnalci

  • Muhabirler
  • 8.175 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 16.10.2009 - 13:01

Domuz gribine karşı kişisel önlem olarak Japonlarda olduğu gibi tokalaşma ve kucaklaşma yapılmaması önerildi.




Devamı için tıklatın
Harabe.net Haber Servisi

#74 Haberci

Haberci

    Jurnalci

  • Muhabirler
  • 8.175 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 19.10.2009 - 13:22

Yüzeylere temaslardan sonra elinizi, ağız ve burna götürmeyin. Ellerinizi sık sık yıkayın. Aşı için doktorunuzun önerilerini mutlaka uygulayın.




Devamı için tıklatın
Harabe.net Haber Servisi

#75 DKNH

DKNH

    εїз Black Mamba 24 km/h hız yapar..

  • Muhabirler
  • 9.404 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Yok ki benim bir yedeğim

Gönderim zamanı 19.10.2009 - 13:36

Sayfa bulunamadı
Web sunucularımız, görüntülemek istediğiniz dosyayı ya da sayfayı bulamadı.

Tıkladığınız bağlantı (link) yanlış ya da yayından kalkmış olabilir.
Gönderilen Resim
Yoktun ve Tanrı bu ihtimalden hiç bahsetmemişti....

#76 Haberci

Haberci

    Jurnalci

  • Muhabirler
  • 8.175 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 19.10.2009 - 16:52

Amerika'da yapılan araştırmaya göre domuz gribi, gençlerde ve obezlerde daha ölümcül seyrediyor.




Devamı için tıklatın
Harabe.net Haber Servisi

#77 Haberci

Haberci

    Jurnalci

  • Muhabirler
  • 8.175 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 19.10.2009 - 20:22

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Namık Kubat'ın kızı da domuz gribi virüsü kaptı.

Devamı için tıklatın
Harabe.net Haber Servisi

#78 Haberci

Haberci

    Jurnalci

  • Muhabirler
  • 8.175 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 19.10.2009 - 20:22

Erzurum Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, ilde bir domuz gribi vakası tespit edildiğini bildirdi.

Devamı için tıklatın
Harabe.net Haber Servisi

#79 Haberci

Haberci

    Jurnalci

  • Muhabirler
  • 8.175 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 19.10.2009 - 20:22

Gönderilen ResimBozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Acar, ''Domuz gribinde ölüm oranı binde bir, bildiğimiz grip hastalığında ise binde beş, yani domuz giribinde daha düşüktür'' dedi.




Devamı için tıklatın
Harabe.net Haber Servisi

#80 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 19.10.2009 - 20:57

Olamaz mı, garip birşey mi bu, o insan değil mi, onun hakkı yok mu grip olmaya :S





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli