İçerik değiştir



- - - - -

Akrep Burcu Hatunları


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 14 yanıt verildi

#1 epru'

epru'

    coupling uk gacısı

  • Üyeler
  • 6.579 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 25.03.2009 - 19:23


ekşi de akrep burcu hatunları içinde bişiler demişler sanki *zong

* genelde hatları yuvarlak olur. ne kadar zayıflasa da kalçaları ilk olarak göze çarpar yerleridir.bundan hep şikayet ederler. kıskançtır, kincidir. sevdikleri insanlar için herşeyi yapabilir. dost olduğunda gerçekten dost olur. öylesine olan hiçbir şeyden hoşlanmaz. genelde başkaları konuşurken, aklında hep başka şeyler olduğundan, söz kesme olayı vardır -ki bunun için çekilmez çoğu zaman. komiktir. güldürmeyi sever. taklitler ve bilumum şebeklikler beklenebilir akrep kadınından. kendi içinde fırtınalar kopar. sürekli bir devinim içindedir. hafızası çok güçlüdür ve bunun yüzünden "şimdi"yi genelde yaşayamaz. hep eskilerde bi yerlerde takılıp kalır. dedikoducudur. konuşmayı çok sever ama sadece sevdiği insanlarla. kötü açılarla psikolojik sorunları olur, tikleri veya tırnak yeme gibi sorunları da vardır bu yüzden.


* akrep burcu kadınları aynı beden içerisinde nemfoman ve frijit olmanın çelişkisini yaşarlar. bir de üstüne koltuk altı deodorantı seviyesindeki zihinsel yetenekleri, kendilerinin içinden çıkılmaz girdaplara sürüklenmesine vesile olur.

gerçekte akrep burcu bireyinin kadını olmaz. aslında tüm burç üyeleri erkek doğar sonradan çeşitli yöntemlerle kadın olurlar. :P


* birlikte olma durumunda deli gibi seversiniz, birakinca da aptal gibi olursunuz.her halukarda akla zarar bir kadindir bu.

* (bkz: winona ryder), (bkz: jodie foster), (bkz: sophie marceau)gibi çıtı pıtı, fıstık gibi hatunları bünyesinde barındıran burçtur. en iyi arkadaşları (genelde) diğer su grubu üyelerinden yengeç ve balık burcundan olur. akrep burcu kadını sevgiliniz veya arkadaşınızsa ihaneti asla düşünmeyiniz. ihanetinizi asla unutmayacaklarını da 2x2=4 gibi bilmenizde fayda vardır. gazabından özenle kendinizi koruyunuz. hisleri çok güçlü olduğundan etraflarında neler döndüğünü sezerler. bi takım güçleri olduğu gibi garip inançları vardır.

* ya kendinden ölür, ya kendiliğinden...
asla bir başkası öldüremez onu...

* en kadın olan kadınlardır. kadınların iyi ve kötü özelliklerinin çoğunu en aşırı biçimde gösterirler. bu yüzden 1 akrep kadınıyla çıkmak 5 diğer burç hatunlarıyla çıkmaya bedeldir. ortalama bir kadından daha çok konuşurlar. diğer kadınlar için olan günlük minimum 2000 kelime sarfetme ihtiyacı onlar için 15000 civarındadır. *sebek sevgilerini aşırı belli ederler fakat kızınca nefretleri yakıcı ve zehirleyicidir. hiç olmayacak şeyler için günlerce küs kalabilirler. sürekli olarak ipleri kontrol altında tutmak için büyük çaba sarfederler ve bu çaba bazen rahatsızlık verebilir. herşeye rağmen yaşanılası ve keyif verici kişilerdir, uzak durmaya falan gerek yoktur.


*dunya uzerindeki en tehlikeli kadinlardir.entrika gobek adlaridir. *sebek


* birçok erkeğin isteyebileceği kadın burcudur. masaüstü, çamaşır makinesi üzeri, ofis gibi yerlerde olmak üzere.. gerisini fazla kurcalamayın. ( oyh *pirt )


*burçların dünyanın büyük geyiği, hatta gerzekliği olduğunu düşünenler bile bir kadının ağzından "akrep burcu"yum lafını duyunca böyle şeytan çarpmışa döner. kadın kısmısı arkasına bakmadan kaçacak gibi olur. en cesurları "ayyy ne feci!!" diyekalırlar. erkeklerin ağzının suyu akar, akıllarında büroda patron koltuğunda, tezgah üzeri ve altı, denizde, karada, havada yaşanabilecek fantazilerin fırtınalrı kopar, dinmek bilmez...

efendim, neymiş bu korkunç burca mensup kadınların özellikleri ve korkunç talihleri hemen bakalım:
* akrep kadını cimridir: hayır efendim. tutumludur olacak o. ayrıca gönlü zengindir.
* akrep kadını kıskançtır: ne alakası var. korumacıdır. sevdiklerini gözünden bile sakınır.
* akrep kadını bencildir: efendim, kendilerini seviyor bunlar. bencillik mi demiştik? sizin oralarda göte göt denmiyor galiba ey insanoğlu...
* akrep kadını uyuzdur, inatçıdır, fikri sabitlerin insanıdır: damarına basmayın siz de efendim. yoksa pamuk gibi kadındır. vur kafasına al lokmasıdır.
* akrep kadını en derin intikamların gözünü hırs bürümüş en karanlık kraliçesidir: yok ya... sizin canınızı acıtanlara sizler diğer yanağınızı dönüp herşeyi unutmaya hazır ulvi varlıklarsınız da size ondan öyle geliyor.
* akrep kadını paronayaktır: akrep kadınları bu tanımı temkinli, altıncı hisleri kuvvetli ve gururlu üçlemesiyle duymayı tercih eder. aklınızda bulunsun siz dünyanın en düz, en saf varlıkları.
* akrepler imalı kadınlardır: doğrudur efendim. ince kişiler oldukları için herkesin yüzüne karşı öyle pat diye söyleyemezler bazı şeyleri. ancak dürüstlerdir, yalandan yüzünüze de gülemezler. imalı konuşurlar. anlamaya çalışın siz de bre öküsler...

şimdi burada akrep kadınlarını savunmaya geçmeyelim. akrep kadınları kendilerini savunabilen yaratıklardır. bir de çok erkek arkadaşları, babaları, abileri filan olur. döverler adamı gerekirse. aman diyim. :D


( e bu da to be continued )

#2 ecehan

ecehan

    çok da fifi *böö

  • Dokunulmazlar
  • 13.431 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:gündüz Paris, gece Londra falan

Gönderim zamanı 25.03.2009 - 19:28

:D :P
*sebek
Gönderilen Resim asaletini sevdiğim

#3 epru'

epru'

    coupling uk gacısı

  • Üyeler
  • 6.579 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 25.03.2009 - 19:29

*lol *lol anıra anıra gülüyorum ben şu anda :P
devamı az sonra :kihkih:

#4 ecehan

ecehan

    çok da fifi *böö

  • Dokunulmazlar
  • 13.431 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:gündüz Paris, gece Londra falan

Gönderim zamanı 25.03.2009 - 19:32

bu yüzden mi o çocuk fantezi üretti yeaaa *ühühü
Gönderilen Resim asaletini sevdiğim

#5 epru'

epru'

    coupling uk gacısı

  • Üyeler
  • 6.579 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 25.03.2009 - 19:34

bunu ilerleyen postlarda görcez :kihkih: şimdi çıkmam lazım akşam yep yeni özelliklerini keşfe çıkmaya ne dersin ? *lol

#6 epru'

epru'

    coupling uk gacısı

  • Üyeler
  • 6.579 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 09.07.2009 - 11:09

* akrep burcu. akıl ve gücün burcu. iradeli-kıskanç-denetçi-fedakar-iç acıtıcı-cesur-acımasız-gözü kara-amansız-karizmatiklerin burcu. sadıkların-sabırlıların-güvenilirlerin-merhametsizlerin-inadım inatların-baştan çıkarıcıların-yıkıcı ve yapıcıların-tutumluların-sorumluluk sahibi olanların-soğuk öfkelilerin-soğuk duruşlu ve bakışlı kadın (ve erkeklerin) burcu. duygusal iniş çıkışların, -eleştirilerin en acısını kendilerine bile yapanların- sivri dilli karizmaların burcu. dünyanın en eşsiz burcu. anlayana tabi.

siz akrep burcu kadınları. kendinizi okurken kapalı havalar yüzünden içinizdeki kara bulutlar da bir an için dağılacak umuyorum. hayatın içinden vereceğim örneklerle şu herife baksana ne güzel yazmış kız vallaha kendimden çok şey buldum diyeceksiniz şerefsizim. selam ederim.

akrep burcu kadını zehirlidir evet. isterse en masum olunması gereken uykuya geçiş anında hatta uykusunda bile zehrini boşaltabilir. yalnızdır hep. kimi severse sevsin arada derede kendini yalnızlığın dayanılmaz kollarına atar. oysa etrafı arkadaşlarla doludur. bir telefonuna bakar ama o bunu istemez. o herkese destek ve güven verirken çok az kişi ona bunu istediği ölçüde verir. dostu az ama özdür. herkesten çok kolay kuşkulanır. asla kimseye tam güven duyamaz. o yüzden de hep içinde saklı tuttuğu bir şeyleri vardır. meraklıdır. herkesin ürktüğü kara kedilere-tarot fallarına-cin ve hayaletlere bayılır. (sezgileri çerçevesinde kediyle aynı anda başkasının asla duyamayacağı sesleri duyup kulak kabartabilir. üstelik tıpkı kediler gibi üstlerine çok düşülünce kendilerini köşeye sıkışmış hissedip olmadık reaksiyonlar gösterirler) kendi de kahve falı bakar ama inandığı tek fal tarottur. baktırır sıklıkla. arpacı kumrusu kılıklıdır. düşünür allah düşünür. voltaire bu burçtan çıkmıştır. düşünmekten, düşündüğü olay o olay olmaktan çıkar da başka bir olay haline bürünüverir. her şeyi planlıdır. pazartesi pişireceği yemeğin bile bir hafta öncesinden planı yapılmıştır. yorulmaz-üşenmez-enerjisi süreklidir. kendinden bahsetmekten çekinir ve sevmez. dinler. etrafındakilerin onun doğruculuğuna-tavizsiz hallerine-başkaldırışlarına ve inadına verdiği tepkilere üzülür. sürekli haksızlığa ve anlaşılamazlığa uğrar. onlara geçimsiz-huysuz-cadı-stres küpü-uyumsuz adları takılır. mücadelecidir. vardıkları noktalara hep dişiyle tırnağıyla gelmişlerdir.
şanssızdır genelde akrep kadını. amorti bile vurmaz. paraya kıymet verir ve devamlı hesap kitap yapar. nerdeyse yıllık bilanço düzenler. ama bu değerli parasını da gözünü kırpmadan bir anda har vurup harman savurabilir. her konuda garip bir cesareti vardır. deli cesareti denebilir. herkesten güçlü olduğunu gizlice hisseder. aman ne erkekmiş diyebileceği hiçbir erkek yoktur. çünkü aslında o erkek olmalıdır. ben onun yerinde olmalıydım der sıklıkla. kocasının ve çocuğunun eksik taraflarını gayet tarafsız bir gözle görür ve acımasızca eleştirir. ama sevmeye devam eder, destek olur. asla ortada bırakmaz. mecburiyetler ve abuk kurallar ona göre değildir. kaçar. hatta kendini hasta eder. okula gitmemek için her gün kusan doktorluk olan, sonraları sürekli ishal olan akrepler vardır. gene de bunlara rağmen okulda çok başarılı tiplerdir. okula gitmemek için kusan bir akrebin nasıl olup da her seferinde dereceyle okul bitirdiğini ailesi daima konuşacaktır. süper bir dikkati ve hafızası vardır. tehlikeli boyutlarda yani. mücadelecidir derken bu hali kendini koruma amaçlı dövüş sanatları sergilemeyi de kapsar. vücutça da güçlü yaratıklardır. erkek kardeşleriyle ölümüne dövüşürler. ısırır-güreşir-eline geçirdiği örgü şişini bir anda saplayabilir koluna. o esnada alnına eski model sivri bir tükenmez kalem hatta krepon kağıdı kesilen kısa bir makas da yiyebilir. daha ufakken ağzına yastık da basılmıştır lakin gene tepinip ölmemeyi başarmıştır. ha kanının son damlasına kadar savaştıktan sonra merakla ve bir açığını bulurum ümidiyle abinin cepleri karıştırılır. gene parasının bittiği görülüp sevinilir. sonra koşup kendi her daim şişkin cüzdanına bakar gene sevinir. bu kadar ceza ona yeter denilip abinin o çulsuz cebine kendi şiş cüzdanından para aktarımı yapılır gizlice. aradan seneler geçtikten sonra abinin aslında bunu hep fark ettiği ama bu olaylardan çok zevk aldığı, (bu gizliliği çok sevdiği) o yüzden fark etmemiş göründüğü itirafını duyan akrep gülerken ağlayıverir. böyle bir kişidir akrepler işte. uçlarda gezerler. kara delikleri kara kuyuları vardır. kimse onları pek anlamaz. hayatı darbeler-kazıklar-kayıplar-haksızlıklarla doludur. bunlara alıştım dese de aslında boğumlarının altında taşıdığı kalbi kırıktır. söylemez susar. sessizliği çok tehlikelidir. tüm ciddi sorunları o sessizlik sürecinden sonra patlak verir genellikle. arkasına dönüp baktığında çok az hatası olduğunu görür. hiç olmamalıydı der. kendine acımasızca zehir zerk eder. çok ağır darbeler kendini. affı yoktur kimseye. aslında ne kendine ne başkasına. adalet anlayışları çok güçlü ve katıdır. adildirler derken minik bir akrep yavrusu bile kendini gerektiğinde acımasızca cezalandıracak kadar bilir bunu. uğruna çok şeyi göze alarak elde ettiği, çok sevdiği bir şeyden vazgeçebilir ve o muhteşem adalet anlayışını hemen kendine uygular. örneğin minik bir akrep bebesi ailecek ziyarete gittikleri evin kütüphane odasının rafına süs olarak konulmuş çok cazip 7 tane cücecik görmüştür. ufaklık hiç düşünmeden -kendine en uygun bulduğu- cücelerden birini elinde sımsıkı tutuvermiş avucuna saklamıştır. yani cüceyi herkesin kendini o odaya girerken görmesine ve rafta artık 6 adet cüce kalmasına rağmen yürütmüştür. adalet bu noktadan itibaren tecelli etmeye başlar. mutludur çünkü cüce onundur. malumunuz akrebin sahiplenme içgüdüsü de muazzamdır. o cücenin her kıvrımını mutlulukla avucunun içinde hissederken dönüş yolunda minik akrebin bu olağandışı mutlu yüzü ailesinin tuhafına gider ve sorgulanmaya başlanır. bu noktada akrep tüm doğruculuğuyla suçunu derhal itiraf eder ve avucundaki cüceciği gösterir. küçük bir şok dalgası yaşayan aileyi bir de sürpriz beklemektedir çünkü bacaksız akrebimiz avucundaki cüceyi sokaktaki mazgalın içine atacaktır. umarım konu anlaşılmıştır. evet böyledirler akrepler. ona göre varsın artık o rafta 7 yerine 6 cüce kalsındır. o cezasını çekmiştir. büyük küçük tüm akrepler kendilerini cezalandırmak uğruna sevdikleri şeylerden derhal vazgeçebilirler.
kazak ören bir akrep sürekli kendisine “ne zaman bitecek neden hala bitmiyor ben artık bunu giymek istiyorum” denildiğinde ona baskıcı gelen bu sorulara cevap olarak yeni başlanan kazak önü, arkası, iki kol, kalan yün ve şişler dahil camdan dışarı atabilir. elbette daha sonra özeleştirisini yapacaktır. sonuç itibariyle karşı tarafın bunu hak etmediğini bilir. acı duyar ve kendisine bu sefer daha ağır bir ceza uygulamaya karar vererek maalesef.
ama kabullenir. hayat bu işte der. bir de arkasına dönüp baktığında okul hayatı boyunca kendine konuşma teklifi edenlerin hepsinin kova olduğunu görür. onlarla nedense ciddi bir evlilik bağına gidecek bir şey olmamıştır hiç. ama kovalarla çok anlaşır. evlenmesi genelde boğayla olur. (tuhaftır ki kovaların da boğalarla arası nefis olur derler.) akrebin iki karşıt kare burcu vardır. birisi kova diğeri boğa. akrep ikisini de sever. zıt kutuplar birbirini çeker gerçekten. bu daima böyle olmuştur. akrep kovanın zekasını-çabukluğunu ve enerjisini severken. boğanın yavaşlığını, ağır kanlılığını, güvenirliliğini sever. akrebin hayatı boyunca tüm kavgaları kıskançlık yüzünden çıkmıştır. o an gözü bir şey görmez. soğuk öfkesi yılan tıslamasına döner. yılan akrep arası bir canavara dönüşür. durduramaz onu hiçbir şey. ölümüne kıskanır.terk etmeyi yada terk edilmeyi değil aslında ölümü seçer. çünkü akrep terk edilirse de ölür terk etse de. o ya hep yaşar yada ebediyen ölür. akrep gururlu, düzgün, doğru sözlü, az hatalı, sadık, sevgi dolu, fedakar, yapıcı, destekçi, kollayıcı, kararlı, neşeli, nazik, esprili ve matrak biriyken nedense hep kıskançlığı, acımasızlığı, ceza vermeyi sevmesi, cimriliği, sivri dili ve korkunçluğu akla gelir.
yoğun duyguları mutlulukla mutsuzluk arasında hiç zorlanmadan gider gelir sürekli. duygularını dizginlemeye çalışır ve çoğunlukla da başarır. diğer yanda ise bastırılmış soğuk öfke dalgalarını yavaş yavaş boşaltmaya çalışır. içindeki iyi niyet onu bazen bir dilenciye götürür. onlarla ahbaplık kurar, düzenli yardımları olur. hatta her zamanki köşede değillerse gider bulana kadar arar.
o iyi bir annedir aynı zamanda. her ne kadar arada çocuklarını pataklayacak olsa da. o dokuz boğumuna rağmen sert boğumlarının üstünden sık sık sevdiklerinden darbeler almaktadır. yaralarını ise kimselere fark ettirmeden sarmak, alçıya almak onun sürekli özelliği olmuştur artık. o iyi biridir. her şeyi düşünür. ketumdur. rahatsızlık verici yapışkan biri olamaz. alçak gönüllü ve sevecendir. evet belki soğuk ve etrafa zarar veren yıkıcı bir öfkesi vardır. çok da kıskançtır ama o kadar da oluversin artık. tüm bunlara rağmen gökkuşağının altından geçip dilek tutacak yada gökte ilk hilali görüp garip dualar mırıldanacak kadar da saf bir ruha sahiptir. bu üstün ötesi burç nasıl diğer hava-civa burçların da yaşamaya hakkı olduğunu düşünüyorsa sizler de düşünüverin. sözün özü akrebin kıymetini bilin. akrep bunu hak ediyor.
ha bu arada bazen canı istediğinde safa yatar bu olağanüstü eşsiz yaratık. bunu yapar ki etraftaki sıradan burç insanları onu anlayabilsin. o delici denen akrep bakışları aslında o kadar masum-çocuksu-hüzünlü ve bilgecedir ki. ötekileri düşünür hep. bahçesinde gördüğü yılanı öldürtmeyecek ve salonunda gezen kırkayağı ezmeyecek kadar hayat hakkına saygılıdır. oysa engizisyon mahkemelerince yakılan cadılıkla itham edilen kadınların çoğu akrep kadınıdır. kimisi kucaklarında kedileriyle yakılmışlardır. günümüzde de bu acımasız görünen burcun kadınlarına karşı hayat acımasız davranabilmektedir. zehirli bulunmaktalar oysa onlar zehirli değil belki zehirdirler sadece. hem ilaç endüstrisinin ana maddelerinden biri değil midir akrep?

kaynak: ahmet mehmet
emeği geçenler: o kendini biliyor
yazar hakkında: öncesinde pek kayda değer bir eseri olmayan yazarımız burçlara inanır görünüp, çoğunu ezberleyerek, hassas ve anlayışlı bir formata büründüğüne emin şekilde ortamlara akmanın akılcı yollarını araştıran bir kova burcu erkeğidir. baksanıza akrep kadınını anlıyorum diyor. ayol ruhunu şeytana satmıştır. şu aralar amaca hizmet için 24 ay taksitle aldığı çift silindirli su soğutmalı chopper inin ambleminden asetonla çince harfleri kazırken yazar okur bıldırcınların düşmesini beklemektedir.
(tyeman, 08.06.2006 18:28 ~ 09.06.2006 23:31)

:blowdown:


tyeman :blowdown: ekşi'nin manyağı bu..tey allam ya

#7 ecehan

ecehan

    çok da fifi *böö

  • Dokunulmazlar
  • 13.431 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:gündüz Paris, gece Londra falan

Gönderim zamanı 09.07.2009 - 13:42

Allah canımızı alsın da kurtulun bee :bullwhip:
Gönderilen Resim asaletini sevdiğim

#8 epru'

epru'

    coupling uk gacısı

  • Üyeler
  • 6.579 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 09.07.2009 - 13:46

:bullwhip:


* ya kendinden ölür, ya kendiliğinden...
asla bir başkası öldüremez onu...

#9 ecehan

ecehan

    çok da fifi *böö

  • Dokunulmazlar
  • 13.431 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:gündüz Paris, gece Londra falan

Gönderim zamanı 09.07.2009 - 13:47

d.tü yemez çünkü :bullwhip:
Gönderilen Resim asaletini sevdiğim

#10 gabriel

gabriel

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 40 Mesaj

Gönderim zamanı 09.07.2009 - 14:01

Genelde Tanrı'ya yakın olsun bu uhrevi varlıklar...

#11 ecehan

ecehan

    çok da fifi *böö

  • Dokunulmazlar
  • 13.431 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:gündüz Paris, gece Londra falan

Gönderim zamanı 09.07.2009 - 14:05

487amw8ee783w6472a?==)+)^
amin amin :bullwhip:
Gönderilen Resim asaletini sevdiğim

#12 gabriel

gabriel

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 40 Mesaj

Gönderim zamanı 09.07.2009 - 14:11

Çarşafa bürünesiceler, yüzlerini mahreme bile göstermeyesiceler ... öylesine efsunlu, öylesine ...

#13 epru'

epru'

    coupling uk gacısı

  • Üyeler
  • 6.579 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 09.07.2009 - 14:14

vuuuu :bullwhip:

#14 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 22.07.2009 - 00:49

erkeklerin ağzının suyu akar, akıllarında büroda patron koltuğunda, tezgah üzeri ve altı, denizde, karada, havada yaşanabilecek fantazilerin fırtınalrı kopar, dinmek bilmez...



ya şaka maka mükemmel anlatılmış eksiği var fazlası yok, çok şükür sorun bende değilmiş paylaşım ve verdiği huzur için sağol epru :fight5:
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#15 moribund

moribund

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 87 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:istanbul - çamlıca

Gönderim zamanı 22.07.2009 - 00:51

evettttt hayatta en çok merak ettigim şey bir akrep burcu kadınıyla tanışmak. harbi çok merak ediyorum 2 akrep karşı karşıya gelsek ne oalcak acaba :fight5: çok nadir bulunuyor bu akrepler bide buradan evli çiftlere sesleniyorum lütfen kış aylarında çocuk yapma çalışmalarına başlayın daha fazla akrep lazım bu ülkeye :fight4:





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli