İçerik değiştir



- - - - -

Kuran Ne Diyor? Atatürk Ne Diyor?


  • Kilitli Konu Bu konu kilitli
bu konuya 24 yanıt verildi

#1 MehmetB

MehmetB

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Yasaklılar
  • 32 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 21.03.2009 - 10:14


Atatürk'ü dinsizmiş gibi göstermek isteyenlere cevap bulmayı kolaylaştırmak amacıyla hazırlanmış İSLAM ve ATATÜRK adlı kitaptan alıntılar...


http://www.facebook....v=1100095549138

Bu mesaj MehmetB tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 21.03.2009 - 10:17

Ben insanım. İnsana özgü olan hiçbir şey bana yabancı değil...

#2 MehmetB

MehmetB

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Yasaklılar
  • 32 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 03.05.2009 - 12:14

ÖNSÖZ

İslam kelimesinin Silm ve Selam köklerinden geldiğini, anlamının barış, güven, huzur, mutluluk ve esenlik demek olduğunu, Kur’an’ın ilk insan ve ilk peygamber olan Hz. Adem’den beri bütün vahye dayalı dinlere İslam dediğini, (Yüce Yaratıcımızın bu milletten rahmetini ve bereketini esirgemediğine, esirgemeyeceğine bir delil ve şükür vesilesi saydığımız) değerli hocamız Yaşar Nuri Öztürk’ün eserlerinden okuyor ve öğreniyoruz.
İslam’ı, en geniş manasıyla Yaratıcı Kudretin iradesiyle, yaratılmış olanın ihtiyaçlarını en uygun ve ideal değerlerle birleştiren bir yol, bir düzen, bir sistem olarak anlıyoruz.
Yaratılmış olanı barış, güven, huzur, mutluluk ve esenlik zemininde yaşatmayı, geliştirmeyi, aynı zamanda da onu yanılgı ve sapmalardan korumayı amaç edinmiş ilahi bir değerler sistemi.
Allah, bu sistemin işletilişine, uygulanışına ait bilgileri, hiçbir vicdanın inkâr edemeyeceği bir açıklık ve netlikte, en mükemmel insan modelleri olan peygamberler vasıtasıyla insanlığın önüne koyuyor. Bu model insanların küçük ve kötülüklerin en üst düzeyde yaşandığı toplulukların içinden bütün çağları ve toplumları kuşatan bir yetkinlikte bilgiler ortaya çıkarması ancak mucize kelimesiyle ifade edilebilecek bir durumdur. Ayrıca karakterlerindeki üstünlüğün ve ayrıcalığın da ilahi irade ve desteğin dışında bir açıklaması olamaz. Aklı ve vicdanı sağlıklı işleyen hiç kimse bunun aksini iddia edemez. Peygamberlerin sadece yaşadıkları çağ ve toplulukların değil tüm insanlığın içine düşebileceği hata ve yanlışlıkları doğru ve isabetli bir şekilde tespit edip, bunlara evrensel çözümler, çareler ürettiğini görüyoruz. Kız çocuğunu diri diri toprağa gömmeyi olağan sayan vahşi bir topluma gülümsemenin bir iyilik, bir yardım, bir paylaşım olduğunu idrak ettirebilmek, aklı ve vicdanı o boyuta çıkarabilmek bu inanılmaz mucizelerden sadece biridir.
Dolayısıyla Yaratıcının insanı eğitmeye ve geliştirmeye yönelik faaliyetlerinde şüpheye ve inkâra yer bırakmayan, kavranması kolay ve anlaşılır yöntemler kullandığını söylemek sözün en doğrusu olacaktır.
İslam, taşıdığı ve kavratmak istediği değerler açısından değerlendirilecek ve bu doğrultuda kabul ya da ret görecek bir dindir. İslamı benimsemek demek bu değerleri sevmek, yaşamak ve yaşatmaya çalışmak demektir. Yoksa onu estetik tercihlerimize indirgeyip, sadece bunlardan ibaret sanarak savunmanın onun oluşturmak istediği ideal toplum yapısında saygı ve ayrıcalık gerektiren bir tarafı yoktur.
Bir şeyin İslam olup olmadığını belirleyecek olan o isim altında bulunuyor olmak mı, yoksa onun öngördüğü değerleri taşıyıp, bu değerlere uygun yaşayışlar sergilemek midir? Ayrıca Kur’an’ın “gerçeği örtmek” olarak tanımladığı “küfür”, bu değerlere düşman olmanın yanı sıra, İslam adı altında bu değerlere sahip olmamayı, ters hareket etmeyi de kapsayan bir ifade değil midir?
Eğer önceliği bu değerlere değil de İslam’ın adına verirsek başka bir ifadeyle onun taşıdığı anlamı değil de adını kutsallaştırır-sak, inandığımız şeyler sembollerden öte gitmeyecektir. Semboller konuşmaz, söylemez, yol göstermez. Kendisine yüklediğimiz hayali ve daha çok nefsin tatminine yönelik niteliklere sahiptir. İslam bu anlamda sembolleri yıkmak için gelmiş ve insan aklını çağa ve topluma göre değişen şekil ve anlayışlara değil, sonsuz bir ilim, kudret ve değişmezin yüceliğine, kusur ve noksanlıklardan arınmış bir anlama teslim olacak şerefli bir boyuta yükseltmiştir.
İslam, her şeyden önce neyi ifade ettiğiyle bir anlam kazanır ve aynı şeyleri ifade eden her şey onun anlam ve manasına dâhil olur.
Adı ne şekilde konulmuş olursa olsun, dünyanın neresinde ve hangi anlayış adına sergilenirse sergilensin İslam’ın anlamını, amacını, kutsadığı değerleri taşıyan her şey onun öz be öz kendi malıdır, başka bir ifadeyle ta kendisidir!..
İslama inanma ve o yolu izleme iddiası ancak onun evrensel anlamını kavradıktan ve bunu hayata uyarlayıp uygulamalarla gösterdikten sonra ileri sürülebilecek bir iddiadır. Yoksa şekil olarak bir şeylere benzemenin hiçte zor bir tarafı yoktur. İslam kopyalamayı değil “işletilen akıl”ı ve üretmeyi öngörmüş, önermiş ve onaylamıştır.
İslam, adaleti, merhameti, paylaşımı, yardım etmeyi, sevgi ve saygıyı, ilmi, vefayı, dürüstlüğü, halklara ve haklara zulmetmemeyi, yalan söylememeyi, ikiyüzlü olmamayı, Allah adına hükümler verip büyüklenmemeyi, din istismarlığıyla maddi ve manevi çıkarlar peşinde koşmamayı, kendinde, insanları yargılayıp onların hayatıyla oynama hakkı görmemeyi, el-etek öpmemeyi, öptürmemeyi (Hz. Muhammed kimseye elini öptürmemiştir!) yoksulun, yetimin hakkını gözetmeyi, onları horlamamayı, kasılıp kabarmamayı, hayatı boyunca insanın ezilmemesi, sömürülmemesi ve onurlu yaşaması için mücadele etmiş örnek insanlara iftira atmamayı, asık suratlı, katı ve zorlaştırıcı değil, güler yüzlü, medeni ve kolaylaştırıcı olmayı, çocukları sevmeyi, kadına onurlu bir yaşam hakkı tanımayı, medeniyeti toptan “küfür” ilan edip onu kötüye kullanan zihniyetlerin günahını masum insanları katlederek çıkarmamayı, kötülüklere, yine medeniyetin aydınlık ve bilgi dolu değerlerine sarılıp, bu değerlere katkıda bulunarak engel olmayı, dini babasının malı sayıp üstünlük taslamamayı, imanı şekil ve görüntülerde değil vicdanlarda hâkim kılmayı... Kısaca BARIŞ, GÜVEN, HUZUR, MUTLULUK VE ESENLİÐİ amaç edinmiş, yüceltmiş bunların aksi olan davranışları kınayarak Allah’ın öfkesine, kızgınlığına neden olan olumsuzluklar olarak göstermiştir...
Eğer Allah’a inanmaktan ve iman etmekten söz ediliyorsa bu değerleri kabul etmek, kendimizi ve karşımızdakileri bu değerlerle tanımlamak gerekiyor.
Tarihte yaşamış bütün peygamberler -Yüce Yaratıcının emir ve iradesi doğrultusunda- bu değerleri hâkim kılmanın mücadelesini vermiş ve insanlar arasında geçerli kılmaya çalışmışlardır.
Hz. Muhammed de kendisinden önce gelen hiçbir peygamberle çelişkiye ve ayrılığa düşmeden insanlığı aynı amaç ve doğrultuda yönlendirmeye çalışmış son peygamberdir.
Dolayısıyla bu yolda harcanan bütün çaba ve oluşumlar Yüce Yaratıcının amacına ve isteğine uygundur. Önemli olan dinlerin yaşanışından kaynaklanan ayrılıklar değil, vermek istedikleri mesaj ve anlamdır.
Bu değerler bütün geleneksel kabullerin ve eğilimlerin üstünde olan değerlerdir, asla hiç kimsenin ve hiç bir anlayışın tekelinde değildirler.
Yüce Kitabımız Kuran-ı Kerim ve onun bildiricisi Hz. Muhammed tüm insanlığı bu değerlere katkıda bulunmaya davet etmiştir.

Bakara suresi 208. ayet şöyle demektedir:
“Ey inananlar! Hepiniz toptan barış içine girin..”

Yunus suresi 25. ayet:
“Allah, esenlik yurduna çağırır..”

Ali İmran suresi 85. ayet:
“Kim İslam (= barış, güven, huzur, mutluluk, esenlik)’dan başka bir din ararsa, onun bu dini kabul edilmez."
Yüzlerce ayet aynı gerçeği defalarca tekrar etmekte ve insanları İslamın anlam ve değerleri etrafında toplanmaya çağırmaktadır.

Ozanlar Ozanı Yunus Emre de bu gerçeği bir şiirinde şöyle ifade eder:

Dört kitabın manası
Bellidir bir elifte
Sen elif dersin hoca
Manası ne demektir

Hemen bütün İslam düşünürlerinde bu bakış açısını az veya çok, görmek mümkündür. Özellikle İbnül Kayyım El-Cevziyye bu bakış açısını çok geniş ve net biçimde sergiler. Onun ifadesiyle:

“Hakk’a varış hangi yoldan olursa olsun, Allah’ın dini, emri ve rızası içindedir.” (bk. El-İ’lam, 3/543)

Bizler bu gerçeği yaygın olan İslami anlayış ve yaşayış dünyasında aramaya şartlandığımızdan, görmemiz ve kavramamız gereken birçok şeyi “Müslüman değil” mantığıyla gözden kaçırıyor, İslam olmadığını varsaydığımız birçok İslami yaşayış biçimini bilgi, birikim ve vicdan eksikliği nedeniyle gerektiği şekilde değerlendi-remiyoruz.
Secde etmeyi, herkesin imanı hakkında hüküm verme yetkisi olarak anlayıp Kur’an’da geçen güneşin, ayın, yıldızların secdesi sorulduğunda tırsıp kalan cahillerden olmaktan Allah’a sığınalım!.. Secde Allah'ın kurallarına bağlı olmaktır. Madde âlemine ait her şey secdesini bu kurallara bağlı olarak yapar. Tüm varlıklar Allah’ın ku-rallarına uyacak şekilde yaratılmışlardır. Bu kurallara uymanın insanın özgür iradesine bırakıldığı büyük sorumluluk gerektiren bir konumda daha çok kendi eksiklikleriyle ilgilenen, imanı sembollerde değil vicdanında yaşamaya çalışan yüksek karakterde insanlar olmak için Allah’a yalvaralım. Yüce Yaratıcı ancak bunu başarabilmiş insanların dilinden yansıtır avazını..

Yunus gibi,

Söz karadan aktan değil
Yazıp okumaktan değil
Şu yürüyen halktan değil
HALİK AVAZINDAN GELİR

Ve

“Alemde bir hak vardır ve hak kuvvetin üstündedir”

diyen Atatürk gibi....

Avaz Halik’tan olunca artık söyleyen değil söylenen önemli demektir. O avaz sürükler peşinden aklı ve vicdanı... Ve bu öyle sınırsız, kalıpsız ve ilahi özgürlüğün sonsuzluğunda gerçekleşir ki, bazen biz onu “kâfir”in bulduğu bir ilaçta, bir aşıda, keşfettiği, insana ve yaşama hizmet eden binlerce, yüz binlerce buluşta, eserlerde görür, duyar, okuruz. Kendisine benzetemediği herkese “kâfir” damgası vuran zihniyetler acaba secde halindeyken başına, boynuna çıkmış çocukları “incinmesinler” diye secdeyi uzatmış bu dinin peygamberini neye benzetiyorlar acaba?... Cennet annelerin ayakları altındayken onu kadının başını ezerek aramanın anlamı nedir?.. Beethoven’in Ay Işığı Sonatını Allah'ın bize bahşettiği sonsuz yetenekleri kavrama ve geliştirmeye yönelik bir örnek olarak kabul etmeye engel başka bir emir mi vardır?... Chopin kâfir miydi?.. Tarrega “Elhambra”yı şeytandan ilham alarak mı besteledi?... Goya, Van Gogh ve daha niceleri eserlerini insanlar tapsın diye mi yaptı? Yoksa sonsuzca ve her an yaratan Yüceler Yücesinin bir an ve mekânındaki sonsuz güzelliği, çeşitliliği ve kudreti biraz olsun yansıtabilmek için mi? Bu aklı çatlatan sınırlarda eserler vermiş insanlara İslam da değer verir. Çünkü İslam, ilime önem verir, sanatı destekler. Dikilen Atatürk anıtlarına put deyip kendi putlarının elini-eteğini günde kırk kere öpen zihniyetler gerçekte beton kafaların ve yüreklerin en belirgin örnekleri değil mi?
İslam’ın özünde ne olduğunu, neleri önerip neleri yanlış gördüğünü yüzlerce yıl öncesinden anlayıp bugünkü medeni toplumlardan çok daha medeni olabilecekken (ki tarihte bunun başarıldığı dönemler olmuştur) günümüzde, hücre çekirdeğini başka bir hücreye nakledebilen teknolojilerin yaşandığı bir çağda üretilen değerlere değil, kılık kıyafetlere, şekil ve uygulamalara bakıp, kimin Müslüman kimin olmadığıyla ilgili tartışmalar yaratıp utanılacak bir seviyenin temsilcileri durumuna düşüyoruz.
İslam adına birileri hakkında hüküm verirken her şeyden önce ona ait değerlerle düşünmek zorundayız.
Bilgiden yoksun, psikolojik nedenlere dayanan, nankör ve vefasız söylemlerle, o değerlerle bağdaşan insan evlatlarını -güya- kötüleyerek hem “hüküm Allah’ındır” ilkesine ters düşüyor hem de Yaratıcının hiç sevmediği “bilmediği şeyler hakkında konuşmak” gibi bir günahın kurbanları oluyoruz.
Sözü uzatmadan sözlerin şahı Kuran-ı Kerim’in işin sırrını kavratacak, manayı anlamada bize yardım edecek yüce ayetlerinden birkaçını, işin sırrını kavramış, manayı keşfetmiş büyük insanlardan biri olan Atatürk’ün meal niteliğindeki sözleri ve tabiki uygulamala-rıyla birlikte sunmak istiyorum.

Saygılarımla,
Mehmet Bahadır Özder

Bu mesaj MehmetB tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 03.05.2009 - 12:18

Ben insanım. İnsana özgü olan hiçbir şey bana yabancı değil...

#3 MehmetB

MehmetB

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Yasaklılar
  • 32 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 03.05.2009 - 12:25

Kitabı göndermek istemiştim ama herhalde bayağı uğraşmam gerekecek... Düzenlemeler yapmak gerekiyor... Bu nedenle siliyorum... Dileyene mail olarak gönderebilirim.. Saygılar

Bu mesaj MehmetB tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 03.05.2009 - 12:36

Ben insanım. İnsana özgü olan hiçbir şey bana yabancı değil...

#4 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 03.05.2009 - 13:19

Hani şu son zamanlar seks skandallarıyla gündeme gelen Pek değerli Yaşar Nuri beyden mi söz ediyoruz acaba?Lider olan ve ya kendine öyle bir misyon yükleyen kişiler yüklendikleri misyonun gereği gibi yaşamalılar yoksa söylenenler askıda kalır, gerçi islamda baş örtüsü yoktur, kadınlar adetliyken namaz kılar diyen, namazım 5 vakit oluşunu tartışan birinin bu yaptıklarına da bir kılıf bulacağı aşikardır...
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#5 MehmetB

MehmetB

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Yasaklılar
  • 32 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 05.05.2009 - 03:25

Hani şu son zamanlar seks skandallarıyla gündeme gelen Pek değerli Yaşar Nuri beyden mi söz ediyoruz acaba?Lider olan ve ya kendine öyle bir misyon yükleyen kişiler yüklendikleri misyonun gereği gibi yaşamalılar yoksa söylenenler askıda kalır, gerçi islamda baş örtüsü yoktur, kadınlar adetliyken namaz kılar diyen, namazım 5 vakit oluşunu tartışan birinin bu yaptıklarına da bir kılıf bulacağı aşikardır...



Olmadı kılıç kardeş!... Seks skandalı ne demek?.. İnsanın özel hayatı kimi ilgilendirir?.. İnsanların özel hayatlarıyla ilgili yargılarda bulunmak, geveze medyanın dolduruşuna gelip kendi iradenle değil onların yönlendirdiği gibi düşünmek özgür akıl sahibi insanlara yakışır mı?.. Yaşar Nuri'yi o yönüyle değerlendirip diğer tüm birikimlerini onunla eşitlemek akıllıca bir tavırmıdır?.. İnsanların cinselliğini eşeleyip, araştırıp, sadece oralara odaklanıp, onunla hükümlere varacaksak iş nerelere gider hiç düşündün mü?.. Ne yapmış Yaşar Nuri?.. Birilerinin yaptığı gibi 14 yaşındaki kıza mı tecavüz etmiş?.. Zorla ırza mı geçmiş?..

Demek adamın bütün yazdıkları, söyledikleri bizi ilgilendirmeyecek, hangi nedenlerle ve şartlarla olduğunu bilemeyeceğimiz özel ilişkileri "SEKS SKANDALI" olarak ilgimizi çekecek!...

Ayıptır, günahtır... Ben dilerdim ki yaklaşık 2 aydır burada duran konu hakkında birşeyler söyleyesin.. Onlarla ilgili birşey yok.. Kimseden çıt çıkmıyor ama Yaşar Nuri'nin seksi ilgi çekiyor!...

Ayrıca İslamı şekil ve sembollere indirgemeyen, onu manasıyla kavrayabilenler için başörtüsü şu bu beyni gelişmemiş insanların takıntılarıdır!... Bu tür zihniyetlerden ne Hz. Muhammed'i ne Atatürk'ü ne Yaşar Nuri anlamalarını beklemiyoruz zaten...

Başımızın belası az bilen çok bilmişler onlardır... İslami babasının malı sanmış gafillerdir...

İyiye gitmiyoruz... Yazık!...

Bu mesaj MehmetB tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 05.05.2009 - 03:41

Ben insanım. İnsana özgü olan hiçbir şey bana yabancı değil...

#6 MehmetB

MehmetB

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Yasaklılar
  • 32 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 05.05.2009 - 03:34

Ayrıca ne güzel söylemiş Yaşar Nuri hoca... Demek kadınlar adetliyken de namaz kılabilir demiş!... Katılıyorum... Bence de namaz kılamayacak olanlar kadının adetine odaklananlardır...
Ben insanım. İnsana özgü olan hiçbir şey bana yabancı değil...

#7 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5.693 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Gönderim zamanı 05.05.2009 - 09:24

MehmetB size tek bir nedenden dolayı hoşgeldin dememiştim , fakat şimdi bu paylaşımınız nedeniyle teşekkür ederim.

Hoşgeldin.

Keşke Atatürk'ü dinsizlikle suçlayan zevatlar onun kadar dini bütün olabilseydi!

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

#8 K@LPSİZ

K@LPSİZ

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.160 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Ankara

Gönderim zamanı 05.05.2009 - 10:25

Olmadı kılıç kardeş!... Seks skandalı ne demek?.. İnsanın özel hayatı kimi ilgilendirir?.. İnsanların özel hayatlarıyla ilgili yargılarda bulunmak, geveze medyanın dolduruşuna gelip kendi iradenle değil onların yönlendirdiği gibi düşünmek özgür akıl sahibi insanlara yakışır mı?.. Yaşar Nuri'yi o yönüyle değerlendirip diğer tüm birikimlerini onunla eşitlemek akıllıca bir tavırmıdır?.. İnsanların cinselliğini eşeleyip, araştırıp, sadece oralara odaklanıp, onunla hükümlere varacaksak iş nerelere gider hiç düşündün mü?.. Ne yapmış Yaşar Nuri?.. Birilerinin yaptığı gibi 14 yaşındaki kıza mı tecavüz etmiş?.. Zorla ırza mı geçmiş?..

Demek adamın bütün yazdıkları, söyledikleri bizi ilgilendirmeyecek, hangi nedenlerle ve şartlarla olduğunu bilemeyeceğimiz özel ilişkileri "SEKS SKANDALI" olarak ilgimizi çekecek!...

Ayıptır, günahtır... Ben dilerdim ki yaklaşık 2 aydır burada duran konu hakkında birşeyler söyleyesin.. Onlarla ilgili birşey yok.. Kimseden çıt çıkmıyor ama Yaşar Nuri'nin seksi ilgi çekiyor!...

Ayrıca İslamı şekil ve sembollere indirgemeyen, onu manasıyla kavrayabilenler için başörtüsü şu bu beyni gelişmemiş insanların takıntılarıdır!... Bu tür zihniyetlerden ne Hz. Muhammed'i ne Atatürk'ü ne Yaşar Nuri anlamalarını beklemiyoruz zaten...

Başımızın belası az bilen çok bilmişler onlardır... İslami babasının malı sanmış gafillerdir...

İyiye gitmiyoruz... Yazık!...



Yaşınız kaç bilmiyorum ama biraz terbiyeli olun. Sizin şekil dediğiniz türbanı bu ülkenin yarısından fazlası kabullenmekte. Yüzyıllardır İslam alimlerinin kabullendiği ve ittifak yaptığı bir olayda hangi bilgilere ve hangi sabit delillere dayanarak bu tür cümleler kurabiliyorsunuz bilmiyorum.. Beyni gelişmemiş insanlar olarak gülüyoruz sadece size.

İslam Kuran ve sünnetlerle sabit bir dindir. Olmadı İslam büyüklerinin kaynaklarınada başvurabilirsiniz. Koca dünyada her milletten olan islamiyeti seçen kişiler türban/başörtüsü yada adına her ne diyosanız kabullenmişken bizim ülkemizdeki beyni çok gelişmiş kendilerine prof diyen aydın parçası! olan kişilere inanmakta ayrı bir konu. Bırakın türbanı takan takar takmayan takmaz. İnsanları giyimlerine göre sınıflandırırsanız aciz duruma düşersiniz ve gülerler size.

Tıpkı insanların dini inançları gibi rahmetli Atatürkünde dini inançları kendinedir. ister 50 vakit namaz kılar ister ateisttir bizi ilgilendirmez orası. O Allah ile kendisi arasındaki sorun bize ne?

Yaşar Nuri beye gelince..

Evet kendisinin birçok kitabı söylevleri bilmem neleri vardır. Eğer ki bir insan isterse ordinasyüs profta olsa Kuranın bir cümlesini inkar edip değiştirmeye çalışıyorsa olan birşeye yok diyorsa zaten dinle alakası bellidir. Sarhoşken namaz kılınabilir, orucunuzu kadınınızla cinsel ilişkiye girerek açabilirsiniz diyen kişilerede ne derece güvenileceği belli.

Gerçekten iyiye gitmiyoruz. Kelime oyunlarıyla birkac kelime değiştirip islamı yeniden cümleleştirmeye çalışanlara gerçekten acıyorum. Allah ıslah etsin hepimizi...
Kimsenin adı dudaklarımı kandıramadı...

#9 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 05.05.2009 - 11:36

Vakti olan varsa üşenmezse şu yazıyı okusun derim ben.

80 yıl olmuş hala bir şeyleri kanıtlamak için Atatürk'ü öne sürüyoruz.
Hal böyle olunca "olum Atatürk benim gibiydi al sana kanıt"
öteki de; "hayır bak benim gibiydi al sana benim kanıtım"
üçüncü şahıs da çıkıyor" hayır hayır Atatürk benim gibiydi slın size kanıt" diyor.

Bu gün Atatürk'ün kendisi gibi olduğuna dair Erbakan da kanıt bulabilir Fethullah Gülen de Doğu perinçek de Deniz Baykal da...Ataistii de dindarı da..ülkücüsü de solcusu da..

O dönemleri, dönemin şartlarını iyi bilmek gerekiyor.

Bu mesaj AnTiQa tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 05.05.2009 - 11:39


#10 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 05.05.2009 - 11:54

Doğru birileri iyiye gitmiyor,;Dini kendi tekelinde zannedip sanki Kuran kendine vahy olunmuş ve ondan hüküm çıkarmak sadece kendilerine aitmiş gibi davrananlar,1400 ü aşkın senedir yazılmış ve söylenmiş şeyleri hiçe sayarak insanların nefislerine göre din inşaasında olanlar...Söyledikleri ve yaptıkları birbirini tutmayanlar ve onların yardakçıları...İslam dinini tahrip misyonunu yüklenmiş çıplak uyarıcılar...Sizin değişinizle baş örtüsü takıntısı olan bu beyni gelişmemişlere İslam dininin Peygamberi de dahil mi?Söyledikleriniz buralara kadar gider yazdıklarınız İslam dairesinden uzaklaşmanıza neden olur...Tabi bu da bizi çok ilgilendirmez,istediğiniz gibi yaşarsınız ama birilerine beyni gelişmemiş derken kendi beyninizi de bir yoklamanızı öneririm...

Yaşar nuri beye gelince forumda kendisiyle ilgili eskiden açılmış konu olacakdı?İlgilenirseniz bakarsınız....
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#11 MehmetB

MehmetB

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Yasaklılar
  • 32 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 05.05.2009 - 17:12

Yaşınız kaç bilmiyorum ama biraz terbiyeli olun. Sizin şekil dediğiniz türbanı bu ülkenin yarısından fazlası kabullenmekte. Yüzyıllardır İslam alimlerinin kabullendiği ve ittifak yaptığı bir olayda hangi bilgilere ve hangi sabit delillere dayanarak bu tür cümleler kurabiliyorsunuz bilmiyorum.. Beyni gelişmemiş insanlar olarak gülüyoruz sadece size.


Okey... O cümleyi bir anlık kontrolsüz duygularımın gafletiyle yazdığımı kabul ediyorum. Allah herkesi eşit yaratmıştır ve her insan değerlidir. Bu gafletim için muhataplarından ve Allahtan af diliyorum. Sen de gülme boşver.. Gülmek de alaya girer ve Yaratıcının tasvip etmediği bir davranıştır... Ancaak...

İslam Kuran ve sünnetlerle sabit bir dindir. Olmadı İslam büyüklerinin kaynaklarınada başvurabilirsiniz. Koca dünyada her milletten olan islamiyeti seçen kişiler türban/başörtüsü yada adına her ne diyosanız kabullenmişken bizim ülkemizdeki beyni çok gelişmiş kendilerine prof diyen aydın parçası! olan kişilere inanmakta ayrı bir konu. Bırakın türbanı takan takar takmayan takmaz. İnsanları giyimlerine göre sınıflandırırsanız aciz duruma düşersiniz ve gülerler size.


Şu "İslam büyükleri" kavramını bi kurcalasak... Kimlere "İslam büyüğü" denir sizce?.. İslam büyüğü olmanın gerekçeleri nelerdir?... Bu kavram biraz izafi değil mi?... Sana göre olan bir islam büyüğüyle bana göresi birbirleriyle hiç de uyuşmayabilir. Bir başkasınınki de bize... Ayrıca bir zaman işkencelerle, zehirlenerek öldürülen islam büyükleri başka bir zaman azam lakabıyla anılabilir. Buna karar veren insan iradesi değil midir?... Yoksa Kuran mıdır? Eğer Kuran olduğunu iddia ederseniz Onu kendi sınırınızla tanımış ve dolayısıyla tanıtmış olursunuz. Halbuki Kuran Allah kelamıdır ve insanın çelişkili ve sınırlı hükümlerinden münezzehtir! Biz herşeyden önce Kuranı, onunla birebir ilişkiye girerek anlamaya, kavramaya çalışmalıyız. Ama siz diyeceksiniz ki "Kuran'ı birebir okuyan insanlar onu yeterince anlayamazlar, bilene sormak, danışmak gerekir". Bu bazı insanlar için kabul edilebilir olabilir ancak yine bir soruyla devam edersek... Neyi danışacağız bilenlere?... Eğer danışacağımız bir şeyler mutlaka olacaksa o kitabı yeterince anlayamıyoruz demektir. Anlamak insanın beynindeki birikimleriyle doğru orantılı şeydir. Sembolleri Türkçe olarak isimlendirmiş bir beynin kavrayışı kendisine ancak o dilde bilgilerin gelmesiyle gerçekleşebilir. Dolayısıyla Kuran'a ve İslam'a yapılabilecek en büyük ve en önce gelen hizmet onun anlaşılmasını sağlamaktır. Bunun ilk aşaması da onu bildiğimiz dile tercüme etmek, ettirmektir... Saygıyı en önce hakedecek kişiler bu kişilerdir. Yakın Tarihimize baktığımızda Türkler açısından bu ilk aşamayı gerçekleştiren şahsın kim olduğu bellidir! Sonra ne olacak?... Sonra o Yüce Kitab'ı kendi diliyle okuyan herkes ondan bilgi ve birikimleriyle orantılı anlamlar çıkaracak... İşte gerçek İslam büyüklüğü sanırım burda ortaya çıkıyor.. Orada, kimileri İslamın emirlerinin neler olduğunu kimileri ise bu emir ve önerilerin hangi mantığa dayandırıldığını sorgulamaya başlayacak... Bana göre gerçek İslam büyükleri, alimleri bize ne yapmamız gerektiğini değil, neden yapmamız gerektiğini öğretebilen insanlardır... Örtünmenin mantığını kavramış olmayı dayatmayla gerçekleştirilmiş örtünmeden çok daha kaliteli ve İslami buluyorum... Zaten sünnet ve alimlerimiz dediğimiz şey de benim "neden" diye sorduğum sorularıma cevap verdiği sürece kabul edilebilir değerlerdir... Yoksa Kuran'ın mantığına ters düşen hiçbir yorum beni bağlamaz... Sonuç olarak Türbanla korunduğunu ve kendini emniyette hissettiğini varsayan herkes onu takma özgürlüğüne sahiptir buna engel olunmamalıdır. Bu insana saygının gereğidir. Ancak aynı saygıyı kendi insan kimliğini türbansızda ifade edebilecek insanlar da hakeder... Şahsen ben burada (Avusturalya) noel zamanı alışveriş merkezlerinde çalışan türbanlı kızların türbanlarının üstüne taktıkları noel baba şapkalarını bile anlayışla karşılayabiliyorum!...


Tıpkı insanların dini inançları gibi rahmetli Atatürkünde dini inançları kendinedir. ister 50 vakit namaz kılar ister ateisttir bizi ilgilendirmez orası. O Allah ile kendisi arasındaki sorun bize ne?


Niye ilgilendirmiyor?... Niye bilmek, öğrenmek anlamak istemezsin?... İlgilensen öğrensen de bunu bir sadaka gibi diğer insanlara da anlatsan günaha mı girersin?... Yoksa aklımızı Yüce Yaratıcımızın emrettiği gibi işletip -doğru ya da yanlış ama işletip- en azından çaba sarfetmiş olmanın sevabını kazanmak istemez misin?... Bananecilik İslami midir?... Kaldı ki Yaratıcımızın bize rahmet edip gönderdiği Atatürk gibi bir lidere sövüldüğü, unutturulmaya çalışıldığı böyle bir dönemde...

Yaşar Nuri beye gelince..

Evet kendisinin birçok kitabı söylevleri bilmem neleri vardır. Eğer ki bir insan isterse ordinasyüs profta olsa Kuranın bir cümlesini inkar edip değiştirmeye çalışıyorsa olan birşeye yok diyorsa zaten dinle alakası bellidir. Sarhoşken namaz kılınabilir, orucunuzu kadınınızla cinsel ilişkiye girerek açabilirsiniz diyen kişilerede ne derece güvenileceği belli.


Saçmalamayın kardeşim.. Yaşar Nuri Kuran'ın hangi cümlesini inkar etmiş?.. Bilmeden böyle iftiralar atıp günaha girmeyin!.. Eğer Yaşar hocanın böyle bir inkarı varsa, sarhoşken namaz kılın dediyse, orucunuzu cinsel ilişkiyle açabilirsiniz dediyse bunu Allah bilir ve cezasını verir. Ama öyle değilse de böyle düşünenlerin cezasını verir!...

Gerçekten iyiye gitmiyoruz. Kelime oyunlarıyla birkac kelime değiştirip islamı yeniden cümleleştirmeye çalışanlara gerçekten acıyorum. Allah ıslah etsin hepimizi...


Benim de acıdığım insanlar var... Özellikle kelime oyunları yapan cinsleri... Bir örnek vereyim... Atatürk'ün cesedini toprak kabul etmemiş, toprağa gömülmek nasip olmamış, onun için toprağın üstünde bir yerde yatıyormuş... Gelde acıma değil mi!.. Sanki Toprak Allahın ama yukarısı başka birininmiş gibi!...


Bu mesaj MehmetB tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 05.05.2009 - 17:27

Ben insanım. İnsana özgü olan hiçbir şey bana yabancı değil...

#12 MehmetB

MehmetB

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Yasaklılar
  • 32 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 05.05.2009 - 17:55

Doğru birileri iyiye gitmiyor,;Dini kendi tekelinde zannedip sanki Kuran kendine vahy olunmuş ve ondan hüküm çıkarmak sadece kendilerine aitmiş gibi davrananlar,1400 ü aşkın senedir yazılmış ve söylenmiş şeyleri hiçe sayarak insanların nefislerine göre din inşaasında olanlar...Söyledikleri ve yaptıkları birbirini tutmayanlar ve onların yardakçıları...İslam dinini tahrip misyonunu yüklenmiş çıplak uyarıcılar...Sizin değişinizle baş örtüsü takıntısı olan bu beyni gelişmemişlere İslam dininin Peygamberi de dahil mi?Söyledikleriniz buralara kadar gider yazdıklarınız İslam dairesinden uzaklaşmanıza neden olur...Tabi bu da bizi çok ilgilendirmez,istediğiniz gibi yaşarsınız ama birilerine beyni gelişmemiş derken kendi beyninizi de bir yoklamanızı öneririm...

Yaşar nuri beye gelince forumda kendisiyle ilgili eskiden açılmış konu olacakdı?İlgilenirseniz bakarsınız....



Biz 1400 ü aşkın senedir yazılmış ve söylenmiş şeylerden daha çok Kuran'ı hiçe sayanlara takıntılıyızdır... O 1400 senedir yazılmış, söylenmiş şeylerden hangilerini benimseyerek buralara geldiğimiz de ortadadır... İslam dininin Yüce peygamberini nefislerindeki sapıklığa alet edenler hala ortalarda arzı endam etmiyor mu?... 14 yaşındaki kızlara tecavüz edip "Peygamber de zaten Hz. Aişe'yle 9 yaşında evlenmişti" diyerek hem O yüce peygambere iftira edip hem de onun sırtından savunma yapan vahşiler kimlerdir?.. "Kadın sesi, eşşek sesi, köpek sesi" diye hadisler uydurup 1400 sene sonrasına kadar bunu taşıyanlar kimlerdir?...

Yapmayın kardeşim... İmamı azama olduğu gibi bugün de Yaşar Nuriye iftira atanlar yarın tıpkı onun gibi Yaşar Nuriyi de yüceltirler...

İktidar peşindeki ruh hastalarının şeytani oyunlarına gelmeyin!...
Ben insanım. İnsana özgü olan hiçbir şey bana yabancı değil...

#13 MehmetB

MehmetB

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Yasaklılar
  • 32 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 05.05.2009 - 17:57

MehmetB size tek bir nedenden dolayı hoşgeldin dememiştim , fakat şimdi bu paylaşımınız nedeniyle teşekkür ederim.

Hoşgeldin.

Keşke Atatürk'ü dinsizlikle suçlayan zevatlar onun kadar dini bütün olabilseydi!



Hoşbulduk...Teşekkürler... Neremi beyenmemiştin merak ettim doğrusu ama söylemek istemezsen önemli değil...

Selam...
Ben insanım. İnsana özgü olan hiçbir şey bana yabancı değil...

#14 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 05.05.2009 - 21:17

Sizin neden diye sorduğunuz sorulara cevap vermeyen yani sizin aklınıza ve mantığınıza uymayan sünnet de olsa, alimde beni bağlamaz demeye getirmişsiniz.Tabi bu işler önce Hadislerin inkarıyla başlar, inkar edemediklerimizi de mantığımıza daha doğrusu nefsimize en uygun şekilde sunarız ortaya,nefsine uygun bulanlarda hemen etrafta birikirler...

Anlamak insanın beynindekilerle doğru orantılıdır diyorsunuz, sonrada aklıma uyarsa diyorsunuz bu bir çelişki değilmi?Sizin beyninizdekiler anlamanıza engel oluyor olamaz mı?Ya da siz anlamak konusun da beyninizin mükemmel olduğunu,diğer insanlar da ise bunun eksik olduğunu iddea ediyorsunuz....

Yaşar bey e gelince,kurduğu partiden ve aldığı oy oranından toplumda gördüğü kabul bellidir.Dini tahrip noktasında bir hayli yol kat etmişken,son basılma olayıyla bu işten anlayan ve ya anlamayanların gözünde kendisini bitirmiştir.Ne olacak canım bu onun özel hayatı,ve ya siz benim önümdeki küçük kafamla ilgilenmeyin demekle bu iş olmaz...Misyonu olan kişiler inandıkları gibi yaşamalı tabi misyonunun da ne olduğu ayrı tartışma konusu,yok eğer bu yaptıkları inancının gereğiyse onuda çıkar açıklar bizde neye inanıp inanmadığını biliriz...Bir zamanlar çıplak uyarıcı diye bir kavram sürmüştü piyasaya doğruymuş,çıplak ve uyarıcı olduğu....

Netice; Yaşar nuri beyin bana vereceği bişey yoktur,faydası dokunacağı kanaati olan varsa bu da kendi bileceği iş der geçerim....

Bu mesaj kılıç tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 05.05.2009 - 21:20

Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#15 MehmetB

MehmetB

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Yasaklılar
  • 32 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 06.05.2009 - 13:39

Her pencere büyüklüğüne göre ay ışığı alır sevgili kardeşim... Akıl ve Mantığın kaynağı Kuran'dır... Kim ki o mantıkla konuşur ona tabii olunur.

Sizleri bu zihniyetlerle yetiştirip özgür iradelerinize zulmedenler bunun hesabını vereceklerdir şüphesiz..

Ve Yüce Allah bu dinin hiç bir çapulcunun babasının, nefsinin, ihtiraslarının malı olmadığını Yaşar Nuri gibilerini göndererek gösterecektir...

Gösteriyor da...

Ama ışık fazla olunca gözlerin ona alışması zaman istiyor...

Yaşar Nuri'nin sana vereceği birşey yoksa bu senin sorunundur... İlerde olgunlaşınca alacağın çok şey olduğunu göreceksin... Layıksan Allah o ekstra gözleri sana nasip edecektir şüphesiz...

Sağlıcakla...

Bu mesaj shy tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 06.05.2009 - 14:01
bir üstteki mesajın tamamını alıntılamıyoruz (shy)

Ben insanım. İnsana özgü olan hiçbir şey bana yabancı değil...

#16 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 06.05.2009 - 20:44

Biz Allaha kul, Habibine Ümmet oldukça özgürleşiyoruz....Evet Rabbim Peygamberler gönderdiği gibi,onların getirdikleri yolu tahrib etmeye çalışacak olanları da milletlerin başına musallat etti ki, kim imanında sadık kim nefsinin esiri ve nefsse tabi olanların peşinden gidiyor anlaşılsın...Sizin olgunlaşma dediğiniz şey bence çürüme olduğu için kalsın...Sizde sağlıcakla kalın...
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#17 MehmetB

MehmetB

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Yasaklılar
  • 32 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 07.05.2009 - 02:24

Biz Allaha kul, Habibine Ümmet oldukça özgürleşiyoruz....Evet Rabbim Peygamberler gönderdiği gibi,onların getirdikleri yolu tahrib etmeye çalışacak olanları da milletlerin başına musallat etti ki, kim imanında sadık kim nefsinin esiri ve nefsse tabi olanların peşinden gidiyor anlaşılsın...Sizin olgunlaşma dediğiniz şey bence çürüme olduğu için kalsın...Sizde sağlıcakla kalın...



Şaştım da kaldım! Demek YNÖ yapıcı değil, yıkıcı, tahrip edici bir insan...

O zaman sen Atatürk ve Cumhuriyet düsmanısın da aynı zamanda... Söylesene yiğitçe!...

Korkma Seni kayıranlar, yetiştirenler yönetiyor şu an Türkiye'yi... Çekinme...

Değil mi?...

Profil resmini değil kendini ortaya koy ve çekinme söyle!...

Atatürk de başına belaydı bu milletin değil mi!...

Hadi yiğit ol içinde tutma... Müslüman yiğittir Allah'tan başka hiç kimseden korkmaz, çekinmez... Hele ki bu zeminlerde hiç korkmaz!...

Neydi Atatürk?...

Bu mesaj MehmetB tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 07.05.2009 - 02:27

Ben insanım. İnsana özgü olan hiçbir şey bana yabancı değil...

#18 MehmetB

MehmetB

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Yasaklılar
  • 32 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 07.05.2009 - 03:05

Bu mesajım geneldir. Kitabımın son bölümünde yazan bilgilerdir...



.....................


Kitabın bu son bölümünde Kuran?ın Matematik Mucizelerinden de
biraz bahsetmek istiyorum.

Kur?an?da 19 sayısının büyük bir hikmeti vardır. Bir çok ayetlerin
kelime ve harf sayıları 19?un katları kadardır. Ayrıca Besmele 19
harflidir.

Kur?an bilindiği gibi Alak suresinin ilk beş ayeti ile başladı. Bu beş
ayet 19 kelimeden kuruludur ve harf sayısı 19 un tam katıdır
( 4 x 19 = 76). Sonra Müzzemmil ve daha sonra Müddessir suresinin
ilk 30 ayeti gelir.

Kureyş?in en akıllısı olarak tanınan ( hafızasıyla satranç
oynayabilecek kadar) Velid Bin Mugeyre, ilk indirilen ayetleri
dinlemiş, ondaki olağanüstü kelamın farkına varmıştı. Nitekim
Müddessir suresinin 11. ayetindeki ?.. tek olarak yarattığım o
kimseyi bana bırak?
ifadesi onun bu ayrıcalığına dikkat çeken bir
ifadedir.


Ayetleri okuyoruz;

Ayet 18: O düşündü, taşındı, ölçtü, biçti.
Ayet 19: Kahrolası ne biçim ölçtü biçti!
Ayet 20: Bir kez daha kahrolası nasıl bir ölçü kullandı?!
...................................
Ayet 25: ? Bu insan sözünden başka bir şey değil? dedi.
Ayet 26: Onu sekara sokacağım.
................................
Ayet 30: Üzerinde 19 vardır onun.
Sekar?ın ne olduğu konusunda benim araştırabildiğim kadarıyla İslam düşünürlerinin ortak bir betimlemesi, tanımlaması yok.

Ancak hiçbir şeyi görmezlik etmeyen, bırakmayan ve
kendisinden kaçışın hiç bir şekilde mümkün olamayacağı bir
ceza olduğu surenin 28. ayetinde belirtiliyor.

Bu cezaya layık görülen anlayışlara da örnek olarak Velid Bin
Mugeyre veriliyor.

Demek ki düşünen, kafası çalışan, ölçüp biçmesini bilen,
gerçeği apaçık gören bir akıl, sadece içinde bulunduğu sosyal
modele ters düşmemek için bütün bunları görmezden geliyor ve inkar ediyorsa, bu anlayışın İlahi boyuttaki cezası sekar oluyor!

HAK'tan gelen ve üzerinde 19 olan İlahi bir ceza!...




&


Atatürk ve 19

19. yüzyılın bitimine 19 yıl kala doğmuştur. (1881)

1881 19 sayısının 99. katıdır.

Selanik?te doğdu. (Selanik sözcüğünün ?ebced? hesabıyla değeri 171?dir. Bu sayı 19?un katıdır. (19 x 9 = 171)

1881, Rumi takvime göre 1297?dir. ( 1 + 2 + 9 + 7 = 19 )

Harp Akademisi?nin 57. dönemine kaydoldu. (19 x 3 = 57 )

Harp akademisinden aldığı sicil 317-8 dir. ( 3 + 1 + 7 + 8 = 19 )

Harp akademisini 20. olarak bitirdi. Ancak subaylardan biri yabancı
olduğu için mezun olan 19 subaydan biriydi..

Atatürk?ün ilk askeri görevi, 19. kolordu komutanlığıdır.

19 Aralık 1904?de bağımsızlık yanlısı düşüncelerinden ötürü yıldız
sarayına çağrıldı.

Yüzbaşı olarak orduya katılış sırası 38 ( 19 x 2 = 38)

Komutanı olduğu alayın numarası 38 ( 19 x 2 = 38)

Komutanı olduğu diğer alayın numarası 57 ( 19 x 3 = 57)

19 Aralık?ta Albay olduktan 19 gün sonra Çanakkale?de komutan
olarak atandığı tümen numarası: 19

19 Aralık 1915?de Albay, 19 Mart 1916?da Tuğgeneral oldu.

19 Mayıs 1919?da Samsun?a çıktı. Bu tarihte 3 tane 19 rakamı
vardır ki Atatürk?ün ömrü de zaten 3 x 19 dur.

Mustafa Kemal Atatürk, ismine 3 aşamada kuvuşmuştur. Kemal
ismi matematik öğretmeni tarafından Atatürk soyadı ise kendisine
Cumhuriyetin ilanından sonra verilmiştir. Toplam 19 harftir.

19 Mayıs 1919 tarihinden itibaren Türk Milleti?nin hakimiyetine bilfiil
hakim olmuş, Türk Milletine Baş Komutan ve Devlet başkanı olarak
19 yıl hizmet etmiştir

Samsun?a çıktığında (1919) 38 yaşındaydı. ( 19 x 2 = 38 )

Samsun?a giden Bandırma Vapurunda kendisi dahil 19 yolcu vardı.

Samsun?da kaldığı gün sayısı 19

Erzurum?a gittikten 19 gün sonra Erzurum Kongresi?ni topladı.

Sivas Kongresi?nden 114 gün sonra Ankara?ya gitti. ( 19 x 6 = 114 )

Meclis kütüğündeki sıra numarası 19

Sakarya Meydan Muharebesi?ni kazandıktan sonra, başarısına
karşılık TBMM kendisine olan minnet ve şükranını belirtmek için 19Eylül 1921?de kabul ettiği özel bir kanunla Mareşallik ve Gazilik
unvanı verilmiştir.

Nüfus kütüğündeki sıra numarası 19

Nüfus cüzdanı numarası 993814 dür. 19 x 52306 = 993814

10 Kasım 1938 de öldü. Doğumu için beyan ettiği Mayıs ayından
vefat ettiği Kasım ayına kadar tüm aylar peşpeşe sayıldığında Kasım
19. sıraya gelmektedir.

1938 yılı 19 un 102. katıdır.

57 yaşında vefat etti. ( 19 x 3 = 57 )

Ölüm saatinde akrep ve yelkovanın gösterdiği rakamlar 1 ve 9
sayılarıdır.

Kasım ayının 10. günü saat 9 rakamları da toplam 19 sayısını
vermektedir.

Ölümünden 9 yıl önce kendisine bir Hintli tarafından hediye
edilen el dokuması halının üzerinde 10 adet Kasım çiçeği ve
bir saat motifi vardır. Saat 9.07'yi göstermektedir. Beynin
kalp?ten sonra 2 dakika daha yaşadığı bilinmektedir.

Cenaze namazının kılındığı tarih: Kasım 19

Cenaze töreninde Chopin?in 19 notalı 19. marşı çalındı.

Hayatı boyunca aldığı toplam madalya sayısı 19
Latife hanımla olan evliliği 912 gün sürdü. ( 19 x 48 = 912 )

Bıraktığı nakit miras 19 bin lira.

İstanbul Akaretlerde kaldığı evin numarası: 76 ( 19 x 4 = 76 )


"Ne Mutlu Türküm Diyene" bu şaheser cümle 19 harftir.

"İstikbal Göklerdedir" bu sözler de 19 harftir.

Ölümünün ardından İnönü?nün Türk Milletine beyannamesi de 19
cümledir.







Yazıklar ve azaplar olsun günaha
batmış her yalancı
iftiracıya ki Allah'ın ayetlerinin
kendisine okunuşunu
dinler, sonra böbürlenmiş olarak inadında devam eder.
Sanki hiç duymamıştır onları...
Ayetlerimizden bir şeyin bilgisine ulaşınca, alaya aldı onu.
İşte onlar içindir horlayıp yere
batıran bir azap.
(Casiye Suresi 7-9. ayetler)

Bu mesaj MehmetB tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 07.05.2009 - 03:13

Ben insanım. İnsana özgü olan hiçbir şey bana yabancı değil...

#19 atlantisli

atlantisli

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.241 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atlantis

Gönderim zamanı 07.05.2009 - 04:13

Şaştım da kaldım! Demek YNÖ yapıcı değil, yıkıcı, tahrip edici bir insan...

O zaman sen Atatürk ve Cumhuriyet düsmanısın da aynı zamanda... Söylesene yiğitçe!...

Evet Yaşar Nuri yapıcı değil,ama yıkıcı da değil.Çünkü müslümanlar içinde onu takan yok.(istisna kaideyi bozmaz).Millet onla kafa buluyor,tavlada taş çalsam caiz midir hocam gibi sorular ona iletiliyor genelde...
Yaşar nuri bana göre de öyle,yani o zaman ben de Atatürk ve Cumhuriyetçi düşmanıyım öyle mi senin dediğine göre.Hem sen kimsin ki böyle yaftalar yapıştırıyorsun.Kimsin sen:)

Korkma Seni kayıranlar, yetiştirenler yönetiyor şu an Türkiye'yi... Çekinme...

Değil mi?...

Yoooo:) eğer kayırma gibi bir durum veya niyet varsa bile gerçekleştirilemiyor.Çünküm senin bahsettiğin sözde cumhuriyetçi ve sözde Atatürkçü zihniyet buna izin vermiyor.Ya tehdit ediyor ya tutukluyor ya da asıyor.İşine hangisi gelirse.Şu an Türkiye'yi onları yönetenler yönetiyor.Çekinen falan da yok bu arada.çekinme cesur ol diye naralar atmışsın millete.sana ne filmi izlettiler ya da ne içirdiler bilmiyorum ama komik ve saygıszsın...

Atatürk de başına belaydı bu milletin değil mi!...

Hadi yiğit ol içinde tutma... Müslüman yiğittir Allah'tan başka hiç kimseden korkmaz, çekinmez... Hele ki bu zeminlerde hiç korkmaz!...

Neydi Atatürk?...

Atatürk milletin başına neden bela olsun.Yaşar Nuriyi sevmemek üzerinden Atatürk düşmanlığı uydurmak gibi bir davranışı ilk defa görüyorum.Yaşar Nuriyi seven insan çok azdır zaten.Herkes onu dini kimliğiyle siyasi rant elde etmeye çalışan adam olarak tanır ve en başta sevmemesi gereken parayona derecesinde laiklik hassasiyeti olanlardır.Ama bakıyorsun Yaşar Nuri'nin en ateşli savunucuları onlar.Demekki ortada bir kasıt var.Amacın İslam dinini tahrif etmek olduğu açık ve nettir.Ama ne yazık ki bu mümkün değil,çünkü bir şeyi tahrif/tahrip edebilmek için aslını bilmek/bulmak gerekir.Dini Yaşardan öğrenenlerin dine kuvvetle zarar vermesi muhtemel bile değildir.Zaten dediğim gibi onu kimse takmaz,sen de fazla kafaya takma bence:)

#20 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 07.05.2009 - 11:46

Tam Yaşar nuri ağzı,Baş edemessen hakaret et,sesini yükselt ki söylediklerin doğru gibi gözüksün...Atatürk ve Cumhuriyeti kullan karşındakileri Atatürk ve cumhuriyet düşmanı ilan et,geçti bunlar artık bu milletin böyle şarlatanlıklara karnı tok....Atatük ve Cumhuriyet ne Yaşar beyin ne de onun ağzıyla konuşan fikir yoksunlarının tekelinde...

Ülkeyi yönetenlere gelince;her ne kadar bazı fikirlerini benimsemesem de,seçilmişe saygıyı ve hazmetmeyi öğreneceksiniz...Halkı hiçe saymak ve hakaret etmeği marifet olarak görmek onları Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı ilan etmekle bu işler yürümüyor.Sadece kendinizi tatmin ediyorsunuz....
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...





Benzer Konular Daralt

3 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 3 ziyaretçi, 0 gizli