İçerik değiştir



Başbakan Dürüst Değil.


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 18.03.2009 - 16:23


Kredi kartı borçlarının ağırlığı gıda harcaması

Kadife Şahin
güncellenme zamanı 17.3.2009



Başbakan Erdoğan’ın Eskişehir’de yaptığı konuşmada kredi kartı borçlularına yönelik, “En akıllısı bile kullanıyor. Kusura bakmasınlar kredi kartının mağduru olmaz. Borçlanan olur. Kredi kartıyla borçlananları şöyle bir farklı yere koyuyorum, onlara da dürüst gözüyle bakmam. Kredi kartı kullanıyorsan fazlasını kullanma” şeklindeki sözleri tepki uyandırmaya devam ediyor

Harcamaların dağılımı da kredi kartıyla vatandaşın ağırlıkla gıda harcaması yaptığını, markete gittiğini gösteriyor. Bankalararası Kart Merkezi verilerine göre, kredi kartı harcamalarının en büyük kısmını market, alışveriş merkezi ve çeşitli gıda harcamaları oluşturuyor. Bu kalemlerin toplamı 2.8 milyarı buluyor. İçkili yerlerdeki harcama sadece 19 milyon lira.

‘Yargısız infaz’
Başbakanın sözlerini yargısız infaz olarak gördüğünü söyleyen Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, “Bu sözleriyle Türkiye gerçeğini görmediğini göstermiştir” dedi.
Kaya, şöyle konuştu: “Sayın Başbakanın bu sözleri yargısız infazdan daha kötü. Bu yaklaşım toplumda büyük intiharlara yol açacaktır. Böyle bir yaklaşım ve değerlendirme olamaz. Bize gelen tüketici mesajları umutsuzluk ve çaresizlikle dolu. Tek umutlarının bizlerin yaratacağı çözümler olduğunu söylüyorlar.
Bunun tek sorumlusu tüketiciler değil. 2006’da kredi kartları yasası çıktığında, ‘Bankalar geliri olmayanlara kredi kartı vermesin. İnsanlara toplam gelirinin dört katı limit verilmesin’ dedik. Bu önerilerimizi dikkate alınmadı. ‘Ticareti korkutmayalım, ekonomi kayıt altına alınsın, piyasa olumsuz etkilenmesin’ dendi. Bunu kim dedi? Hükümet dedi, bankalar, Bankalararası Kart Merkezi dedi. Asgari ücretle çalışan insanlar taksitlerle, bonuslarla kredi kartı kullanmaya özendirildiler.”
Tüketicilerin bankalara olan borçlarının yüzde 36’sının kredi kartı borçu olduğunu belirten Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Kaya, “Bunun tek sorumlusu vatandaşlar değil. Seçimden önce kredi kartı mağdurlarının sorunları çözümlenmeli, sorun daha fazla büyümeden mutlaka taksitlendirme yapılmalı” dedi.
Kaya, “İşini kaybeden, asgari ücretle çalışan insan çocuğuna süt almak için hırsızlık da yapar. İnsanlar iki ekmeğin bedelini kartla ödüyor. Kredi kartıyla temel ihtiyaçlarını almaya başladılar. Tüketiciler sağa sola harcama yapmıyor, yaşamak için kredi kartını kullanıyor. ‘Kart mağduru beni ilgilendirmez, işini kaybederse kaybetsin’ diyemezsiniz” şeklinde konuştu.
********************************************************************************
*************


Görüldüğü gibi esas dürüst olmayan başbakanın kendisidir.Sunulan teklifi kabul etmeyen kendi hükümetidir.

 580023663830.jpg






Benzer Konular Daralt

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli