İçerik değiştir



Tunceli Valisini Görevden Al


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 11 yanıt verildi

#1 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 05.03.2009 - 00:05


YSK'dan keskin açıklama
4 Mart 2009
YSK'dan keskin açıklama

Tunceliller YSK'nın kararından memnun
Yüksek Seçim Kurulu “Tunceli Valisi'nin YSK'nın seçimin düzenine ve dürüstlüğüne ilişkin kararlarını uygulamakta gösterdiği duyarsızlığın idari ve disiplin yönünden gereğinin taktir ve ifası isteğiyle İçişleri Bakanlığına bildirilmesine” karar verdi.

Günlerdir tartışılan “Tunceli yardımı” ve Tunceli Valisi ile ilgili tartışmalar için YSK’dan çok keskin bir açıklama geldi.

YSK, “Tunceli Valisi'nin YSK'nın seçimin düzenine ve dürüstlüğüne ilişkin kararlarını uygulamakta gösterdiği duyarsızlığın idari ve disiplin yönünden gereğinin taktir ve ifası isteğiyle İçişleri Bakanlığına bildirilmesine” karar verdi.

YSK’nın bu açıklaması Ankara kulislerinde “Vali ile ilgili soruşturmayı açın ve görevden uzaklaştırın” şeklinde yorumlandı.

Aynı kulislerde şimdi şu soru soruluyor:

- YSK daha önce Vali’yi uyarmış ve Tunceli Cumhuriyet Savcısını göreve davet etmiş. Erdoğan ise YSK’nın bu kararına rağmen “Tunceli Valisi’ne teşekkür ediyorum” diyerek YSK kararına karşı tavır almıştı.

- Şimdi kulislerde şu soru soruluyor: “İçişleri bakanı Beşir Atalay YSK’yı mı dinleyecek, Vali’ye teşekkür eden Başbakan’ı mı dinleyecek?”

İŞTE YSK'NIN AÇIKLAMASI

YSK, bugün saat 17.30'da başlayan ve yaklaşık 2.5 saat süren toplantının ardından, yapılan yazılı açıklamada, mahalli idareler seçimlerinde uygulanacak propaganda yasaklarına ilişkin ilkelerin 298 sayılı Kanun'da yer aldığı hatırlatılarak şunlar kaydedildi:

“Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu yürütücüsü vakıflar ile bazı belediyeler tarafından seçmen vatandaşlara yasada belirtilen amacı aşar nitelikteki mobilya ve beyaz eşya dağıtıldığının görsel ve yazılı basındaki haberlerde yer aldığının anlaşılması üzerine, yine Kurulumuzca alınan kararda, bu yardımların seçmen oyunu etkilemeye yönelik olduğu ve Anayasa'nın 67. maddesinde öngörülen seçimlerin serbestliği ve eşitliği ilkelerine uygun düşmediği vurgulanarak, yapılacak mahalli idareler seçimlerinde siyasi partilerin, belediyelerin ve bağımsız adaylar ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu'na göre faaliyette bulunan vakıfların seçmen vatandaşların oyunu etkileyebilecek girişimlerde bulunmamaları, aksine hareket edenler hakkında Cumhuriyet başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulacağı belirtilmiştir.

Bu kararımız sonrasında Tunceli ilimizde yardımlara devam edildiği, ayrıca Tunceli İl Özel İdaresi Binası'nda Cumhuriyet başsavcılığınca bir siyasi partiye ait pankartların bulunması üzerine yeni bir soruşturma başlatıldığı anlaşılmıştır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu'na göre faaliyette bulunan Vakfın Başkanı olan Tunceli Valisi'nin YSK'nın seçimin düzenine ve dürüstlüğüne ilişkin kararlarını uygulamakta gösterdiği duyarsızlığın, idari disiplin yönünden gereğinin takdir ve ifası isteği ile İçişleri Bakanlığına bildirilmesi kararlaştırılmıştır.”
********************************************************************************
*****************



Olur ya,vali görevden alınırsa bu,valinin bir suç ilediği anlamına gelmiş olacaktır.Pek değerli ithal anayasamızdaki meşhur antidemokratik,faşist madde var ya, "suçu ve suçluyu övmek.." işte o maddeye dayanaraktan...Erdoğan'da bu valiye işlediği suçtan dolayı teşekkür etmişti.Gereğini yapacak babayiğit doğmuşmudur acep? Doğmadıysa,padişahım çok yaşa.

 580023663830.jpg


#2 BucuK

BucuK

    : вєş’є вєş vαя :

  • Dokunulmazlar
  • 6.410 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:∆p.∆x>ħ/2
  • İlgi Alanları:* qαγєτ ίlqίsίz *

Gönderim zamanı 05.03.2009 - 00:17

görevden al falan nerde orda? içişleri bakanına iletecekler durumu sadece
bi de
vali bakanlar kurulunu ve ayrı ayrı bütün bakanları temsil ediyor orda, bu açıdan bakanlar kurulunu da yargılayalım mı
böyle dangalaklık var mı yaa :D

Bu mesaj on3bucuk tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 05.03.2009 - 00:33


#3 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 05.03.2009 - 00:29

bence adama ödül olur. tunceli gibi sıkıcı yerden ankaraya taşınmak :D
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#4 atlantisli

atlantisli

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.241 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atlantis

Gönderim zamanı 05.03.2009 - 06:36

Allahım ya.İşe bakar mısınız.YSK başkanı önce gitsin Tunceli'ye,öyle konuşsun.Vali haklı kardeşim.Arkasında da sadece Başbakan değil,terörle mücadele eden herkes var.Oralarda görev yapmak kolay değil.He yatarsan vali konağında akşama kadar kolay.Ama işte oralara çalışacak adamları gönderiyorlar artık.O yardımlar senelerdir yapılıyor.YSK seçim yasakları koydu diye,terörle mücadeleye ara verilemez,kusura bakmasınlar.Bu proje senelerdir uygulanıyor,kimsenin gıkı çıkmıyordu,şimdi ne oldu.Tunceli bölgesi dağ kadrosu mu azalmış,eleman eksiği mi varmış.O zaman YSK haklıdır.Helal olsun valiye,adam restini çekti,haklı da.Meseleyi siyasi malzeme olarak kullanmak isteyenlerden başka kimse de YSK ya hak vermiyor zaten.YSK da görevini yapıyor,rapor ediyor,tarafsızlığını kaybetmemesi lazım sonuçta.Ama valinin görevinden alınması sözkonusu değil.Sonra Doğu illerinde toplu vali kaymakam istifaları görebilirsiniz,gelsin devleti YSK yönetsin,projeler üretsin diye...

#5 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 05.03.2009 - 13:12

Seçimden sonra saldırı ve savunmalar hız keser...Bazıları sevinir, bazıları da yenilen pehlivan güreşe doymazmış misali konuşur durur...Hiç birinin diğerinden farkı yok,üzmeyin boşuboşuna kendinizi....
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#6 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 05.03.2009 - 15:49

Kula kulluk eden zihniyete yazıklar olsun.Başbakan yaparsa suç değil.Ölmüş gitmiş,mezarı başında anıldı diye,ananlar hakkında suçu ve suçluyu övdü diye dava açan mahkeme,yargıç,savcı bizim,vali hakkında soruşturma açan yargı,savcı hakim bizim değil diyorsunuz.Helal olsun,padişah .........rı.

 580023663830.jpg


#7 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 06.04.2011 - 22:53

Olay vali jilet parasını bile devlete ödetmiş

Tunceli Valisi olduğu dönemde dağıttığı beyaz eşya ile gündeme gelen Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’ın, jilet, duş jeli, diş macunu, banyo sabunu gibi kişisel bakım malzemelerin parasını devlete ödettiği ileri sürüldü.
Tunceli’de görev yaparken, 2009 yılında yapılan yerel seçimler öncesinde beyaz eşya dağıtımıyla gündeme gelen Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’ın, Tunceli’de görev yaptığı 2009 yılına ait Özel İdare Genel Sekterliği hesapları üzerine Sayıştay denetçileri tarafından denetleme tamamlandı. Denetçilerin Valilik ve Özel İdare Genel Sekreterliği’ne gönderdiği rapora göre, Tunceli’de görev yaptığı 2.5 yıl içinde eşi Ankara’da bulunan ve Valilik Konutu’nda yalnız kalan Yaman’ın talebi üzerine valilik konutunda kullanılmak üzere birçok kişisel malzemenin Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından alındığı tespit edildi. Tıraş jileti ve el kreminin dahi alındığı belirleyen Sayıştan denetçilerinin hazırladığı raporda, şöyle denildi:

Duş jeli de almış

“Mach 3 jilet, el kremi, şampuan, el kremi, diş macunu, banyo sabunu, traş jeli, bornoz ve duş jeli gibi temizlik ürünlerinin alındığı ve bedelinin de özel idare bütçesinden karşılandığı tespit edilmiştir. Yönetmelik hükümleri gereğince vali konağının temizlik giderleri ilgili kurumca karşılanacaktır. Ancak bu temizlik giderleri arasında kişisel temizlik malzemeleri yer almamaktadır. Açıklanan nedenlerle valilik konağında kullanılmak üzere alınan temizlik malzemeleri arasında yer alan kişisel temizlik ihtiyaçlarını içeren ürünlerin bulunması nedeniyle aşağıda hesapları çıkarılan temizlik malzemelerinden dolayı toplam 1865 lira 40 kuruş kamu zararına sebebiyet verildiği için bu paraların zarara sebebiyet veren kişilerden tahsil edilmesi kararına varılmıştır.” 1865 lira 40 kuruşun alımı yapan dönemin Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Tunç, İnsan Kaynakları ve Eğitim Şube Müdürü Ruhi İpek Gürbüz tarafından tahsil edilmesi istendi.

İhalede yolsuzluk

Sayıştay denetçilerinin hazırladığı raporda yine Vali Mustafa Yaman döneminde Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Tunç, Atatürk Mahallesi’nde pazarlık usulü ile 672 bin 549 TL’ye yaptırdığı ve ana okulu ihalesinde de devletin 570 bin TL zarara uğratıldığı ileri sürüldü. Raporda, şu görüşlere yerverildi: “Tunceli merkez Atatürk Mahallesi 100 öğrenci kapasiteli anaokulu yapımı işinde ihalenin, ivedi olarak yapılmasının zorunlu olduğu bir durum olmadığı, pazarlık usulü ile yapıldığı görülmüştür. Acil bir durum olmadığı halde ihalenin pazarlık usulü ile yapılması sonucu oluşan 570.000 TL. zararın ilgili kişilerden kamu zararı olarak karşılanmasına karar verilmiştir.”

Sayıştay denetçilerinin hazırladığı raporda Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Fikret Küçüközer’e verilen anaokulu ihalesinde devletin 570 bin lira zararının ihaleyi yaptıran dönemin Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Tunç, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldırım ve Özel İdare’de görevli memurlar Besime Çekil ile Hıdır Eren’den tahsil edilmesi gerektiği de belirtildi.
-------------------------------------------------------


Benim valim, oldu MU benim hırsızım? oldu.


Allahtan ayet inse vazgeçmem bu sözümden ve yargımdan: AKP kurucuları ve bir kısım valileri, belediye başkanları, kaymakamları, müteahhitleri... HIRSIZDIRLAR. Bunlardan kimileri para çalar, kimileri mal çalar, kimileri de gelecek çalar. Ha, sempatizanları, sıradan vatandaşlardan oluşan oydaş ve yandaşları da bu belgelenmiş hırsızlara ve hırsızlıklara TEF ÇALAR

 580023663830.jpg


#8 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 06.04.2011 - 22:56

Allahtan ayet inse vazgeçmem bu sözümden ve yargımdan:


:blink:

Değişiklikler Kaydedildi...

#9 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 06.04.2011 - 23:00

fikir özgürlüğü, inanç özgürlüğü dokuzum... Üstüne görünen köy ve kılavuz olayı girince haksız sayılmaz bile...




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#10 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 06.04.2011 - 23:04

:blink:




Yani, olur ya, bir ayet inse, "AKP, hırsızların asla barınamadığı bir partidir. Cümle lider ve kurucuları dürüsttür, yemezler, yedirmezler." diye. Oldu mu sevgili ayı yogim :)

 580023663830.jpg


#11 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 06.04.2011 - 23:06

fikir özgürlüğü, inanç özgürlüğü dokuzum... Üstüne görünen köy ve kılavuz olayı girince haksız sayılmaz bile...




Doğru inanç özgürlüğü,kimse inanmak zorunda değil.
Ama o alıntılanan kısıma başka şeyler yazılabilirdi, şaşkınlığım o şekilde kullanılması.

Değişiklikler Kaydedildi...

#12 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 06.04.2011 - 23:17


İnanamıyorum size!? Kopyalanan yazıdaki hırsızı görün, hırsızı kollayanları, bu benim hırsızım diyenleri görün...



"AKP'nin hırsız bir parti olmadığına, ayetlerle kanıtlansa bile inanmam" dolaylı ifademden, çıkara çıkara, "ebarah inançsız, allaha ve ayetlerine inanmıyor" u çıkartıyorsanız helal olsun size. Benim şaşkınlığım ise,bunu sizin dert etmeniz.

 580023663830.jpg






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli