İçerik değiştir



Başyalancı


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 28.02.2009 - 15:45


Milletvekili'nin "benden hesap sorun" ısrarı 28 Şubat 2009






CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, dokunulmazlığının kaldırılması için 4 Mart'ta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) 17 yargıçlı büyük dairesinde yargılanacak.


"Dokunulmazlık, yolsuzlukların kaynağı oldu"

Dokunulmazlığının kaldırılmasını isteyen Kart "Türkiye'de dokunulmazlık, yolsuzlukların yaygın hale gelmesinde yöntem ve araç olarak kullanılıyor. Suç işleyen bürokratları yargıdan kurtarmak için milletvekili yapıyorlar" dedi ve bunun örneklerini de sıraladı.

Milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın başvurusu üzerine 4 Mart'ta toplanacak. 17 yargıçlı mahkemede, Atilla Kart, dokunulmazlığının kaldırılması yönünde savunma yapacak. Kart için verilecek karar, tüm milletvekillerini ilgilendirecek.
Saygı ÖZTÜRK YAZIYOR



Avukatlık döneminde savunma sınırını aşıp hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında iki dava bulunan CHP Milletvekili Atilla Kart, bu davalardan yargılanabilmek için dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi. Bu isteği kabul edilmeyince AİHM'ne giden Atilla Kart'ın başvurusunu AİHM 2'nci Dairesi kabul etti. Mahkeme, dokunulmazlığın bulunmasının adil yargılama hakkının ihlal edildiğini, hak arama özgürlüğünün engellendiğini hükme bağladı.

Hükümet, kararı temyiz etti

Mahkemenin bu kararının kesinleşmesine iki gün kala hükümet "dokunulmazlığı döneminde milletvekillerinin yargılanmaması" gerektiğini öne sürdü ve temyiz hakkını kullandı. Hükümetin temyiz gerekçesinde AİHM'nin ulusal parlamentonun yetkisine müdahale hakkının olmadığı, olmaması gerektiği belirtildi.

Atilla Kart, ortaya çıkan iradenin şeklen parlamento kararı olduğunu, dokunulmazlığın hükümet karar ve talimatlarıyla tesis edildiğini öne sürdü. Kart, 4 Mart'ta AİHM'de Büyük Dairede 17 hakimin karşısına çıkacağını, dokunulmazlığın kaldırılmasını talep edeceğini belirtti.

Yolsuzlukların yaygınlaşmasında araç

Atilla Kart, AİHM'deki duruşmasıyla ilgili olarak Hürriyet'e şunları söyledi:

"Duruşmada, AİHM 2'nci Dairesinin kabul ettiği dokunulmazlığın hak arama özgürlüğütnü engellendiği yolundaki hükmünün doğruluğunu savunacağım. Türkiye'de milletüvekili dokunulmazlığının yolsuzlukların yaygın hale gelmesinde yöntem ve araç olarak kullanıldığını, hükümetin bu yetkisini manevra alanı olarak değerlendirdiğini örnekleriyle belirteceğim. Örneğin önceki hükümet dörneminde müstaşarlık görevini yürüten, hakkında mahkumiyet kararı olan bürokratların, milletvekili seçtirip haklarındaki diğer davalardan kurtarıldıklarını anlatacağım. Bürokratlara istediklerini yaptırdıp, onlara suç işlettirip milletvekili yaptırıldığını bunun sistemli bir mekanizma haline getirildiğini belgelerle ortaya koyacağım."

********************************************************************************
*************************************************



"Hakkımda suçlamalar var ama TBMM karar almıştır,dokunulmazlıkları kaldırmak istemeniz ulusal parlamentonun yetkisine müdaheleye girer." mantığının neresinden tutacaksınız? Millet,vekillerini,çal,çırp ondan sonra meclise gir yargılanmaktan kurtul diye mi seçmiştir? Ergenekon davası sürecinde,yargıyı yere göğe sığdıramayan başbakan,aynı yargıdan ne diye korkuyor? Milyonların gözü ününde,dokunulmazlıkları kaldırcağım diye söz verdi,sözünde durmuyor.Yine milyonların gözü önünde,ilk yapacağımız iş,nüfus planlamasıdır dedi.Şimdi de,en az üç çocuk yapın diyor.Bir başbakan,yalancı,korkak,çifte standartcı.Hem de belgelenmiş olarak.

 580023663830.jpg





2 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 2 ziyaretçi, 0 gizli