İçerik değiştir



- - - - -

Bisikletle 55 Bin Kilometre


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 tess

tess

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 105 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 25.02.2009 - 19:46


Bisikletle 55 Bin Kilometre

Dünyayı bisikletle gezmek amacıyla geçen yıl Aralık ayında İngiltere'nin başkenti Londra'dan yola çıkan Robert Halkett, İzmir'in Selçuk ilçesine geldi.
Robert Halkett, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17 yaşında ilk bisikletini aldığı günden beri dünya turu hayali kurduğunu söyledi.

Bisikletle 50 bin kilometre yol kat etmeyi hedeflediğini belirten Halkett, ülkesinden Aralık ayında yola çıktığını Fransa, İtalya ve Yunanistan üzerinden Türkiye'ye geldiğini buradan da İran'a geçeceğini bildirdi.
Özel yapım bisikletiyle yolculuk ederken, güzergah üzerindeki insanların kendisine çok yardımcı olduğunu, bu sürede bir kez bisikletin arka lastiğinin patlaması dışında hiçbir sorun yaşamadığını anlatan Halkett, şöyle konuştu:

"Daha önce defalarca sadece İstanbul'a gezmek amaçlı geldim ama ilk defa İzmir ve Selçuk bölgesindeyim. Hava şartlarının kötü gitmesi ve İran'a gitmek için vize beklemem nedeniyle 20 gündür Selçuk'ta Türk halkının
misafirperverliğine tanık oldum ve hayran kaldım.

Bu zamana kadar yaşadığım en ilginç olaylardan biri, gittiğim ülke insanlarının sürekli komşu ülkeleri kötüleyici ifadelerine karşın Türkiye'de bunun olmamasıydı. Çok şaşırdım. Türk insanı komşu ülkeleri hakkında hiçbir kötüleyici davranış ve söz kullanmadı. Seyahatim sırasında bana yardımcı olan Türk halkına teşekkür ederim."

CNN TÜRK 25 Şubat 2009

Pasted from <http://www.aktifhabe....php?id=209704>





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli